Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Se poate recupera numar de telefo...

Upgrade de la MacBook Pro M1 cu 8...

Ce tip de monitor am nevoie pt of...

Resoftare camera supraveghere
 Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Exista vreun plan de terorizare p...

Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...
 Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric

CIV auto import
 Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...

Cumparat/Locuit in apartament si ...
 

Reteta pilaf de orez

- - - - -
  • Please log in to reply
39 replies to this topic

#1
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Buna ziua.

Vreau niste sfaturi despre pilaful de orez.
Frecvent mananc de la un restaurant un pilaf de orez foarte bun, care pe langa morcovi mai contine si mazare.

Am incercat sa mi-l prepar si eu acasa.. pe langa orez am pus morcovii taiati cuburele in apa cu sare.
Chestia e ca nu avea acelasi gust ca si la rstaurant... defapt nu avea mai nici un gust. Mie imi place pilaful uscat.. nu cremos.

Ma agndeam ca poate era mai bun daca caleam putina ceapa si morcovi inainte de fierbere dar ce am macat eu nu continea ceapa.

Va rog mult sa imi spuneti ce sa pun in apa in care fierbe orezul si morcovul ca sa aibe gust bun?

#2
e_bulu

e_bulu

    parabulum

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,352
  • Înscris: 29.12.2009
Supa.

Vin.

#3
tom_1133

tom_1133

    utilizator Linux Mint

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,716
  • Înscris: 10.02.2011
@bogdosan, daca respecti retetele de aici==> https://www.google.r...KFKed6AS315qwBA cu siguranta iti va iesi un pilaf bun !

#4
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

View Poste_bulu, on 09 aprilie 2016 - 09:51, said:

Supa.

Vin.
Adica sugerezi ca pilaful sa fie fiert in supa? :)))

#5
vubiv

vubiv

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,687
  • Înscris: 18.02.2016
Cred ca dorea sa spuna sa fierbi carne pui in apa, apoi scoti carnea si fierbi orezul in apa in care si-a lasat grasimea carnea Posted Image
Grasimea da gustul la mancare de obicei.

Edited by vubiv, 09 April 2016 - 10:07.


#6
alionte

alionte

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 977
  • Înscris: 23.06.2005

View Postvubiv, on 09 aprilie 2016 - 10:06, said:

Cred ca dorea sa spuna sa fierbi carne pui in apa, apoi scoti carnea si fierbi orezul in apa in care si-a lasat grasimea carnea Posted Image
Grasimea da gustul la mancare de obicei.

Eu cred ca ar trebui aruncata acea apa pentru ca veti gasi toate toxinele si hormonii de crestere injectati in carne.Acum fiecare face cum vrea...depinde de gust.Posted Image

#7
e_bulu

e_bulu

    parabulum

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,352
  • Înscris: 29.12.2009

View PostMembruAnonim, on 09 aprilie 2016 - 09:55, said:

Adica sugerezi ca pilaful sa fie fiert in supa? Posted Image))
Da.

Si amestecat incontinuu.

Il calesti nitel inainte in niste ulei/grasime.

#8
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,027
  • Înscris: 07.11.2006
Eu cred ca cel mai important este tipul orezului.
Gustul poti sa-l dai cum si cand vrei.

#9
vubiv

vubiv

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,687
  • Înscris: 18.02.2016

View Postalionte, on 09 aprilie 2016 - 10:13, said:

Eu cred ca ar trebui aruncata acea apa pentru ca veti gasi toate toxinele si hormonii de crestere injectati in carne.
Abia cresti si tu mare si nu mai dai banii pe hormoni Posted Image

Altii platesc bani sa cumpere hormoni...

#10
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,441
  • Înscris: 10.08.2005

View Postvubiv, on 09 aprilie 2016 - 10:06, said:

Cred ca dorea sa spuna sa fierbi carne pui in apa, apoi scoti carnea si fierbi orezul in apa in care si-a lasat grasimea carnea Posted Image
Grasimea da gustul la mancare de obicei.

si daca este supa de legume ?

#11
sftpdt

sftpdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,664
  • Înscris: 29.08.2013
Am auzit că la restaurant mai bagă potenţiator de aromă. De aici şi gustul.

#12
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,473
  • Înscris: 04.05.2006
Un pilaf bun, nu se face doar prin fierbere. Cea mai buna e o supa de pasare ca baza, iar legumele se călesc putin înainte. Dupa care se pune si orezul si se caleste si el pana devine transparent si abia pe urma se pune supa peste si se da la fiert/cuptor. Pentru un orez "uscat", trebuie 3/1 raport zeama/orez si se prepara la foc mediu.
Ca legume recomand ceapa, morcov, putina țelina si dovlecel. Condimente, doar sare si piper.
Asta pentru un pilaf clasic.

#13
iladi

iladi

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,429
  • Înscris: 29.04.2008
Iese cam așa ceva

Attached Files



#14
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,493
  • Înscris: 15.09.2010
Confirm ce a scris si Richelieu. Mananc un pilaf extraordinar de bun la o matusa. Ea caleste putin orezul pana devine translucid, apoi adauga supa de carne(pui, oaie sau vitel) pune si boia de ardei dulce, boabe de piper negru si il lasa cratita acoperita pe foc foarte mic dar pune si o tabla sub cratita. In nici un caz, nu se amesteca fiindca nu mai ramane intact bobul de orez. Se poate face si la cuptor, tot la foc mic. In loc de orez, se poate folosi cus-cus dar cu bobul mare nu din cele maruntele specific arabe. Eu mai iau de la Selgros un cus-cus produs in Turcia sau de o firma turceasca, nu mai stiu. Se numeste Filiz. Merita sa incercati.

#15
Mehria

Mehria

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 652
  • Înscris: 04.07.2016
De unde pot sa cumpar o tabla din aia de pus pe ochiul aragazului?

#16
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,493
  • Înscris: 15.09.2010
De aici http://shop.turnator...nductie-dc01-28
Dar mai bine, il cumperi pe acesta din poza si ai si un gratar bun
Daca ti se pare prea scump, cauta un atelier de tinighigerie si vezi ce gasesti pe acolo.

Attached Files


Edited by Freddy12, 18 October 2016 - 09:38.


#17
Aries(ro)

Aries(ro)

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,568
  • Înscris: 22.03.2004
Merge ok pe aragaz și în cratiță cu fund gros, nu-i nevoie de „tablă”.
Piesa respectivă se cheamă difuzor și există și din tablă perforată.

Calitatea orezului e foarte importantă dacă vrei să iasă uscat și să nu se lipească boabele.

#18
SheHateMe

SheHateMe

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 3,822
  • Înscris: 03.01.2016

View PostMehria, on 18 octombrie 2016 - 09:28, said:

De unde pot sa cumpar o tabla din aia de pus pe ochiul aragazului?

Găsești in orice Auchan.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate