Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Reteta pilaf de orez
Last Updated: Oct 26 2016 15:09, Started by
MembruAnonim
, Apr 09 2016 09:44
·
0
#1
Posted 09 April 2016 - 09:44
Buna ziua.
Vreau niste sfaturi despre pilaful de orez. Frecvent mananc de la un restaurant un pilaf de orez foarte bun, care pe langa morcovi mai contine si mazare. Am incercat sa mi-l prepar si eu acasa.. pe langa orez am pus morcovii taiati cuburele in apa cu sare. Chestia e ca nu avea acelasi gust ca si la rstaurant... defapt nu avea mai nici un gust. Mie imi place pilaful uscat.. nu cremos. Ma agndeam ca poate era mai bun daca caleam putina ceapa si morcovi inainte de fierbere dar ce am macat eu nu continea ceapa. Va rog mult sa imi spuneti ce sa pun in apa in care fierbe orezul si morcovul ca sa aibe gust bun? |
#3
Posted 09 April 2016 - 09:54
@bogdosan, daca respecti retetele de aici==> https://www.google.r...KFKed6AS315qwBA cu siguranta iti va iesi un pilaf bun !
|
#4
Posted 09 April 2016 - 09:55
#5
Posted 09 April 2016 - 10:06
Cred ca dorea sa spuna sa fierbi carne pui in apa, apoi scoti carnea si fierbi orezul in apa in care si-a lasat grasimea carnea
Grasimea da gustul la mancare de obicei. Edited by vubiv, 09 April 2016 - 10:07. |
#6
Posted 09 April 2016 - 10:13
vubiv, on 09 aprilie 2016 - 10:06, said:
Cred ca dorea sa spuna sa fierbi carne pui in apa, apoi scoti carnea si fierbi orezul in apa in care si-a lasat grasimea carnea Grasimea da gustul la mancare de obicei. Eu cred ca ar trebui aruncata acea apa pentru ca veti gasi toate toxinele si hormonii de crestere injectati in carne.Acum fiecare face cum vrea...depinde de gust. |
#7
Posted 09 April 2016 - 10:21
#8
Posted 09 April 2016 - 10:22
Eu cred ca cel mai important este tipul orezului.
Gustul poti sa-l dai cum si cand vrei. |
#9
Posted 09 April 2016 - 10:36
#10
Posted 09 April 2016 - 11:02
|
#11
Posted 09 April 2016 - 13:00
Am auzit că la restaurant mai bagă potenţiator de aromă. De aici şi gustul.
|
#12
Posted 09 April 2016 - 18:53
Un pilaf bun, nu se face doar prin fierbere. Cea mai buna e o supa de pasare ca baza, iar legumele se călesc putin înainte. Dupa care se pune si orezul si se caleste si el pana devine transparent si abia pe urma se pune supa peste si se da la fiert/cuptor. Pentru un orez "uscat", trebuie 3/1 raport zeama/orez si se prepara la foc mediu.
Ca legume recomand ceapa, morcov, putina țelina si dovlecel. Condimente, doar sare si piper. Asta pentru un pilaf clasic. |
#14
Posted 16 October 2016 - 11:33
Confirm ce a scris si Richelieu. Mananc un pilaf extraordinar de bun la o matusa. Ea caleste putin orezul pana devine translucid, apoi adauga supa de carne(pui, oaie sau vitel) pune si boia de ardei dulce, boabe de piper negru si il lasa cratita acoperita pe foc foarte mic dar pune si o tabla sub cratita. In nici un caz, nu se amesteca fiindca nu mai ramane intact bobul de orez. Se poate face si la cuptor, tot la foc mic. In loc de orez, se poate folosi cus-cus dar cu bobul mare nu din cele maruntele specific arabe. Eu mai iau de la Selgros un cus-cus produs in Turcia sau de o firma turceasca, nu mai stiu. Se numeste Filiz. Merita sa incercati.
|
#15
Posted 18 October 2016 - 09:28
De unde pot sa cumpar o tabla din aia de pus pe ochiul aragazului?
|
|
#16
Posted 18 October 2016 - 09:37
De aici http://shop.turnator...nductie-dc01-28
Dar mai bine, il cumperi pe acesta din poza si ai si un gratar bun Daca ti se pare prea scump, cauta un atelier de tinighigerie si vezi ce gasesti pe acolo. Attached FilesEdited by Freddy12, 18 October 2016 - 09:38. |
#17
Posted 18 October 2016 - 10:10
Merge ok pe aragaz și în cratiță cu fund gros, nu-i nevoie de „tablă”.
Piesa respectivă se cheamă difuzor și există și din tablă perforată. Calitatea orezului e foarte importantă dacă vrei să iasă uscat și să nu se lipească boabele. |
#18
Posted 18 October 2016 - 10:13
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users