Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Confort House Bucuresti - Militar...

Furtul de copii straini, pentru &...

Pedometre, coliere pentru vaci pe...

Prajituri pt cafenele, calcul pre...
 Masea cazuta

Inceput in dj

La mulți ani @tehnics!

La mulți ani @futurist!
 La mulți ani @Lowrider!

Curatare/Dezinfectare Carti vechi

Recuperare filmare camera de bord

Hota cu diametrul tubului de evac...
 Yamaha ax 470

Independenta financiara, pensiona...

Upgrade / inlocuire PC

Cablu cu inel magnetic
 

Rambo

- - - - -
 • Please log in to reply
25 replies to this topic

#1
TeoriaConspiratiei

TeoriaConspiratiei

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 896
 • Înscris: 01.01.2016
Nu prea aveti gusturi la filme vad. Ce filme sunt astea ? Nu tu un pac-pac, nu tu nimic. Nu vine soldatul sau politaiul american sa faca ordine, sa-i bata pe toti , sa fie unic , dar ei sa fie singuri , si sa castige.
Nu stiti la ce filme sa va uitati.
Va recomand filmul "Rambo" in care imaginea cam sifonata a soldatului american din Vietnam a fost corectata. Pai nu e frumos sa creada lumea ca soldatelul american s-a dat la crime oribile si alte orgii dinaintea carora spiritul uman se oripilizeaza si chiar mai mult decat atat as spune, se cufunda in cea ma neagra disperatiue a decaderii in orizonul scepticismului fara leac. Adicatelea, poporul americanesc desconsidera putin soldatelul american care luptase pentru patria muma si-si daduse viata, cu exceptia lui Rambo care a avut pile la regizor si a supravietuit tuturor razboaielor, il percepea ca pe un fel de criminal odios cu grave deviatiuni de compotament social la intoarcerea din  infern.
Asa se face dragii mei ca in acest film avem parte de o confruntare fara precedent, cea dintre doi mari eroi care sunt atat de mari incat ar putea fi considerati chiar supereroi ai filmului americanesc: politaiul local zis si serif, care in varianta contemporana pentru a-si dovedi puritatea etica intra in conflict chiar si cu constrangerile sistemului, reprezentat de sefi incompetenti ce nu-l lasa sa-si faca treaba si sa prinza toti bandicii, de o parte si soldatelul american de cealalta parte. Alegerea celor doi titani ai filmului americanesc de actiune nu este deloc intamplatoare, o victorie a soldatelului american care mananca rame in jungla si supravietuieste si-n deset in fundul gol la 45 de grade celsius la umbra , asupra celuilalt mare erou , seriful, militianul vanjos care este si seful inchipuit al orasului, ar fi insemnat reabilitarea suprema caci nu e usor a rastorni un supererou, nu e la indemana oricui, numai soldatelul care nu cunoaste frigul pentru are o sursa interna de caldura autoregenerabila , sare de pe o stanca pe un copac aflat la 50 de metri sub el si se alege cu o mica zgarietura la omoplat si una mai mare pe brat , e in stare de asa ceva.
Soldatelul nostru abandinat de nerecunoscatoare societate americana dupa ce-si riscase viata pentru patria muma in Vietnam , soseste intr-un mic orasel in care legea- ah si ce este mai frumos pe lume decat sa fii politai si sa faci legea, sa simti ca orasul este al tau- e facut de marele serif, de cel care astabileste si restabileste cand e afectata ordinea. Marile nostru serif il confunda cu un vagabond, pentru ca vai nerecunoscatoarea societate americana in loc sa dea Cezarului ce este al Cezarului l-a stigmatizat , marginalizat si aruncat in ghearele esecului social. Arestat fiinca serifuletul nostru dictator vrea sa-si arate muschiuletul in buna traditie a filmului american in care seriful ii bate pe toti, soldatelul reuseste sa evadeze si sa se refugieze intr-o padure in care ii aranjeaza bine pe toti politaii local, cand sarind dintr-o frunza in care se ascunsese mai bine ca elefantul in cires, cand dintr-o groapa uitata din intamplare de regizor si de scenarist acolo. Dar nu numai oamenii serifuletului sunt aranjati, armata nu sta nici ea mai bine si oricate trupe ar fi fost trimise impotriva eroului ar fi fost nimicite pe loc de cel mai bun soldat din istoria SUA pe care doar norocul chior l-a impiedicat sa nu castige singur marele razboi cu Vietnamul. Calitatile de luptator ale lui Rambo sunt cu totul si cu totul iesite din comun, ceea ce -l face pe telespectator sa se identifice imediat cu a lui cauza si sa-l reabiliteze dinaintea unei societati nerecunoscatoare. E atat de suparat incat in cele din urma marele om de actiune ii face praf si pulbere bunatate de orasel serifuletului si-l baga pentru trei luni in spital cu membrele inferioare ciuruite sa-l invete minte sa nu se mai puna vreodata cu soldatul american.
Sa nu credeti cumva ca soldatul american e o masina de ucis , este un om cinic capabil sa calce peste cadavre. Nici vorba, catre finalul filmului iese la suprafata dimensiunea umana a lui Rambo, sufletul lui duios si sensibil, gingasia unei simtiri fragilizate de cele mai inalte idealuri umane si omenesti am zice. Rambo plange cu lacrimi de crocodil , se simte un geniu neinteles , fiindca oamenii in loc sa-l primeasca cu urale, flori si aplauze l-au huiduit pe aeroport . Filmul se incheie cu o memorabila scena de amor, soldatelul este imbratisat intru refacerea cuplului primoridal de seful lui din Vietnam, un colonel mult incercat de viata si razboaie.
Masina de ucis si sensibilitate pura, gingasie fara sfarsit, fac din Rambo marele soldatel american pe care societatea ar trebui sa-l respecte si sa-l  pretuiasca.
Film genial.

#2
Bursul

Bursul

  alias Petrov

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 47,201
 • Înscris: 30.10.2003
Tu ai descoperit de fapt gaura din gogoasa Posted Image


Quote

Nu stiti la ce filme sa va uitati.
Tu pe unde erai cand noi vedeam filmul pe casete video? Acum sincer filmul e chiar bun.

 danyel61, on 24 martie 2016 - 13:34, said:

Mai mult mi-au placut celelalte parti.
Celelalte parti au mai multa actiune. Pentru mine primul are un farmec mai aparte. Depinde de gustul fiecaruia. Posted Image

Edited by Bursul, 24 March 2016 - 13:36.


#3
danyel61

danyel61

  Fumător

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 7,160
 • Înscris: 19.08.2005
Mai mult mi-au placut celelalte parti.

 Bursul, on 24 martie 2016 - 13:33, said:

Tu ai descoperit de fapt gaura din gogoasa Posted Image

Mai sigur din covrig.

#4
TinMan

TinMan

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 594
 • Înscris: 02.08.2013
Da de Ceacnoris nu-ți place? Ăla om!

 Bursul, on 24 martie 2016 - 13:33, said:

Tu ai descoperit de fapt gaura din gogoasa Posted ImageTu pe unde erai cand noi vedeam filmul pe casete video? Acum sincer filmul e chiar bun.


Celelalte parti au mai multa actiune. Pentru mine primul are un farmec mai aparte. Depinde de gustul fiecaruia. Posted Image

Rambo ăsta e un fel de Mărgelatu de la ei, nu? Doar că-i băiat salon și nu mănîncă semințe. Dă floare, nu dă bostan, că dă alea mîncă numa ghiolbanii.

#5
overseas

overseas

  Guru Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 35,991
 • Înscris: 09.01.2007
Rambo 1 e chiar bun, are concept, substanta.

#6
JurasikMan

JurasikMan

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 9,289
 • Înscris: 30.10.2006
Am o lacrima in coltul ochiului drept ( ala cu care inca mai vad Posted Image ) ...si simt ca initiatorul m-a descris pe mine . Sensibil , uman , genial , masina de ucis ....aaa. .....prostia, prostul gost , ipocrizia , religia , politicul .....si multe altele , ca pe toate le lovesc la gioale cu degetutele-mi sprintenele valsand pe tastatura unei leptoape cam vechi si plina de coji de seminte ....si ma gandesc ....de ce eu , Domane ? De ce tocmai pe mine m-ai facut Ramboul Romaniei ? Sa nu va prind ca ca puneti acceptul pe "Ram' ca va afurisesc de nici Battman si Melisa  vrajitoarea nu va mai face bine ....

#7
Tsunnnami

Tsunnnami

  Bucuresti

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 44,720
 • Înscris: 20.10.2015
"Putin" e mai bun.
Sau inca n-a aparut filmul?

#8
takillya

takillya

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 6,908
 • Înscris: 03.12.2005

 TeoriaConspiratiei, on 24 martie 2016 - 13:22, said:

Film genial.


Rambo: Nothing is over! Nothing! You just don't turn it off! It wasn't my war! You asked me I didn't ask you, and I did what I had to do to win; But somebody wouldn't let us win! Then I come back to the world, and I see all those maggots at the airport, protestin' me and spittin', callin' me baby killer and all kinds of vile crap!  Who are they to protest me?!  Huh?! Who are they?!  Unless they been me and been there and know what the hell they yellin' about!

Trautman: It was a bad time for everyone Rambo. It's all in the past now.

Rambo: For you!  For me civilian life is nothing!  In the field we had a code of honor: You watch my back, I watch yours. Back here there's nothing!  Back there I could fly a gunship, I could drive a tank, I was in charge of million-dollar equipment. Back here I can't even hold a job parking cars!

Edited by takillya, 24 March 2016 - 16:24.


#9
stormwatch

stormwatch

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 3,772
 • Înscris: 18.04.2010

 takillya, on 24 martie 2016 - 16:23, said:

Back here there's nothing!  Back there I could fly a gunship, I could drive a tank, I was in charge of million-dollar equipment.
[ http://funnystack.com/wp-content/uploads/2015/07/Funny-Army-35.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
I couldn't resist.
Cine a făcut armata ştie că numai cine nu era în stare de nimic în civilie se bucura că e în armată (era şi el cineva, mai ales dacă primea un grad).

Despre film acum: ca realizare, scenariu, joc actoricesc e un film bun (fără să fie vreo capodoperă, ca mai toate filmele lui Stallone). În schimb toate mesajele politice pe care vrea să le transmită (despre războiul din Vietnam şi apoi cel din Afganistan, mă refer la serie aici) sînt nişte porcării sinistre. SUA n-aveau ce căuta în Vietnam în primul rînd, nu că trebuiau să cîştige şi n-au fost lăsaţi, ori mai ştiu eu ce bazaconii.

Edited by stormwatch, 24 March 2016 - 17:18.


#10
takillya

takillya

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 6,908
 • Înscris: 03.12.2005

 stormwatch, on 24 martie 2016 - 17:15, said:

Despre film acum: ca realizare, scenariu, joc actoricesc e un film bun (fără să fie vreo capodoperă, ca mai toate filmele lui Stallone). În schimb toate mesajele politice pe care vrea să le transmită (despre războiul din Vietnam şi apoi cel din Afganistan, mă refer la serie aici) sînt nişte porcării sinistre. SUA n-aveau ce căuta în Vietnam în primul rînd, nu că trebuiau să cîştige şi n-au fost lăsaţi, ori mai ştiu eu ce bazaconii.

Parerea mea e ca nu asta e mesajul filmului. El (Rambo) ca un simplu racan nu avea nici o vina, si oricat de tare ai fi, razboiul te schimba. Un om care a trecut prin ce a trecut un soldat din Vietnam e clar ca nu mai poate functiona la parametri normali. Adu-ti aminte de scena in care voiau politistii sa-l tunda si sa-l barbiereasca si a ajuns sa aiba flash-backs cum a fost torturat in Saigon.

Sau cum povestea de modul in care prietenul lui a fost aruncat in aer si el se chinuia sa-i puna matele la loc si nu-i gasea picioarele.


Mesajul filmului a fost: "aveti grija de veterani ca si ei sunt oameni"

"22 veterans commit suicide each day: VA report"
http://usnews.nbcnew...-va-report?lite

Edited by takillya, 24 March 2016 - 17:33.


#11
Tsunnnami

Tsunnnami

  Bucuresti

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 44,720
 • Înscris: 20.10.2015
Un film idiot, n-ai ce sa inveti din el

E pentru teribilistii de 17 ani

#12
takillya

takillya

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 6,908
 • Înscris: 03.12.2005

 Tsunnnami, on 24 martie 2016 - 17:28, said:

Un film idiot, n-ai ce sa inveti din el

E pentru teribilistii de 17 ani

pacat ca nu-ti pot da dislike :(

#13
stormwatch

stormwatch

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 3,772
 • Înscris: 18.04.2010

 takillya, on 24 martie 2016 - 17:22, said:

Mesajul filmului a fost: "aveti grija de veterani ca si ei sunt oameni"
Au Grijă, nu-ţi fă griji pentru ei. Numai anul trecut bugetul alocat problemelor veteranilor s-a ridicat la 161 miliarde de dolari (cam o treime din bugetul Pentagonului, care se adaugă la bugetul Pentagonului). Dac-o ţin în stilul început cu Vietnamul, o să ajungă armata americană o armată de domnişoare cu manete, care o să trebuiască ţinute pe braţe tot restul vieţii pentru că s-a tras cu puşca asupra lor.

Nu zic, a fost o mare mizerie trimiterea în Vietnam a conscripţilor (recruţi). Nici în al doilea război mondial n-au fost trimişi cu anasîna copchii de 18 ani la război, ci doar vountari. Dar ăştia de-acuma sînt voluntari, pentru ce dracu cred ei că-s plătiţi cum n-ar avea nici o şansă să fie plătiţi într-o meserie civilă, să joace jocuri video de-a războiul ?

#14
Tsunnnami

Tsunnnami

  Bucuresti

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 44,720
 • Înscris: 20.10.2015

 takillya, on 24 martie 2016 - 17:32, said:


pacat ca nu-ti pot da dislike Posted Image

Poti da like, apoi, unlike. In felul asta eu vad ca vrei sa transmiti ca nu esti de acord.
Parerea insa ramane.
Ce poti invata dintr-un film ca asta?
Ca ai dreptul sa-ti faci singur dreptate?

#15
GranTorino

GranTorino

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,208
 • Înscris: 19.03.2016
Sa nu-i spuneti cate parti sunt la Rambo... Posted Image

#16
Bursul

Bursul

  alias Petrov

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 47,201
 • Înscris: 30.10.2003

 Tsunnnami, on 24 martie 2016 - 17:28, said:

Un film idiot, n-ai ce sa inveti din el

E pentru teribilistii de 17 ani

Majoritatea filmelor sunt produse pentru distractie. Daca mergi in oras sa joci biliard nu inveti nimic. Daca mergi in oras si te imbeti ca porcul si joci bowling, iar nu inveti nimic. Daca mergi si vezi un Rambo, iar nu inveti nimic. Desi nu inveti nimic de la Rambo, e un film care distreaza. Bine, era la vremea lui, acum e cam demodat pentru tinerii de azi.

Edited by Bursul, 24 March 2016 - 18:42.


#17
Tsunnnami

Tsunnnami

  Bucuresti

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 44,720
 • Înscris: 20.10.2015

 Bursul, on 24 martie 2016 - 18:42, said:

Majoritatea filmelor sunt produse pentru distractie. Daca mergi in oras sa joci biliard nu inveti nimic. Daca mergi in oras si te imbeti ca porcul si joci bowling, iar nu inveti nimic. Daca mergi si vezi un Rambo, iar nu inveti nimic. Desi nu inveti nimic de la Rambo, e un film care distreaza. Bine, era la vremea lui, acum e cam demodat pentru tinerii de azi.

 overseas, on 24 martie 2016 - 14:53, said:

Rambo 1 e chiar bun, are concept, substanta.

:lol:

#18
tom_1133

tom_1133

  utilizator Linux Mint

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 12,716
 • Înscris: 10.02.2011
De ce razi, @Tsunnnami ?
Ca @Bursul are dreptate !

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate