Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik
 Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...
 Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?
 Free streaming SkyShowtime de la ...

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...

Mezina familiei, Merida BigNine

The Tattooist of Auschwitz (2024)
 

Ajutati-ma sa-mi revin - anxietate si depresie

- - - - -
  • Please log in to reply
137 replies to this topic

#19
l_dan

l_dan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,338
  • Înscris: 05.09.2006
Din experienta unei persoane apropiate, ajuta foarte mult miscarea fizica, constanta. Jogging de 3-4 ori/saptamana - si in cateva saptamani vei vedea rezultatele!
Nu ar strica si un aerobic...

#20
maxtron_69

maxtron_69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,534
  • Înscris: 18.08.2010

View Postcineva80, on 15 martie 2016 - 12:44, said:

Da, la 35 de ani nu vreau schimbari majore in cariera sau stat pe bara - nu sunt un country manager, dar as putea fi la un moment dat daca stau cuminte in banca mea si muncesc cin continuare. Voi ati renunta la toti anii astia de munca pt ca nu-s eu chiar OK cu firea?
Gresesti. Trebuie sa primesti si opinii diferite de ale tale pt a progresa (mergand pe ideea ca daca esti convinsa ca nu gresesti cu nimic, nu schimbi nimic => ramai in aceeasi situatie/stare in care ai ajuns gandind/actionand asa cum ai facut pana acum). Deci porneste de la ideea ca poate gresesti in toate abordarile tale.

35 de ani, cariera, manager.. hai sa taiem putin discutia de acest fel.
E plin Hollywoodul de filme cu country manageri renuntand la cariera pt familie de ex.
Sint multe documentare (mai mult in UK le-am vazut, dar se pot gasi metode de a le vedea si in Ro) cu oameni care au renuntat la cariere de birou si s-au apucat de agricultura, relocat in tari cu o clima mai potrivita lor etc etc.
Nu toata lumea poate fi country manager, pt unii pretul platit e prea mare (sanatatea fizica si psihica).
E ciudat ca nimeni nu a mentionat ca la 35 de ani esti la limita varstei la care mai poti avea inca copii.
Familie inteleg ca nu ai (casatorita).
Tre sa tii cont ca probabil multi care scriu pe aici sint f tineri si poate sint asa de impresionati de o titulatura gen "country manager" incat incearca sa porneasca de la ideea ca nu poti renunta la asta... Oricum e doar o pozitie posibila, nu certa, dar cu siguranta nu merita sa sacrifici NIMIC pt ea.
O sa ajungi la o varsta cand o sa realizezi ca nu merita sa te zbati nici sa fii manager regional/de birou/floor manager/toilet manager si ca ceea ce conta era sa ai grija de your overall qulity of life, care cuprinde necesitati mult mai personale, si familia/prietenii ar trebui sa fie parte din ele.

Daca pornesti de la ideea ca serviciul este batut in cuie, si visul tau ramane sa devii country manager, trebuie sa mentionezi asta... defineste-ti targeturile.
Iti doresti mai mult timp liber sau mai multi bani?
Iti doresti un copil sau o cariera mai inalta?
etc

Poate ajuta chiar sa ti le scrii undeva, pui afise pe perete etc. Daca vrei sa fii country manager, nu stiu, poti sa pui afise cu un super birou overlooking ce? Bucurestiul? Urat oras... mare realizare. San Francisco Bay? maybe. Sau un afis cu ultimul model de X marca auto?

Sau iti doresti sa iti vezi parintii jucandu-se cu un nepotel?

#21
born2lose

born2lose

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,784
  • Înscris: 06.09.2004

View Postcineva80, on 15 martie 2016 - 11:40, said:


De acord, problema e care: am citit despre anxiolitice si antidepresive, Au o tona de efecte adverse. N-as vrea sa le iau daca mai exista alta cale. De asta am incercat cu sunatoare.
in primul rand, nu mai citi tot ce gasesti pe net, o sa ti se faca frica si sa bei apa. daca ai intrebari, discuta cu doctorul care ti-a prescris medicamentele, ar trebui sa-ti explice la ce efecte adverse ar trebui sa te astepti, cat de grave, cat dureaza, etc. in al doilea rand, cu cat amani tratamentul mai mult, cu atat situatia se agraveaza. sunatoarea ajuta ea, dar din ce povestesti tu, ai trecut din pacate de multa vreme de stadiul la care ar fi fost de ajuns un ceai. in al treilea rand, tine-te de tratament asa cum ti-a fost prescris sau vorbeste cu doctorul atunci cand ai indoieli. sa intrerupi tratamentul de astm a fost o greseala, din punctul meu de vedere.

pe scurt - du-te din nou la psihiatru cat de curand posibil si explica-i toate simptomele si temerile. daca nu te satisfac raspunsurile, cauta pe altcineva - ideea e ca trebuie sa faci ceva, nu mai pierde timpul.

#22
Gogu Steriade

Gogu Steriade

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 386
  • Înscris: 04.12.2005

View Postcineva80, on 15 martie 2016 - 12:44, said:

Voi ati renunta la toti anii astia de munca pt ca nu-s eu chiar OK cu firea?
Pai anxietatea de aici vine...dorinta omului de a se agata de trecut si de a se incadra in "normal". Asa cum consideri ca prietenii te vad fericita, la fel ii vezi si tu pe ei. In realitate, fiecare este cu gandurile sale, mai mult sau mai putin fericite.

#23
Berbecone

Berbecone

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 11.03.2016
Nu conteaza cum te vede lumea, ci cum te vezi tu. SI eu am avut momente cand credeam ca ma vad urat si ne la locul meu, cand defapt ma vedeam prin ochii si gura UNORA dintre cei din jurul meu, dintre cei pe care am ales EU sa ii am in jurul meu. Asta era defapt problema. Daca oamenii din jurul tau nu te fac sa te simti bine, schimba-i! Schimba-i pana iti gasesti cercul potrivit de indivizi cu care te simti bine. Din ceea ce am citit ca au scris si altii pe aici, pot sa le dau dreptate unora din anumite puncte de vedre cum ar fi sa iesi din casa in timpul liber, si totodata sa nu le dau dreptate unora care au zis sa te izolezi de lume, sa stai singura. Noi, oamenii, suntem o specie care suntem facuti sa empatizam, si nu sa fim solitari! Iesi in oras in timpul liber, schimba doua vorbe cu cei din jur; daca n-ai chef sa vorbesti, iar nu-i nicio problema, atunci asculta-i pe altii ce povestesc. Am avut si eu o perioada de vreo 3 saptamani, de depresie severa! Socializarea m-a salvat! Faptul ca ieseam si doar stateam cu niste amici in oras, cu care nu prea schimbam 2 vorbe in acele momente, dar ii asistam la discutiile lor, imi tineau mintea ocupat si departe de gandurile mele sumbre.

Trebuie sa te vezi frumoasa ca sa fii frumoasa. Tu, pentru tine sa fii frumoasa! Asta ii cel mai important, si nu sa fii frumoasa pentru altii. Daca tu te vezi frumoasa, vei fi si binedispusa, iar cand esti binedispusa te vor gasi si acei oameni care te vad frumoasa! Defapt, frumusetea nu vine din exterior, ci din interior.

Uite, prietena mea cand am cunoscut-o era frumoasa, pentru ca era plina de viata. Acum, de o perioada, de cand s-a apucat si ea de o a doua facultate (eheh, similar, IT - programare), ii stresata toata ziua si se plange toata ziua, ca ii greu, ca are restante, ca nu intelege, etc... Brusc, i-a scazut nivelul de frumusete pe care il percep eu. Desi, ea fizic, arata la fel, dar un zambet pe fata + o stare buna + plus un dram de optimism, ar face-o de N ori mai frumoasa decat ii. Eu nu prea am cum sa o ajut in ideea asta. Am incercat. I-am spus ce iti spun si tie, dar tine si de vointa ei/ta, sa nu mai vezi toate micile probleme ca fiind PROBLEME EXISTENTIALE... sunt doar niste gropite mici in asfalt.

Eu, spre exemplu, ma imbrac cum imi place, ma tund cum imi place, si nu ma intereseaza ce parere are lumea despre mine, atata timp cat eu ma simt bine cu mine. Si, sincer, de cand am ajuns asa miserupist in privinta aspectului meu din punctul societatii de vedere, am mai multi prieteni care chiar simt ca ma vor, decat inainte cand aveam o gramada de cunostinte fara valoare sentimentala. Cunostinte pe care trebuia sa le fac sa arate bine in societate pentru a-mi permite sa stau in preajma lor.

De 1 an, aproape, m-am mutat singur, adica doar eu cu prietena. Inainte stateam si cu ai mei. Si acum as avea loc cu ai mei intrucat avem o casa mare si sunt camere libere din belsug. Dar am ales sa ma mut singur, doar cu prietena, in 2 camere. Ne ajung atat. Restul degeaba exista daca nu le folosim :P. Ei bine, ce vroiam sa zic este ca m-am mutat din orasul in care stau in EXACT acelasi oras, si odata si cu schimbarea de comportament pe care am adoptat-o si o intretin pana in ziua de azi, cea de miserupist fata de parerile si gusturile celor din jurul meu, legate de aparentele si stilul meu de viata, mi-au schimbat viata total. Dincolo unde am stat aproape 25 de ani, imi cunosteam vreo 2 vecini, asa din salutari peste gard, din an in paste. Aici, imi cunosc deja vreo 20 de vecini, dintre care 1 cuplu mi-s prieteni buni iar restul amici, cu care totusi mai bem o bere, si facem un gratar.

Pe scurt: Socializeaza; vorbeste; asculta; accepta ce iti convine; respinge ce nu iti convine; pentru tine esti frumoasa! si cu siguranta si pentru altii, doar ca nu ii cauti unde trebuie, sau nu ii cauti deloc; nu conteaza cu ce te imbraci si cum te fardezi, ESTE IMPORTANT sa te vezi FRUMOASA cand iesi de la dus si te uiti, goala, in oglinda!!!!!!!...lasa-le pe astea cu saloanele si shoppingul, alea is trecatoare! frumusetea ta trebuie sa ti-o vezi tot timpul; numai in Romania is 20 de milioane de oameni....din atatia oameni, vei gasi cu siguranta, mai multi decat vei putea duce in spate, care sa te placa asa cum esti (la fel cum am gasit si eu), cei care nu-ti fac bine, da-i la o parte, fara jena, fara griji!! vor veni altii in viata ta, fii optimista!

Atata timp cat te uiti doar in jos, te vei simti inchisa! Dar cand ridici privirea si vezi orizontul, vei observa cat de mare ii lumea si cate posibilitati ai! Experimenteaza! Si eu lucrez uneori si 50 de ore legate, dar atata timp cat imi place ceea ce fac, nu ma simt epuizat mai deloc.
Destinde-te. Fa o gluma, asculta o gluma, suna-ti o amica si iesiti la un vin. Povestiti, i-ati gandul de la cacaturi ca doar tu te tragi in jos.

Eu, de exemplu lucrez la o sera de aproape 1 an, cu un prieten. N-am castigat inca niciun banut din ea. Dar sunt optimist. Nu am situatia ta financiara. Poate ca ai mei au o situatie financiara mai buna, dar NU este a mea, ii drept ca ma ajuta, dar tot nu sunt banii mei. Eu nu pot sa-mi iau tot ce-mi doresc, cand imi doresc, inca, dar nici nu-mi trebuie. Am doi catei frumosi, prietena, si mancare. :P mi-e ok, is fericit.

Ai putea sa incerci sa-ti iei si tu un catel. Ceva de talie mica, eu zic ca te-ar ajuta! Cand il vezi fericit tot timpul cand te vede, si cu chef de joaca, iti ia mintea de la prostii. Stiu ca ai zis ca lucrezi 8-9 ore pe zi. Nu-i nicio problema. Cu un minim de efor si putina documentare in domeniul cresterii, il poti dresa cu usurinta, de mic, chiar din primele luni de viata, sa faca in cutie, sau pe balcon, sau sa astepte pana ajungi acasa sa il scoti. Si asa vei avea CEL MAI BUN PRIETEN mereu cu tine, zi si noapte!!!

Don't worry, be happy!

#24
lil debul

lil debul

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,662
  • Înscris: 29.09.2005

View Postcineva80, on 15 martie 2016 - 11:29, said:



Am un servici, merg zilnic, ma comport normal dar imi este teama in suflet, in special acasa si ma vad ingrozitor de urata - evit oglinzile, mall-urile. As vrea sa-mi recastig stima de sine.

Ce sa fac? voi ce sfaturi aveti?
Ce sfat sa avem , nici unul miraculos , neobijnuit sau atotputernic , toata puterea este in tine si te sfatuiesc (na ca totusi am un sfat) sa sapi adinc dupa ea , sa vezi pt. ce traiesti , sa vezi ce te intereseaza in viata , sa gasesti resurse intime si interioare , in ultima instanta TU esti cel mai bun prieten al tau.
Ai o poza ?

#25
corinadaniela

corinadaniela

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,524
  • Înscris: 05.06.2009
poate ai sindromul "burn-out"...orice ar fi, ai nevoie de un psiholog bun, de terapie...singura nu poti iesi din acest cerc vicios, ai nevoie de ajutor...

#26
arab

arab

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,577
  • Înscris: 12.03.2006
@Initiatoare: Zici de tratamentul primit. In ce consta el? Ce zodie esti? De ce esti singura...inca? Iti e frica de trecerea timpului peste tine?

Iti place ce muncesti sau doar muncesti pt cariera si bani?

Ce senzatii anxioase traiesti defapt? Ai astm...zici, cum se manifesta el? Cum te tratezi pentru el? Da...astmul da anxietate, e nasol sa te sufoci!

Toate pastilele au si reactii adverse, dar trebuie sa fie mai mici comparativ cu scopul urmarit de a te trata. Apropo si sunatoarea are efecte adverse, pana si menta-de exemplu, are efecte adverse.

Edited by arab, 15 March 2016 - 13:29.


#27
FAP

FAP

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,212
  • Înscris: 07.09.2009
Astmul e cea mai mica problema a ta ! Iti cumperi un aparat "Salin" si daca nu face fata, mai folosesti si niste medicamente naturiste care nu dau dependenta !
Cea mai mare problema a ta este de fapt si cea mai mare realizare = SERVICIUL ! Esti epuizata psihic ! Cunosc senzatia ! Avalansa de sarcini care vin in cascada , teama ca nu mai poti face fata conduc la senzatia lipsei de aer , la faptul ca te scoli mai obosita decat te culci , mergi in concedii si te relaxezi putin doar cand trebuie sa te intorci &etc.. ! Combinate si cu singuratatea conduc la un mix extrem de nociv ! Iar oboseala psihica da senzatia de oboseala fizica cronica ! Incepi sa suplinesti cu "multivitamine"....nu se rezolva nimic si apoi te intrebi...de ce te-ai ingrasat !
Principalul "medicament" pe care il poti folosi este AUTOSUGESTIA !!! Iti cumperi "Arta succesului la romani" de Pavel Corut si faci ...exact ce zice acolo !
Pe termen scurt :
O betie sau shoppingul sau orice activitate de scurta durata nu te ajuta ! In schimb ...combinate ....fac minuni :
- mergi la "magazin" si cumpara-ti creme hidratante , antirid , fond de ten & altele pentru machiaj
- mergi la coafor si schimba-ti "freza" cu una noua , tinereasca si vopseste-te
- mergi si cumpara-ti niste haine noi , poseta, incaltari misto & etc.
- "demoleaza-ti" camera unde locuiesti , revopseste-o intr-o culoare optimista....ex. un portocaliu pal , schimba patul/salteaua/asternuturile/biroul cu unele moderne
- studiaza putin feng shui
Pe termen mediu :
- iesi la alergat dimineata iar seara, sport de intretinere....in special la gat , mijloc si zona bratelor....cred ca le ai "atrofiate' de la lucrul pe calculator + o bicicleta medicinala care ajuta la "dorsal" - barbatii se uita de obicei acolo , iar dupa ce vezi cativa atenti la.......tau , vei primi o "portie de incredere de sine" INSTANT
- cumpara-ti un echipament de drumetie , studiaza pe Carpati.org cand se organizeaza excursii usoare si....GO
- cat mai multe alte activitati cu OAMENI dinafara serviciului
- uita-te in oglinda si vezi ce mai ai de "lucrat" ca sa fii frumoasa , dupa tuns/vopsit/cremuit ...repeta incontinuu - "sunt mult mai frumoasa" apoi dupa sport -"sunt frumoasa"
Pe termen lung :
- cumpara-ti o carte despre Managementul Timpului sau Prioritizare , de acolo vei invata care sunt de fapt sarcinile de moment importante si pe care poti sa le lasi sa astepte
- invata ca la serviciu....sarcinile noi vin imediat ...inainte de a termina sarcina "veche" , asa ca mai lasa si pe maine si pe poimaine si pe .....
- ai nevoie de o relatie personala...nu te grabi , construieste-ti in minte cum arata o persoana ideala dupa gusturile tale si....actioneaza
Daca vei face toate astea in scurt timp vei rade de perioada actuala ...cuuuu......"Ce proasta am fost si ce frumoasa este viata!"
Succes !!!

#28
BB-8

BB-8

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 742
  • Înscris: 07.02.2016

View Postcineva80, on 15 martie 2016 - 11:29, said:


Ce sa fac? voi ce sfaturi aveti?
Emigreaza din Romanistan , numai asa iti vei  recastiga stima de sine si vei iesi din depresie.
Plus ca avand astm, vei fi mai bine tratata intr-o alta tara cu servicii medicale mai de calitate si tratament corespunzator decat aici.

Edited by BB-8, 15 March 2016 - 13:44.


#29
Danubian

Danubian

    Pescar de weekend

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,586
  • Înscris: 28.02.2011

View Postcineva80, on 15 martie 2016 - 11:29, said:

Ce sa fac? voi ce sfaturi aveti?

astmul nu te omoara , se trateaza ... in rest: fa-ti un gagiu/prieten/iubit/amant cu care sa te potrivesti (nu doar la pat ) Posted Image

ceea ce ti-a facut rau tie (la psihic) este faptul ca in loc sa-ti ocupi timpul cu ceva placut, tu te-ai stresat cu astmul

Edited by Danubian, 15 March 2016 - 14:20.


#30
johnnickelby

johnnickelby

    Survivor

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,744
  • Înscris: 05.11.2008

View Postcineva80, on 15 martie 2016 - 12:44, said:

Da, la 35 de ani nu vreau schimbari majore in cariera sau stat pe bara - nu sunt un country manager, dar as putea fi la un moment dat daca stau cuminte in banca mea si muncesc cin continuare. Voi ati renunta la toti anii astia de munca pt ca nu-s eu chiar OK cu firea?
Esti doar obosita. Ai muncit mult ca sa fii unde esti acum. Nu ai avut prea mult timp, decat pe apucate. Te intrebi daca a meritat.
Nu vei sti niciodata asta. Faptul ca te vezi urata, te anunta ca te apropii de 40 de ani si poate nu vei avea pe cineva langa tine.
Sunt multe lucruri pe care trebuie sa ti le lamuresti, sa le accepti. Ce ne spui tu este doar varful iceberg-ului.
Nu incerca sa te amagesti. In astfel de cazuri, singura solutie este acceptarea, impacarea cu noi insine.

#31
JurasikMan

JurasikMan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,289
  • Înscris: 30.10.2006
Schimba-ti locul de munca. Fa ceva care  te face fericita. Incearca sa nu iti mai faci griji pentru orice . chiar si in timpul liber , du-te spre lucrurile care iti fac placere. ai nevoie de o ancora . Ancora ta va fi o oaza de liniste pe care ti-o poti crea singura . Din aceasta oaza , pleaca mai departe.
Tu simti acum ca esti lovita din toate partile. Nici macar nu este o chestie noua. Un  nene a scris o carte prin anii '60 numita Socul Viitorului . Pe tine te-a ajuns socul asta din urma si nu reusesti sa te agati de ceva. Desi in mare parte sunt de acord cu colegul nostru  FAP, strict in cazul tau nu este o idee buna sa incerci sa umpli golul cu activitati noi. Cauta unele vechi care iti ofera liniste si satisfactie ... si leaga ceva de ele .

Edited by JurasikMan, 15 March 2016 - 15:17.


#32
overseas

overseas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,104
  • Înscris: 09.01.2007
Incearca suplimente, nu medicamente.
Vezi GABA (nu pharmaGABA) complet naturala de la Solgar de ex. pentru somn.
ZMA de asemenea (Zinc Magneziu) pentru calmare.

#33
_-AppleS-_

_-AppleS-_

    ✮✮✮✮✮✮✮✮

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,512
  • Înscris: 09.07.2014

View Postcineva80, on 15 martie 2016 - 12:44, said:

Voi ati renunta la toti anii astia de munca pt ca nu-s eu chiar OK cu firea?
Cariera ... Am citit o poveste frumoasa in care o femeie isi abandonase propriul ei copil, pentru ca venise intr-un moment neprielnic si fiindca nu avea timp de el din cauza serviciului, nu avea timp nici de sine, nu mai avea timp de nimic, se dedicase total slujbei trup si suflet atat de mult incat din exterior nu mai puteai face diferenta intre ea si un sclav. Alt om a avut ocazia de a creste acel copil, pentru aceasta insa, a renuntat la un post bun de 8 ore, pentru un post de 4 ore, totul era la limita insa la final care crezi ca a fost mai fericit ?

Edited by _-AppleS-_, 15 March 2016 - 15:31.


#34
overseas

overseas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,104
  • Înscris: 09.01.2007

View Post_-AppleS-_, on 15 martie 2016 - 15:29, said:

insa la final care crezi ca a fost mai fericit ?

Asa si, daca ala micu devine un drogat sau se muta in Australia si te uita, ce faci ?!
Daca vrea familie si copii e perfect, dar nu exista garantii.

#35
_-AppleS-_

_-AppleS-_

    ✮✮✮✮✮✮✮✮

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,512
  • Înscris: 09.07.2014

View Postoverseas, on 15 martie 2016 - 15:32, said:

dar nu exista garantii.
Nu exista garantii pentru nimic. Poti muri in urmatoarea secunda, firma la care lucrezi poate da faliment, nu exista absolut nici o garantie.
Esti cumva patron?

#36
cineva80

cineva80

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 239
  • Înscris: 11.03.2016

View Postoverseas, on 15 martie 2016 - 15:32, said:


Asa si, daca ala micu devine un drogat sau se muta in Australia si te uita, ce faci ?!
Daca vrea familie si copii e perfect, dar nu exista garantii.

Nu, easy - in momentul asta, pe termen scurt vreau doar liniste si impacare cu mine insami. pe termen lung, da, familie si copil e ceva ce mi-as dori.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate