Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...

Mobile.de ofera imprumut de bani ...
 problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...

Jante noi shitbox
 Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani
 Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik

Noul format Jpegli iși propu...
 

Numai aici despre televiziunea publică

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
344 replies to this topic

#73
Veverita_9

Veverita_9

    Banned la cerere

  • Grup: Members
  • Posts: 1,360
  • Înscris: 23.11.2017
Emisiunea Dosar România revine cu un nou sezon la TVR, dar fără Irina Păcurariu
Noul sezon al emisiunii de reportaje, documentare și anchete Dosar România va debuta la TVR sâmbăta aceasta de la ora 21.00. Emisiunea va debuta fără Irina Păcurariu, cea care prezenta temele fiecărei ediții. Păcurariu a fost implicată în emisiune încă din 2014 (anul trecut a fost și prezentatoare).
Emisiunea va continua fără prezentator, din informațiile Paginademedia.ro.
Publicitate
La prima ediție Dosar România a noului sezon, jurnalista TVR Alina Grigore a documentat povestea unor copii „Născuți înainte de termen”.
România este țara cu cea mai mare mortalitate infantilă din UE, de două ori mai mare față de media europeană. În România, un copil mai mic de un an moare la fiecare șase ore, conform statisticilor INS.
Alina Grigore, realizator și Claudiu Petringenaru, director de imagine, au filmat în câteva maternități din județul Ialomița și din București. Ce au găsit putem vedea în prima ediție a noului sezon Dosar România.
În România, transferul bebelușilor se dovedește a fi o loterie. Care ține de viață și de moarte. Și de noroc. Iliuță, care s-a grăbit să vină pe lume la nici 24 de săptămâni - un trup mic, firav, de doar 685 de grame și 33 de centimetri, a trecut prin mai multe momente de cumpănă, dar s-a recuperat miraculos. L-au salvat doi medici pensionari.
Secția de Neonatologie a Spitalului Județean din Ialomița a rămas deschisă pentru nou-născuți datorită efortului extraordinar depus de medicii Gabriela Dumitru și Gheorghe Hoinaru. „Deși s-au pensionat cu ani în urmă, continuă să vegheze bebelușii. Nu merg în concediu și nu știu cum e să ai un weekend liber. Au 64, respectiv 74 de ani, dar pentru ei, viața acestor copii e mai presus de orice. La Neonatologie este și linie de gardă. O țin tot medicii Dumitru și Hoinaru. Care sunt la capătul puterilor și strigă după ajutor” - Alina Grigore, realizator al materialului „Născuți înainte de termen”.
Despre Dosar România:
În fiecare sâmbată, la ora 21.00, Alina Amza, Cristina Țilică, Alina Grigore, Ioana Mureșan, Codruța Angelescu, Răzvan Butaru, Cornel Mihalache, Catalin Apostol și Gabriel Geamănu realizează Dosar România, emisiunea care dezvăluie oameni obișnuiți cu frânturile lor de viață, dar și personaje care influențează destine sau se află în situații-limită.
Sursa:https://www.paginade...a-revine-la-tvr

#74
pufonel

pufonel

    Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai pufos din tara?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,880
  • Înscris: 28.11.2006
Rugaminte catre moderatori: schimbati titlul in "Numai aici despre televiziunea publica" (daca vreti, puneti si denumirile canalelor) si mutati-l la Posturi TV SD, cel putin pana (si daca) vor trece in HD. Multumesc!

#75
KLM2009

KLM2009

    The Punish3r

  • Grup: Moderators
  • Posts: 25,845
  • Înscris: 07.07.2009

View Postpufonel, on 17 martie 2018 - 01:50, said:

Rugaminte catre moderatori: schimbati titlul in "Numai aici despre televiziunea publica" (daca vreti, puneti si denumirile canalelor) si mutati-l la Posturi TV SD, cel putin pana (si daca) vor trece in HD. Multumesc!
Rezolvat! Posted Image

#76
pufonel

pufonel

    Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai pufos din tara?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,880
  • Înscris: 28.11.2006
Multam!

#77
Veverita_9

Veverita_9

    Banned la cerere

  • Grup: Members
  • Posts: 1,360
  • Înscris: 23.11.2017
"Memorialul Durerii" revine sâmbătă, la Attached File  TVR 2.jpg   5.28K   0 downloads
"Memorial Durerii” revine la TVR 2, sâmbătă, de la ora 14.00, cu o nouă serie documentară consacrată generației eroice care a făurit și cârmuit România modernă. Sub semnătura echipei conduse de Lucia Hossu-Longin, seria debutează sâmbătă sub genericul "O generație care ne-a dat o țară”, iar de luni până vineri continuă cu "Memorialul durerii-Centenar 2018".
Noul sezon "Memorialul Durerii - O generație care ne-a dat o țară" debutează cu un episod care îl are ca personaj central pe Woodrow Wilson. Fostul președinte al Statelor Unite este unul dintre oamenii politici care au influiențat istoria României Mari.
Noi portrete vor dezvălui contribuția istoricilor Unirii - Ion Nistor, Ioan Lupaș, Silviu Dragomir, dar și o prezentare a publicistului și omului politic basarabean Pantelimon Halipa. Îi vom cunoaște și pe Ion Ianculeț, Daniel Ciugureanu, generalul Eremia Grigorescu și Vasile Lucaciu, dar și pe românii prezenți la Conferința de Pace de la Paris. Seria va fi completată cu Alexandru Vaida Voievod și Sever Bocu.
"Am străbătut sute de kilometri pe urmele celor care au construit această țară și aici revenim la legătura clasică cu Memorialul Durerii. Mulți dintre ei au ajuns și chiar au sfârșit în închisorile comuniste, după 23 august 1944. Unii au fost întemnițați imediat, alții după noaptea fatidică din mai 1950, când au fost ridicați foarte mulți demnitari. Toți au fost duși la Sighet, fără vreo decizie sau hotărâre judecătorească. Aici este legătura puternică dintre Memorialul Durerii și Unirea din 1918. Multe dintre personalitățile care au contribut la Marea Unire și care erau tineri în 1918, după 30 de ani, în 1947-1948, au luat drumul închisorilor, în general la Sighet, pentru că acolo erau întemnițați deminitarii", au spus Lucia Hossu Longin și echipa Memorialul Durerii.
În fiecare dimineață, de luni până vineri, de la ora 8.00, sub titlul "Memorialul durerii-Centenar 2018”, telespectatorii TVR 2 îi vor redescoperi pe intelectualii Transilvaniei și ai Regatului Român, personalități prea puțin cunoscute, dar militanți neobosiți pentru realizarea aspirațiilor naționale de întregire și de unitate.
Iuliu Maniu, Alexandru Lapedatu, generalul Henri Cihoski, Ion Lapedatu, Ioan Ciordaș, Ilie Lazăr, Ion Nistor și Ion Lupaș - "Istoricii Unirii" -, episcop Iuliu Hossu, Ion I.C Brătianu, generalul Henri Mathias Berthlot, Samoilă Mârza și regele Ferdinand sunt doar câteva nume care au făcut posibilă înfăptuirea unui vis: Unirea de la 1918. Portretelor li se adaugă și episoade noi despre Unirea Basarabiei cu România, eveniment care a avut loc la 27 martie 1918.
"Sub titlul Centenar 2018 vom urmări o serie de 15 documentare dedicate Centenarului. Chiar în ziua de 27 martie am programat un episod dedicat Unirii cu Basarabia, iar un episod foarte interesant îi este dedicat lui Ion Nistor, istoricul bucovinean”, declară producătorul Alexandru Munteanu.
Sursa: https://www.news.ro/...018031017965210

#78
Veverita_9

Veverita_9

    Banned la cerere

  • Grup: Members
  • Posts: 1,360
  • Înscris: 23.11.2017
Grila de primăvară a postului Attached File  TVR 1.png   1.28K   0 downloads„1 Matinal” va începe mai devreme, iar seara se va încheia cu un nou Telejurnal
Grila de primăvară a principalului post public de televiziune, TVR 1, va fi lansată pe 12 martie, urmând să includă un nou Telejurnal, de la ora 24.00, iar emisiunea „1 Matinal” să înceapă cu o jumătate de oră mai devreme.
Emisiunea „1 Matinal” va fi prezentată de luni până vineri, de la ora 6.30, de Maria Linda și Dorin Chioțea, informează Televiziunea Publică.
Pe lângă deja emisiunile informative transmise la 14.00, 16.00, 17.00 și 20.00, la TVR 1, începând din 12 martie, telespectatorii vor putea urmări, de luni până vineri, un nou Telejurnal - la ora 24.00. Noul program va cuprinde știrile importante ale zilei, prezentate de Mihai Rădulescu.
Telejurnalul primelor ore va fi prezentat de Andra Petrescu, iar la 14.00 și 16.00, Telejurnalul va fi prezentat de Teodora Popa. Mihai Constantin va prezenta Telejurnalul de la 17.00 și pe cel de ora 20.00. Telejurnalele de weekend, transmise la fel ca până acum, la 14.00 și 20.00, vor fi prezentate de Dorina Florea.
În grila de programe a TVR 1, vor rămâne la orele cunoscute: „Perfect Imperfect”, cu Emma Zeicescu (luni-vineri, ora 10.00), „Aici, acum”, cu Alina Stancu (luni-vineri, ora 13.00), „Pulsul zilei”, cu Radu Andrei Tudor (luni-vineri, ora 18.30), „România 9”, cu Ionuț Cristache (luni-joi, ora 21.00). De la 22.30, de luni până joi, Dragoș Pătraru va prezenta „Starea nației”.
La TVR 1, telespectatorii vor mai putea urmări programele „Cooltura” (vineri, ora 17.30), „Lumea azi” (vineri, ora 18.00) și „Ultima ediție” (duminica, ora 14.30), realizate tot de Direcția Știri.
Sursahttps://www.news.ro/...018031517941668


Ce a pregătit Attached File  TVR 2.jpg   5.28K   1 downloads pentru grila de primăvară
Attached File  646x404.jpg   39.86K   3 downloads
Un serial coreean, filme și noi sezoane ale emisiunilor de divertisment „Duelul pianelor“, „Femei de 10, bărbați de 10“ și „Se zice că...“ se numără printre programele din grila de primăvară a postului TVR 2.
În fiecare miercuri, la „Telecinematecă“, de la ora 20.10, sunt programate filme de colecție, iar îndrăgiții actori români vor fi prezenți în ultima zi a săptămânii la „Duminica filmului românesc“, cu două producții programate de la orele 13.10 și 20.10 – un film istoric sub semnul Centenarului Marii Uniri.   Din 12 martie, un nou serial coreean, „Regele îndrăgostit“, intră în grila TVR 2 și va fi difuzat de luni până vineri, de la ora 17.40. Acțiunea se petrece cu secole în urmă, în Coreea condusă de dinastia Goryeo. Copil fiind, prințul moștenitor al tronului, Wang Won (Im Si-wan) îi întâlnește pe Wang Rin (Hong Jong-hyun), care provine dintr-o familie de nobili de vază, și pe frumoasa Eun-San (Im Yoon-ah), fiica celui mai bogat om din regat. Cei trei devin prieteni foarte buni, dar, la maturitate, rivalitatea amoroasă le va pune în pericol prietenia și va aduce conflicte sângeroase în întregul regat.   Cel de-al patrulea sezon „Femei de 10, bărbați de 10“ revine din 12 martie și va fi pe micile ecrane de luni până joi, de la ora 16.40. Emisiunea va debuta cu un nou prezentator – actorul Claudiu Bleonț, care se alătură Marinei Almășan după ce Mircea Radu a semnat din nou cu Antena 1.    Tema primei ediții, „Mai bine femeie, sau mai bine bărbat?“, va fi discutată alături de invitații Andreea Marin, Marcel Pavel, Bebe Mihăescu (psiholog) și Cristina Demetrescu (astrolog). „Abia aștept reintrarea pe post, alături de un coprezentator al cărui fană sunt de decenii. Cu Claudiu am colaborat, cu ani în urmă, și nici că-mi puteam dori un partener mai spumos și mai inspirat în discutarea unor teme și cazuri delicate“, a spus Marina Almășan.
Attached File  627x0.jpg   33.77K   2 downloads
De la Florina Constantinescu, Ioana Voicu și Nuami Dinescu (foto jos), gazdele emisiunii „Se zice că...“, telespectatorii TVR 2 află, în direct, de luni până joi, de la ora 14.00, ce este nou în lumea vedetelor, în lumea culturală, în viața socială, în parenting, bucătărie și sport. Startul noului sezon se dă din 12 martie, iar trupa The Humans, reprezentanții României la Eurovision 2018, vor deschide ediția. Le urmează Dana Săvuică și Bogdan Stoica (blogger), care vor dezbate un subiect spumos și etern controversat: există bărbatul ideal și femeia perfectă? Noua grilă inaugurează și două rubrici noi: de gastronomie, cu Chef Aida Parascan, și „Revista presei“.
Attached File  627x0 (1).jpg   56.72K   3 downloads
Din 16 martie, de la ora 15.40, în fiecare vineri va fi difuzată emisiunea Corinei Dănilă, „Ieri-azi-mâine“, ceea ce înseamnă 100 de minute de teatru, poezie și muzică. În cel de-al optulea sezon, alături de prezentatoare se vor afla grupul Supermarket și actorul Nae Alexandru. Primul invitat al ediției este Mircea Rusu, căruia gazdele i-au pregătit câteva surprize, iar în cea de-a doua parte va fi sărbătorit maestrul Horia Moculescu.
Attached File  627x0 (2).jpg   45.77K   3 downloads
Duin 17 martie postul public va avea „Fata Samurai“ (SUA, Canada, 2008) în fiecare sâmbătă și duminică, de la ora 18.00. Miniseria de șase episoade, producție Disney, îi are în rolurile principale pe Jamie Chung, Brendan Fehr și Anthony Wong și are în prim-plan intrigile din interiorul mafiei japoneze.   În premieră și în exclusivitate, din 17 martie, de la ora 22.10, TVR 2 a programat cel de-al cincilea sezon al serialului italian „Onoare și respect“. Saga familiei Fortebracci ne poartă în Sicilia, în 1973, la doi ani de când familia a fost atacată de „nașul“ Ettore de Nicola și de oamenii lui. Deși copiii lui au reușit să fugă, Tonio Fortebracci a ajuns pe mâna dușmanilor săi și, după ce a fost torturat, și-a pierdut memoria.   „Duelul pianelor“ dă startul celui de-al patrulea sezon duminică, 18 martie, de la ora 15.00, într-un format nou. Jocuri precum karaoke, ghicește melodia din câteva note cântate la pian sau după un desen făcut de un invitat sunt doar câteva dintre provocările emisiunii prezentate de Adrian Enache. Vor continua și în acest sezon tributurile dedicate marilor artiști dispăruți ai României, iar o altă noutate este cea a cancan-urilor. Invitații vor comenta cele mai ciudate articole scrise despre ei de presa de scandal și vor clarifca adevărul legat de aceste cancanuri. Invitații primei ediții sunt Mihai Constantinescu, Diana Matei, Ion Haiduc și Simona Dichiseanu.
Sursa: http://adevarul.ro/e...fc58/index.html


La Attached File  descărcare (1).jpg   2.01K   1 downloads, primăvara aduce un „buchet” de noutăți
Din 12 martie intră în emisie noi programe și emisiuni de larg interes
TVR 3 – singurul post cu profil cultural a cărui grilă cuprinde și producții ale studiourilor teritoriale ale TVR aduce, în această primăvară, o largă paletă de noi programe.
Prima surpriză intră în emisie la TVR 3 din 12 martie , de la ora 7.00. Zilnic, de luni până vineri, pentru două ore, la TVR 3 intrăm în legătură cu românii de peste Prut urmărind programul Matinalii transmis în direct de la Chișinău din studiourile TVR Moldova.
Tot din 12 martie, de la ora 16.00, de luni până vineri, la TVR 3 aflăm cele mai importante informații din toate zonele țării urmărind programul Regiunea în obiectiv – o nouă emisiune magazin cu știri și evenimente la zi. Luni, informațiile ne sunt aduse de TVR Cluj, marți, de TVR Craiova, miercuri de TVR Iași, joi de TVR Timișoara iar vineri, de TVR Tg.Mureș.
Din 13 martie, în fiecare marți, de la ora 15.00, în noul program Vieți dăruite  veți cunoaște oameni deosebiți care au ales să ofere celor din jur: timp, învățături, efort, creații. Cu alte cuvinte: o mare parte din ceea ce înseamnă viețile lor. Aceștia sunt eroii emisiunii ”Vieți dăruite” – un program pe care jurnaliștii de la TVR Cluj îl propun, în premieră, publicului TVR 3.
Și pentru că este an Centenar, în fiecare sâmbătă, la TVR 3 urmăriți două programe relevante: de la ora 10.00 –România 100. Iașul în arcul timpului  (despre contribuția Moldovei la actele care au precedat actul de la 1 Decembrie 1918) și de la ora 18.30- România  Centenară (o emisiune  despre eroii și situațiile care au marcat unirea Banatului cu România).
Alte două noi programe intră în emisie la TVR 3 în 24 și 25 martie, de la ora 17.30. Este vorba despre emisiunile bilunare Selfie (în care jurnaliștii de la TVR Timișoara ne aduc portrete inedite de creatori), respectiv Stația România-Israel (ce marchează, prin interviuiri și reportaje, împlinirea a 70 de ani de relații diplomatice între cele două țări).
Attached File  [email protected]   85.17K   1 downloads
Ca și până acum, emisiunea Cult@rt este difuzată zilnic, de luni până vineri de la ora 22.00, avându-l ca gazdă și moderator pe Marius Constantinescu iar de la ora 23.00, în fiecare seară  de luni, marți și miercuri – Concerte din Festivalul Internațional „George Enescu” 2017, joia – concertele Festivalului de Jazz de la Sibiu 2017 iar  vinerea, intră în emisie noi spectacole de operă și balet. În fiecare weekend, de la ora 20.00, la TVR 3 avem sâmbăta film iar duminica teatru. Primele producții cinematografice care vor intra în difuzare sunt semnate de Andrei Tarkovski: Solaris (în 24 martie), Oglinda (în 31 martie), Călăuza (7 aprilie), Andrei Rubliov (14 aprilie).
Attached File  sibiu-jazz-festival1.jpg   50.53K   1 downloads
Și tot din această primăvară, la TVR 3 revin cu noi sezoane emisiuni tradiționale precum: Arte, carte și capricii, Locuri, oameni și comori, Regatul sălbatic, Remix , Poesis, Cap de afiș, Cântec și poveste, programele informative Telejurnal Regional și Telejurnal Moldova dar și emisiuni de la posturile regionale: Dialoguri cu Andrei Marga, Legal 100%, Racord.
Sursa: https://www.femeia.r...chet-de-noutati

#79
c4n1b4lul

c4n1b4lul

    Expert în procrastinare

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,310
  • Înscris: 30.08.2010

View Postgalatiuser, on 10 martie 2018 - 11:14, said:

Da, dar era un altfel de jurnal, formatul fiind preluat de la BBC 2 în 2006. În plus, știrile nopții se reduc la numai 25 de minute.
Nu înțeleg ce e așa trist că jurnalul de seară este redus la 25 de minute ???

Nemții au pe Das Erste jurnalul de la 8 seara doar de 15 minute, ei nu stau să se lungească la anumite detalii când prezintă o știre, o prezintă scurt, fără fundal muzical trist/horror, fără ”lacrimogene”, scurt și la obiect ! Posted Image

#80
galatiuser

galatiuser

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,221
  • Înscris: 08.12.2017
E trist fiindcă jurnalul de noapte (Ora de știri) a fost creat după modelul Newsnight de pe BBC 2, cu audiențe cu mult peste media TVR 1 / TVR 2.

#81
pufonel

pufonel

    Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai pufos din tara?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,880
  • Înscris: 28.11.2006
La RRA se difuzeaza cateodata spoturi pentru TVR 3, cu accent pe programele culturale ale acestui post. Daca ii schimba numele pana in iarna, inseamna ca spoturile alea sunt absolut degeaba :P

#82
Veverita_9

Veverita_9

    Banned la cerere

  • Grup: Members
  • Posts: 1,360
  • Înscris: 23.11.2017
Attached File  TVR 1.png   1.28K   0 downloadsNoul sezon Garantat 100% începe garantat duminica aceasta. Ediție specială in memoriam Neagu Djuvara
Attached File  neagu-djuvara-si-catalin-stefanescu_tb730.jpg   302.8K   1 downloads
Noul sezon al emisiunii „Garantat 100%” începe cu o ediție dedicată istoricului Neagu Djuvara, care s-a stins la începutul acestui an.
Ediția va fi difuzată la TVR 1, duminică, 25 martie de la ora 23.00. „În debutul acestui sezon, ne propunem o călătorie prin ideile sale, susținute cu farmecul unic al unei personalități imposibil de uitat sau de înlocuit”, spune Cătălin Ștefănescu.

În acest nou sezon, cu numărul 37, Garantat 100% îl va avea invitat pe profesorul Geoffrey Sayre-McCord, de la Universitatea North Carolina, un cunoscut și foarte apreciat filosof american, care va vorbi cu Cătălin Ștefănescu despre morală și felul în care înțelegem azi filozofia.
Pentru ca, într-o altă ediție jurnalistul va sta de vorbă cu reprezentatele organizației Salvați Copiii despre rezultatele alarmante ale unui studiu asupra violenței în școli și despre cauzele care stau la baza acestui fenomen.
După zece ani, muzicianul Damian Drăghici revine la „Garantat 100%”, pentru a vorbi despre minoritatea romă, dar și despre cel mai recent proiect artistic în care valorifică, într-o formă foarte modernă, câteva celebre cântece românești de petrecere.
Sursa: https://www.paginade...m-neagu-djuvara


Attached File  TVR 2.jpg   5.28K   0 downloadsCâștigă România, prezentată de Virgil Ianțu, printre finaliste la International Format Awards, alături de emisiuni de pe NBC și BBC
Attached File  virgil-iantu-castiga-romania2_tb730_tb730.jpg   51.68K   2 downloads
Emisiunea Câștigă România, un format original românesc creat de Zucchero Media, a fost nominalizat la International Format Awards 2018, o gală ce premiază cele mai bune idei de emisiuni din lume.

Câștigă România, emisiune prezentată de Virgil Ianțu la TVR 2, este un concurs de cultură generală cu întrebări despre România.
Producția, care a fost scoasă la vânzare la nivel internațional sub numele „Win your country”, a fost nominalizată la secțiunea Cel mai bun format de game show de studio.
La aceeași secțiune mai sunt nominalizate The Wall (difuzat de NBC, produs și în România de Antena 1), Cram (produs de ITV Australia), Sorry About That (produs de Warner Bros Belgia) și Letterbox (de pe BBC).
Anul acesta, în competiție au fost înscrise 290 de formate de emisiuni, dintre care 50 au fost selectate drept finaliste.
Câștigătorii vor fi anunțați într-o gală ce va avea loc pe 7 aprilie în cadrul târgului TV MipFormats, de la Cannes.
Emisiunea a mai fost nominalizată și anul trecut la Eurovision Creative Awards, organizat de European Broadcasting Union. În plus, show-ul de cultură generală a luat premiul pentru cel mai bun concurs la Premiile TVmania 2017.
Sursa: https://www.paginade...l-format-awards


Attached File  descărcare (1).jpg   2.01K   0 downloads va difuza filme rusești semnate de Andrei Tarkovski, Serghei Bondarciuk, Vladimir Menșov, Karen Șahnazarov
Attached File  tarkovski-solaris-sursa-foto--imdb_tb730.jpg   64.49K   1 downloads
Filme rusești de artă, în grila de primăvară a TVR 3. În cadrul parteneriatului cu Mosfilm, sunt programate în fiecare sâmbătă seară, de la ora 20.00, cele mai importante filme semnate de Andrei Tarkovski, Serghei Bondarciuk, Vladimir Menșov, Karen Șahnazarov

TVR 3 va difuza patru dintre cele mai valoroase producții ale lui Andrei Tarkovski:
  • „Solaris" (24 martie),
  • „Oglinda"(31 martie),
  • „Călăuza" (7 aprilie)
  • „Andrei Rubliov" (14 aprilie).
Considerat unul dintre cei mai influenți cineaști ai erei sovietice și din întreaga istorie a artei cinematografice, Andrei Tarkovski a jucat un rol esențial în dezvoltarea cinematografiei moderne, prin viziunea sa poetică și studiul asupra timpului în film.
Născându-se și profesând într-un regim opresiv, Tarkovski s-a confruntat cu numeroase piedici de-a lungul carierei sale, care, de altfel, se limitează la doar 7 filme și câteva scurt-metraje - în 27 de ani.
„Pentru mine, Tarkovski este cel mai mare regizor al lumii, inventatorul unui nou limbaj cinematografic, fidel naturii filmului, căci surprinde viața ca reflecție, viața ca vis", declara despre el un alt mare cineast care a marcat secolul XX, Ingmar Bergman.
Retrospectiva Tarkovski va fi urmată, din 21 aprilie, de cele patru părți ale mega-producției „Război și pace” în viziunea regizorul Serghei Bondarciuk - o operă cinematografică monumentală, recompensată în 1969 cu Premiul Oscar pentru Cel mai bun film străin și Globul de Aur.
Filmul lui Vladimir Menșov „Moscova nu crede în lacrimi” va fi urmat, la finalul lunii mai, de ciclul producțiilor semnate de Karen Șahnazarov: „Orașul Zero”, „Ziua lunii pline”, „Călărețul numit moarte”, „Salonul nr.6”.
Sursa: https://www.paginade...aren-sahnazarov

Gala premiilor Gopo, transmisă în direct de Attached File  TVR 2.jpg   5.28K   0 downloads și online. Dorel Vișan și Oana Sârbu, între artiștii care vor înmâna premii
Attached File  creditfoto-ionutdobre.jpg   137.46K   1 downloads
Gala premiilor Gopo, care va avea loc marți, la Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București, va fi transmisă în direct, de la ora 20.00, de TVR 2, dar și online, pe premiilegopo.ro și cinepub.ro.
Prezentatorul evenimentului ajuns la a 12-a ediție va fi, pentru al treilea an consecutiv, actorul Alexandru Bogdan.
Printre cei care vor urca pe scenă pentru a înmâna statuetele Gopo, create de artistul Adrian Ilfoveanu, se numără Gheorghe Visu, Dorel Vișan, Simona Bondoc, Manuela Hărăbor, Marius Florea Vizante, Pavel Bartoș, Oana Sârbu, Nicoleta Hîncu, Mihai Smarandache, Paul Cimpoieru, Silvana Mihai, Cezar Grumăzescu, Dana Rogoz, Ela Ionescu, Florentina Năstase și Dana Marineci.
Pe lângă trofeele pentru „cel mai bun film”, „cel mai bun regizor” - oferite de Banca Transilvania, „cel mai bun actor într-un rol principal” - oferit de Audi, „cea mai bună actriță într-un rol principal” - oferit de Aqua Carpatica, „cel mai bun documentar” - oferit de Auchan, și premiul pentru machiaj și coafură - oferit de MAC Cosmetics România și cel pentru „cele mai bune costume” - oferit de Cellini, vor fi acordate premiul pentru întreaga carieră - actorilor George Mihăiță și Vladimir Găitan - de către Primăria Municipiului București prin Arcub, și premiul pentru întreaga activitate - oferit de Apa Nova București - actriței Sanda Toma și operatorului de imagine și producătorului Ion Marinescu.
Premiul Special îi va fi înmânat criticului și istoricului de film Bujor T. Rîpeanu.
Premiul publicului - acordat pentru producția autohtonă cu cel mai mare succes de box-office în 2017 - va merge către filmele „Octav” (regia Serge Celebidachi) și „Ghinionistul” (regia Iura Luncașu).
„Un pas în urma serafimilor”, debutul în lungmetraj al regizorului Daniel Sandu, a primit cele mai multe nominalizări (15) la Premiile Gopo 2018, urmat de „6,9 pe scara Richter” (r. Nae Caranfil) și „Aniversarea”(r. Dan Chișu)  - cu câte 8 nominalizări, „Ana, mon amour” (r. Călin Peter Netzer), „Breaking News” (r. Iulia Rugină) și „Fixeur”(r. Adrian Sitaru) - cu câte 7 nominalizări.
Gala Premiilor Gopo 2018 este organizată de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Teatrului Național București, Babel Communications și Ministerului Culturii și Identității Naționale.
Sursa:https://www.news.ro/...018031217982835

„Ora Zero” până la Cernobîl se vede cu Attached File  TVR 1.png   1.28K   0 downloads
Attached File  Ora-Zero-Cernobil-Sala-Reactorlui.jpg   781.13K   1 downloads
Zero Hour! Ce a fost înainte de a fi? Ora dinaintea momentului – acelui Moment – care a marcat definitiv lumea. Ora dezastrului de la Cernobîl, a dezintegrării navetei spațiale Columbia, capturării lui Saddam Hussein etc. În fiecare sâmbătă, de la ora 22.00, pe TVR 1, începem numărătoarea la „Ora Zero”!
Timp de 16 săptămâni, vor urmări Ora Zero, un documentar care recompune istoria dinainte de a deveni istorie. Accentul nu cade însă pe eveniment, ci pe momentele individuale care au culminat în acea catastrofă.
Numărătoarea inversă spre destin, minut cu minut, ce reconstituie ora critică dinaintea producerii evenimentelor care au schimbat lumea.
În primul episod, sâmbătă, 24 martie, coproducția Canada-Marea Britanie (2004-2007) ne propune reconstituirea Dezastrului de la Cernobîl. La ora 01:23:48, în dimineața zilei de 26 aprilie 1986, lumea s-a schimbat pentru totdeauna. La Prîpeat, Ucraina, pe atunci în Uniunea Sovietică, a explodat reactorul numărul 4 al centralei atomice de la Cernobîl. Deflagrația a cauzat cel mai grav accident nuclear din istorie, provocând moartea sau îmbolnăvirea a sute de mii de oameni din Europa.
Attached File  Ora-Zero-la-TVR-1-768x982.jpg   115.48K   2 downloads
Dezastrul de la Cernobîl se resimte încă în multe dintre zonele afectate. Copii născuți cu malformații, animale cu forme ciudate, o întreagă localitate fără locuitori după explozia care a îngrozit întreaga lume.
Operațiunea de curățare a zonei afectate a durat mai mulți ani, iar muncitorii care au participat la operațiune au murit sau au suferit afecțiuni severe în urma iradierii. Ora zero – Dezastrul de la Cernobîl reconstituie, minut cu minut, cu ajutorul relatărilor martorilor, ora dinaintea tragediei, sâmbătă, 24 martie, ora 22.00, la TVR 1.
În următoarele episoade vom vedea Ora zero dinainte dezintegrării navetei spațiale Columbia, capturarea lui Saddam Hussein, atentatul asupra Papei Ioan Paul al II-lea, masacrul de la Colegiul Columbine, atentatul terorist din Bali, atentatele de la 11 septembrie, masacrul familiei regale nepaleze etc. În fiecare sâmbătă, de la ora 22.0, la TVR 1.
Sursa: https://www.femeia.r...e-vede-cu-tvr-1

Sezonul 9 al emisiunii „Politică și delicatețuri”, în premieră, la Attached File  TVR 1.png   1.28K   0 downloads
Attached File  Politica-si-delicateturi-cu-Joseph-Hadad_9323.jpg   62.64K   1 downloads
În deschiderea sezonului cu numărul 9 „Politică și delicatețuri”, poetul Mircea Dinescu vrea să-și impresioneze invitatul, pe maestul bucătar Joseph Hadad, cu un „șalău pictat”.
Vedem dacă reușeste duminică, ora 15.30, la „Politică și delicatețuri” de la TVR 1 și TVR+.
La început de sezon Politică și delicatețuri, în bucătăria lui Mircea Dinescu vine renumitul chef Joseph Hadad. Politică și delicatețuri debutează duminică 25 martie, cu o întâlnire a chefilor, pe care o urmărim tot la aceeași oră, 15.30, la TVR 1 și TVR+.
„De obicei nu am emoții, dar când inviți un maestru bucătar cum e Hadad, m-am gândit să îl impresionez”, mărturisește poetul, care a inventat ad-hoc o rețetă de file de șalău de Dunăre, amestecat cu ardei Capia copți, baby spanac așezat pe vinete și dovlecei trași la tigaie, operă pe care a botezat-o „șalău pictat”.
Îmbrăcat în halatul său de bucătar, chef Hadad se aștepta să gătească, nefiind obișnuit ca altcineva să prepare mâncarea pentru el. Dar Dinescu jonglează atât de rapid cu ingredientele încât musafirul său nu apucă nici să-și dea seama ce urmează să-i prepare gazda.
Chef Hadad se declară uimit de secretele poetului: de faptul că pune în preparat zeamă de portocală, de folosirea dulceții de ardei iute și de ingredientul surpriză – cătina păstrată în miere.
În cramă, cei doi gustă din bucate, ascultă muzica tarafului de la Vărbilău, iar chef Hadad povestește cu farmec și umor despre începuturile lui în România. Ocazie cu care îi și oferă gazdei cartea sa de bucate, „În bucătăria lui Joseph”. Impresionat de invitatul său, Dinescu îl ascultă cu mare plăcere: „E un om generos pentru că e sigur pe ceea ce face, profesionalismul se simte, are un soi de modestie calmă și fină care poate să explodeze într-o farfurie”. Nici Hadad nu se lasă mai prejos: „M-am simțit ca acasă. La noi, am învățat de la tata că în viață, în primul rând trebuie să fii om și Mircea este în primul rând OM, și apoi poet și bucătar”.
Nu ratați întâlnirea dintre doi oameni pe care îi leagă o mare pasiune – arta culinară – duminică, 25 martie, de la 15.30, la TVR 1 și TVR+.
Sursa:https://www.radardem...miera-la-tvr-1/

#83
COS_TUG

COS_TUG

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,350
  • Înscris: 29.05.2017
Castiga Romania nu incepe la TV pt ca nu are acordul CA al TVR!

Am vb cu ei pe fb, ei sunt gata din februarie, asteapta acordul!

#84
COS_TUG

COS_TUG

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,350
  • Înscris: 29.05.2017
Castiga Romania nu incepe la TV pt ca nu are acordul CA al TVR!
Am vb cu ei pe fb, ei sunt gata din februarie, asteapta acordul!
„Bună dimineața! Vom începe cel de-al treilea sezon după ce avem acordul Consiliului de Administrație al TVR. Din păcate,  momentan TVR nu are CA, se așteaptă ca Parlamentul să-și desemneze reprezentanții și să voteze noul CA. Din această cauză întârzierea pe care nu o anticipaseram. Noi suntem gata din februarie. Dar nu mai depinde de echipa emisiunii.”

Edited by COS_TUG, 22 March 2018 - 22:32.


#85
Cosmin342

Cosmin342

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,020
  • Înscris: 18.04.2017
https://www.paginade...aren-sahnazarov
Filme rusesti pe TVR 3

Edited by Cosmin342, 22 March 2018 - 22:32.


#86
pufonel

pufonel

    Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai pufos din tara?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,880
  • Înscris: 28.11.2006

View PostCOS_TUG, on 22 martie 2018 - 22:31, said:

Castiga Romania nu incepe la TV pt ca nu are acordul CA al TVR!
Si cun dreq au inaintat grila de primavara la CNA? Astia sunt cretini  sau rau intentionati.

Edited by pufonel, 22 March 2018 - 22:36.


#87
galatiuser

galatiuser

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,221
  • Înscris: 08.12.2017
TVR a primit nota 3 din partea TVMania pentru scoaterea Orei de știri din grilă.

Edited by galatiuser, 23 March 2018 - 19:01.


#88
Cristi_77

Cristi_77

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,523
  • Înscris: 10.03.2014

View PostCOS_TUG, on 22 martie 2018 - 22:31, said:

Castiga Romania nu incepe la TV pt ca nu are acordul CA al TVR!
Am vb cu ei pe fb, ei sunt gata din februarie, asteapta acordul!
„Bună dimineața! Vom începe cel de-al treilea sezon după ce avem acordul Consiliului de Administrație al TVR. Din păcate,  momentan TVR nu are CA, se așteaptă ca Parlamentul să-și desemneze reprezentanții și să voteze noul CA. Din această cauză întârzierea pe care nu o anticipaseram. Noi suntem gata din februarie. Dar nu mai depinde de echipa emisiunii.”

Sper să se ajungă la un numitor comun, iar emisiunea să intre pe post. De ce, cei din TVR s-ar sabota singuri ? Nu am văzut exact cifrele de audiență, însă emisiunea a ”prins” cel puțin în cazul meu, chiar dacă mai e de lucrat puțin la ea. E unul din proiectele bune ale TVR-ului din ultimii ani și ar fi păcat săs e încheie într-o asemenea manieră.

Edited by Cristi_77, 23 March 2018 - 23:00.


#89
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,572
  • Înscris: 13.06.2004
@ pufonel : mai există "Tv Mania"

#90
galatiuser

galatiuser

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,221
  • Înscris: 08.12.2017
În timp ce la noi "Ora de știri" a fost scoasă iar "Câștigă România" e în situație incertă, la bulgari "Vrei să fii Milionar" va fi reluată chiar de postul național BNT.

Iar de luni la ei vor exista două buletine de știri nocturne a câte 30 de minute, ora 23 pe BNT 1, ora 0 pe BNT 2.

Să mai spun că se va mai insera pe BNT 1 și un jurnal nocturn de weekend de 15 minute, la 22.45

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate