Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani
 Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik

Noul format Jpegli iși propu...
 Dade, dade

Probleme accesare nr test telefon

Parola la lock screen

Deparazitare externa pisici fara ...
 Seriale turcesti/coreene online H...

Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...
 

Lanzarote

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
102 replies to this topic

#19
Tz3posu

Tz3posu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 906
  • Înscris: 20.03.2009
Am sunat zilele astea la cei ce la Cicar si totul e in regula, mi-au zis ca nu e nevoie de garantie pentru rezervare si totul o sa fie ok.
PS: Daca intereseaza pe cineva tin sa anunt ca cei de la ryanair au iefitnit biletele cu vreo 100 euro per total pentru ruta asta OTP-SFX si apoi SFX-ACE. Mai ca imi vine sa imi bag unghia in gat, aia e. Trebuia sa tin cont de regula no earlier than 3 months daca nu e vreo promotie clar vizibila.

#20
Tz3posu

Tz3posu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 906
  • Înscris: 20.03.2009
O întrebare, a folosit cineva serviciul de cazare oferit de Ryanair? Ma rog, oferit prin Ryanair pe site ul lor. Văd ca oferta respectiva e oferită prin Hotels.com, aveți idee dacă pot apărea probleme? Sunt serioși sau mai bine merg pe booking ori Agoda?

#21
bv01

bv01

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,115
  • Înscris: 06.12.2012
Păi ce are așa special oferta Ryanair? La fel e și prin Wizzair, primești înapoi 10% credit în cont. Wizz folosește Booking.com.

#22
Tz3posu

Tz3posu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 906
  • Înscris: 20.03.2009
Nimic special, prețul era cam același cu cel de pe booking/Agoda. Doar ca îmi dădeau 10% in cont pentru viitoarele bilete de avion. Mi se pare chiar decent.
Dar am rezervat deja pe Agoda, știu ca ăștia sunt ok.
Ciudat e ca am rezervat cu anulare gratuită cu pana la 2 zile înainte, dar banii i au luat deja.

Edited by Tz3posu, 03 June 2018 - 07:57.


#23
bv01

bv01

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,115
  • Înscris: 06.12.2012
Dacă anulezi îți dă banii înapoi. Am întâlnit și pe Booking.com așa.

#24
tak30ver

tak30ver

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,287
  • Înscris: 16.01.2009
Poți folosi hotels.com fără probleme. Am cu ei zeci de rezervări și niciodată nu am avut probleme la cazare.

#25
Tz3posu

Tz3posu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 906
  • Înscris: 20.03.2009
Ideea e ca am rezervat prin Agoda ultima camera disponibila si evident a disparut de peste tot inclusiv de pe Ryanair. Pretul pentru urmatoarea camera disponibila fiind cu 1000 lei mai mare.
Singura varianta e sa anulez rezervarea, sa astept sa intre din nou in sistem si cu putin noroc sa o prind tot eu pe site-ul ryanair.
Hmmm, nu stiu daca m-as risca.

#26
bv01

bv01

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,115
  • Înscris: 06.12.2012
Eu zic să stai cuminte.

#27
Tz3posu

Tz3posu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 906
  • Înscris: 20.03.2009
Maine am avionul catre Lanzarote.
Este cineva prin zona sau a fost de curand?  Sunt curios de temperatura asta maxima de 20 de grade pe care o vad pe aplicatia de meteo si daca e realitatea de la fata locului.
De asemenea, datele mobile din abonament sunt ok de folosit in Canare? Intra tot in SEE, nu?

#28
Tz3posu

Tz3posu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 906
  • Înscris: 20.03.2009
Voi Răspunde tot eu la întrebările de mai sus pentru viitorii curioși și doritori de vizitat aceasta insula.
Temperatura de pe meteo e relativ cea corecta, din câte am înțeles mai sunt episoade când se duce in sus peste cea indicată, dar pentru o perioada scurta(câteva zile).
Personal am ajuns in data de 29 August și am plecat pe 5 Septembrie. Deși îmi e greu sa înțeleg, vremea in primele zile a fost destul de “rece” și mult vant in special pe seara când chiar scădea la 16 grade. Cum s a făcut Septembrie parca s a schimbat un switch și totul a devenit cum ne am așteptat noi. Asta înseamnă temperaturi de 20-30 grade pe timpul zilei, mult mai puțin vant, deci Per total ceva mult mai plăcut pentru plaja/vacanța/plimbare.

Am închiriat de la Cicar o mașinuța, fără sa plătesc ceva in avans ori sa mi se oprească vreo garanție. Inițial am alea Fiat 500, dar cum se obicei rezervi un grup de mașini și nu îți garantează o mașina anume la momentul când am ajuns acolo nu mai aveau Fiat 500 ci doar Opel Corsa și încă ceva. Prețul inițial din rezervare era de 120€/7 zile. La momentul respectiv și cu ceva timp înainte scăzuse la 99€. Pana la urma mi au dat un Opel Adam Rocks pentru 120€. Simpatica mașina, cam alergată având 88.000km in bord. Interesantă trapa, dar nu știu cat de practica in aceasta destinație unde după 2-3 zile eram bronzat și in cap și nu mai suportam sa ma bată soarele in cap plus vântul destul de puternic.

Cazarea a fost la THB Flora, un Studio Superior.
Arată destul de bine pentru gusturile mele, este un complex cu diferite forma de cazare ce se afla pe ambele părți ale străzii pe care este localizat, cu un tunel de legătura între acestea. Camera era relativ mică, dar dotata cu o mini Bucătărie, cuptor cu microunde, deci te descurci in caz ca preferi genul asta de organizare cu mesele.
Mâncarea la restaurantul hotelului este foarte gustoasa, destul de diversificata(pentru nivelul acestui hotel), dar aceeași zilnic.
Noi nu aveam vreo masa inclusă asa ca am ales sa plătim acolo ce anume dorim. Am servit micul dejun in 5 dimineți și cina intr-o seara. Micul dejun era 6,5€/pers sau HB 13€/pers ori AI 25€/pers.
De asemena aveau un Bucatar ce prepara omlete, oua ochiuri și clătite la micul dejun ori diverse fripturi și preparate la cina. Destul de tare, ma repet, având in vedere ca e un hotel/complex de 3 stele.
Prețurile meselor erau foarte bune zic, dar cum nu ne place sa depindem de un program și sa ajungem la ore fixe la masa, am zis pas având in vedere ca plecam dimineața și ne întorceam seara.

Cam multă vorbărie despre hotel, mașini și vreme.
De vizitat am vizitat aproape toate obiectivele importante. Exista și un bilet multiplu(3-6 întrați la diverse obiective) care mi a scapat, astfe încât am pierdut cei 5-10€ ce ii puteam economisi.

Ca obiective am vizitat asa:

Ziua 1.
Playa blanca
Timanfaya
El Golfo
L acul verde
Los Hervidores

Ziua 2
Jardin del cactus
Jameos del agua
Cueva de Los Verdes ( nu e nimic verde in interior, numele ii provine datorita celor ce au locuit in acel loc)
Fundacion de Cesar Manrique
Shipwreck

Ziua 3
Isla la Graciosa
Playa de las Conchas
Punta Corrales

Ziua 4
Piata de DUMINICA de la Teguise
Caleta de Famara (Playa Famara)
Castillo de San Jose
Playa Chica(cred ca aici e cea mai interesantă plaja pentu snorkel).

Ziua 5
Playa Papagayo
parque Los Ajaches(3€-masina)
Plaja El Pozo

Ziua 6
Playa Quemada
Orzola beach -> Playa de la Canteria
Mirador del Rio unde nu am mai intrat( e doar 5€ intrarea deci cam jumate din celelalte intrări) din simplul motiv ca poți sa vezi același lucru și de pe drumul pe care îl poți face fie cu mașina fie mergând pe jos pe lângă. In plus am avut și o drona cu noi, deci 0 motive sa intru doar pentru a înainta încă 10-20m mai in fata pe stâncă.

Cam asta a fost in mare, am făcut cam 700km cu mașina. Benzina costa 1.07€/l la momentul asta(sau acela), dar sunt locuri și cu 1.09 ori 1.11.
Drumurile sunt extraordinar de bune, fără gorpi deși e o insula in mijlocul apelor. Incredibil de bine întreținute gândindu-mă la ce avem noi in România. Ei au putut face asta pe o insula acoperită de lava. Apropo de lava, peisajul este incredibil, sunt zone unde conduci și drumul este efectiv prin lava, se vedem cum a curs și s a solidificat.
Cred ca este o destinație interesantă pentru cei ce doresc sa caca și alte activități cu excepția plajei. Personal ma plictisesc repede de stat la plaja, in 3 zile sunt deja bronzat și satul de soare. Asta pentru ca stau destul de mult in apa și evident ca ma bate soarele in cap și pe spate suficient încât sa ma prăjesc.

Prețurile parfumurilor sunt incredibil de bune, reduceri pe bune, Duty free e nimic pe lângă prețurile de aici. Reducerile sunt reale și sunt chiar și de 50% ori peste.

Aca are cineva întrebări sau vrei curiozitate și pot Răspunde...i am here. O sa revin și cu ceva poze promit.

#29
Tz3posu

Tz3posu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 906
  • Înscris: 20.03.2009
Am promis cateva poze, am facut rapid o mica selectie cu ceva poze interesante. Nu am facut poze la toate obiectivele sau in orice loc, de multe ori nu puteai cuprinde intr-o poza ce vedeai cu ochii, dar garantez ca o vizita pe aceasta insula merita garantat.
Pozele sunt direct din drona/telefon, nu sunt editate in vreun fel, deci probabil unele culori sunt mai sterse decat in realitate in functie de cum am focalizat pe moment atunci.

Attached Files



#30
nniki

nniki

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,980
  • Înscris: 15.05.2009
Prin Berlin ai mers? Legatura mai scurta prin Ryan nu aveai?
Cat a costat avionul?

Edited by nniki, 14 October 2018 - 23:49.


#31
Tz3posu

Tz3posu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 906
  • Înscris: 20.03.2009
Am mers cu escala prin Berlin. La dus mai scurt de atât nici nu cred ca găseam, am avut puțin peste o ora sa schimb avionul, deci orice întârziere mai mare ma făcea sa pierd tot. La retur aveam variante, dar niciuna wow și implicau eventual sa iau avionul din Fuerteventura...asta înseamnă alte costuri in plus și deși ora de plecare era mai târzie dacă adaug și drumul pana la aeroport nu rezolvam nimic.
A fost ok și așa, am văzut puțin și Berlinul.
Avionul a fost 190€/2 pers pentru OTP-SXF și 260€/2 pers pentru SXC-ACE. Le am luat cu ceva timp înainte și am plătit 100€ in plus Per total fata de prețurile la promoție ce au mai apărut ulterior.

#32
bv01

bv01

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,115
  • Înscris: 06.12.2012
Fred Olsen a introdus 4 curse zilnice directe Lanzarote - Gran Canaria.
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/Eodnl1oxR7E?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#33
nasty2

nasty2

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 936
  • Înscris: 22.02.2011
Măcar îmi amintesc:
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/e1EyjUSKUWI?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#34
nasty2

nasty2

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 936
  • Înscris: 22.02.2011
Și câteva cuvinte despre geniul lui Cesar Manrique:
Concepția lui Manrique a fost clară: păstrarea tradiției locale, fără clădiri înalte care să acopere OCEANUL și insula Lanzarote.
Singurul hotel de vreo 15 etaje a fost făcut când artistul era plecat pt un timp mai lung din insulă.
Apoi pt a face atractivă insula pt turiști  a creat: Los Jameos del Agua, cu Auditoriu de 600 de locuri în peșteră, cu o acustică fantastică, parcul vulcanic Tamanfaya, cu restaurantul Diablo, , Jardin de Cactus, Fundația, Casa Muzeu, casa Campesino, El Almacen, hotelul Las Salinas, statui cinetice, moriști, a amenajat puncte de mirador ( del Rio) piscine naturale, a reabilitat clădiri vechi, a făcut proiectele pt casele care pot fi construite numai în specificul locului ( ușile și ferestrele spre mare vopsite în albastru, cele spre insulă, maro).
https://www.theguard...ct-of-lanzarote

Dacă am fi avut și noi în România un geniu de acest gen, cred că ar fi exploatat casele noastre tradiționale, din diferite zone, plus natura locului și chiar am fi fost o forță în turism.

#35
nasty2

nasty2

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 936
  • Înscris: 22.02.2011
simbioza omului cu vulcanul! Omul nu a învins vulcanul, dar a reușit să trăiască cu el - agricultura folosind roca vulcanică măcinată, poroasă prin care se condenseaza apa și se irigă solul, numai din aer.

#36
nasty2

nasty2

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 936
  • Înscris: 22.02.2011
În 2018, se puneau poze, dar cam complicat, acum direct din telefon.
Le pun că nu știu dacă mai putem ajunge...anulări, pandemii, restricții, creșterea prețurilor la petrol, kerosen

Attached Files


Edited by nasty2, 30 October 2021 - 13:24.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate