Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Preschimbare permis auto

Funcție de auto traducere in...

Cablu intrare in apartament cu pr...
 Construire casa in regie proprie

Legea Interoperabilitații, pentru...

Identificare melodii

pentru cine a mai facut visinata
 Ax hidrofor invarte greu

Problema recepție

Credit nou,refinanțare,etc...

Incalzire procesor.
 Plecari Grecia 2022

Problema recuperare parola yahoo ...

Parere Ultrabook Asus Vivobook 14...

Problema AC Ford Focus MK3
 

Canon 6D- focus inconstant

- - - - -
  • Please log in to reply
50 replies to this topic

#1
doruflorin20

doruflorin20

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 11.02.2016
Salut tuturor. Iertati-ma daca nu postez unde trebuie, sunt nou pe site. :) Am o foarte mare problema si va cer sfatul si ajutorul. Am cumparat un Canon 6D de Black fridy pro de la F64. Pana de balck friday-ul din noimebrie nu prea l-am folosit ca nu aveam obiective cu montura full frame decat un 50 fix f1.8. In noiembrie am achizitionat un tamron 24-70 f2.8 si am observat ca toate pozele sunt neclare, mai exact avea fronf focus foarte mare. Am fost in magazin l-au testat baietii de acolo si mi-au spus ca este intr-adevar foarte mare deviatia si ca se rezolva la service f64 cu o calibrare. Obiectivul a fost calibrat de 4 ori vazand ca tot nu merge bine, a fost schimbat, dar si cu cel schimbat la scurt timp dupa ce era calibrat maxim 24h, nu stiu numarul de cadre trase iar se decalibra. Am incercat si la Canon in Bucuresti la Criss professional. Mi-au calibtrat-o am luat obiectivele si am vazut ca mergea perfect, dar aceiasi situatie in maxim 24 ore iar o lua razna camera. Cei de la Criss professional nu vor sa mi-o repare sub pretextul ca aparatul e in parametrii. Camera este la a 4 intrare in service si tot degeaba. V-ati intalnit cu o problema de acest fel? Nu stiu unde sa mai apelez, am facut reclamatie la ANPC pt ca de vorba buna nu ma pot intelege cu ei... Va rog daca cineva are idee despre ce vorbesc si ma poate ajuta macar cu un sfat... e bine primit.

#2
crokodilu

crokodilu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,733
  • Înscris: 28.12.2006
Cu fixul e ok?

#3
doruflorin20

doruflorin20

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 11.02.2016
Nu, absolut deloc, are focusul undeva in tavan. Cei de la Criss mi-au zis sa aduc si obiectivul sa se uite la el. Eu l-am dus ca asa au vrut ei, fara sa am vreo problema cu el si m-am trezit cum ca au zis ca a avut o problema la motorul de focus si s-a schimbat. Dar bineinteles tot degeaba, e ca si cum n.au schimbat nimic si nici nu-mi dau vreo hartie la mana cum ca nu sunt obliagti. Am testat si cu 135 f2 si e sarit si acolo focusul. N-am decat sa ajung cu el in Budapesta la servisul europa de la Canon... la noi mori cu zile.

#4
bumpocbum

bumpocbum

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 8,853
  • Înscris: 01.10.2004
Pe DSLR nu ai posibilitatea de setare a front/back focusului ?

#5
doruflorin20

doruflorin20

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 11.02.2016
Ba da, dar sare in toate partile. Il reglez din microadjustment si tragi 10 poze cu el si dupa face mai mult front sau mai mult back si trebuie sa il reglezi din nou, tot asa pana la infinit....Stiu ca e greu de inteles...habar nu am cum e posibil...

#6
crokodilu

crokodilu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,733
  • Înscris: 28.12.2006
Pai criss cum zic ca e in parametrii cand e in balarii cu toate obiectivele?

#7
doruflorin20

doruflorin20

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 11.02.2016
Ei il conecteaza la un aparat printr-un cablu, au un focus chart de 2-3 m2 si fac poze de pe un trepied. Acolo face poze la fix, exact unde trebuie dar dupa ce il scot de acolo si incep sa fac poze cu el prin camera, iar sare focusul. Am avut multe discutii cu cei de acolo, le-am aratat cum face focusul, ei imi zic ca pt atata lucru vreau eu sa fie schimbata camera. M-au invitat sa facem teste impreuna la ei in laborator acolo sa imi arate ca nu are nimic aparatul si dupa le-am aratat si eu ca nu e asa cum zic ei, si era foarte uimit nenea cu aparatele. Pozele care le-am facut si erau probe pt ANPC le-am zis sa le pastreze pe card si sa mi le puna pe stick. La sfarsit cand i-am zis sa imi puna pozele a zis ca le-a sters. Aici mi-am dat seama ca si ei stiu ca aparatul are ceva si nu vor sau ii depasete situatia, dar nici nu incearca ceva... Mari experti sunt astia, imi spune mie sa ii dau lumina buna la aparat, 6D-ul si daca e un licurici afara e in stare sa focalizeze si era lumina in camera aia incat nu punea problema de focus niciunui aparat dar unui 6D, ma tot imbarliga pe mine ca face bine ca si el are un 6D si din pct lui de vedere face focusul bine... si uite asa s-a ajuns la ANPC. Mai am o varianta in Budapesta. Mi-au zis cei de la f64 ca ii roaga, insista si managerul de service sa ii faca ceva ca si ei l-au testat si intr-adevar are ceva camera doar ca ei nu se pot impune ca nu sunt service autorizat, ceea ce mi se pare o tampenie. SI daca nu ma ajuta sa o trimit in Budapesta... noi avem service aici dar trebuie sa o trimit in tarile calde sa o repare... scriu aici poate cineva ma poate ajuta cu o informatie cu o rezolvare orice...Nu mai vreau sa aud de Criss si de toti de acolo... Oameni nespecializati si neprofesionisti care isi bat joc de munca mea...

#8
crokodilu

crokodilu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,733
  • Înscris: 28.12.2006
Contractul tau e cu vanzatorul, cum unde rezolva e treaba lui.

#9
doruflorin20

doruflorin20

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 11.02.2016
Asta vorbeam si eu cu colegii mei. D-asta le.am facut si lor o reclamatie... o data si o data tot trebuie sa sa gasesca o solutie... ei au impresia ca mie imi place sa ma plimb asa cu camera dupa mine de 3 ori pe saptamana la service...f64 spune ca ei nu pot face nimic ceea ce nu prea cred avand in vedere ca ei mi-au luat banii si nu Criss. Un upgrade de soft o chesti d-asta sa se incerce...nimic si nimic. Miercuri a ajuns din nou pe biroul celor de la Criss sa vad ce ii mai face. Cred ca ma scoate cu politia de acolo acum.

#10
reti

reti

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 254
  • Înscris: 29.07.2007
Daca faci sesizare la ANPC aia cu meseriasi lor ar trebuii sa le  explice macar ca revenirea in service a unui lucru de n-ori se face cu inlocuire lui. /despagubire.Dar am patit-o de atatea ori cu ANPC ca nici nu stii daca sa  mai faci reclamatie sau nu.

#11
penciuc

penciuc

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,575
  • Înscris: 09.08.2010
Te duci cu aparatul in service de cel putin 3 ori, faci proces verbal de fiecare data, apoi faci reclamatie la ANPC pe motiv ca aparatul nu functioneaza conform parametrilor nici dupa ce a fost in service. Depui la reclamatie copie dupa procesele verbale si dupa certificatul de garantie.
Soliciti schimbarea aparatului sau returnarea banilor.
Iti vor raspunde in 30 de zile. Conform legii cei de la f64 vor trebuie sa-ti schimbe aparatul sau sa-ti dea banii inapoi.
Asa am procedat eu cu un telefon la care mi se bloca softul periodic.

#12
doruflorin20

doruflorin20

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 11.02.2016
Sincer ar fi ultima speranta. Din noiembrie alerg cu ea asa. Astia de la Criss nu incearca nimic altceva, ei cred ca eu sunt nebun si d-aia. Plus ca le-am aratat la ce m refer era cam uimit, nici nu pot sa-i zic domn...si le-au dat celor de la canon romania instiintare cum ca eu nu am nici o obiectie...oameni de nimic

#13
bumpocbum

bumpocbum

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 8,853
  • Înscris: 01.10.2004
Eu am un USB Dock station pentru reglarea obiectivelor Sigma. Pui softul, faci corectiile si gata. Testezi pe mira daca e totul ok.  Cred ca problema ta e din body si nu din obiective.
Orcum aparatul e in garantie asa ca ii bati la cap pana il schimba. Eventual cu OPC-ul.

Edited by bumpocbum, 12 February 2016 - 12:03.


#14
doruflorin20

doruflorin20

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 11.02.2016
Da stiu, pt sigma exista acel dock dar pt canon sau nikon nu exista. Faza e ca mie nu imi dau nimic la mana, o hartie cum ca iese din service sau ca mi.a schimbat la obiectiv ceva. Oricum cei de la ANPC se pot uita in registru si vede ca e intrata a 4-a oara in service. Le-am facut reclamatie si celor de la f64 eu de la ei l-am cumparat, ei mi-au luat banii si imi spun ca nu ma pot ajuta cu numic. Daca vine ANPC-ul si cei de la f64 spun ca ei nu pot face nimic si ca avenit clientul la noi dar noi nu putem sa il ajutam si ca depind de cei de la canon tot e bine. Tu intre timp ai putut lua legatura cu cei de la ANPC? Ca eu tot sun si nu imi raspund la telefon.

#15
bumpocbum

bumpocbum

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 8,853
  • Înscris: 01.10.2004
Eu cand am avut o problema, nu era legata de foto, m-am dus la sediul OPC din Ploiesti si am depus o cerere scrisa cu toate dovezile. E drept ca ce doream eu depasea puterea OPC-ului deoarece era implicat un mare concern dar macar a venit un raspuns oficial din parte respectivei firme cu rezolvarea partiala a problemei.
Si trebuie sa faci pentru toate notificari scrise cu cerere de raspuns tot in scris. Asa pe vorbe e mult mai complicat, daca nu imposibil.
In rest poate te maiajuta colegul @penciuc...

Edited by bumpocbum, 12 February 2016 - 15:03.


#16
crokodilu

crokodilu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,733
  • Înscris: 28.12.2006

Quote

..la f64 eu de la ei l-am cumparat, ei mi-au luat banii si imi spun ca nu ma pot ajuta cu nimic.
Nu exista asa ceva, garantia tocmai la asta foloseste, ca sa te ajute, si asta nu e optional.

#17
doruflorin20

doruflorin20

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 11.02.2016
Cum cum din doua locuri tot trebuie sa gaseasca ANPC-ul ceva... O sa trec luni pe acolo sa mai duc din hartoage si sa vad ce zic oamenii aia, poate nu o trimit in Budapesta. Astia de la f64 ca ma ajuta ei sa o trimit in Budapesta... Daca dau un comision pt camera imi da alta noua, asa au zis si se rezolva in 24 ore cu f64 dar sa vorbeasca cu aia de la canon sa mi-o schimbe nu se baga... Urat din partea lor. Sincer, nu m-am asteptat sa direze atat, cu scandal cu toata nebunia. Urat din parte lui f64... Sunt client gold la ei si vad ca tot degeaba. Sa dea dumnezeu ca ANPC-ul sanisi faca datoria ca altfel vor veni altii cu aceiasi problema si la fel o sa pateasca.

#18
crokodilu

crokodilu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,733
  • Înscris: 28.12.2006
Ce comision? Camera are sau n-are buba? Ca daca are nu e vorba de comision, sau poate ai vreo clauza dubioasa in contract.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate