Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Il urasc pe fratele meu imi distr...

2 pages view

Seat Leon 2010 probleme Turbina
 Se restarteaza incontinuu

Îmi poate explica cineva de ce VMw...

Sfaturi pozitionare, dimensionare...

Construcție garaj cu groapa ...
 Mai exista consignații unde ...

A existat dupa comunism vreo peri...

Lenovo IdeaPad 3 vs IdeaPad 5

Cand ați avut primul laptop?
 Se ia scrisul de pe tastatura

Telefon copil (~800 ron)

dodge challenger hellcat 2018, M6...

Parere UTCB
 

Canon 6D- focus inconstant

- - - - -
  • Please log in to reply
50 replies to this topic

#37
calexe

calexe

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,722
  • Înscris: 21.11.2006
Da, cu siguranță. Dar e puțin probabil ca cei din service să nu fi verificat asta. În principiu un fir de praf poate fi pe plăcuța de AF cu intermitență, antrenat de exemplu de fluxul de aer provocat de mișcarea oglinzii. Sau plăcuța AF ar putea să aibă joc. Sincer eu unul n-am auzit de un asemenea defect până acum dar nu e exclus.

O altă cauză poate fi faptul că aria AF aferentă fiecărui pătrățel AF din VF este în realitate mult mai mare decât pătrățelul respectiv și uneori nu e centrată pe acel pătrățel. Astfel tu crezi că focalizezi pe un anumit obiect dar de fapt focalizezi pe un detaliu mai în față sau mai în spate. Asta se poate testa. Caută pe net. Oricum, din păcate nu cred că asta este motiv de reclamație în garanție pentru că producătorul nu descrie nicăieri parametri referitori la precizia AF sau la raportul ariilor susamintite. Cei (ultra)avizați verifică asta la cumpărarea camerei, adică măcar faptul că aria AF e cât-de-cât centrată pe pătrățelul AF din VF.

În fine, ce spui tu în ultimile posturi putea fi demonstrat ușor la service presupunând că era cum ai descris. Test pe focus chart ok, tras 20-50 cadre în gol, reluare test pe focus chart. Raport scris pe constatări. Și mai departe era job-ul lor să rezolve treaba. De ce nu s-a comis așa - tu știi.

#38
doruflorin20

doruflorin20

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 11.02.2016
Sa povestesc pasii pe care i-am urmat.
Camera este dusa in service, i se explica colegului problema ca din nou face la fel ca si datile anterioare. Dupa aproximativ 3 zile o iau acasa. Defectul revine in scurt timp dupa care imediat a doua zi sunt inapoi la ei explicadu-le ca tot asa face.
Problema mea de s-a ajuns la reclamatie este ca, nu vor sa inteleaga ca intr-adevar are o problema, le-am aratat de fata cu ei si ma tot imbarliga cu ce blit folosesti, ii trebuie lumina buna si o sa focalizeze perfect ca obiectivul nu este un canon si e tamron, micro ajustarea nu este pt alte obiective decat pt cele canon...si explicatiile continua.
Cei de la f64 au zis ca vor sa il testeze si ei sa dea o parere. Managerul de service initial nu a observat ca are o problema, mi-au calibrat obiectivul tamron si au inceput sa faca poze si au zis ca nu are nimic. Dar au mai incercat o data dupa 2 zile, camera a stat undeva la o saptamana la f64. Si atunci s-au convins si ei ca intr-adevar este o problema. Dar ei spun ca nu se pot pronunta in fata celor de la Criss deoarece nu sunt service autorizat ci doar parteneri.
Si cam asta e povestea din luna noiembrie pana in prezent.

Si sa ii raspund colegului care a spus ca nu a avut niciodata probleme cu ei, pentru mine este prima intalnire cu cei de la Criss si nu mi-au rezolvat problema.
Nu contest ca nu stiu meserie dar sa vina cu o alternativa, un pic mai mult ajutor din partea lor mi-as dori.
M-am chinuit sa strang bani s-o cumpar. Pe langa evenimente, in timpul saptamanii eram pe camp in soare, faceam cartari agrochimice in toata tara cu un Logan fara aer conditionat si cu muncitori dupa mine care nu aveau nici o pregatire pentru asa ceva. Lucram 18 ore pe zi sa pot strange bani pentru un full frame si in momentul de fata nu ma pot bucura de ea...


#39
calexe

calexe

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,722
  • Înscris: 21.11.2006
Să nu mă înțelegi greșit. Am toată compasiunea pentru situație. Dar atâta vreme cât nu poți produce o probă replicabilă fie problema nu există (user error), fie poți da de un om la service care nu e suficient de experimentat ca să exploreze el în locul tău (sau e puturos), fie ai noroc și se rezolvă. Deocamdată tu pari a fi în una din primele 2 situații. Asta e.

Tot nu înțeleg de ce n-ai procedat așa: test pe focus chart la Criss, reglat, tras 20-50 cadre în gol, reverificat, raport scris semnat de ambele părți concluzii finale. Mă rog, dacă asta ar fi relevat defectul probabil că deja era reparată camera și nu mai era necesar raport.

Ce obiectiv Tamron folosești? Nu poți replica problema pe un obiectiv Canon de încredere? F64 / Criss au testat și pe un obiectiv Canon?

Edited by calexe, 13 February 2016 - 19:55.


#40
DSops

DSops

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,516
  • Înscris: 10.05.2007
Camera unde este acum, la tine sau in service? Daca este la tine, scrie in ce localitate esti si fa un apel la cineva care are 6D si mai multe obiective, faceti un test comparativ si trageti o concluzie clara. Nu cred ca nu gasesti pe cineva sa te ajute prin preajma. In principiu totul trebuie sa mearga in parametri acceptabili fara microajustare. Microajustarea este pentru precizie sporita si de aceea este disponibila doar pe camere din segmentul superior. Daca ai fi in Timisoara m-as oferi eu.

Nu trebuie sa o iei in tragic, problema sigur se rezolva, dar fiind cu caracter intermitent este mai complicat. Chiar in momentul de fata am o chestiune foarte asemanatoare cu o drona (luata evident pe credit), care de trei luni de cand am luat-o are peste doua luni in service, dar trebuie sa parcurg pasii necesari, chiar daca nu imi convine. In ceea ce priveste diferenta de reducere, este problema vanzatorului, nu ai de ce sa dai bani in plus la schimbarea marfii. Du-te personal la opc si disctuta direct cu un agent, iti va spune exact ce trebuie facut sa rezolvi. De multe ori opc da un telefon la furnizor si se rezolva amiabil in cel mai scurt timp.

Dar, vorba lui calexe, sa fii absolut sigur ca nu este user error. Si pentru asta ar fi bine sa te intalnesti cu cineva care are 6D.

Edited by DSops, 13 February 2016 - 19:52.


#41
doruflorin20

doruflorin20

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 11.02.2016
Folosesc un tamron 24-70 f2.8. Teste s-au mai facut cu 24-70 canon f2.8, 135mm f2 si nu-mi mai aduc aminte de altele. Dar colegul din f64 mi-a zis clar ca ceva e in neregula acolo si nu de la obiective.
Tamronul meu si 50 fixul au fost testate pe alt 6D in magazinul f64 si s-a demonstrat ca nu are nici o problema nici fixul nici tamronul.
Criss face teste cu un 85 f1.8.
I-am dat pe f1.8, am dat pe camera sa arate punctul unde focalizeaza pe poza si mi-am luat pe o hartie niste cuvinte. Unde am focalizat eu nu era acelasi lucru cu ce arata in poza. Dupa care pozele s-au pus pe un pc cu un program care arata punctele/punctul de focus. Si din 6-7 poze facute exact cum imi spunea tehnicianul, sa apas de mai multe ori pe buton sa focalizeze dupa care il apas de tot sa fac poza, a rezultat ca din alea 6-7 poze doar una era unde il pusesem eu.
Si am mai testat si 50fix-ul meu pe un alt 6d de la ei si facea poze perfect. De tamron nu le-am zis sa il pun si pe el pe 6d-ul lor ca erau foarte iritati cand auzeau de tokina, tamron, sigma. Aici o idee le dau dreptate, sunt firme concurente si asta e.
I-am spus omului ca vreau pozele pe stick si sa nu le stearga. A zis ca nu le sterge si cand i le-am cerut a zis ca le-a sters. Am intrebat de ce, avand in vedere ca vorbisem inainte despre asta si mi-a spus ca sa ma apuc sa fac altele. Asta cand eu eram de vreo 2 ore acolo si pe picior de plecare...
Aici pot sa ma gandesc la varianta ca intr-adevar acele poze pe care le-am facut nu i-a convenit lui sau a uitat, ceea ce e putin probabil.


Am uitat sa zic ca aparatul este in service. Eu nu vreau sa le fac rau sau sa se ajunga la acest taraboi. I-am spus si managerului de service de la f64 sa ii sune sa le spuna sa o repare sa o schimbe sa faca ce vor ei doar sa mearga si renunt la plangerea aia de la ANPC. Imi mai spunea cineva ca e posibil ca cei de la Criss initial sa nu isi fi dat seama de problema, intre timp si-au dat seama dar cum au tinut cu dintii ca aparatul nu are nimic asa o sa faca si de aici incolo.. habar nu am.
Vreau doar sa spuna da dom'le, initial nu ne-am dat seama dar intre timp am gasit problema si o sa se rezolve. Ne cerem scuze.
Si totul se rezolva simplu si fara injuraturi si priviri date peste cap.

#42
DSops

DSops

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,516
  • Înscris: 10.05.2007

View Postdoruflorin20, on 13 februarie 2016 - 20:17, said:

De tamron nu le-am zis sa il pun si pe el pe 6d-ul lor ca erau foarte iritati cand auzeau de tokina, tamron, sigma. Aici o idee le dau dreptate, sunt firme concurente si asta e.

Aici gresesti. Fiecare producator are o linie de productie cu tehnologie si algoritmi proprii, care, in general, nu sunt publice. Tamron, Sigma, Tokina si altiie fac reverse engineering pe obiectivele firmei producatoare (Canon in cazul nostru) si incearca sa adapteze algoritmii la obiectivele lor. Poate reusesc, poate nu, oricum este putin probabil sa functioneze la fel ca si ale companiei mama, care detine tot ce trebuie pentru proiectare si realizare cu anumite standarde calitative. Este normal ca producatorul (Canon) sa nu raspunda de felul in care l-a plagiat si adaptat Tamronul la constructia obiectivelor compatibile.

Din descrierea ta de mai sus, as lua in considerare foarte serios un "user error". La F64 si la service, declansarea a fost facuta de o persoana autorizata, cand ai pus tu mana pe aparat au aparut problemele. Faptul ca cel de la f64 ti-a dat in final dreptate poate fi o simpla amabilitate fata de client. M-as bucura sa nu am dreptate.

Edited by DSops, 13 February 2016 - 21:11.


#43
doruflorin20

doruflorin20

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 11.02.2016
In prima descriere ai dreptate si mi se pare corect ce spui.
Dar umblu cu aparate diferite, 600d, nikon d7000, un 70d si nu patesc astefl de lucruri.
Mi-as dori sa pot demonstra exact aceasta problema dar nu am cum sa va arat. Sincer nu cred ca gresesc cu nimic cand incerc sa focalizez si sa fac poza. Nu vreau sa te superi dar nu cred ca gresesc eu din tehnica mea sau cum s-o numii.
Cand esti cu aparatul in mana faci focusul pe fata copilului si in schimb ai in focus ce e in spatele lui, persoane obiecte e foarte enervant.


#44
calexe

calexe

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,722
  • Înscris: 21.11.2006

View Postdoruflorin20, on 13 februarie 2016 - 21:36, said:

...
Nu vreau sa te superi dar nu cred ca gresesc eu din tehnica mea sau cum s-o numii.
...
Nu cred că se supără nimeni. Beleaua e că stai prost cu comunicarea, astfel că cei care vor să te ajute au unele probleme. Adică eu, de ex., probabil și alții. Poate și cei de la F64/Criss? În fine, las-o așa.
Deci cu Tamron-ul am lămurit-o.
Când ai pozat TU (deci nu ceilalți) cu diversele obiective Canon, ce program de AF ai selectat? Și ce AF Drive Mode (One Shot, AI Focus, AI Servo)?

Edited by calexe, 13 February 2016 - 22:14.


#45
doruflorin20

doruflorin20

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 11.02.2016
One shot si punctul central.  Nu ma intelege gresit stiu ce face fiecare functie sau buton din camera aia, nu as face poze pe ai servo daca nu as avea nevoie. O sa incerc sa raspund cat mai pe subiect si in mai putine cuvinte. �

#46
calexe

calexe

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,722
  • Înscris: 21.11.2006
Hmm. Asta ar fi ok.
Înțeleg că manifestarea defectuoasă s-a comis totuși și pe obiectivele Canon. Cei de la Criss ce au spus când 6 poze din 7 cu EF 85 f/1,8 al lor erau focalizate prost?

#47
doruflorin20

doruflorin20

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 11.02.2016
Ai sa razi. Ca nu e lumina destula in camera.
Si inca ceva dar uite ca nu mai tin minte. Ca 6D-ul are un focus mai complicat.  
Ce ar trebui sa inteleg prin "complicat?
Cand se stie ca 6D-ul are puntctul central foarte precis pana la -3 ev...
Trage tu o concluzie te rog.


#48
calexe

calexe

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,722
  • Înscris: 21.11.2006
Păi stai așa. Deci erai la Criss, cu 6D-ul tău suspect și cu EF 85 f/1.8 de la ei. Înțeleg că dacă sistemul era operat de cei din service era ok; pentru că altfel ar fi activat reparația. Ție însă ți-au ieșit 6 din 7 cu focus în bălării, pe motiv că era lumina slabă. Păi când operau ei sistemul și sistemul focusa corect nu era aceeași lumină? Înțeleg eu greșit?  

Da, centralul de la 6D e mai complex. E un cross de f/5,6 cuplat cu o linie orizontală cu precizie la f/2,8 și sensibilitate -3EV. Deci -3EV se referă mai degrabă la sensibilitate, nu neapărat la precizie. Nu știu cât e de precis (eu am 5D3) dar am auzit că merge bine.

#49
doruflorin20

doruflorin20

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 11.02.2016
Aveau doua lumini in plus pe chart. Dar si in restul camerei era lumina destula si pt...nush un 1100.

Eu l-am testat inainte sa il cumpar si mi-a placut.
Am fost eu ghinionist ce sa-i faci...
Doamne ajuta sa o rezolv. Si cu ajutorul vostru poate incerc sa pun problema mai bine celor de la Criss.

#50
calexe

calexe

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,722
  • Înscris: 21.11.2006
Păi trebuia să-i pui pe ei să facă probe pe aceeași lumină la care cadrele tale au ratat focusul. Într-o cameră cu fereastră afară, ziua, nu ar trebui să fie probleme. 5d3-ul meu focalizează cu AF central la lumină de veioză în colțurile întunecate ale camerei (f/4, 1/4s ISO 25600 --> -2EV). Lent dar precis.
Hai să vedem când se întoarce camera, poate vine rezolvată. Eu unul nu m-am lămurit ce se comite cu ea.
Așa, ca sfat de viitor: OPC numai după ce ai epuizat toate căile amiabile și ești 100% sigur că nu e vina ta (user error sau altceva). Altfel îți cam tai craca singur.

#51
doruflorin20

doruflorin20

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 11.02.2016
Doamne ajuta, poate si-au dat seama de ceva la ea si s-a rezolvat. Revin cu detalii cand o primesc.
Stii de ce ma gandesc ca nu sunt de vina cu nimic? Cand ajunge camera de la ei merge perfect cateva cadre, dupa se dereglraza iar. Daca greseam eu cu ceva observam de acum doi ani nu acum la 6d.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate