Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Motoburghiu sau foreza de pamant

* * * * - 1 votes
  • Please log in to reply
109 replies to this topic

#91
parintele

parintele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,073
  • Înscris: 17.03.2005
Daciile astea au o problema, transmisia.
Se încinge cutia aia de transfer de fierbe uleiul după 2 gauri, lucrul ca să protejezi cât de cât utilajul inseamna sa dai 2g3 gauri și apoi sa stai sa aștepți... Si aștepți ca se raceste poimarti.
A Doua e ambreiajul ala, daca e o pietricica în pământ cârâie.... Normal, doar ca dacă insiști cu caratul uzura devine Maricica în timp destul de scurt.
A treia e burghiul și puterea... Burghiele pt ca dacă au mici abateri, jocuri mari samd.. Bataia aia în timpul lucrului le face inutilizabile. De asemenea puterea necesara e mare, în genere iti cam trebe scule cu motoare măricele, 70cc sau peste ca sanfie cât de cât rezonabile.

Ultima problema e solul... E absolut irelevant ce arata x pe un youtube, daca tu ai un sol clisos tasat sau cu mici bucatele gen pietricele sau bucăți calcaroase, sau mici rădăcini samd.. Sau e pământul uscat rau... Parai porcăria degeaba...
Util e un motoburghiu dar e destul de limitat de mulți factori implicați, înainte de a da bani pe unul ar fi bine sa încercați acolo unde aveți treaba cu el și sa vedeți dacă si cum se descurca.
Ps. Nenea din videoul de mai sus nu pre a as zice ca știe ce zice și nici câte gauri da verzitura aia in acele condiții, sau în cât timp...
Pe lângă faptul ca să pui pruni în prostia aia de gaurica de 20 cm și sa crezi ca o pietricica în pământ afectează pomul, adica omul nu prea are treaba cu subiectul, eu dacă as vedea burghiul ala nu as da banii pe el.

Ala gauri multe nu da pana crapa și despre câte da pana fierbe vopseaua pe el nici nu vreau sa ma gândesc, aia 3 hinghereala nu e utilizare.


Am plantat cam 1000 pomi, zona de sud, am avut o chinezarie de 52cc cu care doar am adâncit și noroi gropile după ce în prealabil au fost săpate la cazma și bagat apa, pietre nimic în pământ totul arat, discuit, pământ curat atata doar ca un sol dens, lutos...
Am mai încercat și un makita vreo 2 zile, mai mult sa vad ce poate... Poate mai mukt dar diferențe în punctele esențiale cu excepția capitolului putere nu am văzut... Degeaba poate dacă transmisia rămâne punctul vulnerabil.


Intr-o luna jumate cât am bușit acolo cred ca am putut vedea limitările tipului de utilaj.

E bun dacă ai puțin de lucru cu el, din când în când, daca nu te grăbește nimeni, realmente util e la garduri când vrei sa bagi stâlpi în pahare înguste și relativ adânci care nu pot fi făcute la cazma....

Si a doua observație, la pomicel puțin când ai nenorociri d'astea de terenuri trasate, basca și cu pietre, soluția e sa dai 3 gauri cu 10 apoi sa bagi pe mijloc burghiul de diametru mai mare... Mainscoti ce Mainscoti din pământ și restul rămâne în groapa, ideea e sa fie macar afânat nitel, sapi groapa de 50 adâncime și rămân 30 cm sol afânat jos care după plantare și udare inseamna 15-20 cm, pom cu radacina mai mare de 20g25 cm la plantare nu exista.
Eu am plantat ghivece, nu radacina nuda, și tot nunau fost probleme.




#92
71cristian

71cristian

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,197
  • Înscris: 26.12.2019
Tin sa te contrazic nitel , asta in cunostinta de cauza . Sau poate gracia mea este mai buna . Are 68 cmc si vreo 2,5 kw conform manualului sau asa cred . Putere are si trebuie sa fiu atent cu ea . Ideal ar fi sa lucreze 2 persoane cu ea pentru siguranta . De mai multe ori lovind prin pietre si implicuit scotindu-le am fost nevoit sa iau pauza pentru refacerea puterilor mele. Cred ca am dat cu ea mii de gauri in sensul ca gaura linga gaura am sapat sant 40 m lungime si adincime 75 cm  + alte cateva sute de gauri la gard si la plantat pomi . Nu sa incalzit angrenajul si repet pentru ca l-am desfacut , are vaselina in el. Nu da semne de uzura . Singurul afectat am fost eu ca ma obosit. Am facut si un prelungitor si am facut 3 gauri in pamint pina la adincimea de 2 m .unde a trebuit sa torn beton . Nu fac reclama nimanui ca nu este genul meu , dar asa sa intimplat .

Edited by 71cristian, 08 August 2020 - 12:34.


#93
odor

odor

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 115
  • Înscris: 02.05.2010
Reductoarele cu roti dintate si pinioane nu au de ce sa se incalzeasca prea tare, nu fac decat sa transmita puterea la ax, la fel ca la orice utilaj, cu pierderi minime (poate doar cele cu roata melcata) problema e gestionarea cuplului mare si e clar ca ai nevoie de un cadru lung.
Spre comparatie, 2 brancardieri vor duce mult mai greu un bolnav asezat in sezut pe un scaun, fata de acelasi bolnav asezat intins pe o targa. Poate comparatia nu e cea mai fericita

Edited by odor, 08 August 2020 - 13:27.


#94
Black66

Black66

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 736
  • Înscris: 10.05.2019
Eu am cumparat un motoburghiu de 52cm , 900 roni cu 3 burghie de 10,15,20cm, pana acum la cate gauri am dat cu el si.a scos banii. In zona mea de inchiriat este minim 150 ron sau 3 lei/ gaura de aia am preferat sa.l cumpar si sa.mi fac treaba linistit.
Cu burghiu de 10 am dat gauri pt spalieri de beton pt gard , circa 70 cm adancime ,70 de bucati,am dat si de radacini si de pietre, dar tinut bine nu te darama. Este modelul pt o persoana.

Am dat gauri cu burghiu de 15 cm cate 4 sa plantez vreo 25 pomi, a mers de 100 de ori mai repede decat daca le faceam la cazma.

Am dat vreo 80 de gauri  duble cu burghiu de 20 in care am plantat butasi de zmeura, la fel a mers brici. Munca mult mai putina decat daca as fi folosit cazmaua.

Maine daca vreau sa.l vand tot iau 600 de ron pe el.

Este o scula utila la casa omului cand ai de facut garduri, plantat mure,zmeura, vita de vie etc.

Singurul lucru ce l.am facut la el a fost sa.i schimb uleiul de transmisie din reductor dupa 50 de gauri.

#95
EmeraldCountryHouse

EmeraldCountryHouse

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,001
  • Înscris: 31.03.2018
SAlutari,

Eu caut unburghiu care sa fie pus in spatele unui tractoras,pe axul de cardan.
Am gasit ceva online,la preturi destul de mari,dar cand ai de dat multe gauri si adanci,nu merita sa iti bati joc de sanatatea ta,fizica si/sau mentala.Nu sunt sigur ca voi ave abani dar sigur nu am bani sa imi cumpar timpul necesar in a ma lasa zdrunginat toate organele interne,dupa cum aratau acele filmulete de mai sus.

Am inteles de la unele postari de aici ca pentru plantarea pomilor,treba un circa minim 50x50x50,un mic cubulet.Asta ca sa ajute dezvoltarea radacinii. DAR...aminteles ca din cauza rotirii burghiului metalic,se creaza un fel de efect nedorit pe santurile / peretelui gaurii...adica,sper ca ma explic corect,se netezeste peretele gaurii si face radacina pomului munca mai grea de a se extinds.Comparat cu harletul,unde peretii sint mai naturali,deci mai usor pentru radacina sa penetreze solul.

Este adevarat !?
Multumesc.

#96
IdI1

IdI1

    ?????!!!!!!????

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,599
  • Înscris: 01.12.2007
Poti sa razuiesti peretii cu harletul sau o ranga si sa inlaturi efectul de tasare de pe marginea gropii si pamantul ramane in fundul gropii daca o faci mai adanca..
Reductoarele la burghiele dupa tractor sunt diferite. Pe langa o rezistenta mai mare au si turatii diferite in functie de diametrul maxim burghiului adaptat si puterea tractorului. pentru tractorase mici se invart pe la 200 rpm maxim pe cand la puteri mari ajung abia la 80 rpm.

#97
EmeraldCountryHouse

EmeraldCountryHouse

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,001
  • Înscris: 31.03.2018

View PostIdI1, on 23 august 2020 - 15:04, said:

Poti sa razuiesti peretii cu harletul sau o ranga si sa inlaturi efectul de tasare de pe marginea gropii si pamantul ramane in fundul gropii daca o faci mai adanca..
Reductoarele la burghiele dupa tractor sunt diferite. Pe langa o rezistenta mai mare au si turatii diferite in functie de diametrul maxim burghiului adaptat si puterea tractorului. pentru tractorase mici se invart pe la 200 rpm maxim pe cand la puteri mari ajung abia la 80 rpm.


Multam.

Eu la asta m-am oprit ca fiind cel mai bun model:
https://www.olx.ro/o...html#109f63bc15

Dar...inca astept sa vad ce buget voi avea pentru tractoras,ca am inteles ca depinde de puterea motorului si alte dimensiuni care nu le inteleg de aici,de pe canapea !
Bafta.

#98
silesax

silesax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 47,162
  • Înscris: 15.10.2009
cu un motoburghiu poti da si gauri orizontale???sau se alimenteaza prin cadere???

#99
71cristian

71cristian

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,197
  • Înscris: 26.12.2019
In principiu DA .

#100
tibirk

tibirk

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 173
  • Înscris: 20.05.2006

 parintele, on 08 august 2020 - 12:05, said:

...... pământul uscat rau... Parai porcăria degeaba...

De acord cu tine... in filmuletul de mai jos am surprins cum merge pe clisa uscata bine

Attached Files



#101
silesax

silesax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 47,162
  • Înscris: 15.10.2009
ca si informare ,eu am luat una FUXTEC sau cam asa ceva ii zice,supermultumit ,face gropi de rupe Posted Image

#102
ciocaionflorin

ciocaionflorin

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 111
  • Înscris: 23.03.2008
Despre motoburghiul Campion GT4350 stie cineva ceva? Fiabilitate, piese, ergonomie.... Am de facut gauri pentru stalpi de gard (folosesc burghiul de 150 sau 100) terenul are si radacini si pietre. Multumesc pentru sfaturi.

#103
sandel1

sandel1

    Avat de 4 kg/75 cm. Ultimul, balastierele usl au distrus râul.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,076
  • Înscris: 24.02.2011
Este o chinezărie cu care îți faci treaba foarte bine. E mai ușor ca Makita și are burghiul mai scurt deci e mai ușor de lucrat cu el. Prețul corect este în jur de 500 lei. Piese se găsesc fără probleme pentru că motorul este același ca cel de pe motocoase/motopompe. 6 cai pitici sau mai bine zis ponei dar nu-ți trebuie mai mult că după aia îți înoadă mâinile când dai în pietre. Trebuie să-i pui neapărat ulei în reductor înainte să-l bagi în pâine, pardon pământ. La stâlpi dimensiune standard este perfect burghiul de 100 mm. Despre fiabilitate: am dat vreo 500 găuri pentru spalieri, s-a dus o bujie și s-a rupt burghiul (dar l-am sudat și e ca nou)

Edited by sandel1, 09 January 2021 - 18:05.


#104
ciocaionflorin

ciocaionflorin

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 111
  • Înscris: 23.03.2008
Multumesc pentru raspunsul ferm si la obiect. Jos palaria.

#105
sandu481

sandu481

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 25.12.2017
Care ar fi diferența între reductorul cu ulei și cel cu vaselina? Ma refer la fiabilitate.

#106
FARAROTI

FARAROTI

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 731
  • Înscris: 27.12.2007
Salutare.Vreau sa fac in curte niste gropi de 1m x 1m x 70cm adancime.Ma ajuta un motoburgiu?

#107
Stefi_R

Stefi_R

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 517
  • Înscris: 19.09.2005
Adica gropi aproape cubice (gen cacastoare) cu burghiu cilindric? Parca nu prea cred, da' ce stiu eu.
Eventual sa mai ajustezi cu harletul. Dar sa dai mai multe gauri una langa alta cat sa iasa cei 1m x 1m,
cred ca e destul de greu si cu burghiul (ma gandesc ca mai scapa in gaura de langa). Eventual cu un burghiu d-ala mare atasat la tractor - daca e posibilitate - si la fel ajustat la colturi cu harletul. Desi, daca o fi vorba de gropi pentru plantat pomi, nu vad de ce ar trebui cubice.

Edited by Stefi_R, 29 January 2023 - 06:58.


#108
FARAROTI

FARAROTI

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 731
  • Înscris: 27.12.2007
N-am pretentii sa iasa colturi drepte sau dimensiuni la cote.Ideea  e sa reușesc sa mărunțesc pământul, ca apoi sa-l scot la lopata

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate