Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

De ce americanii saraci nu emigreaza in UE/ Canada/ Australia etc?

- - - - -
  • Please log in to reply
100 replies to this topic

#91
Rosebud09

Rosebud09

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,637
  • Înscris: 02.10.2009
@avenirv
Sa te duci d-ta sa ceri welfare :D

Quote

The following are fairly standard components of all income assistance programs in Canada:
    Recipients should regard income assistance as a last resort when all other avenues of assistance have failed.
    Recipients should be prepared to seek assistance from relatives prior to seeking social assistance.
    Recipients should be prepared to divulge every source of income, including salary, child benefits, workers’ compensation benefits, pensions, disability pensions, etc.
    Recipients should be prepared to report all sources of extraordinary income, such as an inheritance or the sale of an automobile or any other possession.
    Recipients should be prepared to work, look for work or enlist in a job-training program or education upgrading to prepare them for moving off of welfare as soon as possible.
    Recipients should be prepared to report to a social worker or financial assistance worker (FAW) at regular intervals or when requested to do so by an income assistance representative.
    Recipients should be prepared to produce a range of documents supporting their request for assistance, including Social Insurance Number; driver’s licence, passport, citizenship papers, healthcare card and recent rent and utility receipts.
In an effort to reduce welfare fraud, provinces and territories frequently prosecute recipients who fail to divulge accurate information about their income or assets, so be completely upfront and honest if you have to apply for this resource.

Eu cand am venit in CA, am intrat intr-un program special, faceam scoala si primeam asistenta pe perioada aceea. A trebuit sa indeplinesc conditiile de mai sus, una cate una. Dar eu venisem desigur cu bani, ca asa era socoteala atunci. Noroc ca s-au dus mult mai repede decat am socotit noi. A trebuit dovedit unde s-au cheltuit banii cu care am venit (vreo 15.000 dolari, cat un apartament in Ro la vremea aceea). Am dovedit cumva, ca aia nu stiau cum erau romanii invatati cu cheltuiala :lol: dar am pus si o rezerva undeva, cash si cecuri, ca nu eram chiar fraieri.

Dupa cateva luni, la re-analizarea dosarului "s-a descoperit" ca de fapt la data cand am inceput programul aveam in banca vreo mie si ceva de dolari... fata de zero cat trebuia (apa de ploaie, considerand ca eram prospat sosit, trei luni).
A trebuit sa dau inapoi aproape tot ce am primit in perioada programului. Am avut de unde ca tocmai luasem serviciu.
Ajutorul a fost cam cat un salariu minim, dar ptr. familie de trei. Evident ca nu se putea face fata cu banii aia, intr-un oras mare si destul de scump, deci am fost nevoit cumva sa nu mai pierd vremea prin scoli din acelea incluse in program, sa caut ceva de lucru ca lumea si sa mai lucrez ceva in plus ici si colo.

Trebuie ca aceia care se multumesc cu putinul dat de stat sa aibe un anume mod de a fi... nu intram in detalii.

Programul acela era insa rezultat al unei crize economice si facut exclusiv ptr. noii rezidenti permanenti. Cu timpul s-a redus foarte mult, doar pentru cei mai prost situati pe piata muncii (fara cunostinte de limba sau fara calificare).

Acum e mult mai greu, banii care mai sunt se duc pe refugiati in timp ce cetatenii care au muncit zeci de ani in tara asta, sunt lasati de izbeliste dupa terminarea aj. de somaj.

#92
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,887
  • Înscris: 20.10.2015
Asa era in Alberta Rose?

#93
Rosebud09

Rosebud09

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,637
  • Înscris: 02.10.2009
In Alberta.
Lucrurile s-au schimbat, in perioada boomului dinainte de 2008 si apoi dupa 2010 era greu de obtinut chiar si ajutor de somaj, pentru ca era ca si imposibil (in teorie) sa nu se gaseasca de lucru. Desigur ca nu slujba care doreai....
Au venit multi atunci din Statele Unite cu permis de munca, cei cu calificare desigur si foarte multi asiatici ptr. munca mai de jos (dar f. bine platita in nord).
Migratia inter-privinciala (din est) era de 30-40.000 pe an, toti veniti la exploatarile din McMurray sau in industria mai concentrata in Edmonton. Permanent working shortage.
Acum e cam invers, s-au pierdut anul trecut cca 60.000 locuri de munca (net) in sector si cca inca pe atat prin efect in lant in alte sectoare.
Pe deasupra, milogii din est, francezi mai ales, se fac ca uita ca Alberta le-a dat sa manance vreme de zeci de ani, zeci de miliarde de-a moca si acum lovesc in provincia cazuta.
Sa nu le vina petrol prin condcte din Alberta, ca "pute", mai bine continua sa ia de la arabi pentru cele 5-6 rafinarii pe care le au, parca mai multe ca in Alberta. Alea nu polueaza.
Jocul asta perfid, plus un aiurit la conducere poate duce la destramarea tarii (albertanii oricum abia asteapta ca Quebecul sa se care, sa vezi acum sprijin pentru separatistii de acolo.).

Nu veniti in CAN, mai ales daca puteti merge/sta in US.
Asta inseamna politicile sociale excesive si politicieni corupti. Ca peste tot.

Edited by Rosebud09, 28 January 2016 - 18:52.


#94
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,887
  • Înscris: 20.10.2015
Ce povestesti tu am patit in BC in 97-98, d-asta te intrebai.
Ce m-a frapat este ca ai spus ca: "am intrat intr-un program special, faceam scoala si primeam asistenta pe perioada aceea"
Asta credeam ca e numai in QC

In BC din prima am inceput sa platesc asigurare medicala, $192 / 3luni, ca tot se plange lumea ca doar in Romania trebuie sa platesti fara venit, apoi am fost la un curs de engleza mai mult pentru a simti vibratia, nu aveam nevoie de engleza, si, desi il puteam face gratis, pentru ca nu aveam venit, nimeni nu m-a anuntat si am sfarsit prin a plati un rahat de curs, part-time cu $600 + $150 material didactic.
Abia la curs am aflat ca majoritatea erau gratis, ma rog cei care se puteau exprima...
Am facut cerere, .. dar, nimic

Cand, dupa ani am ajuns in Ontario si am fost la asigurare pentru carduri, am intrebat, "unde dau banii?"
La care astia au ramas blocati? Ce bani domne ca asigurarea e gratuita?
:lol:

#95
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,887
  • Înscris: 20.10.2015
Karhu, un film care ti-ar raspunde la multe intrebari pe care mi s-a facut sa-l revad acum:
"Renaissance man"

Poti scrie impresiile aici, e legat de subiect, chiar foarte tare

#96
corina_geo

corina_geo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,093
  • Înscris: 30.09.2008

View Poste2k, on 26 ianuarie 2016 - 12:04, said:

Serios? Posted Image Eu aveam impresia ca in Europa trebuie sa fii politist sau alt tip de functionar public "special" ca sa poti purta arma sau vanator cu acte in regula. Imi vine cam greu sa cred ca orice cetatean german de exemplu poate sa obtina intr-un fel sau altul dreptul legal de a purta arma. M-ai facut super curios am sa caut informatii despre acest subiect.



Ok, credeam ca te referi la cei din clasa medie inferioara care nu sunt saraci lipiti dar care fie nu isi permit asigurare medicala  fie isi permit una care nu le ofera prea multe beneficii. Dar in fine asta conteaza mai putin pentru ambele categorii de "saraci" poate fi valabila credinta conform careia doar in SUA cetatenii se bucura de cele mai multe drepturi civile iar in celelate tari dezvoltate (in special in tarile europene) aceste drepturi sunt mai limitate si statul intervine mai mult in vietile oamenilor.

Harta cu gun-ownership...pe locul 2 in lume, dupa SUA e.....Cipru!!!! Posted Image
https://en.wikipedia...pita_by_country in

Faza cu ownership-ul insa e praf in ochi, nu spune nimic, eu stau in Cipru de 7 ani si n-am vazut nicio arma la niciun civil, in afara de cateva puscoace de-alea de tras dupa vrabii, nici macar politistii nu au "guns" aici.

In schimb lista care conteaza e cea unde se poate observa folosirea acelor arme impotriva altora, adica aici:
https://en.wikipedia...ated_death_rate (pe lista asta SUA a a prins top 10 Posted Image )

[ https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/0d/World_map_of_civilian_gun_ownership_-_2nd_color_scheme.svg/750px-World_map_of_civilian_gun_ownership_-_2nd_color_scheme.svg.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#97
wizardofoz

wizardofoz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,626
  • Înscris: 15.01.2015
Cipru a avut razboi civil, nu?
E irelevant cu ce te omoara, ce conteaza e rata omorurilor (si aici USA  ebinisor peste vestul Europei, desi daca te uiti la numarul de arme nu e de fapt asa de mult). Si nici aia nu e asa importanta de fapt daca e restrinsa pe arii.. de exemplu mi-e indiferent cit se omoara intre ele bandele de distrubtie de droguri daca nu omoara si "civilii".

#98
sygeplejersken

sygeplejersken

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 289
  • Înscris: 18.01.2010
Americanii saraci nu emigreaza in UE din urmatoarele motive:

1. nu se pot stabili definitiv in... Danemarca sa zicem, decat daca ai un contract permanent de munca sau vii prin casatorie cu un cetatean danez.
    pasaportul American este fix albina. La fel este si invers, daca tu doresti sa emigrezi la americani.
2. din cauza impozitelor mari pe salariu in Europa.

#99
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 39,931
  • Înscris: 25.06.2007

View Postsygeplejersken, on 03 aprilie 2016 - 23:03, said:

pasaportul American este fix albina.
Posted Image
Pana acum catva timp, posesia unui pasaport SUA te propulsa direct in categoria semi-zeilor, cel putin in ochii majoritatii romanilor


View Postsygeplejersken, on 03 aprilie 2016 - 23:03, said:

din cauza impozitelor mari pe salariu in Europa.
Mda, cu obiectia ca daca vrei sa stai pe ajutor social te intereseaza destul de putin cat ii impozitul pe salariu, ba chiar impozitele mai mari iti garanteaza ajutoare sociale mai generoase...

Edited by Karhu, 04 April 2016 - 13:18.


#100
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,887
  • Înscris: 20.10.2015

View PostKarhu, on 04 aprilie 2016 - 11:28, said:

Posted Image
Pana acum catva timp, posesia unui pasaport SUA te propulsa direct in categoria semi-zeilor, cel putin in ochii majoritatii romanilor

Nu numai in Romania
Ce vrei? Filme multe, dar si o economie care functioneaza bine

#101
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 39,931
  • Înscris: 25.06.2007
Dupa mai bine de 4 ani de la deschiderea topicului am dat si eu de un american (sarac?) emigrat in Europa :lol:

 Karhu, on 17 aprilie 2020 - 14:23, said:

La jobul unde am contractul principal s-a schimbat firma de cleaning. De regula vine o tipa pana-n 30 de ani, mai micuta, cu ochi caprui, la plecare uneori mai schimb cate o vorba doua cu ea. Alaltaieri iarasi, am vorbit putin cu ea, apoi am plecat la sala. Acolo, pe cand eram pe final cu aparatele, o vad iar, tot in echipament de lucru, si cu inca un coleg de-al ei. Ne-am salutat, apoi si-a vazut fiecare de treaba, e ma pregateam sa plec acasa. Am auzit-o ca vorbea cu colegul ei in engleza, lucru ce m-a surprins, tipul arata ca un finlandez, blond, cu ochi albastri. Ma rog...
Ieri iarasi ne-am intalnit  aici la serviciu (eu plec printre ultimii, mai tot timpul apuc sa ma intersectez cu astia de la cleaning). Ne apucam la povestit, deci lucrezi si acolo bla bla, te-am auzit ca vorbeai in engleza cu ala, deci e strain bla bla,
Si aud ca tipul e american si de fapt e sotul ei. Si de fapt si ea e straina. Vorbea asa de bine finlandeza incat nu-mi dadusem seama. I-am zis ca si eu sunt strain, nici ea nu-si daduse seama
Ea e din Polonia (era culmea sa fi fost romanca) de loc din Oswiecim (Auschwitz) si-i venita de 8 ani in Fi. Sotul ei e venit de 2½ si inca nu vorbeste deloc finlandeza.
Nah, deci le convine sa stea aici pe 10 euro/ ora, in loc sa se mute amandoi in SUA...
Interesant...


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate