Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik
 Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...
 Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?
 Free streaming SkyShowtime de la ...

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...

Mezina familiei, Merida BigNine

The Tattooist of Auschwitz (2024)
 

Pizza la domiciliu

- - - - -
  • Please log in to reply
58 replies to this topic

#19
PNK30

PNK30

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 43
  • Înscris: 07.06.2015

 corectsunt, on 27 decembrie 2015 - 22:28, said:


Daca esti langa o scoala sau un liceu merita sa incerci sa faci si o placintarie sau un mic fast food. Asta daca nu ai concurenta...
Nu sunt tocmai aproape de scoli.. Poate ca e o solutie sa impac si elevii cumva. Spre exemplu sa merg la scoala, impart cateva pliante iar elevii sa ma anunte cu 1-2 ore inainte cate produse vor si merg si le-o duc in pauza mare.

 balauru69, on 27 decembrie 2015 - 22:28, said:

Mda ... care-i pretul mediu pt. o pizza, in orasul tau?
15 lei.

 xilo, on 27 decembrie 2015 - 22:31, said:

Intereseaza-te intii de avize , sanitar, pompieri, ce trebuie sa ai , cite incaperi , cite mese de lucru, ce frigider/congelator , analize la zi pentru cei ce manipuleaza mincarea , unde trebuie faianta , unde trebuie gresie , apa calda si rece , ce tipuri de dezinfectant trebuie - peste unele poti trece cu vederea pina la primul control al sanepidului - nu e joaca !
Mersi. Asta vreau sa aflu aici despre ce trebuie sa ma interesez.

 Dihorul Razboinic, on 27 decembrie 2015 - 22:35, said:

Daca zici ca pizza e cam scumpa la tine in oras... fa un experiment. Intr-o zi fa o pizza la ce cuptor ai dar tine contabilitatea materialelor, a gazului consumat etc., vezi care e costul total, apoi calculeaza un pret, vezi care-i profitul brut, scade impozit, CAS, CASS, eu stiu si vezi daca esti multumit cu ce ramine. Apoi joaca-te la socoteala: inlocuieste gazul cu curent (sa zicem la aceeasi cantitate de energie), baga si pretul transportului la domiciliu (sofer angajat, masina, benzina dus-intors, reparatii etc.) si vezi daca e OK pentru tine.

Nu iti fixa tinta pe un numar maxim de pizze pe zi, ci mai curind pe un numar mediu spre minim. Nu faci in orice zi maximul.
Am auzit ca, costul de producere pentru o pizza duce undeva la 6-7 lei. Stiu ca asta e ceva ce am auzit si pana cand nu calculez eu nu rezolv nimic. Angajati vor fi doar parintii mei (cel putin pentru inceput).

#20
tiomarami

tiomarami

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 769
  • Înscris: 24.11.2015
incepe cu asa ceva :
http://www.thrgroup..../CursIgiena.pdf

#21
maxxmedia1999

maxxmedia1999

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,326
  • Înscris: 15.08.2015

 PNK30, on 27 decembrie 2015 - 22:51, said:

Am auzit ca, costul de producere pentru o pizza duce undeva la 6-7 lei. Stiu ca asta e ceva ce am auzit si pana cand nu calculez eu nu rezolv nimic. Angajati vor fi doar parintii mei (cel putin pentru inceput).


Ai auzit??? in afaceri nu merge cu "am auzit",trebuie sa cunosti si cate boabe de grau intra in faina aia cu care faci blatul,cat te costa gazul,transportul la domiciliu,preparatele etc si apoi tragi linie si vezi cu cat ramai,daca vinzi 5 pizza pe zi nu cred ca merita.
Nu e chiar asa simplu cu mancarea,nu poti sa faci pizza dupa cum iti place tie,e o intreaga chimie,sosuri si multe altele,pana sa te apuci de afacere mai bine te angajezi la o pizzerie serioasa sa inveti cum se face,iar daca tu reusesti sa o faci la jumatate de pret fata de concurenta atunci merita

#22
PNK30

PNK30

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 43
  • Înscris: 07.06.2015

 maxxmedia1999, on 27 decembrie 2015 - 23:58, said:



Ai auzit??? in afaceri nu merge cu "am auzit",trebuie sa cunosti si cate boabe de grau intra in faina aia cu care faci blatul,cat te costa gazul,transportul la domiciliu,preparatele etc si apoi tragi linie si vezi cu cat ramai,daca vinzi 5 pizza pe zi nu cred ca merita.
Nu e chiar asa simplu cu mancarea,nu poti sa faci pizza dupa cum iti place tie,e o intreaga chimie,sosuri si multe altele,pana sa te apuci de afacere mai bine te angajezi la o pizzerie serioasa sa inveti cum se face,iar daca tu reusesti sa o faci la jumatate de pret fata de concurenta atunci merita
Stiu, asta am spus si eu mai departe ca pana cand nu voi calcula eu toate costurile nu ma pot increde in ce am auzit.

#23
Stan_Patzitul

Stan_Patzitul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,733
  • Înscris: 26.08.2009

 PNK30, on 27 decembrie 2015 - 22:18, said:

Pentru inceput, doresc ca investitia sa fie cat mai mica. Orasul neavand foarte multi locuitori, zic eu ca pentru inceput ma descurc si cu un cuptor. Daca clienti ma vor lua prin surprindere si se va mari numarul lor foarte repede, evident voi investi intr-un al doilea cuptor, si tot asa. Cred eu ca e de ajuns un cuptor pentru ca la inceput targetul meu nu e mai mare de 30 pizza pe zi. Stiu ca va fi un profit foarte mic insa pentru orasul in care traiesc este suficient, parintii mei fiind pensionari si vom face asta pentru un venit in plus.

Poti sa te apuci sa cauti si aduni informatie mai intai.
Iar mai intai si intai, incepe sa coci pizza pt familie, ca hobby. Si vezi daca vrei sa mananci ceea ce faci! Multi cred ca pizza e ceea ce se arata prin diverse videouri pe youtube. In realitate o pizza buna are foarte multe secrete care nu sunt deloc evidente. Ti-o spune cineva care a facut vre-o 10 pizze acasa si, surpriza, nu prea erau ca la Napoli Posted Image . E adevarat ca ultimele au iesit un pic mai bune dar totusi departe de a fi pizza buna-buna. Tre sa faci o pizza pt care omu' da 15-20 lei si zice la sfarsit: bah, a meritat fiecare leu! Veniturile s-ar putea sa nu fie prea mari la volumul estimat de tine, la 30 pizze s-ar putea sa ai profit doar 2 lei/pizza deci 60 lei/zi, 1800/luna. Parca nu e prea impresionant. Sunt foarte multe detalii si chestii de invatat la un asemenea business. La ceilalti pizza nu e buna pt ca nu au idee cum nu ai nici tu, ce-i aia o pizza si cum se face. Daca crezi ca poti face aluatul la 11:00 si la 14:00 clientul sa manance deja pizza mai bine te apuci de tricotat ciorapi de lana si-i vinzi pe ebay la 5$ perechea.

#24
Michidoo

Michidoo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,425
  • Înscris: 15.01.2008

 maxxmedia1999, on 27 decembrie 2015 - 23:58, said:

Nu e chiar asa simplu cu mancarea,nu poti sa faci pizza dupa cum iti place tie,e o intreaga chimie,sosuri si multe altele,pana sa te apuci de afacere mai bine te angajezi la o pizzerie serioasa sa inveti cum se face,iar daca tu reusesti sa o faci la jumatate de pret fata de concurenta atunci merita
E un oras mic, n-are nimeni pretentii ca pizza aia sa fie fantastica. Nici macar in orasele mari nu prea stiu oamenii ce sa ceara de la o pizza, dovada ca sunt atatea firme de livrare care nu exceleaza in niciun fel.

@initiator, daca ma iau doar dupa datele expuse de tine aici, 30 pizza/zi la pret de 15 lei si cost de productie de 7 lei (in asta intra si cutia?!) inseamna 4800 lei/luna, bani impozabili. Cum? Pai, in primul rand vei avea cel putin un angajat, ala pe care sa-l caute sanepid-ul de analize si alte cele. Sunteti in familie, deci nu aveti pretentii la toti banii pe contract, deci sa zicem ca mergi pe salariu minim, pe 2h/zi ~ 350 lei/luna, cu tot cu taxele de plata la stat. Mai scade 3% impozit pe venit (144 lei). Banuiesc ca vei face toata treaba pe firma, deci vei avea nevoie de contabil - oras mic, deci 100 lei + TVA/luna. Ca SRL va trebui sa ai contract cu o firma de colectare selectiva a deseurilor (habar n-am cat costa, dar am auzit ca poti gasi si pe gratis). Apoi scazi tu toate cheltuielile care tin de activitatea zilnica: gaz, electricitate, apa, benzina (daca faci livrari) etc.

Nu uita ca in cadrul cheltuielilor fixe, de dinainte de infiintare, sa incluzi casa de marcat. Consumabilele intra la cheltuielile lunare. Tot aici intra si cheltuielile de promovare - in functie de ce interes (mai) au oamenii pentru pizza, va trebui sa dai cam 10-50 fluturasi ca sa primesti o comanda, ceea ce te duce aproape la costul de productie a acelei pizza (deci nu castigi nimic pe ea, consideri ca ai dat-o spre degustare). Probabil vei avea nevoie si de ceva grafica atractiva pentru flyerele alea, deci bugeteaza inca 50-100 euro.

Nici nu deschid discutia despre costul avizelor. Au fost detaliate mai sus si mai departe cred ca trebuie sa te interesezi cat costa fiecare, sa le aduni si sa vezi care ar fi costul initial de pornire a afacerii.

#25
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,866
  • Înscris: 20.10.2015

 PNK30, on 27 decembrie 2015 - 21:37, said:

Buna seara. M-am gandit sa fac o mica afacere si nu am gasit detalii despre asta pe internet. Informatii despre o Pizzerie gasesc pe net insa ceea ce doresc eu nu am gasit inca. Stau la casa, la periferia unui oras si m-am gandit la o mica afacere ce include livrarea de pizza la domiciliu, nu restaurant, doar la domiciliu. Parintii mei ar fi dispusi sa ma ajute (la preparare si livrare) si de aia cer mai multe detalii. As dori sa stiu daca este posibil sa imi spuneti daca este posibil sa fac asta in casa in care locuiesc si care ar fi pasii de urmat. Precizez ca avem o camera care nu o folosim si ar putea fi pregatita pentru ideea mea.
Va multumesc!

1. Da-mi detalii despre tine, ce faci acum? Cum iti castigi existenta? Ai gatit vreodata? Ce? Pizza ai facut?

2. Despre ce oras e vorba?

3. Ai masina?

#26
opreagabriel10

opreagabriel10

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 231
  • Înscris: 17.12.2015
Daca vrei sa te legi la cap cu toti spagarii de pe la Politie, ANAF, DSVSA, ISU, s.a. chiar trebuie sa-ti deschizi o pizzeria. Nu mai iau in calcul si interlopii care vin sau isi trimit brigazile sa le dai pizza calda moaca ca de nu iti sparge toate geamurile neplatindu-le "taxele de smecher zonale"

Edited by opreagabriel10, 28 December 2015 - 07:33.


#27
nelu1086

nelu1086

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 603
  • Înscris: 08.08.2014

 z_e_n_i_t_h, on 27 decembrie 2015 - 22:31, said:

in functie de puterea cuptoarelor verifica daca o sa ai nevoie de curent trifazic

Mai degraba un cuptor pe lemne. Se face relativ usor si cu bani putini, consuma putin daca e utilizat continuu mult timp si pizza e mult mai gustoasa.
Cautati pe net dupa "Wood-Burning Pizza Oven" ca sa vedeti la ce ma refer. Am in plan unul pentru acasa.

 opreagabriel10, on 28 decembrie 2015 - 07:09, said:

Daca vrei sa te legi la cap cu toti spagarii de pe la Politie, ANAF, DSVSA, ISU, s.a. chiar trebuie sa-ti deschizi o pizzeria. Nu mai iau in calcul si interlopii care vin sau isi trimit brigazile sa le dai pizza calda moaca ca de nu iti sparge toate geamurile neplatindu-le "taxele de smecher zonale"

Exagerari..... Tipul acesta de raspuns negativist ("mai bine te lasi", "nu se poate face", "spagi" , "bete-n roate" etc.) este doar o forma de a masca incompetenta sau incapacitatea de a face ceva,

Oameni buni, nu mai e ca pe timpuri. Eu am firma de productie inca din 1994 si am trecut prin toate perioadele.
Si inca ceva: poate initiatorului nu o sa-i iasa foarte bine din prima aceasta afacere, dar va invata din greseli si va corecta. Este foarte important ca se documenteaza inainte.

Edited by nelu1086, 28 December 2015 - 11:16.


#28
PNK30

PNK30

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 43
  • Înscris: 07.06.2015

 Tsunnnami, on 28 decembrie 2015 - 01:51, said:


1. Da-mi detalii despre tine, ce faci acum? Cum iti castigi existenta? Ai gatit vreodata? Ce? Pizza ai facut?

2. Despre ce oras e vorba?

3. Ai masina?
1. Acum sunt student, am gatit, am facut si pizza doar ca nu dupa o anumita reteta. Cum am zis si mai sus, voi face rost de o reteta.

2. Este vorba despre orasul Motru.

3. Da, am masina pe gaz.

#29
sirgoofy

sirgoofy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,024
  • Înscris: 06.09.2008
As lua in calcul faptul ca mereu esti la serviciu..
Adica poate mananci, dar primesti o comanda si fugi sa o faci,
-poate esti pe wc,
-poate esti prin oras,
- e sambata/duminica si n-ai chef Posted Image
-poate e 10 seara si ti-e somnPosted Image  etc

Nu ma pricep dar nu prea cred ca faci pizza buna cu 6-7lei, mai degraba ceva slab ca si competitia.. cum s-a zis, si cutia costa

Daca stii vre-o firma sau pe cineva care lucreaza in domeniul alimentar intreaba care e situatia in oras... de ex daca vine sanepidu si nu pleaca fara amenda de 2000lei ..sau cum s-a zis, angajeaza-te macar cateva luni in domeniul alimentar

Edited by sirgoofy, 28 December 2015 - 19:16.


#30
cuculea

cuculea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,200
  • Înscris: 08.12.2006
Geniala ideea...primesc in cutia postala 20 de flyere pe saptamana cu livrare pizza la domiciliu, de la pizzerii diferite. Bine orasul e mare.

Ma intreb , intr-un oras mic ce sanse ai sa ai clienti cat sa iti confere o vanzare decenta, adic aundeva la 10-15 pizza pe zi? Asta in medie la un pret de 10-15 ron /pizza, deci un profit de 4-5 ron /pizza? Iar daca orasul e mic si industire nema, adica te bazezi doar pe comenzi din partea casnicilor si nu comezile d ela ora 12 de la firme unde comada angajatii la pranz?....succesul va fi garanta, eu zic sa ii dai bice, ideea e geniala.

#31
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,866
  • Înscris: 20.10.2015

 PNK30, on 28 decembrie 2015 - 12:36, said:

1. Acum sunt student, am gatit, am facut si pizza doar ca nu dupa o anumita reteta. Cum am zis si mai sus, voi face rost de o reteta.

2. Este vorba despre orasul Motru.

3. Da, am masina pe gaz.

Joaca "safe"

Ce as face eu in locul tau:
Drobeta sau Tg Jiu, te ANGAJEZI la o pizzarie mai importanta.
Cel putin 6 luni in care "furi" reteta, observi cum se aleg furnizorii, de unde, cum se cumpara marfa, cum se platesc furnizorii, cum se verifica, faci un studiu "care sunt clientii" principali, cam cat au venitul etc, verifici facturile de electricitate, de spatiu etc.
Pizzeria sa fie in biznis de cel putin 5 ani

Acasa incerci retetele si faci calculul cat te costa.

O dai in bara si constati ca nu merita? pierzi doar benzina

#32
crstn

crstn

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 470
  • Înscris: 05.06.2005

 Tsunnnami, on 28 decembrie 2015 - 19:52, said:

O dai in bara si constati ca nu merita? pierzi doar benzina

Ideea e ok , dar la partea de bilant dupa 6 luni ar mai trebui lucrat. ( experienta castigata + ceva salariu contra cheltuielile pe care le-ar avea acolo si juma' de an de viata.).
968

#33
barbosa

barbosa

    Serious Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,144
  • Înscris: 04.03.2006
Daca zici ca mai sunt 3 care fac deja ce vrei tu sa faci parerea mea e ca risti cam mult. Mai ales ca nu ai nici o idee despre ce implica ceea ce vrei tu sa faci. Hai sa fim seriosi. Cata pizza se poate manca in Motru?


Mai bine faci pui la rotisor. S-ar putea sa ai mai mult succes. Si o punga e mai ieftina decat o cutie. :)

#34
nelu1086

nelu1086

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 603
  • Înscris: 08.08.2014
Analizand sfaturile pertinente de mai sus, eu incep sa cred ca emitentii lor trecut de mult de primul milion, iar in prezent lucreaza la a patra carte despre managementul afacerii si au dat doctoratul sub indrumarea lui Donald Trump.

Sunt curios cati dintre cei care au venit cu sfaturi aici au de fapt o afacere reala: adica productie cu valoare adaugata, cu minim 5 angajati pe bune si care sa aduca un profit net de minim 40-50.000 euro / an. As saluta angajarea tinerilor someri, a somerilor cu varsta de peste 45 ani sau macar existenta unei "unitati protejate" axata pe angajati cu handicap.

Podul casei ne este plin de sfaturi :)

#35
Michidoo

Michidoo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,425
  • Înscris: 15.01.2008
@nelu, pe topic se face vorbire de un tanar care tinteste o cifra de afaceri de maxim 5000 lei/luna (din care ramane profit de 2000-3000 lei in cel mai bun caz), care se bazeaza pe parintii pensionari ca forta de munca, si care probabil va evita cat mai mult plata taxelor la stat (adica cei doi parinti nu vor fi angajati, in niciun caz pe norma intreaga si nici pe salariu decent, se va merge pe minim, pentru ca altfel, cum ar mai putea castiga ceva din "business"-ul asta?). Deci nu prea inteleg de ce aceia care il sfatuiesc (unii cu cele mai bune intentii, iar cei care sunt Gica contra au si ei rostul lor, pentru ca e bine sa ia in considerare si cel mai pesimist scenariu) ar trebui neaparat sa aiba 5 angajati pe bune (=carte de munca, toate taxele platite) si profit de 50.000 euro. Oare nu sunt valabile sfaturile de la unul care lucreaza pe cont propriu si poate nu are business asa de mare ca sa aiba angajati, nici profit asa mare cum ceri tu, dar macar stie ce inseamna sistemul fiscal din Ro si de ce te lovesti cand incerci sa dai drumul la o afacere? Daca nu-s bune sfaturile unor astfel de oameni, atunci il poftesc pe initiator sa mearga sa plateasca un consultat, care ii va face un plan de afaceri, si eventual il va sustine ca sa puna pe roate afacerea. Pe bani buni, evident.

#36
nelu1086

nelu1086

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 603
  • Înscris: 08.08.2014

 Michidoo, on 29 decembrie 2015 - 13:02, said:

@nelu, pe topic se face vorbire de un tanar care tinteste o cifra de afaceri de maxim 5000 lei/luna (din care ramane profit de 2000-3000 lei in cel mai bun caz), .
......


Salut, eu ma refeream la "potenta" celor care i-au dat sfaturi "utile" pe forum.
De ex, cineva ii recomanda trifzat la o productie de 30 pizza / zi, cand numai proiectul + bransamentul Electrica sar lejer de 1000 euro, altii i-au facut calcule aiuristice etc. Ba cineva i-a zis sa renunte din start la ideea de afacere deoarece sunt spagi multe si e bataie de cap Posted Image

Edited by nelu1086, 29 December 2015 - 16:32.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate