Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Pizza la domiciliu
Last Updated: Jul 15 2017 12:58, Started by
PNK30
, Dec 27 2015 21:37
·
0
#1
Posted 27 December 2015 - 21:37
Buna seara. M-am gandit sa fac o mica afacere si nu am gasit detalii despre asta pe internet. Informatii despre o Pizzerie gasesc pe net insa ceea ce doresc eu nu am gasit inca. Stau la casa, la periferia unui oras si m-am gandit la o mica afacere ce include livrarea de pizza la domiciliu, nu restaurant, doar la domiciliu. Parintii mei ar fi dispusi sa ma ajute (la preparare si livrare) si de aia cer mai multe detalii. As dori sa stiu daca este posibil sa imi spuneti daca este posibil sa fac asta in casa in care locuiesc si care ar fi pasii de urmat. Precizez ca avem o camera care nu o folosim si ar putea fi pregatita pentru ideea mea.
Va multumesc! |
#2
Posted 27 December 2015 - 21:42
PNK30, on 27 decembrie 2015 - 21:37, said:
Buna seara. M-am gandit sa fac o mica afacere si nu am gasit detalii despre asta pe internet. Informatii despre o Pizzerie gasesc pe net insa ceea ce doresc eu nu am gasit inca. Stau la casa, la periferia unui oras si m-am gandit la o mica afacere ce include livrarea de pizza la domiciliu, nu restaurant, doar la domiciliu. Parintii mei ar fi dispusi sa ma ajute (la preparare si livrare) si de aia cer mai multe detalii. As dori sa stiu daca este posibil sa imi spuneti daca este posibil sa fac asta in casa in care locuiesc si care ar fi pasii de urmat. Precizez ca avem o camera care nu o folosim si ar putea fi pregatita pentru ideea mea. Va multumesc! Timp pierdut de pomana. Ai bani de spagi? Daca nu, emigrare rulzz. |
#3
Posted 27 December 2015 - 21:45
Pizza stii sa faci? Cuptor ai? Sper ca nu vrei sa faci pizza in cuptorul de la aragaz.
|
#4
Posted 27 December 2015 - 21:50
balauru69, on 27 decembrie 2015 - 21:45, said:
Pizza stii sa faci? Cuptor ai? Sper ca nu vrei sa faci pizza in cuptorul de la aragaz. Edited by PNK30, 27 December 2015 - 21:53. |
#5
Posted 27 December 2015 - 21:57
OK, voi face, rost, o sa cumpar, am inteles ...
Fa-ti socoteala asa: vezi cat costa toate dotarile de care ai nevoie, ingredientele, autorizatiile, amenajarea spatiului, etc. Vezi cate pizza crezi tu ca poti vinde pe zi. Dupa aia te mai gandesti daca merita sau nu. |
#6
Posted 27 December 2015 - 21:57
#7
Posted 27 December 2015 - 21:59
Ce competitie mai e in oras ?
De ex eu gasesc lunar in posta 3-4 oferte de pizza.. |
#8
Posted 27 December 2015 - 22:02
balauru69, on 27 decembrie 2015 - 21:57, said:
OK, voi face, rost, o sa cumpar, am inteles ... Fa-ti socoteala asa: vezi cat costa toate dotarile de care ai nevoie, ingredientele, autorizatiile, amenajarea spatiului, etc. Vezi cate pizza crezi tu ca poti vinde pe zi. Dupa aia te mai gandesti daca merita sau nu. sirgoofy, on 27 decembrie 2015 - 21:59, said:
Ce competitie mai e in oras ? De ex eu gasesc lunar in posta 3-4 oferte de pizza.. |
#9
Posted 27 December 2015 - 22:04
#10
Posted 27 December 2015 - 22:06
Ai resurse umane suficiente. Oricum ai nevoie de un fond de investitie de inceput.
|
|
#11
Posted 27 December 2015 - 22:13
PNK30, on 27 decembrie 2015 - 22:02, said:
M-ai putea ajuta cu detalii despre pasii care ii am de urmat in ceea ce priveste autorizarea? Pot face asta in casa in care locuiesc? Sunt intr-un oras destul de micut. Mai sunt inca 3 pizzerii concurente. Insa calitatea pizzei nu este excelenta, nu au oferte speciale, iar pretul este destul de ridicat in comparatie cu calitatea pizzei. Nu in detaliu. Dar iti pot spune ca ai nevoie de gresie si faianta in camera aia, inox, etc. Cauta un Ghid de bune practici in industria alimentara si citeste-l. Vezi ca ai deja concurenta. Aia nu de prosti nu au calitatea excelenta, probabil ca daca o fac mai buna, ajung la niste costuri mai mari, si n-o pot vinde. Edited by balauru69, 27 December 2015 - 22:14. |
#12
Posted 27 December 2015 - 22:16
ai putea închiria camera aia pentru alte ,,activități, nicidecum pentru pizza
topic deschis la mişto |
#13
Posted 27 December 2015 - 22:18
corectsunt, on 27 decembrie 2015 - 22:06, said:
Ai resurse umane suficiente. Oricum ai nevoie de un fond de investitie de inceput. |
#14
Posted 27 December 2015 - 22:28
PNK30, on 27 decembrie 2015 - 22:18, said:
Pentru inceput, doresc ca investitia sa fie cat mai mica. Orasul neavand foarte multi locuitori, zic eu ca pentru inceput ma descurc si cu un cuptor. Daca clienti ma vor lua prin surprindere si se va mari numarul lor foarte repede, evident voi investi intr-un al doilea cuptor, si tot asa. Cred eu ca e de ajuns un cuptor pentru ca la inceput targetul meu nu e mai mare de 30 pizza pe zi. Stiu ca va fi un profit foarte mic insa pentru orasul in care traiesc este suficient, parintii mei fiind pensionari si vom face asta pentru un venit in plus. Daca esti langa o scoala sau un liceu merita sa incerci sa faci si o placintarie sau un mic fast food. Asta daca nu ai concurenta... |
#15
Posted 27 December 2015 - 22:28
Mda ... care-i pretul mediu pt. o pizza, in orasul tau?
|
|
#16
Posted 27 December 2015 - 22:31
in functie de puterea cuptoarelor verifica daca o sa ai nevoie de curent trifazic
|
#17
Posted 27 December 2015 - 22:31
Intereseaza-te intii de avize , sanitar, pompieri, ce trebuie sa ai , cite incaperi , cite mese de lucru, ce frigider/congelator , analize la zi pentru cei ce manipuleaza mincarea , unde trebuie faianta , unde trebuie gresie , apa calda si rece , ce tipuri de dezinfectant trebuie - peste unele poti trece cu vederea pina la primul control al sanepidului - nu e joaca !
|
#18
Posted 27 December 2015 - 22:35
Daca zici ca pizza e cam scumpa la tine in oras... fa un experiment. Intr-o zi fa o pizza la ce cuptor ai dar tine contabilitatea materialelor, a gazului consumat etc., vezi care e costul total, apoi calculeaza un pret, vezi care-i profitul brut, scade impozit, CAS, CASS, eu stiu si vezi daca esti multumit cu ce ramine. Apoi joaca-te la socoteala: inlocuieste gazul cu curent (sa zicem la aceeasi cantitate de energie), baga si pretul transportului la domiciliu (sofer angajat, masina, benzina dus-intors, reparatii etc.) si vezi daca e OK pentru tine.
Nu iti fixa tinta pe un numar maxim de pizze pe zi, ci mai curind pe un numar mediu spre minim. Nu faci in orice zi maximul. Edited by Dihorul Razboinic, 27 December 2015 - 22:37. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users