Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012

Baby Reindeer - 2024

Hotii voteaza hoti?!
 Camera video masina

Zilele emailului din gospodaria n...

Best gaming laptop?

Humane (2024)
 Recomandare casti 100-150 lei

Schimbare bec far VW Touran 1T3

Plata impozit PF

Ce parere aveti de viteza/ modul ...
 Love Lies Bleeding - 2024

Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...
 

Erori militare si politice din istoria romanilor

- - - - -
  • Please log in to reply
58 replies to this topic

#55
Sucre-Bolivar88

Sucre-Bolivar88

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,787
  • Înscris: 06.12.2015

View Postlupu2, on 15 decembrie 2015 - 11:55, said:

1 Sucre, istoria militara a romanilor incepe in antichitatea timpurie, cu stramosii directi ai romanilor moderni, adica traco-geto-dacii. Apoi cu daco-romanii etc si abia apoi ajungem la istoria mai recenta. Numai despre perioada aia si putem umple un topic de sute de pagini

Sigur, unii refuza sa vada asta pentru ca e prea dureros pentru ei si pentru viziunea lor despre lume si istorie.
Asa cum si aia din sectele alea ciudate refuza transfuziile de sange ori cred ca lumea a fost facuta acu 6000 de ani si refuza evidentele pentru ca le darama sistemul de credinte. Cam asa esti si tu cu tovarasii tai, din pacate.

2 In rest, bulgarii au mostenit un imperiu de la bulgarii aia originari, turcici, de la care au luat si numele, si al doilea imperiu de la romani (Asanesti).

3 Imperiul sarb a fost ceva strict localizat la sud de Dunare, in zona fostei Iugoslavii, si a durat foarte putin. Daca vrem sa-i zicem imperiu, ma rog, putem sa-l numim si asa.
4 a ) Ungaria a fost o franciza a Vaticanului, cum bine a zis cineva pe aici. Mai ales dupa ce mongolii i-au masacrat la greu. Vaticanul i-a structurat intr-un regat de tip catolic vestic,
b ) regele Voicu Stefan (roman ca origine dealtfel) a trecut de la ortodoxie la catolicism si de atunci Vaticanul s-a ocupat de organizarea noului sau pion in estul Europei.

c ) Au adus diverse ordine cavaleresti, mestesugari si colonisti germani (astia construiesc in general cetatile si orasele medievale din Ungaria), consilieri italieni, inclusiv regi din vest, limba oficiala la curte si limba de cult a fost latina (doar nu crezi ca Robert Carol d'Anjou avea habar de maghiara?), au fost mutati in centrul Ungariei inclusiv cumanii care erau tot catolici, totul pentru a intari entitatea asta catolica. Mai tarziu ungurii intra in sfera habsburgica

d ) Ungurii propriuzisi (putini au supravietuit oricum dintre ei, ma refer la cei originari, asiatici) nu ar fi facut mai nimic daca ramaneau de capu lor.
Marele lor noroc (ca si al altor migratori) a fost si faptul ca au ajuns intr-un moment propice in Europa, in perioada evului mediu intunecat, cand era o debandada totala pe aici. Daca ajungeau 500 de ani mai devreme sau 500 de ani mai tarziu ar fi fost doar o simpla mentiune la subsolul cartilor de istorie.

1 Nu incepe nimica de la daci, aia is stramosi , romanii apar ca popor in secolul 7 dupa intrarea in actiune a elementului slav, deci daca suntem onesti de acolo pornim, asa daca o luam cu stramosii putem pune la capitolul stramosi de la Scipio pana la Traian pe toti generalii romani...

2 Deci la bulgari nui bun ca l au mostenit de la turcici dar la romani ii bine ca au mostenit de la daco romani ,, arta lor militara ,, ( in special tehnicile de camuflaj, asa de bine sau ascuns ca nu i-au gasit nici cronicarii :) )

3 Pai nu ii spunem noi, asa era titulatura oficiala  https://en.wikipedia...i/Stefan_DuÅ¡an

4 a ) Franciza a Vaticanului ?  ( sau al Statului papal ? ) Deci ungurii astia au fost niste  marionete ale Papei, statea ala la Roma si dadea ordine la regele din Ungaria :) asa ca de fapt Papa era regele Ungariei care era un fel de provincie a sa. Da rau rege catolic era Papa asta de permitea el pana in perioada Anjou existenta mai multor culte crestine, ba la lasat pe intendentul sau Anrei al II lea sa i primeasca pe romanii transilvaneni in adunarea stariilor. Poate ar trebui revizuita imaginea despre papalitate  poate era mai toleranta decat se crede, interesant ca in paralel pe la inceputul secolului 13 papa nu i la fel de tolerant cu Catarii de acolo si dictonul ,, omoratii pe toti Dumnezeu ii va recunoaste pe ai sai,, Dar noah probabil papa fiind rege al Ungariei dadea dovada de mai multa clementa...
  b )  Deci si Stefan I era roman ? Asta pentru ca se numea Vajk inainte de botez, si pentru ca tu crezi ca Vajk ii nume romanesc, ei te inseli, ii nume de origine turcica :)

c ) Vrei sa spui ca era vreun regat mai important in occidentul european care in comparatie cu Ungaria avea limba oficiala limba sa nationala ? Asta inainte de reforma. Apoi sa ma scuzi dar din cate stiu negustori italieni erau si pe la Londra, Paris si chiar in Germania cei asa de iesit in comun, plus ca ungurii nu sunt singulari in colonizari germane, vezi polonezii vezi rusii, suveranii acestor tari si au dat seama de valoarea acestor elemente si au stiut ca pe urma lor vor castiga bani. De ce nu crezi ca i au pus pe romani sa faca orase ? Pai pentru ca habar nu aveau de cum se face si se organizeaza un oras, daca unguri au mai intemeiat cate un oras de campie, fara ziduri ( ex Debretin ) romanii nu au intemeieat nici un oras si nici nu stateau in in prea mare numar pana la comunisiti )

d Sper ca nu crezi ca o natiune se bazeaza pe genetica, o natiune sau o etnie ii pe baza de asumare a unei identitati cultural lingvistice.

#56
tarmasundar

tarmasundar

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,210
  • Înscris: 18.10.2015

View PostSucre-Bolivar88, on 15 decembrie 2015 - 12:55, said:


2 Deci la bulgari nui bun ca l au mostenit de la turcici dar la romani ii bine ca au mostenit de la daco romani ,, arta lor militara ,, ( in special tehnicile de camuflaj, asa de bine sau ascuns ca nu i-au gasit nici cronicarii Posted Image )

3 Pai nu ii spunem noi, asa era titulatura oficiala  https://en.wikipedia...Stefan_DuĹĄan

2Buna observatie, numai ca obiectiv vorbind iti suna si tie cu bulgarii.
3Sa fim seriosi, un "imperiu" de sub 200.000 kmp si sub cateva decenii e imperiu doar cu numele. Pentru atata nu poti spune ca istoria sarba e superioara.

#57
seeker_of_truth

seeker_of_truth

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,331
  • Înscris: 27.11.2016
am cautat sa postez  pe un topic despre primul razboi mondial, dar nu am gasit ( stiu ca exista undeva, de asta nu deschid topic nou )

Deci citind despre  campania romaneasca din Transilvania 1916
am impresia ca aia de la cartierul general erau amatori, au facut prea multe greseli
, am impresia de parca politizareea armatei nu ar fi inceput-o comunistii Posted Image

directia era buna, se dorea atingerea vaii Muresului intr o prima faza.
Executarea insa... in faza de inceput in fata corpurilor propriu zise au
fost impinse unitati de acoperire , insa misiunea lor trebuia sa fie terminata mai repede,
insa au fost impinse mai inainte. Concentrarea trupelor sa facut foarte incet si initial se voia concentrarea lor
in zona trecatorilor, apoi sa schimbat planul si au zis ca se vor concentra pe teritoriul inamic ...
Atacul nu avea centru de greutate, era prea fragmentat , parca se voia acoperirea cat mai extinsa. Din aceasta
cauza armatele nici nu putea comunica intre ele .

Grupul de Olt ajunge in fata Sibiului evacuat ( armata I ) dar nu intra in oras ,
atacurile incetinesc , si Falkenhayn ajunge sa-si concentreze trupele in zona podisului
transilvan sub nasul a 3 armate romanesti, care insa nu comunicau intre ele.

In aceasta situatie germani isi pot concentra fortele in doar 2 saptamani, si pot lovi fiecare armata adversa separat

Armata I  iesita din pasul Turnu Rosu era in fata Sibiului cu spatele la munte , Armata II ocupase Brasovul dar nu stabilise legatura cu Armata I, Armata III opera in secuime ea era ceea mai departe de frontul principal, in fata ei era armata I austro ungara comandata de Strausenburg .

Falkenhayn, ia jucat pe degete, Armata I izolata in fata Sibiului era victima sigura, ea a fost lovita prima data
,2 divizii alpine sau strecurat in spatele Armatei I , fara ca nimeni sa observe asta, desi erau mai mult de 10000 de oameni care treceau prin munti cu artilerie montana cu tot, atunci cand erau pe pozitii era deja prea tarziu. Sa terminat cu o groaznica infrangere . Armata II a primit ordin sa atace in flanc armata IX germana, insa sau miscat asa de incet , ca in momentul in care au sosit armata I sau mai bine zis ce a ramas din ea sa retras pe vechile granite. Falkenhayn nu a stat mult pe ganduri si a atacat armata II , de la atac  sa trecut la o defensiva disperata, artileria germana facand prapad in trupele romanesti, dupa pierderea bataliei de la Brasov  sa ordonat retragerea. In 40 de zile Romanii au intrat in Transilvania si au fost si invinsi. Retragandu-se de peste tot.

Fundalul problemei la reprezentat Turtucaia si faptul ca  statul major a schimbat din mers planurile retragand 7 divizii din Transilvania pentru a le trimite in sud, ceea ce era in van, pentru ca pierderea Turtucaiei nu periclita linia Dunarii dar  la centru sau panicat

Edited by seeker_of_truth, 01 January 2017 - 22:37.


#58
evreul

evreul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 785
  • Înscris: 20.02.2016
Dupa ce sa terminat WWII am plecat cu familia in viligiatura  la Breaza.De la Breaza,am mers cu un tren cade jucarie care servea muncitorii care taiau de zor padurile la cherestea.Numai tin minte numele locului insa tin minte ca am dormit la un han plin cu plosnite. Ziua am mers in catun la plimbare si am ajuns ka un monument facut in onoarea cazutilor in WWI. In josul monumentului era ca un sertar facut din marmora pe care era scris "deschide". Bine,ne-am caznit noi putin siam deschis sertarul din marmora . Groaznic. Era plin cu oase si cranii de oameni. Am inchis repede sertarul si am mers la parinti care se pregateau sa ne intoarcem la Breaza.Ani de zile nu le-am povestit ce am vazut in acel sertar.

#59
Kokoshmare

Kokoshmare

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,082
  • Înscris: 20.12.2007
Se numeste osuariu si este foarte comun in Europa pentru mormintele militare in special pentru primul razboi mondial

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate