Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Reverse proxy si htaccess pe Raps...

Statie de epurare sau fosa septic...

Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...

La multi ani @Atreides!
 La multi ani @KENSINGTON!

La multi ani @burebista!

La multi ani de Florii!

Stihl fs 70 c-e
 Challengers (2024)

Care mai sunt mediile de admitere...

Laptop cu HDD atasare memorie MMC...

Hartile google nu mai au chenarul...
 Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...

Intoleranța lactoza- vegan v...

Tobe acustice insonorizare in blo...
 

Legea datornicilor - Demisia lui Isarescu si a intregului sistem mafiot din conducerea BNR-lui?

* * * * * 1 votes
  • This topic is locked This topic is locked
1252 replies to this topic

#1243
Egalul

Egalul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,570
  • Înscris: 21.07.2015

View PostMarcel_P, on 13 iunie 2016 - 23:01, said:

Galeo are şanse mari la postul de guvernator! Posted Image
E un haiduc care va lua dobînzi mari de la românii bogaţi pentru a subvenţiona dividendele unor acţionari străini săraci, vai de mama lor! Posted Image

Eu in general nu suport japitele care nu-si respecta cuvantul dat, molustele fara coloana vertebrala care nu respecta ce au spus si semnat

Oamenii saraci sunt de cele mai multe ori si cinstiti, nu dorm noaptea daca au un leu datorie, prefera sa faca foamea si sa-si plateasca datoriile.
Legea asta e o jignire la adresa acestor oameni

Edited by Egalul, 13 June 2016 - 23:04.


#1244
link82

link82

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 381
  • Înscris: 23.01.2008
https://m.monitoruls...zit-de-transfer

Mediafax.ro
Ministerul Finanțelor Publice vrea ca persoanele care apelează la Legea dării în plată să nu fie impozitate cu impozitul perceput în urma transferului de proprietate imobiliară, potrivit unui proiect de Ordonanță de Urgență emis joi de MFP, scrie Mediafax. Măsura ar urma să se aplice o singură dată, la prima dare în plată, indiferent dacă creditul este garantat cu una sau mai multe proprietăți imobiliare.De această măsură ar urma să beneficieze orice persoană fizică care apelează pentru prima dată la darea în plată, urmând ca pentru orice dare în plată ulterioară să se plătească impozitul pe transferul proprietății imobiliare.Potrivit aceluiași anunț al MFP, persoanele care au fost deja executate silit și care apelează la articolul 8(5) din Lege pentru a li se anula datoriile rămase nu vor mai trebui să achite impozitul pe transferul bunurilor imobile din patrimoniul personal, iar cele care l-au achitat sub orice formă, după intrarea în vigoare a OUG, pot cere restituirea acestuia.

#1245
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008
Cred ca daca dadeau direct o ordonanta sa se plateasca de la buget datoriile clientilor lu' Piperea iesea toata lumea mai cistigata.

#1246
Marcel_P

Marcel_P

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,113
  • Înscris: 08.02.2013

View PostEgalul, on 13 iunie 2016 - 23:07, said:

Eu in general nu suport japitele care nu-si respecta cuvantul dat, molustele fara coloana vertebrala care nu respecta ce au spus si semnat  .................
De acord cu dvs.! Mama lor de japițe bancare centuriste! Posted Image La început îți prezintă un scadențar iar ulterior mărește suma de rambursat. Cum naiba să plătești un credit cu dobîndă variabilă? Au inventat un perpetuum mobile în sectorul financiar-bancar iar Isărescu n-a făcut conferință de presă? În ziua de azi nu mai poți avea încredere în cuvîntul unui bancher. Sunteți finuț cînd îl apreciați drept moluscă. Posted Image În realitate bancherul român e o banală amibă, un simplu protozoar, un organism unicelular anost dintr-o baltă stătută sau mocirloasă! Posted Image

Legea dării în plată calcă pe coada bancherilor români ... Posted Image

Quote

.....   au fost 2 motive care au sustinut continuarea luptei de anulare a acestei legi.
Primul este legat de planurile anumitor bancheri de a vinde la discount major proprietatile recuperate. Cooperativele functionau conectate la decidentii de la risc (the workout variety of risk professionals) de la Ploiesti la Valcea. Aceste vanzari ce prejudiciaza in mod evident clientii nu se pot efectua fara cunostinta supraveghetorilor si a auditorilor. Vanzarile de portofolii ce includ credite de consum cu garantii imobiliare sunt o sursa buna de vile si vacante pentru aranjori.
Cel de al doilea motiv este legat de dosare aflate in lucru la Diicot (unele deja trimise in judecata) si aflate in domeniul public. Acestea vizeaza finantari mari acordate unor persoane fizice sau persoane fizice autorizate.
Invocand lipsa posibilitatii de dare in plata, bancherii implicati puteau pleda ca “asimptotic” pierderea bancii este zero: in zeci si sute de ani, clientul urmarit va achita. Rescadentari pe 80 de ani au fost deja vazute inaintea aprobarii legii privind darea in plata.
Marile credite de milioane de euro pe persoana fizica, eventual date in 24 de ore si cu rambursare totala la scadenta, nu puteau fi acordate fara o sumedenie de exceptii de la normele de creditare ale bancii, aprobate in prealabil de BNR.
Pe masura exceptiilor este si senioritatea decidentilor dar si vizibilitatea situatiilor la nivelul departamentelor de audit, respectiv a supragherii bancare.
Aceste credite nu puteau fi acordate decat in urma unor telefoane. Mai mult, aceste telefoane trebuiau sa fie suficient de credibile incat sa confere bancherilor care au semnat protectia fata de autoritatile de control. ..............................
Sursa : Dare in plată și dosarele bancherilor de la  DIICOT  


#1247
Astute

Astute

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,023
  • Înscris: 17.08.2016
Ia uitati ce mizerie a tolerat BNR-ul sub Isarescu

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/8U7okK0a9Cc?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Romania- tara IFN-urilor

#1248
Alecsandru010

Alecsandru010

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,227
  • Înscris: 29.06.2011
Ah, IFN-urile - alea cu dobanda de 5000%.

Problema aici este duala:
  • IFN-urile nu sunt reglementate cum trebuie; efectiv sunt camatari legali. BNR-ul a intrat peste ele mult prea tarziu si mult prea tardiv.
  • Oamenii care au semnat contractele nu au cascat ochii si fiecare greseala se plateste; io nu m-as imprumuta la cacatii astia nici sa mor de foame.
Lipsa de reglementare+lipsa de educatie financiara a oamenilor duce la situatii precum cele din clipu' tau.

Edited by Alecsandru010, 20 August 2017 - 16:11.


#1249
Astute

Astute

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,023
  • Înscris: 17.08.2016

View PostAlecsandru010, on 20 august 2017 - 16:09, said:

Ah, IFN-urile - alea cu dobanda de 5000%.

Problema aici este duala:
  • IFN-urile nu sunt reglementate cum trebuie; efectiv sunt camatari legali. BNR-ul a intrat peste ele mult prea tarziu si mult prea tardiv.
  • Oamenii care au semnat contractele nu au cascat ochii si fiecare greseala se plateste; io nu m-as imprumuta la cacatii astia nici sa mor de foame;
Lipsa de reglementare+lipsa de educatie financiara a oamenilor duce la situatii precum cele din clipu' tau.



Pai cine sa le reglementeze?
Daca te-ai uitat la filmul atasat, vei vedea ca actionari la IFN-uri sunt consultanti juridici ai BNR sau parlamentari romani.
Deci lupul e paznic la oi

Edited by Astute, 20 August 2017 - 16:13.


#1250
Alecsandru010

Alecsandru010

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,227
  • Înscris: 29.06.2011
Nu m-am uitat la film. Problema aici vine mai degraba de la ANPC. Caci e clar ca atunci cand astea urla credit cu dobanda 0% dezinformeaza clientu'. Iar chestia asta tine mai mult de practica inselatoarea si de protectia consumatorului decat de BNR.

#1251
Astute

Astute

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,023
  • Înscris: 17.08.2016
Easy Credit (ce ironie sa iti pui un astfel de nume), il are ca administrator pe dl Ianfred Zilberstein, fost jurist si chiar director juridic al BNR timp de mai mult de 45 de ani, si actual „consultant” al BNR, informatie completata cu afirmatia dlui Zilberstein ca nu se afla in conflict de interese chiar daca e seful unei institutii supuse supravegherii BNR.

#1252
geostorm

geostorm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,115
  • Înscris: 03.12.2017
O postare interesanta

Am gasit un raport al UE din 2010 din care rezulta ca peste tot in Europa (minus Romania), dobanzile anuale efective sunt plafonate. Din raport mai rezulta ca creditul acordat populatiei este similar cu utilitatile, care sunt servicii esentiale pentru existenta (cel putin in contemporaneitate). Or, asa cum se stie, in domeniul utilitatilor (energie, gaze, apa), preturile sunt reglementate, profiturile fiind plafonate. Nu numai legea noastra practica asemenea reglementari, ci chiar Dreptul Uniunii Europene, care reprezinta modelul implementat si in Romania in acest domeniu. Aceste servicii nu sunt marfuri de la piata (mare, lapte, cartofi, pantofi), al caror pret sa se formeze dupa "legea" cererii si ofertei, ci nevoi esentiale care trebuie sa aiba preturi reglementate. A plafona preturile acestor servicii nu inseamna (asa cum tendentios sustineau unii "priceputi") a reintroduce mercurialul comunist, ci a proteja populatia fata de excesele si abuzurile potentiale ale furnizorilor care, ce surpriza, detin monopoluri pe piata (concurenta, cand exista, manifestandu-se cel mult sub forma de oligopol in acest domeniu).
Asadar, macro-prudentii care au sarit ca arsi cand au auzit de plafonarea dobanzilor anuale efective pentru consumatori sunt, dupa caz :
(i) inadecvati sau
(ii) de-a dreptul prosti.
A se observa ca, sub influenta covarsitoare a gubernatorului, Romania are, din 2011, contrar constatarilor survey-ului cu pricina, o lege care plafoneaza dobanzile si penalitatile camatarilor, lasand libere ca pasarile cerului dobanzile si penalitatile aplicate de banci si IFN-uri. Legea respectiva este OG nr.13/2011 (o reeditare a Legii nr.9/2000, emisa sub prim-ministeriatul gubernatorului vietii). Plafonarea DAE este obiectul legii de modificare a OG nr.13/2011 pe care o promoveaza in Parlament Dan Zamfir, lege care l-a facut indezirabil pentru conducerea mareata a actualului PNL (asa-zis liberal).
PS Chiar daca survey-ul Uniunii Europene este din 2010, el este un reper si pentru prezent, intrucat reflecta un trend al UE, trend in care Romania a refuzat sa se inscrie. In plus, existenta acestui survey inca din anul 2010 (cand noi de-abia ne trezisem ca sa observam abuzul de putere economica a bancilor, practicat prin clauze abuzive) inseamna ca nu am inventat roata in domeniu, ci doar am avut intuitia unei nedreptati care a drenat averi, vieti si energie de la clasa de mijloc a Romaniei catre vacile demonice ale economiei, bancile sistemice, sustinute atat de eficient de gubernatorul vietii, mesterul Manole.
PPS Documentul este in engleza, are un miliard de miliarde de pagini, dar e simplu sa urmariti chestiunea in discutie - dati scroll pana la pagina 63. Pentru ca e un document foarte vast si cu multe invataminte de retinut si aplicat, o sa revind des asupra lui, incepand de saptamana viitoare.

http://ec.europa.eu/...r_report_en.pdfe

Cum naiba , in Romania se respecta directia europeana doar atunci cand e in dezavantajul consumatorului.
Cum se face ca Isarescu e singurul inalt demintar ce s-a mintinut in prim plan din 1990 pana astazi
Probabil e cazul ca Isarescu sa mai lase locul si altora la varful BNR. Trebuie data o sansa si tinerilor


Si o alta directiva europeana ce e ignorata total de BNR:

https://europa.eu/yo...eu/index_en.htm

BNR ar trebui sa oblige bancile sa puna la dispozitia populatiei vulnerabile aceste conturi basic

Edited by geostorm, 16 February 2018 - 17:48.


#1253
Trexman

Trexman

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,371
  • Înscris: 11.11.2017
Exemplu de știre care îi fâsâie personajului: Lovitură cumplită pentru Mugur Isărescu! Îi taie pensia. Cu câți bani va rămâne

Pe bune, „lovitură cumplită”...


În altă ordine de idei, Isar îi ia apărarea(?) lui Cîțu, despre un articol din Ziarul Financiar unde i s-a pus niște întrebări, și că ar fi fost niște puncte neclare.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate