Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Smecheri vs populime

La multi ani @Lieutenant!

La multi ani @xmanyacs77!

Tableta office
 Comanda Mobexpert - o zi inainte ...

Ocolirea limitatoarelor de viteza...

Recomandare adeziv - pt pervaz PVC

Sfat achizitie, Xiaomi 14 Ultra s...
 Priza contorizare consum energie

Cat timp purtați o pereche d...

Problema Makita PLM 4628n

Nelamurire sunet navigatie auto
 Ma bate gandul la primul bmw

Cum rezolv o incompatibilitate in...

Despre instaurarea normalitã...

De cate ori purtati o pereche de ...
 

Apa la 0 grade, copca, si ... nu mai stiu

- - - - -
  • Please log in to reply
41 replies to this topic

#19
adynis

adynis

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,928
  • Înscris: 28.11.2001

 Hegemon, on Jan 23 2006, 00:43, said:

si totusi, curentii n-au nici o influenta ?

daca eu ma duc acuma afara cu un mixer pornit intr-un castron cu apa si alaturi pun acelasi tip de castron cu aceeasi cantitate de apa si le las si-astept...banuiesc ca apa din castronu' "malaxat" va ingheta mai greu...

cei care au robinete de apa in curte, iarna lasa "un fir" de apa sa curga, tocmai ca apa sa nu inghete in conducte ...

raurile de ce nu ingheatza la minus multe grade ? eventual la temperaturi scazute se creeaza pod de gheatza dar nu ingheatza integral ... si nu poate fi vorba de presiune ...

Asta era si problema mea ... dar oare dak apa e in miscare (avand in vedere ce invatasem parca pe la fizica, faptul ca agitatia moleculara si temperatura sunt cam direct proportionale) are aceeasi temperatura ca o apa statuta ?

#20
zuppy

zuppy

    elbonian

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,249
  • Înscris: 12.10.2002
temperatura de fapt reprezinta miscarea atomilor, cu cat se misca mai mult cu atat creste temperatura.

temperatura minima absoluta (0K, -273,15C) reprezinta punctul in care atomii nu se mai misca, din cauza asta nu exista temperatura mai mica (mai stii, poate descopera astia anti miscarea si revolutioneaza fizica :D)

miscarea apei intr-o oala provoaca frecarea atomilor -> miscare -> temperatura mai mare

#21
aolex

aolex

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,829
  • Înscris: 06.12.2004

 sebulbus, on Jan 22 2006, 14:02, said:

zise el si schimba maneaua.

:lol:  :lol:  :lol:  :w00t:

#22
Jaxx

Jaxx

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 729
  • Înscris: 12.08.2003

 zuppy, on Jan 23 2006, 02:58, said:

temperatura minima absoluta (0K, -273,15C) reprezinta punctul in care atomii nu se mai misca

Electronii nu se mai mişcă la 0 absolut.

Atomul nu se mişcă unitar...nici chiar într-o moleculă nu se mişcă atomii.

Iar citind mai sus, nu îmi vine să îmi cred ochilor că am putut să zic că temp. de fierbere variază cu gravitaţia. Normal că variază cu presiunea. Nu stiu ce a fost în capul meu.

Edited by Jaxx, 23 January 2006 - 09:10.


#23
sebulbus

sebulbus

    cereal killer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,120
  • Înscris: 03.12.2005

 cosmin09, on Jan 22 2006, 13:53, said:

majoritatea apei de pe glob e apa sarata sau ma insel eu?:)

formula apei nu include sare:) teoretic toata apa e dulce.

anyhow, parca majoritatea apelor lumii erau continute in banchiza de la pol, care gheata nu cred ca e sarata. worth googling, anyway

#24
zuppy

zuppy

    elbonian

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,249
  • Înscris: 12.10.2002

 Jaxx, on Jan 23 2006, 09:09, said:

Electronii nu se mai mișcă la 0 absolut.
electroni, atomi ... molecule ... tot aia  :blush:

#25
none

none

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,838
  • Înscris: 03.06.2005
teoretic apa este un lichid insipid, incolor si inodor.

#26
Hegemon

Hegemon

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 21
  • Înscris: 18.11.2005
si practic, eu cre'ca o sa ma duc cu mixeru' si castronu' afara :))

wish me luck, i might never come back ... :death:

#27
ovidelu

ovidelu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 415
  • Înscris: 26.07.2004

 again, on Jan 22 2006, 11:32, said:

n-are nici o treaba cu inghetul presiunea
si da, cu cat te duci mai la fund,presiunea e mai mare

Asta o stie si Nastase. Cate atmosfere ii apasa oare umerii?!

#28
dragos_avram

dragos_avram

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,633
  • Înscris: 29.12.2003

 aztec, on Jan 22 2006, 17:28, said:

Din cate stiu eu, la presiune mare punctul de fierbere scade..
vestita oala de presiune face ca apa sa fiarba pe la aprox 80*c si asta face sa nu se distruga anumite vitamine si minerale din legume
iarasi la presiune, temperatura de inget scade cu cateva grade..
iarasi apa ce contine sare face ca punctul de inghet sa scada depinde de concentratie
insa la copca apa va avea in jur de 0 *c
Nu stii bine. Oala sub presiune face ca apa sa fiarba la temperatura mai mare, scazand timpul de fierbere.
La altitudine mare nu se poate fierbe nimic fara oala sub presiune, pentru ca scade temperatura de fierbere si nu mai e suficient. Am vazut pe undeva pe unul care fusese pe Everest si zicea ca a fiert o noapte intreaga la niste morcovi, si tot tari au ramas. E adevarat, aveau toate vitaminele...

#29
1109unique

1109unique

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 213
  • Înscris: 27.08.2005

Quote

anyhow, parca majoritatea apelor lumii erau continute in banchiza de la pol, care gheata nu cred ca e sarata. worth googling, anyway

90% din apa dulce a globului e concentrata in calotele glaciare. tot un spîrc fata de imensitatea oceanelor de apa sarata. totusi, daca s-ar topi, ar creste nivelul marii cu citeva zeci de metri. asa ca hai sa oprim incalzirea globala daca nu vrem sa mergem la mare la slobozia :).

#30
add

add

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,149
  • Înscris: 09.09.2003
densitatea maxima a apei e la 4*C -> din ciclul stiati ca...

#31
sebulbus

sebulbus

    cereal killer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,120
  • Înscris: 03.12.2005
asta stiam :)  (gata masa? acum e randul meu)

#32
adynis

adynis

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,928
  • Înscris: 28.11.2001

 zuppy, on Jan 23 2006, 02:58, said:

temperatura de fapt reprezinta miscarea atomilor, cu cat se misca mai mult cu atat creste temperatura.
[...]
miscarea apei intr-o oala provoaca frecarea atomilor -> miscare -> temperatura mai mare

Asa stiam si eu, dar de ce cant bate vantul afara pare mai frig in loc sa ni se para mai cald ....

#33
zuppy

zuppy

    elbonian

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,249
  • Înscris: 12.10.2002
pentru ca e mai rece decat temperatura corpului si conduce caldura. datorita faptului ca se misca in continuu, aerul venit este mai mai rece, iar procedeul de transfer se repeta.

daca depasesti o anumita viteza, frecarea cu el produce caldura mai mare decat poate sa retina, vezi cazul meteoritilor.

Edited by zuppy, 23 January 2006 - 23:35.


#34
cosmin09

cosmin09

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 334
  • Înscris: 01.07.2004
si iata ca a inghetat si apa de la malul marii negre am trait s-o vad si p-asta....:)

#35
gix@george

gix@george

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 137
  • Înscris: 23.08.2005
si dunarea mai are putin si ingeata, tre sa ma duc zilele astea sa vad si io...

Edited by gix@george, 23 January 2006 - 23:46.


#36
sebulbus

sebulbus

    cereal killer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,120
  • Înscris: 03.12.2005
daca ingheata dunarea se ieftinesc brusc tigarile;) cine stie, cunoaste

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate