Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Apa la 0 grade, copca, si ... nu mai stiu
Last Updated: Jan 24 2006 23:27, Started by
adynis
, Jan 21 2006 23:22
·
0
#19
Posted 23 January 2006 - 02:52
Hegemon, on Jan 23 2006, 00:43, said: si totusi, curentii n-au nici o influenta ? daca eu ma duc acuma afara cu un mixer pornit intr-un castron cu apa si alaturi pun acelasi tip de castron cu aceeasi cantitate de apa si le las si-astept...banuiesc ca apa din castronu' "malaxat" va ingheta mai greu... cei care au robinete de apa in curte, iarna lasa "un fir" de apa sa curga, tocmai ca apa sa nu inghete in conducte ... raurile de ce nu ingheatza la minus multe grade ? eventual la temperaturi scazute se creeaza pod de gheatza dar nu ingheatza integral ... si nu poate fi vorba de presiune ... Asta era si problema mea ... dar oare dak apa e in miscare (avand in vedere ce invatasem parca pe la fizica, faptul ca agitatia moleculara si temperatura sunt cam direct proportionale) are aceeasi temperatura ca o apa statuta ? |
#20
Posted 23 January 2006 - 02:58
temperatura de fapt reprezinta miscarea atomilor, cu cat se misca mai mult cu atat creste temperatura.
temperatura minima absoluta (0K, -273,15C) reprezinta punctul in care atomii nu se mai misca, din cauza asta nu exista temperatura mai mica (mai stii, poate descopera astia anti miscarea si revolutioneaza fizica :D) miscarea apei intr-o oala provoaca frecarea atomilor -> miscare -> temperatura mai mare |
#21
Posted 23 January 2006 - 08:53
#22
Posted 23 January 2006 - 09:09
zuppy, on Jan 23 2006, 02:58, said: temperatura minima absoluta (0K, -273,15C) reprezinta punctul in care atomii nu se mai misca Electronii nu se mai mişcă la 0 absolut. Atomul nu se mişcă unitar...nici chiar într-o moleculă nu se mişcă atomii. Iar citind mai sus, nu îmi vine să îmi cred ochilor că am putut să zic că temp. de fierbere variază cu gravitaţia. Normal că variază cu presiunea. Nu stiu ce a fost în capul meu. Edited by Jaxx, 23 January 2006 - 09:10. |
#23
Posted 23 January 2006 - 09:16
#24
Posted 23 January 2006 - 09:30
#25
Posted 23 January 2006 - 11:22
teoretic apa este un lichid insipid, incolor si inodor.
|
#26
Posted 23 January 2006 - 11:31
si practic, eu cre'ca o sa ma duc cu mixeru' si castronu' afara :))
wish me luck, i might never come back ... :death: |
#27
Posted 23 January 2006 - 14:54
#28
Posted 23 January 2006 - 15:03
aztec, on Jan 22 2006, 17:28, said: Din cate stiu eu, la presiune mare punctul de fierbere scade.. vestita oala de presiune face ca apa sa fiarba pe la aprox 80*c si asta face sa nu se distruga anumite vitamine si minerale din legume iarasi la presiune, temperatura de inget scade cu cateva grade.. iarasi apa ce contine sare face ca punctul de inghet sa scada depinde de concentratie insa la copca apa va avea in jur de 0 *c La altitudine mare nu se poate fierbe nimic fara oala sub presiune, pentru ca scade temperatura de fierbere si nu mai e suficient. Am vazut pe undeva pe unul care fusese pe Everest si zicea ca a fiert o noapte intreaga la niste morcovi, si tot tari au ramas. E adevarat, aveau toate vitaminele... |
|
#29
Posted 23 January 2006 - 15:12
Quote anyhow, parca majoritatea apelor lumii erau continute in banchiza de la pol, care gheata nu cred ca e sarata. worth googling, anyway 90% din apa dulce a globului e concentrata in calotele glaciare. tot un spîrc fata de imensitatea oceanelor de apa sarata. totusi, daca s-ar topi, ar creste nivelul marii cu citeva zeci de metri. asa ca hai sa oprim incalzirea globala daca nu vrem sa mergem la mare la slobozia :). |
#30
Posted 23 January 2006 - 15:15
densitatea maxima a apei e la 4*C -> din ciclul stiati ca...
|
#32
Posted 23 January 2006 - 23:07
zuppy, on Jan 23 2006, 02:58, said: temperatura de fapt reprezinta miscarea atomilor, cu cat se misca mai mult cu atat creste temperatura. [...] miscarea apei intr-o oala provoaca frecarea atomilor -> miscare -> temperatura mai mare Asa stiam si eu, dar de ce cant bate vantul afara pare mai frig in loc sa ni se para mai cald .... |
#33
Posted 23 January 2006 - 23:33
pentru ca e mai rece decat temperatura corpului si conduce caldura. datorita faptului ca se misca in continuu, aerul venit este mai mai rece, iar procedeul de transfer se repeta.
daca depasesti o anumita viteza, frecarea cu el produce caldura mai mare decat poate sa retina, vezi cazul meteoritilor. Edited by zuppy, 23 January 2006 - 23:35. |
|
#34
Posted 23 January 2006 - 23:40
si iata ca a inghetat si apa de la malul marii negre am trait s-o vad si p-asta....:)
|
#35
Posted 23 January 2006 - 23:46
si dunarea mai are putin si ingeata, tre sa ma duc zilele astea sa vad si io...
Edited by gix@george, 23 January 2006 - 23:46. |
#36
Posted 24 January 2006 - 10:18
daca ingheata dunarea se ieftinesc brusc tigarile;) cine stie, cunoaste
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users