Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
In ce situatii cereti o a doua op...

DigiMobil - IP public?

Glet de finisaj peste chit acrili...

La multi ani @Passenger001!
 La multi ani @barbosa1bis!

La multi ani @MikeSpike!

Cum curat gletul de pe perete

Soluție incalzire apartament...
 Culori fire la boxele de jogger

Autorizatie Birou Acte Auto

Parbriz defect

Ajutor cercetare lucrare de diser...
 M-am culcat cu un tip și apo...

Facultate din Bucuresti posibil o...

Eroare steering

Recomandare service pentru repara...
 

Suprapunere tigla metalica

- - - - -
  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1
reico

reico

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,296
  • Înscris: 18.11.2005
Salut, am si eu o intrebare pentru cei care se pricep la montarea tiglei metalice BILKA

Panourile de tabla au in partea stanga o continuare dreaptã dupa ondulatura, iar in partea dreapta au doar jumatate sau 3 sfert de ondulatura.

Intrebare: care parte vine deasupra (panourile vin suprapuse doar pe plan orizontal, nu si in sus) si in ce loc trebuie fixate suruburile de la suprapunere (la inceputul, mijlocul sau in josul) ondulaturii?

Mulumesc, sper ca m-am facut inteles.

#2
unucelalalt

unucelalalt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,768
  • Înscris: 14.05.2015
Asta e ?
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/_9TG45A2inc?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#3
reico

reico

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,296
  • Înscris: 18.11.2005
Partial, mersi, de aici am inteles care e ordinea, dar eu am inteles ca si la suprapunere se fixeaza cu suruburi. Sau nu?

As vrea un sfat de la cineva care a montat asa ceva.

#4
unucelalalt

unucelalalt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,768
  • Înscris: 14.05.2015
Nu am montat dar am fost pe santiere destule cu alt domeniu si am vazut . Surubul de la ultima ondulatie iti tine fixat suficient de bine capatul de cativa cm care se petrece peste panoul urmator .
Am montat tabla ondulata normala si am procedat la fel cu diferenta ca de cand lumea surubul se pune pe coama ondulatiei.
Si la azbociment se proceda la fel.
Ei pun surubul in "sant " din motive estetice , nu e gresit pt ca acum sunt garnituri bune.Odata le faceam din camera de anvelopa.

Tinand cont ca lemnul cat si tabla mai lucreaza la casa mea am pus pe creasta si nu as face altfel nici pt altul
Si am vazut pe creasta si la alte case.
Doar ca se vad suruburile pe creasta. Stai cu ochii pe casa? Nu ai somn ?

Edited by unucelalalt, 21 September 2015 - 18:06.


#5
myshyk

myshyk

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,812
  • Înscris: 26.11.2006
Apreciezi gresit: suruburile se pun in sant, nu din motive estetice, ci pentru ca acolo se aseaza tabla pe latet. Exista si niste piese de plastic, de forma semicirculara, care se aseaza sub coama, pentru fixarea cu suruburi pe coama, dar creste destul de mult pretul, timpul de executie si nu se justifica.
Se mai poate pune un rand de lateti, tot pe verticala, exact sub coama tablei in asa fel ca aceasta sa se aseze cu coama pe latet, caz in care se face prinderea pe coama, dar, la fel nu se justifica diferenta de pret.
Iar garniturile, sunt dintr-un cauciuc semicrud, care "vulcanizeaza" la caldura soarelui. La demontarea surubului, se schimba, nu se refoloseste, pentru ca a doua oara, nu mai etanseaza.

#6
unucelalalt

unucelalalt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,768
  • Înscris: 14.05.2015
Cu mentiunea ca eu nu apreciez. Eu doar am practica in domeniu.
Greseala care o fac e ca las tabla sa faca ce stie mai bine. Sa ne lamurim putin.

In zapada depusa pe casa se formeaza in anume conditii cantitati de apa care stationeaza pe cota de jos unde e surubul.
De asemeni apa dezghetata peste zi va ingheta noaptea de mii de ori si nu se va purta tocmai prieteneste cu fixarea respectiva.
Daca avem cumva un mic por apa care "fuge " nu trece prin gaura ci numai cea care stationeaza.

O fixare pe plin in partea de jos nu-mi ofera garantii de etanseitate datorita proprietatilor lemnului , otelului si cauciucului la conditii de umiditate , temperatura si oboseala a materialului.

In masura in care folosesc prinderea pe coama pe gol elasticitatea tablei imi ofera o tensionare permanenta ceea ce compenseaza posibilele deformari ale pieselor in discutie.In plus in locul respectiv apa nu va stationa / ingheta , etc.
Nu spun ca e gresit in alt fel dar la mine si pe unde am mai pus nu trece apa.
Nu facem decat sa-i oferim aspirantului la meserie sa faca singur alegerea buna pt el.

Edited by unucelalalt, 21 September 2015 - 19:46.


#7
myshyk

myshyk

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,812
  • Înscris: 26.11.2006
"elasticitatea tablei imi ofera o tensionare permanenta"
Se pare nu ai tinut cont de contractarea/dilatarea tablei in functie de conditii meteorologice, vara/iarna, arsita/ploaie torentiala, cea care duce la "zburatul" acoperisului in timpul unei furtuni venite pe neasteptate, dupa o zi de arsita. De aceea se folosesc acele semicercuri de plastic, pentru o fixare rigida, care sa nu permita tablei sa lucreze pe portiuni lungi.
Nu vreau sa ma dau "destept", vorbesc din experienta castigata in Germania, unde se folosesc acele piese de fixare. Personal, le-am inlocuit cu lateti pe verticala,(deee, "inventivitatea romaneasca"), tocmai din motive de pret.
Oricum, in cazul initiatorului, problema se simplifica pentru ca e vorba doar de desfasurarea pe orizontala, din cate am inteles.
Oricum, recomand ca la zona de imbinare sa se infileteze suruburi pe coama, chiar daca sunt dintr-acelea scurte, care rigidizeaza doar tablele intre ele.

Edited by myshyk, 21 September 2015 - 21:02.


#8
unucelalalt

unucelalalt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,768
  • Înscris: 14.05.2015
Cu respect pt experienta din Germania ai spus ca piesele acelea nu prea se folosesc ca sunt scumpe. Vino la casa mea cel putin , in RO , pe soare si pe frig sa vezi ca tabla nu e pe aripi de vant si desfa sa vezi ca e tensionata de cand lumea .
Nu e gresit cum spui pt ca orice eventuale neetanseitati se astupa cu praf si nu ploua. Riscul e a poate rugini mai abitir.

#9
myshyk

myshyk

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,812
  • Înscris: 26.11.2006
Nu se folosesc la noi, in Germania se folosesc, acolo costurile sunt altfel privite. Acolo daca asa trebuie, asa se face, indiferent de costuri, pentru ca altfel, in caz de probleme, (ti-a luat vantul acoperisul, de ex.), asigurarile nu te despagubesc.Posted Image  La noi, incepe cu "dar oare asa, nu-mi iese mai ieftin?" si se continua cu"lasa ma´, ca merge si asa". De aici si solutia cu latetii pusi pe verticala sub coame.Posted Image Posted Image

#10
reico

reico

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,296
  • Înscris: 18.11.2005
Ok, am inteles din filmulet ca se monteaza de la dreapta spre stanga, deci partea cu tabla taiata la jumatate de ondulatura (coama cu ziceti voi) vine deasupra, cu toata ca mie, personal, mi s-ar parea mai ok invers pentru ca avand si continuarea de la coama se suprapune putin mai mult si pe partea de canal deci ploaia si daca izbeste nu ar avea cum sa intre sub.

In al doilea rand, am vazut in recomandarile lor (producatorilor) ca se fixeaza placile intre ele, pe coama, cu suruburi, ceea ce in video nu arata. Dar, suruburile respective strang destul de bine astfel incat sa tina placile litipe intre ele, neavand latet sau altceva, sub coama fiind spatu gol?

#11
unucelalalt

unucelalalt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,768
  • Înscris: 14.05.2015
Pai daca ai si documentatia producatorului respecta ce zice . Sunt multe tipuri de table de astea , eu unul atata vreme cat nu am materialul in mana mea nu imi pot da seama .

Vezi tu , nu am nimic cu ce zice myshyc de ex. dar sunt constient si am experienta ca traim intr-o societate de consum . Multe sunt facute sa ti se ia banii.

Daca ai experienta , aptitudini , esti nativ , poti sa faci lucru bun fara a arunca banii sau sa muncesti in prostie. Sunt pt lucru bine facut , am lucrat mai multe si sunt solicitat fara sa fiu intrebat cat va costa . Mi s-a spus --Vreau sa stiu ca e facut de mana ta si la urma cat ceri atata iti dau.Fiecare meserias poate sa aiba o conceptie si un stil anume cu rezultate la fel de bune.
     Tu esti in situatia de a alege ce crezi din toate sfaturile si metodele si sa iti asumi pt ca responsabilitatea apartine executantului.Stiu ca e greu mai ales pt unii cand fac prima oara un lucru.increderea vine pe parcurs.

Ce e de asemeni important -vezi ca lucrul la inaltime e periculos , ia niste masuri de protectie.Incepi lucrul , de proba , vezi ce iese , cum se aseaza , cum se comporta.
   Succesul nu vine fara batai de cap. Spor la treaba!
PS. In locul tau as lua o sticla de coniac si as da la o echipa sa ma lase sa-i ajut o juma de zi de lucru.Face cat 1000 de postaci (ca mine).

#12
reico

reico

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,296
  • Înscris: 18.11.2005
Mersi, dar ma gandeam ca este pe aici vreun priceput in ale tiglei metalice, care a montat asa ceva si stie exact cum se face.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate