Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Umplutura pentru gazon

- - - - -
  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1
tfmercedez

tfmercedez

    BUFU

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 72,580
  • Înscris: 15.06.2007
ÒAm tot cautat pamant pentru umplutura pe care sa pun apoi gazon. In iulie toti ma amanau ca nu este nu se gasest. Acum am cautat pe net si am gasit un site de publicitate si am sunat la diversi.  Primul avea pamant cu moloz, cu bucati de pietre prin el. Am sunat si la horticultura, dar aia vand pamant de flori in pungi de cateva kg. Apoi am dat de altul care zice ca ei excaveaza pamant nisipos, si ca e folosit la gazonari. N-a fost scump dar nici nu am certitudinea ca e cel mai bun.. pare mai degraba nisip cu ceva argila , nua pricep.  Am luat teapa?





Mi se pare ca e mai degraba nisip decat pamant.. oricum macar nu se face noroi daca vin ploile.

Ar trebui sa-l amestec cu mranita?

#2
sun_kid

sun_kid

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,263
  • Înscris: 28.05.2012
nu, nu ai luat teapa. irigi bine gazonul si folosesti ingrasamant. nu-l amesteci cu nimic.

#3
Super Chief

Super Chief

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,491
  • Înscris: 21.08.2007
E bun. La fiecare afanare/aerisire se inglobeaza in pamantul de baza, dreneaza apa bine, nu crapa cand se usuca repede, radacinile se intind usor.

Ar fi bine daca l-ai amesteca si cu ceva pamant/mranita ca strat de baza inainte sa aplici ultimul strat peste seminte.

#4
tfmercedez

tfmercedez

    BUFU

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 72,580
  • Înscris: 15.06.2007
Buba e ca l-am luat pentru toata treaba.. umplutura vreo 10 cm. Apoi pun in el semintele de gazon... sper sa iasa.

Si sa nu faca pisicile si cainii gropi

#5
radumiki

radumiki

    funny content creator

  • Grup: Moderators
  • Posts: 23,693
  • Înscris: 13.10.2003

 tfmercedez, on 09 septembrie 2015 - 14:25, said:

Buba e ca l-am luat pentru toata treaba.. umplutura vreo 10 cm. Apoi pun in el semintele de gazon... sper sa iasa.

Si sa nu faca pisicile si cainii gropi

Eu cand am pus gazon am luat doua pungi (soiuri diferite) de la Dedeman. Nu am pus nici o umplutura, pamantul sapat bine, curatat de pietre, maruntit bine de tot cu grebla, semanat si a dat Dumnezeu imediat ce am terminat ploaie. A iesit foarte bine. Intre timp ptr. copii am achizitionat un labrador si s-a dus parculetul de rapa...
Dar ideea cu doua feluri de semite amestecate cand semeni o consider buna.

Edited by radumiki, 09 September 2015 - 15:44.


#6
tfmercedez

tfmercedez

    BUFU

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 72,580
  • Înscris: 15.06.2007
La mine am spart un trotuar gros si am aruncat molozul. Acuma trebuie inlocuit cu ceva. De aia am luat cca 3mc de umplutura.

#7
tfmercedez

tfmercedez

    BUFU

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 72,580
  • Înscris: 15.06.2007
Cum este mai bine sa umplu o groapa  langa un camin de canalizare: cu pamant si moloz (sticle, resturi de caramizi bucati de beton)- pe care le-am scos cand am sapat, sau cu nisip curat?
Caminul a fost perforat la o racordare in trecut, si in stilul romanesc "da-l in ma-sa nu-i al meu/mi se rupe/ nu vede nimeni".astfel la fund in colt avea caramizi lipsa pe unde a curs apa cu pamant inauntru. Defapt apa a sapat un tunel care s-a surpat la 2 m distanta de camin si cand am vazut nu stiam ce e cu el. Am turnat apa si cand am vazut ca tot inghite am verificat caminul si hopa! Curgea apa inauntru.  Am excavat imprejur si am bagat niste caramizi in gauri si am turnat beton pe langa. Acuma vine astupatul. Ma gandeam sa bag nisip. Dar ala nu absoarbe apa, o lasa sa se scurga jos la zona cu bube.





#8
Clovis

Clovis

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,215
  • Înscris: 24.04.2007
Parerea mea....Bagi pamant si compactezi bine....apoi gazon....Nu baga nisip ca-ti faci de lucru apoi.....

#9
ionitamarval

ionitamarval

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 159
  • Înscris: 13.12.2010
Compostul obtinut prin fermentare la cald aduce boala in livada. Se poate obtine un compost mult mai bun care are o viata mult mai lunga si ajuta mult mai mult dupa invataturile padurarului austriac Vicktor Schauberger. Toate sistemele de fertilizare artificiala care prin insasi natura lor sunt expuse influentelor focului (temperaturilor ridicate) si substantelor chimice , au efectul opus ...  . Facand asta, in ciuda realizarii pe termen scurt a unei anumite cresteri calitative, stratul superior fertil al solului continua sa se deterioreze. Procesele oxidative la cald dauneaza solului si vietii. Totul este minunat daca compostul se face naturalistic si primeste "veriga de legatura", prin fermentatia la rece. In procesul de fermentatie la rece nu se formeaza produse de putrefactie si nici o bacterie patogena, in schimb apar bacterii nepatogene, pe care am putea la fel de bine sa le numim "stimulente ale sanatatii". In gramezile de balegar agricultorul isi creste cu sudoarea fruntii dusmanii propriei recolte. Pentru mai multe amanunte a se vedea cartea Pamantul Fertil de Callum Coats - Construirea gramezilor de compost pag. 268. Recomand tuturor celor pasionati de agricultura, horticultura, legumicultura,  sa citeasca toate cartile ale autorului in aceasta directie.
1. Vrajitorul Apei
2. Natura ca profesor
3. Pamantul Fertil
4. Inteligenta si Dinamica Energiei
Acum, când civilizaţia industrială se îndreaptă către un dezastru ecologic, ideile şi descoperirile vizionare ale lui Schauberger vor fi cercetate în detaliu de toţi cei care încearcă să găsească o modalitate pentru ca omenirea să trăiască în armonie, nu în conflict cu natura. Ralph Metzner.
In fiecare picatura de apa de izvor se afla mai multa energie decat poate produce in prezent o centrala electrica de dimensiune medie. APA – fundamentul vietii. Totusi, cat de des ne oprim pentru a observa adevarata sa importanta, adevarata sa natura? Dar ce este aceasta minunata substanta, incolora, insipida, inodora, care ne potoleste setea cum nu o face niciun alt lichid? Daca am intelege cu adevarat natura esentiala a apei – o substanta vie – nu am trata-o cu atata brutalitate, ci am avea grija de ea ca si cand viata noastra ar depinde de ea, ceea ce se si intampla.
Natura ca Profesor este singura carte la ora actuală care reușește să prezinte într-un mod elocvent și corect atât adevăratele pericole la care ne expunem deteriorând mediul înconjurător, cât și intervențiile pe care le putem face pentru a preveni aceste riscuri dezastruoase și a reveni la starea de echilibru natural.
Pe măsură ce parcurge paginile cărţii Pamanul Fertil, cititorul va avea ocazia nu doar să descopere contribuţia la zestrea umanităţii a operei de o viaţă a lui Viktor Schauberger, ci şi să preia percepţia lui luminată şi pătrunzătoare privind fenomenele energetice aflate la baza manifestărilor fizice şi să o aplice pentru a-şi proteja viitorul. Prin înţelegerea profundă a energiilor care stimulează tot ce înseamnă creştere şi evoluţie organică, scrierile sale din prezentul volum se concentrează asupra domeniilor naturii care necesită în prezent o intervenţie reparatorie de amploare.
Așadar, pare oportun ca schimbarea radicală de direcție din domeniul conceptelor energetice, prezentată în Inteligența și Dinamica Energiei, să fie pusă la dispoziție acum, când cursul dezvoltării umane se schimbă, iar forța dinamică a acestui curent înnoitor poate fi valorificată pentru a lansa descoperirile inovatoare ale lui Viktor Schauberger într-o lume care este mai pregătită ca niciodată să le implementeze.
https://www.vidia.ro...r-4-carti/  . Pentru cine este interesat am aceste carti si in varianta electronica.
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/yXPrLGUGZsw?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/IceYPhXj0cY?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#10
zippo68

zippo68

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,745
  • Înscris: 10.11.2008

View Posttfmercedez, on 09 septembrie 2015 - 11:56, said:

ÒAm tot cautat pamant pentru umplutura pe care sa pun apoi gazon. In iulie toti ma amanau ca nu este nu se gasest. Acum am cautat pe net si am gasit un site de publicitate si am sunat la diversi.  Primul avea pamant cu moloz, cu bucati de pietre prin el. Am sunat si la horticultura, dar aia vand pamant de flori in pungi de cateva kg. Apoi am dat de altul care zice ca ei excaveaza pamant nisipos, si ca e folosit la gazonari. N-a fost scump dar nici nu am certitudinea ca e cel mai bun.. pare mai degraba nisip cu ceva argila , nua pricep.  Am luat teapa? Attachment 20150909_124251.jpg

Attachment 20150909_124306.jpg

Attachment 20150909_124251.jpg

Mi se pare ca e mai degraba nisip decat pamant.. oricum macar nu se face noroi daca vin ploile.

Ar trebui sa-l amestec cu mranita?

View Posttfmercedez, on 09 septembrie 2015 - 14:25, said:

Buba e ca l-am luat pentru toata treaba.. umplutura vreo 10 cm. Apoi pun in el semintele de gazon... sper sa iasa.

Si sa nu faca pisicile si cainii gropi

Si daca se pisa si caca cand ai gazonul frumos e bai Iti arde locul unde o fac.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate