Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Challengers (2024)

Care mai sunt mediile de admitere...

Laptop cu HDD atasare memorie MMC...

Hartile google nu mai au chenarul...
 Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...

Intoleranța lactoza- vegan v...

Tobe acustice insonorizare in blo...
 Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012

Baby Reindeer - 2024

Hotii voteaza hoti?!
 Camera video masina

Zilele emailului din gospodaria n...

Best gaming laptop?

Humane (2024)
 

Caut echipa constructie casa,Constanta.

- - - - -
  • Please log in to reply
41 replies to this topic

#19
Alxdava

Alxdava

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,825
  • Înscris: 30.03.2009
Contacte iti trimit de nu poti duce, dar daca vrei sa-i platesti ca pe femeile de serviciu s-ar putea sa obtii in continuare fix nimic.
Daca tot ai persoane atât de capabile in preajma, poate ar fi cazul sa vina cu acei mesteri dornici sa lucreze pe banii pe care esti tu dispus sa-i platesti mai ales ca ti-au facut o estimare credibila din punctul tau de vedere.
Gandeste-te bine, cu pixul si foaia in fata, daca poti duce acest proiect pana la capăt.
P.S. Cu arhitectul te-ai targuit la fel de mult? Ai plătit lucrarea sau pe mp desfasurat?

Edited by Alxdava, 01 September 2015 - 21:23.


#20
cernisencu

cernisencu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 41
  • Înscris: 29.10.2007
Cred ca supraevaluezi valoarea lucrarii.Un muncitor in constructii nu ia mai mult de 2000 pe luna, iar un inginer in constructii maxim 4-5000(case).Fundatia poate fi facuta in 2 saptamani. Inseamna ca restu e profit... Cred ca mi- am gresit meseria.
Arhitectul l-am platit la mp.( proiect plus avize pana la ac 5600 euro).

#21
LittleJo

LittleJo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 498
  • Înscris: 15.12.2006
Casa pe care vrei tu sa o faci nu e o casa clasica. Indiferent ca vorbim de structura sau de finisaje. Te-ai uitat pe proiectul de structura sa vezi ce presupune? Pe langa placa mai exista destule (grinzi, centuri etc).
Casa noastra este in stil modern. De afara nu pare cine stie ce chestie complicata iar pretul cel mai bun pe care l-am putut obtine a fost 13000 de euro la rosu, doar manopera. Mi s-a parut foarte mult (initial a pornit de la 18000 cu negocierea) in conditiile in care o casa normala e cam 6000 de euro in zona.
Pe parcurs am stat zilnic pe santier si mi-am dat seama cam cata munca e in plus, si de ce si pretul este altul.
Arhitectul si structuristul au evaluat costul cladirii la 1/3 din ce a iesit in final, asa ca iti spun din experienta sa te inarmezi cu multa rabdare si cu multi bani.
Daca iti doresti o casa aparte si ai fost dispus sa platesti pe proiect, banuiesc ca in interior n-o sa folosesti cele mai ieftine materiale. Iar daca interiorul vrei sa pastreze acelasi stil ca exteriorul, suma de 1000 de euro pe mp nu este asa deplasata.



#22
cernisencu

cernisencu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 41
  • Înscris: 29.10.2007
Dar vreau sa stiu(LittleJo), ai asistat sau construit si o casa normala, ca sa spui ca grinzile si centurile sunt diferite de ceea ce se construieste normal.Eu sunt total convins ca finisajele costa si acolo se duc cel mai multi bani la manopera sau materiale.Poate ai materiale bune si manopera de tot rasul. Dar executarea structurii cladirii la rosu in conditiile in care se foloseste beton si fier nu implica o mana de artist.Nu ma costa nimic in plus de exemplu fierul si asamblarea lui pe pozitie de catre echipa de la firma de unde cumpar, dar ma costa dublu sa fac un cofraj.

Si 13 mii, mi se pare un pret ok avand in vedere ca eu am primit oferte de 25 mii, de la mai multe echipe.Chiar pot atasa devizele.

#23
andreilesan

andreilesan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,835
  • Înscris: 11.03.2012

View Postcernisencu, on 03 septembrie 2015 - 08:04, said:

Si 13 mii, mi se pare un pret ok avand in vedere ca eu am primit oferte de 25 mii, de la mai multe echipe.Chiar pot atasa devizele..
Ca fapt divers, un prieten de-al meu a cerut oferte de la mai multe firme din Constanta, dar si de la o cunostinta de-al lui, patron de firma de constructii. La discutarea ofertei cu acel patron-cunostinta, prietenul meu ii zice:
- Dle, in masuratoare mea, facuta de structurist rezulta X mc de beton, iar in oferta d-tale e 2X.. E vre-o greseala in calcule?
- Nu, calculul a fost efectuat de angajatul meu-inginer in constructii si este corect..
- Adica, asa mare diferenta? Eu ziceam, o eroare de 25% , hai 35%, dar dublu?!
- Stati linistit ca in proiectul dvs se vor folosi 2X mc de beton, va garantez eu asta...

Posted Image

P.S. Ca sa exclud orice dubiu, structuristul a efectuat masuratoarea corect, am verificat eu personal volumul de beton, iar structura se realiza pe perna - adica erori de genul ca sapatura a iesit mai mare si acolo s-a ""scurs"" acea cantitate de beton (inca 100%) sunt excluse.Posted Image

Edited by andreilesan, 03 September 2015 - 09:10.


#24
cernisencu

cernisencu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 41
  • Înscris: 29.10.2007
O poveste asemanatoare am si eu.Am cerut o oferta cu tot cu manopera pentru fundatie unei firme sa zicem bune din Constanta, nu fac reclama.Si mi-a zis 19 mii de euro.
Cand am auzit mi s-au inrosit ochii, si tipul parea super bazat pe pretul care mi-l cere, director de firma de renume.
Eu zic bine, se poate sa vad devizul? Prima linie 4500 kg de fier beton... Bine bine dar proiectul meu are 3400 kg la fundatie... Se uita el, si zice bine atunci 18 mii. Ma uit mai bine la deviz, si vad sapatura cu lopata-17mc, apoi sapatura mecanizata-340mc(eu avand de scos 220mc de pamant);carat cu roaba..40 mc;scos pamant, carat 5 km(specificat inainte ca pamantul va ramane in curte) beton 50 mc,etc. Intr-un final il intreb pe domnul ala DIRECTOR LA T.... Pai si cum facem ca nu se leaga ce e aici cu realitatea. La care el imi spune ca trebuie sa isi ia o marja de risc si ca asta e pretul daca vreau bine daca nu, nu.Devizul este semnat si stampilat de el.
De aceea cand ii intreb pe domnii astia constructori pentru ce, cer banii astia se cam balbaie.Nu zic ca am intalnit 2 care nu au stiut sa imi citeasca datele de pe plansa aia de fundatie dar 4500 cerea pentru lucrare.
Sincer am mai asistat,lucrat la o casa asemanatoare ca marime, si stiu in mare despre ce este vorba si cat timp dureaza, greutatea lucrarii, stiu sa citesc un plan,stiu sa proiectez in autocad etc.Dar sincer la Constanta sunt multe echipe de Dorei care cer bani dupa cum vad omul.

#25
LittleJo

LittleJo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 498
  • Înscris: 15.12.2006
Eu totusi stau intr-un oras foarte mic si subdezvoltat, la granita cu Ucraina. Nu putem compara preturile de aici cu cele din Constanta (unde se construieste mult mai mult decat in zona mea si unde firmele si echipele de muncitori isi permit sa ceara mai mult pentru simplul fapt ca sunt foarte multe lucrari).
Nu am asistat si la constructia unei case "normale", dar sunt totusi capabila sa inteleg ce a fost in plus de munca la mine. In fine, n-are rost sa detaliez ca nu e asta subiectul.
Daca ai oferta de la mai multe firme si cam toate bat in aproximativ aceeasi zona (nu vorbesc de cele suspect de ieftine), e foarte probabil ca asta sa fie pretul zonei. Mai poti cere oferte de la firme din alte judete, e posibil sa ajungi mai ieftin daca aduci o echipa din alta parte (careia sa-i oferi eventual cazare pe perioada lucrarii).
Ar mai trebui sa iei in considerare si faptul ca vara sunt multe lucrari iar muncitorilor nu le convine sa faca lucruri simple pe care iau bani putini cand ar putea produce mai multi bani in aceeasi perioada de timp.
Ca exemplu, la un moment la interioare am vrut niste chestii mai...sa zicem altfel. Omul mi-a zis ca el isi calculeaza munca astfel incat pe zi sa castige in jur de 100 de euro si ca nu ii convine sa lucreze o zi la o chestie pe care ar lua 20 de euro (era vorba de niste sabloane pe semirotund pentru cada, nimic foarte complicat dar care cerea atentie si timp). Motiv pentru care am negociat un pret care sa ne convina amandurora, chiar daca teoretic am platit mai mult decat ar fi valorat chestia respectiva.

#26
cernisencu

cernisencu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 41
  • Înscris: 29.10.2007
Adica stai in Tulcea.Si totusi omul acela,la nivelul de trai din Romania vroia peste 2000e pe luna.Sper sa fi lucrat bine de banii aia. In mare daca esti multumita de caliatea lucrarii, de ce nu.Eu am vazut niste mozaicuri facute din pietricele de rau pentru care platesc oricand 100 e pe zi, ala este de domeniul artisticului deja.Dar pentru facut cofraje, imi pare rau nu cred ca merita si pentru ca la Constanta iernile sunt mai calde si situatia economica nu e sigura, cred ca voi mai astepta pana la iarna-primavara cand cererea pe piata constructiilor va fi mai mica.

#27
LittleJo

LittleJo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 498
  • Înscris: 15.12.2006
Sunt aproape 700km de granita cu Ucraina. Nu stiu de ce esti convins ca e vorba de Tulcea, dar e foarte departe de adevar :)
Da, omul a lucrat excelent, si-a meritat banii din plin. La pret nu a fost exagerat in general, doar ca muncea foarte mult intr-o zi (ca idee, ia 25 de lei pe mp de gresie/faianta; nu stiu in alte zone cum sunt preturile, la noi e usor mai scump decat majoritatea), in general venea la 7 si pleca pe la 19-20.
Nu mi se pare nimic in neregula sa vrei sa castigi 2000 de e pe luna, indiferent de conditiile de trai la nivel de tara. Omul se pricepe la ceea ce face, are cerere si munceste mult. Cum ar fi acum sa discutam ca unii n-au ce manca si noi ne facem case? Ce legatura are una cu cealalta? Fiecare munceste cat il duce capul si se intinde cat il tine plapuma.
Spuneai ca ai mai asistat la constructia unei case de genul, inseamna ca esti cat de cat in tema. Cat te astepti sa platesti pentru finisajele interioare? Ce anume ai dori sa faci? Ce buget ai alocat per total lucrare?
Sunt de acord ca preturile cerute exclusiv pentru cofrare sunt cam mari. Insa am impresia ca pierzi din vedere anumite costuri si lucrarea cu totul te va ajunge mai mult decat speri (exceptand situatia in care vei cauta materiale cat mai ieftine, dar sper sa nu fie cazul, ar fi pacat de proiect).
Inteleg ca e un lucru greu de acceptat, si mie mi se parea ca abereaza persoanele care imi spuneau ca bugetul meu e nerealist pentru ce vreau sa fac, si ca in final va fi cel putin dublu. In final rezultatul a depasit cu mult bugetul alocat...dar am preferat sa mai asteptam un an si sa facem lucrurile asa cum vrem.
Nu vreau sa fiu carcotasa, dar e bine sa iti pui planul la punct de dinainte, mai ales daca ai habar de ce costuri presupune (noi habar nu aveam asa ca am pierdut multe lucruri din vedere).
E un sfat prietenesc, take it or leave it :)

#28
doarUNom

doarUNom

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,899
  • Înscris: 21.01.2014

View Postcernisencu, on 02 septembrie 2015 - 18:53, said:

Arhitectul l-am platit la mp.( proiect plus avize pana la ac 5600 euro).
Uh , "ieftin" nu gluma. M.ai facut curios de cum arata acest proiect.
Din 5600 , sa zicem 4000 (restul ar fi comisioanele ,desi e mult) : 240 = 16.6 euro/mp. Uh .. multisor.
La banii astia ar trebui sa ai o bijuterie de proiect (adica complet complet la toate capitolele : arhitectura ,rezistenta si instalatii).




#29
andreilesan

andreilesan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,835
  • Înscris: 11.03.2012

View PostdoarUNom, on 06 septembrie 2015 - 09:40, said:

Uh , "ieftin" nu gluma. M.ai facut curios de cum arata acest proiect.
Din 5600 , sa zicem 4000 (restul ar fi comisioanele ,desi e mult) : 240 = 16.6 euro/mp. Uh .. multisor.
Comisioane? Ce fel de comisioane? Poate darile la Stat(impozitele)?
Eu nu cred ca e mult, eu cred ca este un pret corect.. Adevarul e ca nu am vazut plansele proiectului.

View PostdoarUNom, on 06 septembrie 2015 - 09:40, said:

La banii astia ar trebui sa ai o bijuterie de proiect (adica complet complet la toate capitolele : arhitectura ,rezistenta si instalatii).
Daca a platit omul 5600 Euro pentru 240 mp - sunt deacord ca proiectul trebuie sa fie complet si ca la carte.Posted Image

Edited by andreilesan, 06 September 2015 - 10:20.


#30
doarUNom

doarUNom

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,899
  • Înscris: 21.01.2014

View Postandreilesan, on 06 septembrie 2015 - 10:16, said:


Comisioane? Ce fel de comisioane? Poate darile la Stat(impozitele)?
Comisioanele (taxa pentru deplasari si intocmirea actelor necesare ridicarii avizelor) + plata taxelor pentru fiecare aviz (care nu s.ar ridica la mai mult de 200 de euro).
Daca a mai inclus si taxa pentru AC si avansul la ISC , atunci s.ar mai duce la un 800-1000 de euro .
Dar tot au ramas 4000 pentru proiect .


O fi mult , o fi putin , doar dupa ce vom vedea cum arata proiectul  ne putem da seama de valoarea corecta (sau aproximativa) a acestuia.



#31
cernisencu

cernisencu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 41
  • Înscris: 29.10.2007
Taxa in Constanta la autorizatie a fost de vreo 1800 parca, si in calcul nu am pus isc ul care este exact 2325 ron,1500 ron  taxa muzee(pentru 5 minute in care arheologul a facut 5 poze si a plecat, in contract stipuland 3 zile de sapaturi).Pentru avize am fost personal, si totul a durat cam 5 luni de la prima hartie depusa in scopul ac ului si pana la obtinerea lui.
Deocamdata trebuie sa fac aceleasi acte din nou pentru Enel, ca si cand fac o noua casa, deci inca o autorizatie de constructie. Pana acum la Enel cu 8 metri de sant 5600 ron, si deocamdata nu sunt conectat desi am panoul si tot ce trebuie pe teren. Apa si canalizare 3000, camin executat de mine dar indrum pe altii sa ia unul de plastic, mult mai comod si la bani si la volum de munca( camin pentru canalizare si unu pt apa  materiale si manopera 1000, 2 muncitori 2 zile, un capac este cam 2 mil). Perna de piatra a fost cea mai scumpa, 400 de tone de piatra, 2 zile compactor,8 mc beton b100,platit structurist+diriginte exclusiv etapa asta 1500, test perna 900, transport piatra, 350/ masina/30 tone,excavator+camion16t 5500ron(sapat,carat basculat, intins piatra/scos piatra).Pana acum investitie in teren aproximativ 18 mii euro(proiect,gard,canalizare,enel,perna piatra).Asta doar anul acesta si propriuzis am un teren cu o platforma betonata sub nivelul pamantului.Viata e scumpa la Constanta.
Ca sa fac un calcul estimativ pentru cineva care nu are utilitati pe teren in Constanta cu o fundatie normala, numai pentru a ajunge aici va trebuie minim 15 mii euro cash.Toate avizele costa timp, bani, stres, angajati care nu au chef, si o droaie de hartiute de la toate institutiile posibile. Am citit pe forum despre toate acestea dar nimeni nu zice concret ce presupune exact si un pret pentru toata alergatura asta.Sunt foarte putini cei care chiar sunt in tema si foarte multi care se dau cu parerea. Cea mai buna informatie o iei de la ghiseu.

Se poate lua proiect numai arhitectura? Adica fara rezistenta?, si nici nu ti se aproba fara proiect instalatii...
Nu stiu dar un proiect e aprobat doar daca e complet.
Deci Constanta nu e sat fara caini si costa, la sat e alta poveste, si se schimba povestea si acolo din cate stiu.
Casa nu e pentru vanzare si nu o fac pentru 5 ani.

Avizele au fost mai mult de 200 de euro, in banii aia nu am pus alergatura mea, motorina sau timpul meu ci strict plata avizelor. Cum poti zice 200 euro cand doar taxa muzee este 1500, enel 100,apa 70 parca, telefonie,gaze,mediu, primarie etc. Poate la sat e 200.Repet nu am dat spaga ci am platit exact ceea ce imi trebuia pentru proiect, personal la fiecare ghiseu.

Si acum din simplele voastre postari cu indoieli referitor la taxe si avize, ce pot sa cred despre experienta Dumneavoastra in problema temei de pe forum.
De aceea spun ca sunt multi care scriu aici si nu au habar si foarte putini care chiar se confrunta cu subiectul in cauza.

#32
LittleJo

LittleJo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 498
  • Înscris: 15.12.2006
Fiecare localitate cere anumite avize, iar costul lor difera. Mie de exemplu mi-a trebuit doar aviz de la Eon, atat.
Experienta fiecaruia e diferita, dar pana una alta eu am o casa finalizata, in care locuiesc deja, si stiu ce costuri a presupus pana acum (mai am inca decorativa de dat si de amenajat terasele).
Dar sa fii tu sanatos, asteapta-i pe cei care au habar :)



#33
doarUNom

doarUNom

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,899
  • Înscris: 21.01.2014
"Si acum din simplele voastre postari cu indoieli referitor la taxe si avize"
Ca fapt divers ,in prezent am o lucrare (proiect) in desfasurare in CT( in Lumina) iar costurile pentru avize si autorizare au fost aproximative cu ce am dat eu mai sus. Asa ca nu mai arunca cu vorbe fara sa intrebi .
Ca dumneata ai avut parte de mai multe avize cerute de primarie ,asta e alta problema ,iar eu nu aveam de unde sa intuiesc numarul si destinatia avizelor tale . Dar ,din modul d.voastra de a raspunde si comunica cu lumea(probabil ai niste frustari adunate) ,nici nu e de mirare ca ai primit maximul de avize :)
Scuze ironia . Mult succes in continuare si nu te obosi sa.mi raspunzi ,pentru ca nici o sa mai citesc ce scrii  (e neimportant pentru mine).
Bafta si scuze pentru deranj.




#34
cernisencu

cernisencu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 41
  • Înscris: 29.10.2007
Cum am zis in comentariu precedent, la sat, adica Lumina nu se cer atatea avize cat se cer la Constanta.Am ca si exemplu un prieten de familie care face o casa  asemanatoare ca marime la sat cu proiect de 350 euro,structurist 650 ron pentru structura si un studiu geo care nu e necesar dar pentru constiinta lui.A mers apoi la primarie si in aceeasi zi a primit autorizatia de constructie. Cam atat a costa si acum construieste linistit cu costuri mult mai mici ca mine. Deci numarul avizelor si taxele de aici sunt mult mai mari si de aceea probabil si pretul caselor este cu mult mai mare.In principiu o casa la sat executata corect cost chiar de 3 ori mai putin pentru ca nu exista atatea taxe iar pretul la manopera este mult mai mic.Dar ca si exemplu, am sunat intr o zi o echipa chiar de la Lumina care executa o casa aproximativ la fel de mare ca a mea.Pentru manopera acestia au cerut la acea casa 6500 euro.Cand i-am intrebat cat imi cer pentru executia casei mele au cerut 15000ron pentru fundatie si 16000 euro pentru toata casa la rosu pentru o casa care nu difera foarte mult de a mea si distanta de la Lumina la Constanta e mica faci 10 15 minute cu masina.La concluzia asta vreau sa ajung, ca muncitorul cand vede ca a ajuns la oras sau ca e vreo zona buna in care se construieste cere triplu macar se lipeste si el de ceva. Ca un simplu experiment pe care l-am facut eu si puteti incerca si voi.Sunati o un sef de echipa si spunetii ca doriti sa construiti la sat iar apoi peste 2 zile sunati din nou cu alt numar si spunetii ca vreti sa construiti la oras intr-o zona buna sa vedeti diferenta. Eu am avut 2 preturi diferite unul dintre ele fiind dublu.Si nu doar o echipa, de ce?

#35
doarUNom

doarUNom

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,899
  • Înscris: 21.01.2014
"de ce?"
Unul dintre motive ar fi ca la oras e expus mai mult unor eventuale controale de la organele statului ,fiind nevoit sa se puna in regula cu toate actele fata de beneficiar , fata de.muncitori ,si sa respecte cat mai corect anumite reguli de protectia muncii. Iar toate astea se traduc prin lucrul cu firma ce trebuie sa aibe toate actele in regula. Pe cand la sat se poate aduce in discutie ca se construieste in regie proprie, scazandu.se de pe lista multe cheltuieli ce trebuie sa apara justificabile in hartii si atunci costurile cerute fata de beneficiar sunt automat mai mici.



"Deci numarul avizelor si taxele de aici sunt mult mai mari si de aceea probabil si pretul caselor este cu mult mai mare"

Logic. Depinde de zona si pozitia unde e amplasata casa , de utilitati ,de legaturile la soseaua principala , distante fata de  institutii ,magazine ,scoli , fata de prieteni , parinti etc etc.
Daca vrei sa simti logica mai bine ,atunci vinde terenul de la oras si mutate la un sat de la periferia orasului.
Cine te opreste sa faci lucrul acesta ?


#36
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

View PostdoarUNom, on 09 septembrie 2015 - 08:21, said:

"de ce?"
Unul dintre motive ar fi ca la oras e expus mai mult unor eventuale controale de la organele statului ,fiind nevoit sa se puna in regula cu toate actele fata de beneficiar , fata de.muncitori ,si sa respecte cat mai corect anumite reguli de protectia muncii. Iar toate astea se traduc prin lucrul cu firma ce trebuie sa aibe toate actele in regula. Pe cand la sat se poate aduce in discutie ca se construieste in regie proprie, scazandu.se de pe lista multe cheltuieli ce trebuie sa apara justificabile in hartii si atunci costurile cerute fata de beneficiar sunt automat mai mici.



"Deci numarul avizelor si taxele de aici sunt mult mai mari si de aceea probabil si pretul caselor este cu mult mai mare"

Logic. Depinde de zona si pozitia unde e amplasata casa , de utilitati ,de legaturile la soseaua principala , distante fata de  institutii ,magazine ,scoli , fata de prieteni , parinti etc etc.
Daca vrei sa simti logica mai bine ,atunci vinde terenul de la oras si mutate la un sat de la periferia orasului.
Cine te opreste sa faci lucrul acesta ?

Da e buna logica asta ! Sa ducem logica asta mai departe,ar fi corect ca si atunci cand faci cumparaturi preturile sa difere in functie de adresa din buletin. Este doar marlania constructorilor care vor sa jumuleasca mai mult de la cei "cu bani" , ca normal, doar acestia isi vor permite sa cumpere in zonele "fierbinti". DAR ! Prost e ala care da, nu ala care cere.

L.E. ......asa si pompele de benzina ar trebui sa afiseze preturi diferite, in functie de modelul masinii alimentate.

Edited by MembruAnonim, 09 September 2015 - 08:54.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate