Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare certificat de inmatricu...

Poligon auto București

nelamurire legata de pret la mode...

Hotel cu restaurant si Demipensiu...
 Croaziera in Mediterana de Vest 1...

Copilot are pica pe Vladimir Putin

MicroSoft Edge: Cum pun Google in...

Dashcam
 Mini server - VMware

betano.ro

Poveste fara sfarșit

I-auziti voi! - nu vor romani...
 Colon iritabil

Perioada de gratie inexistenta

Cel mai ieftin TV LED mic

Reverse proxy si htaccess pe Raps...
 

ANAFUL nostru cel de toate zilele

- - - - -
  • Please log in to reply
33 replies to this topic

#19
pimi

pimi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,771
  • Înscris: 15.01.2007
smiley -ai 2 postari total inutile in topicul asta , in afara de vanatoarea de postari ,poti aduce ceva concludent in discutie ?

#20
_Smiley_

_Smiley_

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,043
  • Înscris: 24.02.2006
doar parerea mea cum ca e absurd sa ceri mai putine controale.

Plato, un filozof care a trait acum vreo 2500 de ani, povestea un mit despre un nene numit Gyges, care a gasit un inel fermecat ce-l putea face invizibil. fara teama unei eventuale sanctiuni, acest Gyges  l-a omorat pe rege, i-a sedus regina si i-a luat regatul.
chestia asta e inca de actualitate, chiar daca au trecut ceva milenii de cand a murit povestitorul. marea majoritate a oamenilor respecta legile din cauza sanctiunilor, nu pentru ca ar avea ceva principii morale. daca elimini sanctiunile (de exemplu reducand sau interzicand controalele ANAF-ului), rezultatul e previzibil. chiar si acum, cu atatea controale, tot exista evaziune fiscala si tepe; nici nu vreau sa-mi imaginez cum ar fi daca ANAF-ul n-ar mai controla nimic.

Edited by _Smiley_, 26 August 2015 - 12:32.


#21
pimi

pimi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,771
  • Înscris: 15.01.2007
nu zice nimeni sa nu existe anaf
cerem doar ca ei sa se ocupe de treburi serioase , sa lasa oamenii care muncesc sa munceasca , cand un mester e nevoit sa petreaca mai mult timp completand hartii decat reparand pantofi -ceva nu e in regula in sistem .

Un filozof care traieste in zilele noastre povestea de exemplu ca in Romania la un restaurant , la toaleta acestuia exista un vas mare in care turistii aflati in tranzit multumiti de curatenia gasita -lasau cate o moneda: de 50 de bani de 1 forint, o copeica un euro .
Tine minte accesul la toaleta nu era conditionat de aceasta donatie a nu se considera nicidecum o taxa din partea cuiva.
Ei bine un fecior mandru bugetar angajat al anaf la unul din controale (pt ca evident trebuie sa fie mai multe pe an) s-a  legat fix de vasul cu comoara...ca de ce nu sunt fiscalizati banii aceia ... Nu are nici o importanta cat a fost amenda , nici daca e legal, corect sau nu, sa lasi banii acolo-problema care o vad eu este - mama lui nenea ala e mandra de el?
Feciorul ei cel mediocru, platit din banii mei a rezolvat o problema grava a evaziunii din Romania ?

ps. pt cei ce nu s-au pisat in alte tari- vasul acela exista mai in toate benzinariile si restaurantele de tranzit din europa .
ps2. anaf se scrie cu litere mici asortate moralitatii celor care sunt angajati acolo (din gresala era sa scriu celor care lucreaza acolo)

Edited by pimi, 26 August 2015 - 13:24.


#22
daady

daady

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 151
  • Înscris: 10.07.2014

 _Smiley_, on 26 august 2015 - 12:32, said:

doar parerea mea cum ca e absurd sa ceri mai putine controale.
De-a lungul timpului am fost si sintem mereu invatati si conditionati sa ne supunem  celor care au interes sa ne tina in prostie, lipsa de gandire si viziune corecta asupra unei vieti normale. Pornind de la scoala eram conditionati de note, apoi la facultate la fel. Important era sa vomitam tot ce am invatat fara a conta ce si cat am inteles. Si primeam si diplome. Dupa facultate au urmat condici de prezente, stat in banca proprie ca sa nu deranjezi mediocritatea. Odata eliberat de astea daca vrei sa iti iei viata in propriile maiini de cine dai? De ANAF desigur, ca nu poti scapa cu una cu doua De ce sa traiesti normal ca in alte tari dezvoltate cand putem fi tinuti in subdezvoltare, ca buni votanti,buni executanti precum am fost formati.Si cum te conditioneaza ANAF-ul?Te obliga sa tii registre de controale cand normal ar fi ca ei sa isi tina o evidenta si nu contribuabilul. Ba mai mult registrele trebuiesc numerotate si pe spate sa se scrie nr de coli, stapila si semnatura-Asa era in armata daca a facut-o careva dintre voi.Toate registrele din armata erau ca la ANAF. Pai nu e si asta o dovada de militarizare(ingradire a individului) in defavoarea unei normalitati care sa ajute mediul de afaceri si sa dea un confort psihic contribuabilului? In concluzie cred ca ne mai dam seama de dominatia celorlalti asupra noastra. Sindromul Stocholm e perfect adevarat si aici. si  e trist ca ne-am obisnuiti sa fim tinuti in staul si mulsi cu mare constiinciozitate de diferite organe pe diferite organe!!!

#23
daady

daady

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 151
  • Înscris: 10.07.2014
Corectie la mesajul anterior:In concluzie cred ca NU ne mai dam seama de dominatia celorlalti interesati asupra noastra. Sindromul Stocholm e perfect adevarat si aici. Si este trist ca ne-am obisnuiti sa fim tinuti in staul si mulsi cu mare constiinciozitate.

#24
_Smiley_

_Smiley_

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,043
  • Înscris: 24.02.2006
dar cand vroiai sa-ti deschzi SRL-D si sa ceri 10.000 de euro de la stat, nu te mai simteai dominat?


teoria e simpla si se numeste "contractul social". prima varianta scrisa se regaseste prin ceva texte budiste de prin 200 bc, dar mai cunoscuta e cartea lui Jean-Jacques Rousseau.
pe scurt: renunti la ceva drepturi/libertati pentru a-ti fi protejate celelalte.
un exemplu adaptat la cazul tau: accepti ca ANAF-ul iti poate face zile grele controland firma pe care o are fiul tau, dar in schimb te bucuri de protectia institutiilor statului atunci cand cumperi produse de la alte firme (garantie, ANPC etc).


mi se pare ciudat sa tot dau exemple din vechime, dar nu-i vina mea ca oamenii chiar gandeau acum 2000 de ani.

#25
miromulus

miromulus

    c'mon inner peace...!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,613
  • Înscris: 25.01.2006
In mod straniu poate pentru ce citesc pe topic, ANAF chiar incearca o campanie de informare pe facebook. Saptamanal au o tema si raspund intrebarilor puse. Nu cred insa ca ar fi facut asta doar de dragul nostru, asa ca nici topicurile de genul acestuia in care scriem nu-s inutile.

#26
benis

benis

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,142
  • Înscris: 04.02.2011

 superm, on 22 august 2015 - 14:31, said:

Eu nu inteleg cum se apuca acum de verificat n-șpe vedete si administratori , manelisti si cămătari si in cazul in care găasesc ceva bani nejustificati le impoziteaza sumele cu 16% !!! Posted Image  Păi și după aia averea nedeclarată , prinsă si impozitată devine avere declarată si legală ??? Mi se pare ca ăsta este modul cel mai legal de spălare a banilor . Dau impozit 16% din banii furati, din evaziune , din munca la negru sau cine stie ce droguri/prostitutie si gata sunt curat si cinstit ...

Undeva in presa ,TV sau pe la radio-șanț se pierde ceva ... confiscare , condamnare ,anchete si altele .


Sincer să fiu inițial nu am vrut să răspund, însă ai pus o problemă sensibilă pe tapet. Aș putea să dau un răspuns simplu: nu merită.
Dar răspunsul complet se poat da doar dacă studiem de fapt de unde vin acesti bani. De multe ori da, sunt "șmenuri", adică sămsărie cu mașini, droguri sau prostituție, activități începute cu ani în urmă. Ori să sapi cu ani în urmă este aproape imposibil.
Chiar dacă găsești ceva, este aproape imposibil de dovedit. În dreptul european, pentru o condamnare trebuie ca fapta să reprezinte pericol social și să fie dovedită. Dacă ai dat-o de gard, ești bun de plată. Adică tipul este un puștan ce a făcut afaceri de 200.000€ șiare un avocat bun și se scoate curat. Ba te mai pune și să-i plătești 500.000 pentru abuz. Asta pentru nici 40.000€ în taxe. În multe țări astfel de activități tocmai de aceea se legalizează, pentru a se putea încasa legal taxe. Este stupid să bagi la pușcărie mii de indivizi doar pentru că nu îți place de fapta lor. În realitate, un puști ce vinde canabis nu reprezintă pericol social, nici o curvă. De fapt, nici măcar unul care vinde heroină, pentru că oricum consumatorii ar fi ajuns ratați.
Cea mai neagră perioadă din istoria americii a fost prohibiția. A erodat la greu veniturile statului iar consumul de alcool s-a dublat. Tineri care altfel n-ar fi consumat deloc alcool, au ajuns să piardă nopțile în baruri deschise ilegal. Sigur, există organizații finanțate de la buget care vor să ne facă să credem că nu este așa. Dar adevărul nu mai poate fi ascuns
Dar statele sunt în faliment. Important e să colecteze bani, indiferent cum, atâta timp cât activitatea nu a lezat pe nimeni, nu există motiv să mergi mai departe. Un pușcăriaș va consuma mult mai mult decât prejudiciul făcut. Pușcărie este bună doar pentru tâlhari și recidiviști. Pentru restul, e facultate.
De fapt, și legea urmează acest curs, al dezincriminării totale, doar că nu permite cultura socială ca acest lucru să se facă peste noapte.
În viitor va dispărea banul cash și va fi simplu se verificat fiecare intrare și ieșire. Ba chiar statul va impozita automat.

#27
tauru242

tauru242

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,107
  • Înscris: 06.09.2005

 miromulus, on 26 august 2015 - 20:49, said:

In mod straniu poate pentru ce citesc pe topic, ANAF chiar incearca o campanie de informare pe facebook. Saptamanal au o tema si raspund intrebarilor puse. Nu cred insa ca ar fi facut asta doar de dragul nostru, asa ca nici topicurile de genul acestuia in care scriem nu-s inutile.
Poti sa pui un link cu pagina ca eu nu i-am gasit decat pe cei de la antifrauda.

#28
daady

daady

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 151
  • Înscris: 10.07.2014

 _Smiley_, on 26 august 2015 - 19:34, said:

dar cand vroiai sa-ti deschzi SRL-D si sa ceri 10.000 de euro de la stat, nu te mai simteai dominat?
Smiley tu gandesti tare ciudat. Ma ierti ca zic dar nu am ce sa iti raspund cat timp nu pricepi ce am scris pana acum. Subscriu insa la ce a zis pimi despre postarile tale.

#29
_Smiley_

_Smiley_

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,043
  • Înscris: 24.02.2006
lol. din ciclul "nici noi nu mai stim ce vrem de la topicul asta, dar macar sa plece cei care ne-au contrazis" :)

#30
alinescoo

alinescoo

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,767
  • Înscris: 21.11.2005
Oricum ar fi ANAF, m-am amuzat putin de comunicatul lor de pe facebook: https://www.facebook...ubstory_index=0

#31
Platon

Platon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,692
  • Înscris: 22.10.2002

 _Smiley_, on 27 august 2015 - 12:27, said:

lol. din ciclul "nici noi nu mai stim ce vrem de la topicul asta, dar macar sa plece cei care ne-au contrazis" Posted Image


Ei si tu acum, ori ai fost carcotas ori ai vrut sa il enervezi, omul stie ce spune, si toti am inteles,si in foarte mare masura are dreptate.

#32
daady

daady

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 151
  • Înscris: 10.07.2014
Iata vin noi informatii, de data asta de la Timisoara, despre acelasi sistem infect si de proasta calitate :
http://www.evz.ro/cu...rtaj-video.html

#33
benis

benis

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,142
  • Înscris: 04.02.2011
Cum fras' se deschide cont online pe anaf? Mă ajută cineva?

#34
daady

daady

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 151
  • Înscris: 10.07.2014
Mai nou am aflat ca cei mai periculosi anafisti din partea de nord a tarii sint cei din Oradea. Cf procedurilor sint trimisi in control in alt judet, iar cei din acel judet merg la Oradea .Daca se aude ca unii au dat amenzi la greu, atunci incep si ceilalti sa toarne la fel, ca sa nu fie mai prejosi...Iar contribuabilul saracul este la mijloc, intre 2 orgolii lipsite complet de ratiune si umanitate...Oare neamtul sau francezul tot asa ar procedasi s-ar razboi intre ai lor? Ma indoiesc. Acolo sint mult mai relaxati si ...mai umani...In concluzie raman la ideea ca ANAF-ul este organul exclusiv de pedepsire financiara care a luat locul politiei economice comuniste. E doar parerea mea. Acum nu se mai bate cu parul ci cu banul...Te lasa pe drumuri....Ce sansa ai?Sa pleci pana nu ramai in curul gol si vor ramane Pontalau si Anaful....Iar in fiecare an pleaca 100k romani....
Ma intreb oare ce ar zice francezii daca anaful nu ar merge in alt judet ci intr-o zona a Frantei in control?? Cred ca ar fi socati cu siguranta de modul lor de gandire si actiune......

Edited by daady, 23 September 2015 - 22:08.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate