Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Imagini gratuit sau contra cost i...

Fisuri beton de egalizare

Reincepe mineritul in UE

Playlist melodii radio - unde?
 P0335 senzor arbore cotit - senzo...

Avocatul Poporului vs European Om...

Recomandari firme pentru draperii...

Receptie Eutelsat 5 West. Este po...
 Poti receptiona semnal de la mai ...

Cabluri HDMI 2.1 de 4m-5m care sa...

Zoom comparat cu Google Meet

Monitor/Display wireless?
 Pornire greoaie dupa cateva zile ...

De la un proiect scris in python ...

Audi A4 B9 quattro 190 CP!

Tepari la pariuri pe TikTok
 

GoPro Hero4 Black

- - - - -
  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1
Popybo

Popybo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 801
  • Înscris: 31.08.2009
De o luna posed un GoPro Hero4 Black, cu mount-uri pentru auto, bike, cu trei acumulatori originali si alte accesorii. Am filmat prin Europa vreo 300 GB si acum am o problema, nu pot rula filmuletele pentru a edita prin soft-ul GoPro datorita sacadarii. Aceeasi sacadare o am si pe Windows Media Player.
Cum pot rezolva fara a schimba laptopul, acesta este un Acer Aspire E1-531, probabil insuficient pentru redarea in 4k si 1080p.

#2
xkos

xkos

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,627
  • Înscris: 23.07.2007
4k nu vei rula dar 1080p ar trebui. Laptopul e f slab, nu slab. Macar un i3 sau i5 generatie noua e recomandat la asa filmari. Mai poti incerca sa le urci pe youtube, le vezi online de pe orice device. Ptr 1080p incearca un media player clasic.

Edited by xkos, 01 August 2015 - 11:29.


#3
Popybo

Popybo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 801
  • Înscris: 31.08.2009
Pot upgrada cu ceva laptopul ?
Da-mi te rog exemple de mediaplayere cu care azi pot rula lejer 1080p.
Chestia e ca si playerul din cadrul softului GoPro imi sacadeaza si nu-mi permite sa fac editari, acolo unde sunt reglaje de "secunde".

Multumesc pentru ajutor !

#4
connectorxp

connectorxp

    Avid mountaineer.

  • Grup: Moderators
  • Posts: 14,898
  • Înscris: 14.11.2004
Trebuie sa obtii acces la un PC performant pentru a face asta, laptop-ul acela e bun pentru Youtube si alte chestii mai light, clipurile video filmate cu GoPro sunt "grele" pentru acel laptop si nu are resursele necesare sa le redea si orice soft ai incerca rezultatele sunt catastrofale.

Poti folosi Adobe Premiere dar cu conditia ca montajul va fi un calvar iar exportul o tortura.

#5
xkos

xkos

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,627
  • Înscris: 23.07.2007
cred ca poti inlocui procesorul cu un i3, i5, sunt pe olx la 100-200 ron dar trebuie vazut ce chipset ai si ce gen de procesoare suporta, banuiesc ca sandy bridge. Nu vei obtine mega performanta dar ptr un edit in full hd merge, 4k nici o sansa.

http://olx.ro/oferta...html#068b3c2a2a

Edited by xkos, 01 August 2015 - 11:47.


#6
Popybo

Popybo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 801
  • Înscris: 31.08.2009
Banuiam dar cautam o salvare.
Ce parametri sa urmaresc la achizitia unui laptop, strict legat de nevoia mea de GoPro Hero4. Scuzati-mi nestiinta, sunt doar un utilizator.

#7
Popybo

Popybo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 801
  • Înscris: 31.08.2009
M-a lamurit pagina GoPro cu o recomandare de la i7 in sus Posted Image : http://shop.gopro.co...o.html#/start=1
Acum caut laptop. :(

#8
xkos

xkos

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,627
  • Înscris: 23.07.2007
si ala e i7 de pc, care e dublu ca putere fata de vf de gama de la laptop.
Tot o unitate trebuie. Ca si compromis poti cauta un laptop cu procesor i7 4710hq sau cele cu mq in coada.
gen
http://www.pcgarage....gb-linux-black/


Sa nu iei i7 din seria U( in coda), le iei degeaba.

#9
Popybo

Popybo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 801
  • Înscris: 31.08.2009
La i7 generatia a cincea toate au "U" in coada, daca tot cumpar as lua un procesor din '15 si nu generatia a patra din '13-'14.

#10
xkos

xkos

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,627
  • Înscris: 23.07.2007
i7 5500u, seria 5, broadwell e la fel de rapid ca un i5 2540 din 2011, deci fix pixu. Putin mai buna placa video da nu te incalzaste cu nimic. Faci ce vrei dar sa nu te plangi ca nu poti face mare lucru. Mai bine pui pe actualul procesorul i5 2540m sau i7 2640m si aia e, astea nu sunt quad core native ci doar dual core cu ht. Generatiile noi de procesooare sunt scoase ptr economie de curent sau tpd redus, evident ca nici peformanta n-au.  Quad core nativ ti-am zis care sunt, cele cu HQ si MQ in coada, restul sunt petarde ptr editari. Eu as prefera la orice ora un laptop 4710HQ si un ssd trantit acolo in ciuda decat 2-3 laptopuri din astea noi asa zise noi ca efectiv n-as avea ce face cu ele, mori de nervi la editat.
Luasem si eu un i3 generatia noua si l-am dat. Nici macar posibilitate de a pune un procesor mai bun nu am avut la el ca se putea pune maxim un i7 dual core care si ala e slab. Ce difera numele si frecventa intre ele iar sporul de putere e micut la fiecare grupa.
Poate e mai rentabil sa iei direct o unitate sh cu i5 2500k, e pe olx pe la 1000 ron si e la fel de puternic ca i7 4710hq

Edited by xkos, 01 August 2015 - 13:21.


#11
Popybo

Popybo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 801
  • Înscris: 31.08.2009
Stapanesti domeniul, clar. Asa invat.
Ca sa procesez imagini 4k mi-e suficient ce-mi recomanzi ? Ma gandesc sa imi foloseasca si peste niste ani.

#12
xkos

xkos

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,627
  • Înscris: 23.07.2007
pai mai bun la laptop nu ai ce lua, astea sunt varfurile. daca altii au prelucrat 4k cred ca si tu poti, nu am idee ce bitrate si ce fps ai la 4k de la gopro.
dar ca idee 4k prelucrat in premiere poate cere desktop si de 10.000 ron.
intra in comunitatea gopro si intreaba ce folosesc ei pe gopro la edit, e mai simplu.

Edited by xkos, 01 August 2015 - 13:27.


#13
Popybo

Popybo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 801
  • Înscris: 31.08.2009

View Postxkos, on 01 august 2015 - 13:23, said:

pai mai bun la laptop nu ai ce lua, astea sunt varfurile. daca altii au prelucrat 4k cred ca si tu poti, nu am idee ce bitrate si ce fps ai la 4k de la gopro.
30 FPS.

Este mai eficient sa cumpar un laptop nou decat sa fac upgrade ?

Edited by Popybo, 01 August 2015 - 13:30.


#14
xkos

xkos

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,627
  • Înscris: 23.07.2007
daca editezi doar full hd e de ajuns upgrade. daca editezi si full hd si 4k e recomandat altul nou sau unitate desktop.

#15
Popybo

Popybo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 801
  • Înscris: 31.08.2009
Am nevoie de 4k, deci ma innoiesc.
Multumesc foarte mult, mi-ai lamurit multe.

#16
Popybo

Popybo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 801
  • Înscris: 31.08.2009

View Postxkos, on 01 august 2015 - 13:12, said:

Eu as prefera la orice ora un laptop 4710HQ si un ssd trantit acolo in ciuda decat 2-3 laptopuri din astea noi asa zise noi ca efectiv n-as avea ce face cu ele, mori de nervi la editat.
Iau in calcul laptop nou. Pentru nevoile mele ce este indicat:
- 4710HQ sau 4720HQ;
- memorie standard 8GB sau 16GB;
- module memorie 2x4GB sau 2x8GB;
- stocare HDD + HDD extern 7200RPM sau HDD + SSD.

Daca iau in calcul 4720HQ raman cu urmatoarele optiuni (cu rezolutia 3840 x 2160):
- http://www.cel.ro/la...60m-4gb-win8-l/
- http://www.cel.ro/la...960m-4gb-uhd-l/
- http://www.cel.ro/la...60m-4gb-win8-l/
(cel.ro este ales la intamplare, sunt sigur ca exista modele si oferte mai bune, sunt doar de exemplificare)

Ce recomanzi dintre cele trei si de ce ?

Edited by Popybo, 01 August 2015 - 17:54.


#17
N62B44

N62B44

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,797
  • Înscris: 02.02.2010
Am Hero 3+ si stiu ce inseamna lantul de editare. Sfatul meu e sa renunti la laptop. Singurele care ar face fata cat de cat sunt Alienware de la 2000 euro in sus.
Momentan am  un desktop i5 3570k overclock-at la 4.5 Ghz (racire pe apa) si cateodata sta 1 noapte sa proceseze efecte pentru 30-60 min full HD la 50fps. (fac video subacvatic si in post aplic stabilizare + corectii de culoare la greu )
Asta inseamna 8-10 ore cu procesorul la 100%. (sant curios ce laptop rezista fara sa faca CPU throttling )
Cel putin la Warp Stabilizer in Premiere sta cu orele pentru cateva minute de film.
La editare 4k ai aproape de 4 ori mai multe resurse necesare ca la fullHD.
Cumpara un desktop cu i7 4790k (viteza de procesare scaleaza direct cu frecventa CPU, si asta e cam cel mai puternic la pret rezonabil ) 8-16 gb ram si HDD cat iti trebuie. La 4k se aduna, asa ca e recomandat un SSD + 1 HDD normal de 3-4 TB.

Edited by N62B44, 12 September 2015 - 17:04.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate