Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Tatuator handpoke

Plaja de nudisti in Grecia?

Mufa microusb a telefonului mobil...

"Ciudatenii" control pasa...
 Impamantare

Apple maps pe Windows 10

Sfarsitul woke-ismului si al core...

Renovare completa + pompa de cald...
 Libre Office nu vad liniile

Modalitați amuzante și ...

O disparitie de ani buni, Acces D...

Mancarea e scumpa
 Parere achiziționare BMW G20

Schimbarea bateriei moderne la VA...

Rostschreck Lidl

Si noi suntem Florin Piersic? / J...
 

Tulburarea linistii si ordinii publice & abuz politie 297-298 NCP

- - - - -
  • Please log in to reply
69 replies to this topic

#55
Michidoo

Michidoo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,425
  • Înscris: 15.01.2008

View Postanyandy, on 31 iulie 2015 - 19:29, said:

Forumul Softpedia nu e singura mea sursa de informatii, e doar una dintre ele.
Pana la urma, avocatul ce zice?

*sper ca ai realizat ca aici nu vei gasi informatii juridice, ci doar pareri. Un om care are o problema de rezolvat si chiar vrea sa o rezolve, va alege cel mai scurt drum. Care eu cred ca este a apela la un avocat / jurist. Sigur, poti sa faci si facultatea de drept, ca sa la final sa poti face o contestatie beton, dar cum ziceam, daca chiar vrei sa rezolvi problema, avocatul imi pare cea mai rapida solutie. Deci? Ce a zis?

Edited by Michidoo, 31 July 2015 - 22:11.


#56
sanderoalex

sanderoalex

    Nefumãtor înrãit

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,653
  • Înscris: 26.03.2009
legea-nr-61-1991-pentru-sanctionarea-faptelor-de-incalcare-a-unor-norme-de-convietuire-sociala-a-ordinii-si-linistii-publice

Quote

ART. 2
    Constituie contravenþie sãvârºirea oricãreia dintre urmãtoarele fapte, dacã nu sunt comise în astfel de condiþii încât, potrivit legii penale, sã fie considerate infracþiuni:
.....
    19) servirea consumatorilor cu bãuturi alcoolice în localurile publice ºi în afara acestora, în zilele ºi la orele când, potrivit dispoziþiilor legale, acestea sunt închise sau este interzisã desfacerea bãuturilor alcoolice ori dupã ora de închidere stabilitã prin autorizaþia de funcþionare;
    25) tulburarea, fãrã drept, a liniºtii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigãte sau larmã;
    26) tulburarea liniºtii locatarilor între orele 22,00-8,00 ºi 13,00-14,00 de cãtre orice persoanã prin producerea de zgomote, larmã sau prin folosirea oricãrui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuinþele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinaþia de locuinþe ori situat în imediata vecinãtate a acestora;
    27) organizarea de petreceri cu caracter privat ºi utilizarea de aparaturã muzicalã la intensitate de naturã a tulbura liniºtea locuitorilor, în corturi, alte amenajãri sau în spaþiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinaþia de locuinþe sau cu caracter social, în mediul urban;

ART. 3
    (1) Contravenþiile prevãzute la art. 2 se sancþioneazã dupã cum urmeazã:
    a) cu amendã de la 100 lei la 500 lei, cele prevãzute la pct. 3), 4), 11), 14), 17), 18), 22), 31), 33) ºi 34);
    B) cu amendã de la 200 lei la 1.000 lei, cele prevãzute la pct. 1), 12), 16), 24), 25) ºi 28);
    c) cu amendã de la 500 lei la 1.500 lei, cele prevãzute la pct. 2), pct. 5)-7), pct. 8)-10), pct. 13), 15), 19), 20), 26), 27), 29) ºi pct. 32);....

    (4) În cazul repetãrii contravenþiilor prevãzute la art. 2 pct. 19), 21), 22) ºi 26) se dispune, de asemenea, mãsura suspendãrii activitãþii localului public pe o perioadã cuprinsã între 10 ºi 30 de zile.


#57
bladhaund

bladhaund

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,049
  • Înscris: 20.07.2003
Pot sa va povestesc din experienta mea cu serviciul 112, in urma careia am tras concluzia ca cel mai potrivit este sa nu apelezi la acest serviciu, deoarece e mai degraba inutil.

Am avut o situatie care in opinia mea de ne-jurist era o urgenta. Ma aflam undeva (nu acasa) unde nu stiam ce numar are sectia de politie din zona sau politia locala, asa ca am sunat la 112. Operatorul a dat apelul catre politie, care a venit dupa circa 1/2 ora. Timp destul sa fiu stalcit in bataie sau ca hotul sa fuga. Pentru ca infractorul reclamat era un vecin care i-a indrugat politistului niste minciuni, acesta m-a amendat pe mine pentru "apel fals", litera a din ordonanta.

Am contestat amenda si am facut si plangere penala contra politistului, plus plangere pe cale ierarhica la seful de sectie. Seful de sectie mi-a dat dreptate verbal si a confirmat ca agentul a fost prea zelos si nu se justifica amenda, dar aceasta era deja introdusa in sistem, asa ca nu se putea anula decat in instanta.

Plangerea penala a fost instrumentata de politie. Agentul care a instrumentat dosarul si care mi-a luat declaratia mi-a dat dreptate. Dupa aceea i-au luat declaratie si agentului constatator, apoi am primit acasa instiintare ca NUP. Efect plangeri contra agentului: zero barat.

Am mers in instanta cand mi-a venit randul, dupa 7 luni. Desi puteam sa nu ma prezint, deoarece in plangere era descrisa situatia pe larg, am vrut sa fiu prezent. In instanta s-a vazut ca exista o intelegere tacita cu politia:
- La prima infatisare, cand nu se asteptau sa fiu acolo, consiliera juridica al politiei a fost f. surprinsa sa vada ca sunt in sala si literalmente a fugit afara. Cand a venit randul dosarului meu, cu zambetul pe buze, judecatorul a zis ca se amana pentru ca politia nu e reprezentata. I-am spus ca doar pana mai adineauri a fost consiliera acolo, ca doar o avusese ca parte la dosarul anterior si s-o cheme de pe hol, dar el a amanat.
- La a doua infatisare, politia a solicitat sa-l aduca ca martor pe reclamat. Desigur ca s-a amanat.
- La a treia infatisare, martorul nu s-a prezentat, deci s-a zis sa fie emis mandat de aducere
- La a patra infatisare, l-am convins eu pe martor sa vina, cu rugamintea sa spuna doar adevarul. El a mintit cu seninatate, judecatorul l-a crezut cu seninatate, a zis in treacat catre consiliera ca i-a spus de "n" ori sa nu mai fie trecut lit. "a", ca e gresit, sa fie lit. "b" si a ramas in pronuntare.

S-a respins actiunea, ca nefondata. Desi era gresita litera pe care o aplicase politistul, desi declaratiile martorului mincinos erau contrazise de martorii mei si de probele cu inscrisuri. In mod hilar, pe site la 112.ro scrie (sau scria atunci) ca "daca nu stii sigur daca e o urgenta, mai bine suni, decat sa iti para rau". Am depus captura de ecran dupa acest indemn ca proba cu inscrisuri. Degeaba, desi politia in argumentatia sa se raporta la acest site ca sa justifice de ce a dat amenda.

(Posibil sa fi incurcat literele a sau b, pentru ca nu mai tin minte exact, insa e sigur ca judecatorul o mustra pe politista ca au aplicat "din nou" litera gresita. Dupa cum isi faceau ochi dulci, posibil ca judecatorul sa o fi bulanit putin pe jurista intr-un context mai privat.)

Invatatura trasa de mine din aceasta intamplare e urmatoarea:
- In general, daca poti sa nu suni la 112, nu suna. Scopul lor e sa dea amenzi pe ordonanta. Desi ar putea sa iti zica ca nu e de competenta lor si sa te directioneze unde trebuie, prefera sa trimita echipajul, ca sa iti poata da amenda.
- Daca nu mi se intampla mie, poate sa crape langa mine, poate sa arda, sa se inece, sa explodeze, nu sun ca imi iau amenda.
- N-are rost sa contesti amenda, te vor târî minim 4 luni prin tribunal, degeaba. Mai bine fac ceva util in acest timp.
- Se pare ca exista si un fel de sistem de scoring, atentie, cu cat suni de mai multe ori, cu atat iti cresc sansele ca data viitoare sa treci peste scor si sa iti dea amenda. Daca chiar ai nevoie, e bine sa suni de pe telefoane diferite la incidente diferite, ca sa nu iti strici "scorul".

Stat nostru isi apara in primul rand oamenii si institutiile, nu legalitatea, nu cetatenii. Cetatenii au in primul rand dreptul sa contribuie din gros la buget si la salariile lor, apoi au dreptul sa taca dracului din gura si sa nu-i deranjeze.

Cat am stat in instanta, am vazut si alte cazuri de oameni care contestau amenda. Dupa parerea mea, erau niste simplii pensionari sau analfabeti care nu stiau exact ce e aia o urgenta, dar care aveau o problema reala si apelau cu buna credinta la o autoritate care sa le-o rezolve. Si erau amendati pentru asta, ca sa se invete minte sa mai deranjeze.

Chiar sistemul este conceput in mod intentionat contra cetateanului. Rezulta din modul extrem de greu in care se contesta amenda: in instanta. Ca sa descurajeze. In alte tari civilizate, amenzile se contesta mai inati la un arbitru, pe o procedura simpla si accesibila unui ne-jurist. La noi, e proces in toata regula, ca sa te scarbesti si a doua oara sa nu iti mai vina ideea sa contesti, dupa ce ai pierdut un an din viata cu tampeniile lor de proceduri.

#58
Lipsum

Lipsum

    Moderator extrem de rãu

  • Grup: Moderators
  • Posts: 4,722
  • Înscris: 29.01.2008
Si cu totii ne-am dat seama ca si procurorul si judecatorul si toti si toate s-au coalizat impotriva ta, desi tu aveai dreptate. Yeah right!

P.S. Daca nu-ti plac legile facute de cei pe care i-ai votat, sa stii ca granitele-s deschise! ;)

Edited by Lipsum, 03 August 2015 - 09:47.


#59
bladhaund

bladhaund

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,049
  • Înscris: 20.07.2003
Sau, daca nu-mi plac legile, spun ce e in neregula si schimb.

Pana una-alta, se motiveaza ca legile penalizeaza comportamente sociale nedorite. Rezulta ca este nedorit sa apelezi la 112, deci, dupa cum spuneam, statul doreste sa te doara in c#r cand vezi un semen de al tau in necaz. In regula, mi-am insusit lectia.

#60
bladhaund

bladhaund

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,049
  • Înscris: 20.07.2003

View Postanyandy, on 30 iulie 2015 - 19:08, said:

Intrebarile mele sunt:
1. Este legala si temeinica amendarea celui care apeleaza la 112 in cazul prezentat mai sus?
2. Care sunt sansele ca agentul sa fie sanctionat administrativ pentru neglijenta in serviciu?
3. Care ar fi o abordare mai buna a situatiei din partea mea?
Initiatorul a intrebat niste lucruri, asa ca raspunsul bazat pe experienta mea este:

1. La limita e legala, temeinica nu e, dar legea si procedurile sunt facute special in mod stramb.
2. Minime, spre zero.
3. Sa stai in banca ta si sa nu suni la 112. Foloseste politia locala sau suna direct la sectia de politie din zona.

#61
anyandy

anyandy

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 30.07.2015
Salut. Avocata zice ca sunt cateva posibilitati care degenereaza :) cam asa:
  • sun, vine politia/ jandarmeria/ etc., constata, aplica legea, pleaca - varianta normala
  • sun, vine echipajul de interventie, vrea sa imi dea amenda sau avertisment (plecam de la premiza ca nu am sunat in bataie de joc, sa intreb cat e ceasul). Le explic de ce situatia este o urgenta (vezi articole precedente), de ce doar un echipaj venit in acel moment, la fata locului ar putea sa amelioreze situatia (vezi OUG 34/2008 art.3d). Am legile printate si le spun (nu amenint) ca voi contesta sanctiunea in instanta si voi face o sesizare la Parchet pentru neglijenta in serviciu. Toata situatia este mai mult decat ar fi nevoie, dar obiectivul meu e sa am argumentul superior si sa nu-mi bat capul cu plangeri ulterioare, chiar daca trebuie sa printez cateva pagini pt legile aferente (OUG 34/2008, 61/1991 republicata, 296-298 NCP, 550/2004, 155/2010, 218/2002 + printscreen 112.ro). Situatiile de genul asta sunt recurente, asa ca e bine sa le ai la indemana.
  • daca primesc amenda sau avertisment, las 'politeturile' si contest sanctiunea + fac plangere pentru neglijenta in serviciu. Cer instantei sa amane cauza pana cand Parchetul se pronunta si, daca solutiile sunt in dezavantajul meu, fac recurs atat la Parchet cat si in instanta. Intreb vecinii care se confrunta cu aceeasi problema daca voi sa fie martori si le explic ca e si in avantajul lor sa fie de acord. Solicit interogarea in instanta a agentului care imi da amenda.
Toate procedurile de mai sus, chiar daca par anevoioase, se rezolva destul de rapid. Poti sa nu fi 'tarat' prin sali de judecata daca stii ca ai dreptul ca procesul sa se judece in lipsa ta, poti consulta dosarul si trimite documentele prin email sau fax, bineinteles cu confirmare de primire. Poti solicita o ora estimativa pt sedinta.

View PostMichidoo, on 31 iulie 2015 - 22:11, said:

Pana la urma, avocatul ce zice?

*sper ca ai realizat ca aici nu vei gasi informatii juridice, ci doar pareri. Un om care are o problema de rezolvat si chiar vrea sa o rezolve, va alege cel mai scurt drum. Care eu cred ca este a apela la un avocat / jurist. Sigur, poti sa faci si facultatea de drept, ca sa la final sa poti face o contestatie beton, dar cum ziceam, daca chiar vrei sa rezolvi problema, avocatul imi pare cea mai rapida solutie. Deci? Ce a zis?

Salut, neplacuta situatia ta. Am cateva neclaritati pe care poate ma ajuti sa le inteleg. Sunt in textul de mai jos.

PS: stiu ca pare o rugaminte cam mare, dar ai putea sa scanezi ordonanta de la Parchet, sa o anonimizezi si sa ne dai un link catre ea? Eu as vrea sa stiu cum si-au justificat ei deciziile...

View Postbladhaund, on 03 august 2015 - 09:34, said:

Pot sa va povestesc din experienta mea cu serviciul 112, in urma careia am tras concluzia ca cel mai potrivit este sa nu apelezi la acest serviciu, deoarece e mai degraba inutil.

Am avut o situatie care in opinia mea de ne-jurist era o urgenta. Ma aflam undeva (nu acasa) unde nu stiam ce numar are sectia de politie din zona sau politia locala, asa ca am sunat la 112. Operatorul a dat apelul catre politie, care a venit dupa circa 1/2 ora. Timp destul sa fiu stalcit in bataie sau ca hotul sa fuga - dupa ce ai fost 'stalcit in bataie', cei ce au intervenit nu au observat ranile? Ai scos un certificat de la IML in zilele urmatoare pt a-ti justifica contestatiile? Chiar si asa te-au sanctionat, cu sange curgand pe tine?. Pentru ca infractorul reclamat era un vecin care i-a indrugat politistului niste minciuni, acesta m-a amendat pe mine pentru "apel fals", litera a din ordonanta.

Am contestat amenda si am facut si plangere penala contra politistului, plus plangere pe cale ierarhica la seful de sectie. Seful de sectie mi-a dat dreptate verbal si a confirmat ca agentul a fost prea zelos si nu se justifica amenda, dar aceasta era deja introdusa in sistem, asa ca nu se putea anula decat in instanta - toate plangerile au avut doar o solutionare verbala? In mod normal depui plangere, primesti dovada ca ai depus-o si primesti un raspuns oficial, prin posta. Cum a fost la tine?.

Plangerea penala a fost instrumentata de politie. Agentul care a instrumentat dosarul si care mi-a luat declaratia mi-a dat dreptate. Dupa aceea i-au luat declaratie si agentului constatator, apoi am primit acasa instiintare ca NUP. Efect plangeri contra agentului: zero barat - OK, chiar daca daca a fost NUP, nu a fost amendat administrativ? Nu ai facut contestat ordonanta?.

Am mers in instanta cand mi-a venit randul, dupa 7 luni. Desi puteam sa nu ma prezint, deoarece in plangere era descrisa situatia pe larg, am vrut sa fiu prezent. In instanta s-a vazut ca exista o intelegere tacita cu politia:
- La prima infatisare, cand nu se asteptau sa fiu acolo, consiliera juridica al politiei a fost f. surprinsa sa vada ca sunt in sala si literalmente a fugit afara. Cand a venit randul dosarului meu, cu zambetul pe buze, judecatorul a zis ca se amana pentru ca politia nu e reprezentata. I-am spus ca doar pana mai adineauri a fost consiliera acolo, ca doar o avusese ca parte la dosarul anterior si s-o cheme de pe hol, dar el a amanat.
- La a doua infatisare, politia a solicitat sa-l aduca ca martor pe reclamat. Desigur ca s-a amanat.
- La a treia infatisare, martorul nu s-a prezentat, deci s-a zis sa fie emis mandat de aducere
- La a patra infatisare, l-am convins eu pe martor sa vina, cu rugamintea sa spuna doar adevarul - asta-i cel care te-a batut, ciudata abordarea ta?. El a mintit cu seninatate, judecatorul l-a crezut cu seninatate, a zis in treacat catre consiliera ca i-a spus de "n" ori sa nu mai fie trecut lit. "a", ca e gresit, sa fie lit. "b" si a ramas in pronuntare.

S-a respins actiunea, ca nefondata. Desi era gresita litera pe care o aplicase politistul, desi declaratiile martorului mincinos erau contrazise de martorii mei si de probele cu inscrisuri. In mod hilar, pe site la 112.ro scrie (sau scria atunci) ca "daca nu stii sigur daca e o urgenta, mai bine suni, decat sa iti para rau". Am depus captura de ecran dupa acest indemn ca proba cu inscrisuri. Degeaba, desi politia in argumentatia sa se raporta la acest site ca sa justifice de ce a dat amenda.

(Posibil sa fi incurcat literele a sau b, pentru ca nu mai tin minte exact, insa e sigur ca judecatorul o mustra pe politista ca au aplicat "din nou" litera gresita. Dupa cum isi faceau ochi dulci, posibil ca judecatorul sa o fi bulanit putin pe jurista intr-un context mai privat.)

Invatatura trasa de mine din aceasta intamplare e urmatoarea:
- In general, daca poti sa nu suni la 112, nu suna. Scopul lor e sa dea amenzi pe ordonanta. Desi ar putea sa iti zica ca nu e de competenta lor si sa te directioneze unde trebuie, prefera sa trimita echipajul, ca sa iti poata da amenda.
- Daca nu mi se intampla mie, poate sa crape langa mine, poate sa arda, sa se inece, sa explodeze, nu sun ca imi iau amenda.
- N-are rost sa contesti amenda, te vor târî minim 4 luni prin tribunal, degeaba. Mai bine fac ceva util in acest timp.
- Se pare ca exista si un fel de sistem de scoring, atentie, cu cat suni de mai multe ori, cu atat iti cresc sansele ca data viitoare sa treci peste scor si sa iti dea amenda. Daca chiar ai nevoie, e bine sa suni de pe telefoane diferite la incidente diferite, ca sa nu iti strici "scorul".

Stat nostru isi apara in primul rand oamenii si institutiile, nu legalitatea, nu cetatenii. Cetatenii au in primul rand dreptul sa contribuie din gros la buget si la salariile lor, apoi au dreptul sa taca dracului din gura si sa nu-i deranjeze.

Cat am stat in instanta, am vazut si alte cazuri de oameni care contestau amenda. Dupa parerea mea, erau niste simplii pensionari sau analfabeti care nu stiau exact ce e aia o urgenta, dar care aveau o problema reala si apelau cu buna credinta la o autoritate care sa le-o rezolve. Si erau amendati pentru asta, ca sa se invete minte sa mai deranjeze.

Chiar sistemul este conceput in mod intentionat contra cetateanului. Rezulta din modul extrem de greu in care se contesta amenda: in instanta. Ca sa descurajeze. In alte tari civilizate, amenzile se contesta mai inati la un arbitru, pe o procedura simpla si accesibila unui ne-jurist. La noi, e proces in toata regula, ca sa te scarbesti si a doua oara sa nu iti mai vina ideea sa contesti, dupa ce ai pierdut un an din viata cu tampeniile lor de proceduri.


#62
Arianna-D

Arianna-D

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,477
  • Înscris: 16.09.2014

View Postanyandy, on 03 august 2015 - 20:51, said:

De ce ai deschis topicul daca tot stii care sunt (posibilele) solutii?

#63
anyandy

anyandy

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 30.07.2015
Stiu ca asa ar functiona lucrurile in teorie, am scris si mai sus ca inca nu am experienta practica legat plangerile impotriva functionarilor publici cu statut special. Voiam sa aflu si parerile altor persoane, care poate s-au confruntat cu situatia first-hand.  E si o conversatie utila pentru altii care vor da peste topicul asta mai tarziu...

View PostArianna-D, on 03 august 2015 - 20:53, said:

De ce ai deschis topicul daca tot stii care sunt (posibilele) solutii?

Edited by anyandy, 03 August 2015 - 21:00.


#64
bladhaund

bladhaund

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,049
  • Înscris: 20.07.2003
Esti naiv(ã).

View Postanyandy, on 03 august 2015 - 20:51, said:

sun, vine echipajul de interventie, vrea sa imi dea amenda sau avertisment (plecam de la premiza ca nu am sunat in bataie de joc, sa intreb cat e ceasul).
Nu conteaza. Du-te intr-o instanta si ai sa vezi cum contestatarii explica exact acest lucru, dar nu are nicio valoare. Sa stii ca cei care fac glume proaste nu obisnuiesc sa se ia la colt cu agentii.

View Postanyandy, on 03 august 2015 - 20:51, said:

Am legile printate si le spun (nu amenint) ca voi contesta sanctiunea in instanta si voi face o sesizare la Parchet pentru neglijenta in serviciu. Toata situatia este mai mult decat ar fi nevoie, dar obiectivul meu e sa am argumentul superior si sa nu-mi bat capul cu plangeri ulterioare, chiar daca trebuie sa printez cateva pagini pt legile aferente (OUG 34/2008, 61/1991 republicata, 296-298 NCP, 550/2004, 155/2010, 218/2002 + printscreen 112.ro). Situatiile de genul asta sunt recurente, asa ca e bine sa le ai la indemana.
Legile le stiu si ei si nu va sta nimeni sa se uite la printurile tale. O sa-ti zica sa faci ce sesizari vrei, nu se impiedica nimeni de asta. Cel mult se enerveaza si te lucreaza si mai abil.

View Postanyandy, on 03 august 2015 - 20:51, said:

daca primesc amenda sau avertisment, las 'politeturile' si contest sanctiunea + fac plangere pentru neglijenta in serviciu. Cer instantei sa amane cauza pana cand Parchetul se pronunta si, daca solutiile sunt in dezavantajul meu, fac recurs atat la Parchet cat si in instanta. Intreb vecinii care se confrunta cu aceeasi problema daca voi sa fie martori si le explic ca e si in avantajul lor sa fie de acord. Solicit interogarea in instanta a agentului care imi da amenda.
Ordonanta cu 112 nu prevede avertisment. Mi s-ar parea oricum inutil sa contesti avertismentul. Instanta nu va fi de acord cu interogarea agentului, indiferent ce soliciti tu. Dupa ce vei face tu toate contestatiile pentru amenda (ca avertisment nu iei), o sa ramai cu o rezolutie definitiva de NUP si o actiune resprinsa, eventual inclusiv la apel, daca nu ai ce face. Iar acestea pentru 500 lei. Dupa cam un an si jumatate din timpul tau.

View Postanyandy, on 03 august 2015 - 20:51, said:

Toate procedurile de mai sus, chiar daca par anevoioase, se rezolva destul de rapid. Poti sa nu fi 'tarat' prin sali de judecata daca stii ca ai dreptul ca procesul sa se judece in lipsa ta, poti consulta dosarul si trimite documentele prin email sau fax, bineinteles cu confirmare de primire. Poti solicita o ora estimativa pt sedinta.
Nu se rezolva deloc rapid. Se rezolva cand primesti termenul in instanta, adica dupa mult timp. Poti sa te duci sau sa nu te duci, tot aia e, cazurile de apel la 112 e ca si cum ar fi judecate dinainte si nu castigi. Trebuie sa fie prea prost sau prea abuziv politistul, iar de regula nu e asa, stiu ei cum sa procedeze. Nu e vorba ca te "tareste" cineva prin sala de judecata, ci sistemul te toaca marunt. Totul se misca extrem de lent si oricum ajunge sa te coste mai mult decat amenda, asa ca alta data preferi sa platesti amenda. E facut special asa.

View Postanyandy, on 03 august 2015 - 20:51, said:

Salut, neplacuta situatia ta. Am cateva neclaritati pe care poate ma ajuti sa le inteleg. Sunt in textul de mai jos.
Daca ai cita si tu normal, mi-ar fi si mie mai usor sa raspund.

View Postanyandy, on 03 august 2015 - 20:51, said:

dupa ce ai fost 'stalcit in bataie', cei ce au intervenit nu au observat ranile? Ai scos un certificat de la IML in zilele urmatoare pt a-ti justifica contestatiile? Chiar si asa te-au sanctionat, cu sange curgand pe tine?
Nu a fost vorba de asta, pentru ca am evitat confruntarea directa cu faptasul. Am aratat doar ca serviciul lor de "urgenta" e o gluma proasta, pentru ca un infractor hotarat ar fi avut timp suficient sa faca tot ce ar fi dorit cu victima sa. Adica, ei se pretind serviciu de urgenta si cica ii tii din treburi serioase si de aia dau amenzi. Cand in realitate sunt un biet serviciu de alertare cu raspuns abia mediu. Poate SMURD sunt mai rapizi, dar politistii sunt o gluma proasta in domeniul "urgentelor". Amenzile lor nu se justifica si nici faptul ca fac parte din sistemul 112, pentru ca ei nu performeaza corespunzator cu cerintele unei "urgente".

View Postanyandy, on 03 august 2015 - 20:51, said:

OK, chiar daca daca a fost NUP, nu a fost amendat administrativ? Nu ai facut contestat ordonanta?.
M-am lamurit ca timpul meu este mai valoros decat procedurile lor lente, iar raspunsul era previzibil, adica demersul inutil.

View Postanyandy, on 03 august 2015 - 20:51, said:

asta-i cel care te-a batut, ciudata abordarea ta?
Era un vecin care nu m-a batut si dupa 10 luni de la incident deja eram "prieteni", pentru ca il lucram pe alta parte. Dupa proces a zis ca i-a fost frica sa nu-l amendeze pe el, ca nu are bani de amenda, asa ca de aia s-a tinut de povestea initiala.

View Postanyandy, on 03 august 2015 - 20:51, said:

PS: stiu ca pare o rugaminte cam mare, dar ai putea sa scanezi ordonanta de la Parchet, sa o anonimizezi si sa ne dai un link catre ea? Eu as vrea sa stiu cum si-au justificat ei deciziile...
Nah. Gaseste-ti ceva mai bun de facut cu timpul tau. Ei au la dispozitie toate resursele statului si se apara intre ei, nu asa vei castiga.

Si-au justificat deciziile foarte simplu: dupa ce au citat pe "n" pagini ce am declarat eu anterior (adica abuz) si ce a declarat si agentul (adica nu abuz si mintit si deformat realitatea cu nerusinare) - adica nimic nou, ca eu exact de asta l-am reclamat, ca a mintit in PV de sanctionare si a deformat realitatea - au concluzionat scurt ca cele semnalate nu se confirma si deci NUP.

#65
Beauregarde2

Beauregarde2

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 86
  • Înscris: 03.08.2015

View PostArianna-D, on 30 iulie 2015 - 20:00, said:

Pe pagina respectiva sunt si infractiuni (pe langa situatiile urgente pure - lesin, suicid, accidente etc), cersetoria fiind infractiune in anumite conditii.
Nu este urgenta faptul ca stau unii pe terasa si vorbesc tare la 11 noaptea. Nici nu e infractiune, as zice: art.2 Lg. 61/91 : Constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni. Se poate considera abuziv apelul la 112 in situatia de fata.
Repet, urgenta e daca se iau aia la bataie pe terasa, nu ca vorbesc tare si se uita la meciuri.
Nu va mai contraziceti in argumente pseudojuridice pentru ca daca nu ar fi considerata urgenta, simplu, dispecera si politia de la 112 ar spune ca nu e urgenta si NU AR TRIMITE ECHIPAJ. Simplu ca buna ziua. Ar orienta apelantul spre sectia de politie.

#66
internetmax

internetmax

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,138
  • Înscris: 10.02.2015

View PostLipsum, on 03 august 2015 - 09:46, said:


P.S. Daca nu-ti plac legile facute de cei pe care i-ai votat, sa stii ca granitele-s deschise! Posted Image

Nu știu ce vârstă ai, dar se pare că nu ai înțeles cum funcționează procesul de votare și cum sunt cuantificate rezultatele. Trebuie să știi că dacă votezi un partid sau o persoană, acestea nu vor fi obligatoriu „la putere”. Poate te dezamăgesc spunându-ți că Moș Crăciun nu există și că promisiunile din campaniile electorale, cel puțin la noi, nu sunt respectate ad-litteram.
În plus, trimiterea peste graniță a persoanelor nemulțumite de anumite aspecte legislative mi se pare puțin deplasată.

#67
bladhaund

bladhaund

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,049
  • Înscris: 20.07.2003

View PostBeauregarde2, on 07 august 2015 - 06:38, said:

Nu va mai contraziceti in argumente pseudojuridice pentru ca daca nu ar fi considerata urgenta, simplu, dispecera si politia de la 112 ar spune ca nu e urgenta si NU AR TRIMITE ECHIPAJ. Simplu ca buna ziua. Ar orienta apelantul spre sectia de politie.
Asa ar spune bunul simt si a fost unul dintre argumentele mele contra politiei: daca nu au considerat ca e o urgenta, de ce operatorul nu a zis nimic si de ce politistul cu care mi-a facut legatura a trimis echipajul, cand a auzit ce anume reclam?

Raspunsul lor a fost, chipurile, ca ar fi obligati sa trimita echipajul, indiferent ce reclami. Ceea ce este evident fals, pentru ca nu trimit echipajul chiar la orice,

Concluzia este ca trimit echipajul la orice nu este pur si simplu farsa, la orice suna cat-de-cat plauzibil de o interventie, cu misiunea precisa de a aplica o amenda apelantului.

#68
boxerbull

boxerbull

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 980
  • Înscris: 25.05.2009
Vezi ce nr de telefon are sectia de politie si Politia Locala din zona ta si i suni pe ei prima data,nu se intervine intr o ora,suni la 112.
Mai poti lua si nr de telefon de la jandarmerie,abia mai ies si ei prin oras.

#69
Vox13

Vox13

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,166
  • Înscris: 05.11.2011
Eu am o deosebita stima si consideratie pentru aceasta institutie  numita politia romana.
Locuiesc la 2 km  de un club de fite aflat intr-o zona de agrement.Intr-o zi pe la ora 17 clubul incepe sa emita muzica de claab la decibeli multi si o tine asa toata noaptea .Pe la ora 11 a doua zi fac o sesizare la 112 in aceasta privinta ,ingrijorat de soarta dj care fiind drogat ma gandeam a adormit pe platane.Am in casa ferestri termopan cu 3 geamuri iar in puterea noptii basul le facea sa vibreze .Muzica a continuat sa emita la acelasi volum.Pe la ora 16 ma suna un agent  de politie pe numar necunoscut si imi spune  ca trebuie sa ne vedem ca el are de facut un proces verbal cu mine.L-am trimis civilizat sa rezolve reclamatia dupa care sa ma sune .
Cum m-ati sunat voi asa m-a sunat si  organul .
Am aflat ulterior ca politia nu are in dotare un aparat de masurare a zgomotelor.Culmea nici imbecilii aia de la mediu nu au asa ceva.
Politia s-a transformat intr-un organ constatator-masluitor.Agentul care m-a sunat sigur a facut-o dupa o tochitura si un pahar de  vin rosu de la patronul cu pricina si venea sa se ragaie la mine cu procesul lui verbal.
Pentru chestia asta  iubesc politia si ii port un deosebit respect chilotarului de oprea care le-a marit salariile .
Un agent de pe bancile scolii are salar dublu fata de a unui medic rezident.

#70
adcamo

adcamo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,022
  • Înscris: 12.02.2009
Si dupa tine ce putea masura a doua zi ? Decibelii reziduali sau ce ? Dc n ai sunat seara ?

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate