Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Alergie sau altceva?

Perseidele

Samsung doreste ca pana in 2025 n...
 Despre "Drugtest 5000"

La multi ani @pufonel!

lichid racire Tico Daewoo

Laptop Asus nou cu ssd 980gb scri...
 Multimedia, Office - AV1, x265 De...

Platformele online schimba ordine...

Impas succesiune

Share imagini iPhone HEIC?
 xiaomi se blocheaza

Carbonaut, not great, not terribl...

Amplificare semnal GSM

Oneplus 10T
 

Gentoo VirtualBox

- - - - -
  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1
Huza

Huza

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,417
  • Înscris: 07.11.2006
Pentru cei care doresc sa vada cum "se misca" un Gentoo, verificati acest post: https://forums.gento...ef48c2a59ba1ee8
Autorul recomanda setarea la 1GB ram, eu l-am redus pana la 256 (cu 128 deja e prea putin) - are un singur cpu setat si cu 256 MB ram zboara, ca DE are MATE. Versiunea pt Windows (sincer habar n-am de ce a creat autorul 2 versiuni) foloseste Chromium ca browser, varianta pt Linux are setat Aurora.
Creati o masina virtuala normala, alocati 1GB ram si setati sa foloseasca existing disk, pointati catre locatia unde ati extras fisierul .zip sau .xz.
Porniti masina virtuala, cand ajunge la login prompt apasati tasta F1 pana cand apare optiunea MATE.
user:root
pass:gentoo

Si un mic preview
Attached File  Screenshot.png   555.09K   37 downloads

Edited by Huza, 06 May 2015 - 08:39.


#2
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,599
  • Înscris: 30.07.2003
In masina virtuala toate componentele emulate se potrivesc manusa cu sistemul.

#3
rex

rex

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,619
  • Înscris: 16.06.2004
nice, o sa incerc si Gentoo.
mi s-au parut foarte utile recomandarile ptr cum sa faci ca imaginea exportata din VirtualBox sa fie cat mai mica.

#4
bica2008

bica2008

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 04.05.2015
nu te supara ca ma bag si eu
sunt membru de citeva zile si nu stiu sa umblu pe forum
daca poti sa ma ajuti faooo
o sa incerc gento
am cerut ajutor dar nimanui(nu am specificat utilizatorul)
pot sa-mi aleg prieteni?si cum?sunt din ploiesti si asi vrea tot de aici
la membri nu stiu cum sa vad locatia
multumesc anticipat
bica2008

#5
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,858
  • Înscris: 21.03.2013
Incepe prin a studia Regulamentul forumului: http://forum.softped...ului-softpedia/
Aici esti off-topic. Si ma indoiesc ca ai postat aici realmente din dorinta de a incerca Gentoo (nu "gento").
Pentru nelamuriri legate de utilizarea forumului poti deschide topic pe aria de feedback: http://forum.softped...forum-feedback/

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate