Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Donez medicamente renale ptr pisica
 Dupa 20 ani de facultate, am uita...

Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg
 Drept de proprietate intelectuala...

Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...
 Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar
 

Ce sistem de operare sa folosesc?

- - - - -
  • Please log in to reply
45 replies to this topic

#37
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013

View Postwasteyard, on 23 aprilie 2015 - 18:45, said:

Posted Image), eu am intalnit-o preponderent pe win 8 si 8.1 si nu e neaparat in legatura cu prezenta malware-ului pe calculatorul respectiv. De fapt nici Microsoft nu are o imagine foarte clara despre ce si cum se intampla.
Solutia cu ssd-ul e ok dar ce facem cu utilizatorii unitatilor dotate cu hdd carora nu li s-a spus de catre Microsoft ca ar putea intampina probleme in utilizare daca nu au SO instalat pe ssd?
Ideea era alta, pentru un produs platit si care are monopol ar trebui sa fie mai lipsit de probleme in utilizare, zic eu...
Faptul ca upgrade-ul la win10 va fi gratuit pentru posesorii de licenta win 8/8.1 spune multe despre problemele existente.

Incarcarea procesorului n-am intalnit-o niciodata, doar problema cu HDD-ul. Culmea este ca la mine la servici Desktopurile vechi cu Windows XP au fost inlocuite prin Laptopuri Dell cu Windows 8.1 si toate au HDD de 5200 rpm (cele mai ieftine modele). Niciunul nu sufera de problema "HDD Usage 100%". Sunt instalate doar cateva aplicatii.
Eu, in schimb, m-am confruntat cu aceasta problema atat pe Desktop, cat si pe laptop. Din cauza aceasta am cumparat SSD-uri la amandoua, ca nu se mai putea (ma confruntam cu lag cand aveam nevoia cea mai mare sa imi functioneze computerul normal).
Doar pe Mac mini nu am aceasta problema, insa nici nu bootez prea des de pe partitia BootCamp cu Windows 8.1 ca verific pe termen lung cum se comporta.

Chestia este ca la ora actuala atat Windows 7 (de la SP1 in sus, dar mai mult in ultima vreme) cat si OS X (de la versiunea 10.9 in sus) nu se mai misca bine fara SSD. Chiar si distributiile Linux mari cam cer in prezent un SSD.
De exemplu, eu pe laptop am pastrat si HDD-ul cu Windows 7 la care problema utilizarii excesive a HDD-ului s-a amplificat (cred ca de vina sunt update-urile din ultima perioada): http://forum.softped...8#entry16957155

#38
D3an

D3an

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,531
  • Înscris: 30.09.2006

View Postcosstica, on 23 aprilie 2015 - 16:12, said:

Nu cred ca mai gasesti Windows 7 de cumparat. Asa ca, ori iti iei 8, ori treci pe Linux.
da cine a zis ca vrea sa cumpere?

#39
shmu

shmu

    Clickahoolic

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,460
  • Înscris: 09.01.2008

View Postcosstica, on 23 aprilie 2015 - 17:45, said:

Multi isi iau tot felul de windowsuri piratate, fara update-uri, si apoi urla ca le merge greu sistemul din cauza ca "windowsu' e prost". A, si se apuca de reinstalat la citeva saptamini.
ai sa razi, dar tocmai update-urile iti fac windowsu sa mearga prost (pe langa alte chestii).
pe pc-ul meu, windows 8.1 are cam juma de an si merge ca in prima zi. fara updateuri si cu destule softuri instalate.
inainte am avut windows 7 sp1 enterprise si tot asa nu am facut update-uri si a mers 1 an chiar bine.

#40
daniel:)

daniel:)

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,216
  • Înscris: 17.02.2007

View Postshmu, on 23 aprilie 2015 - 14:42, said:

windows 8.1 merge foarte bine pe orice configuratie mai noua.

nu are rost sa-ti pui 7-le. oricum ambele sunt diferite de XP si oricum sistemul de operare e acelasi:
- desktop
- iconitze
- start
- control panel
- taskbar
- my computer
- partitii
- fisiere
- etc.
- programele se instaleaza la fel
- gasesti instructiuni si pt 8

NIMIC nu e diferit la nivel fundamental, astfel incat cineva care stie sa foloseasca un windows mai vechi va fi in stare sa folsoseasca si noul W8.

-desktopul tre' sa-l cauti ca sa dai de el
-sau poti alege chenare colorate
-startu' lipseste cu desavarsire din Windows 8
-la control panel erau inainte 2 variante ... categorii si pictograme ... acum sunt 3
-macar taskbaru e aproape la fel
-noroc de my computer ca poti accesa interfata veche, dupa ce cauti oleaca
-la Windows xp aveai partitia c si repair install ... la Windows 7 ai o partitie bonus de multe ori inutila si no repair install. La Windows 8 vazusem vreo 4 partitii ultima data
-programele se instaleaza la fel sau ... din Windows store
-Windows 8, un nou sistem de operare, o noua interfata ... ia si cauta instructiuni daca pana acum ai folosit win 95, 98, me, xp, vista, 7

View Post_-_, on 23 aprilie 2015 - 18:32, said:

Problema cu incarcarea procesorului 100% am intalnit doar pe Windows 7. Windows 8 consuma mai putine resurse, in afara de cazul in care este infectat cu malware.
Activitatea intensa a HDD-ului se manifesta atat in Windows 7 cat si in Windows 8. In Windows 8 este ceva mai grava in anumite momente. Se intampla din cauza mentenantei automate si se rezolva prin instalarea unui SSD.
Diferenta este ca in Windows 7 nu pornesc simultan toate procesele care se ocupa de mentenanta, ci pe rand, in schimb in Windows 8.1 pornesc toate deodata. Dupa ce termina, utilizarea HDD-ului este destul de redusa si cu perioade in care sta pe 0%, in timp ce pe Windows 7 nu prea se intampla aceasta (HDD-ul lucreaza aproape constant).

O alta cauza frecventa pentru utilizarea HDD-ului 100%, dar si a procesorului in mod intens este Google Chrome, chiar si in conditiile in care exista RAM suficient.

Nush ce's sefeurile astea nu le-am intalnit in Windows 7

View Post0x0c, on 23 aprilie 2015 - 19:02, said:

Nu cred ca are legătură cu asta. Eu cred ca Microsoft trece la același mod de vânzare a produselor software ca și Apple sau în viitor ca Adobe. Iar faptul ca ar putea rula toți utilizatorii aceeași versiune, e tot un avantaj pentru ei.

Apple nu se apuca sa schimbe interfata complet, nu induce utilizatorul vechi de macos in eroare. Cel putin nu am vazut pana acum un macos cu chenare colorate sau mai stiu eu ce "imbunatatiri" la partea de interfata si de utilizare. Un bonus pentru apple e scalarea, rezolutia mare a monitorului nu inseamna sa te chiorasti la el sa vezi textul bine ci o claritate mai mare a imaginii.

Ar fi fost frumos din partea Microsoft sa ofere suport platit pt. versiunile vechi de Windows. Sau ar putea inchiria versiuni de Windows XpErience forever Posted Image. Da, puii mei, forumurile lor par pline de lingai si banuiesc ca sunt la fel de multi si când se testeaza produse.

Edited by daniel:), 24 April 2015 - 00:19.


#41
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013

View Postdaniel:), on 24 aprilie 2015 - 00:15, said:

-desktopul tre' sa-l cauti ca sa dai de el

Desktopul este la indemana pentru cine a consumat 1 minut din viata ca sa invete cum sa-l acceseze. In Windows 8.1 exista optiunile de a se incarca implicit interfata Desktop la sign in si de a se reveni automat in interfata Desktop dupa inchiderea unei aplicatii moderne.

View Postdaniel:), on 24 aprilie 2015 - 00:15, said:

-sau poti alege chenare colorate

Ce-s alea? Daca te referi la "dale" care reprezinta traducerea oficiala in limba romana a pluralului "tiles", atunci este clar ca nu cunosti care este rolul unui tile. Un live tile isi poate schimba automat culoarea periodic in functie de tipul de informatie afisata, iar daca nu este live tile, atunci arata exact asa cum a fost proectat de catre dezvoltatorul aplicatiei ce afiseaza respectivul tile.
Tile-urile din interfata moderna nu au substituit iconurile de pe desktop, deorece si acelea exista sau pot fi plasate pe Desktop sau in TaskBar.

View Postdaniel:), on 24 aprilie 2015 - 00:15, said:

-startu' lipseste cu desavarsire din Windows 8

Cum sa lipseasca cu desavarsire? Dar Start Screen ce este? Start Screen a inlocuit Start Menu. Fata de Start Menu Start Screen este usor de customizat prin posibilitatea (re)gruparii aplicatiilor, a (re)denumirii grupurilor, a rearanjarii aplicatiilor dintr-un grup si a grupurilor in Start Screen, prezinta doua moduri de vizualizare care include modul redus (in care apar mai multe informatii pe ecran), navigarea in Start Screen si localizarea shortcutului catre orice aplicatie se efectueza cu usurinta.
"All Programs" din Start Menu a fost inlocuit prin "All Apps" ce permite ordonarea rapida a aplicatiilor dupa diverse criterii: alfabetica, in functie de categorie, in ordinea frecventei de utilizare si a datei instalarii.
In plus Start Screen dispune de intregul spatiu disponibil al ecranului.
Deci Start Screen reprezinta o evolutie fata de Start Menu, deci nu a disparut, ci a evoluat. Iar cine a ramas dependent de Start Menu are de unde sa aleaga unul. Microsoft nu avea de ce sa ofere in mod implicit inca un menu din moment ce a produs unul mai avansat.

View Postdaniel:), on 24 aprilie 2015 - 00:15, said:

-noroc de my computer ca poti accesa interfata veche, dupa ce cauti oleaca

Este clar ca esti utilizator de Windows XP si ca iti dai cu parerea despre o versiune noua de Windows pe care doar ai vazut-o prin poze...

View Postdaniel:), on 24 aprilie 2015 - 00:15, said:

-la Windows xp aveai partitia c si repair install ... la Windows 7 ai o partitie bonus de multe ori inutila si no repair install. La Windows 8 vazusem vreo 4 partitii ultima data

Windows 8 are o partitie System Reserved la fel ca si Windows 7, doar ca este un pic mai mare. Tu confuzi probabil partitiile create de Windows cu partitia EFI (de pe disk-uri GPT) si partitia Recovery creata de integratorii OEM. Desigur ca nu stii ce sunt acestea. Poti folosi Google...
In Windows 8 exista mai multe metode de reparare: Restore, Refresh si Reset. Exista mai multe metode decat in Windows XP de accesare a acestor functii, doar ca sunt diferite. Ai Google ca sa te informezi si din aceste puncte de vedere.

View Postdaniel:), on 24 aprilie 2015 - 00:15, said:

Nush ce's sefeurile astea nu le-am intalnit in Windows 7

De unde sa stii, daca tu esti utilizator de Windows XP si iti exprimi parerile cu privire la lucruri despre care nu ai habar?

View Postdaniel:), on 24 aprilie 2015 - 00:15, said:

Apple nu se apuca sa schimbe interfata complet, nu induce utilizatorul vechi de macos in eroare. Cel putin nu am vazut pana acum un macos cu chenare colorate sau mai stiu eu ce "imbunatatiri" la partea de interfata si de utilizare. Un bonus pentru apple e scalarea, rezolutia mare a monitorului nu inseamna sa te chiorasti la el sa vezi textul bine ci o claritate mai mare a imaginii.

Ai auzit tu ceva, dar nu suficient...
Nici in Windows 8 nu a fost schimbata interfata complet. A ramas vechea interfata intacta mai putin Start Menu la care s-a adaugat o interfata noua in care a migrat si Start Menu sub forma lui Start Screen.

View Postdaniel:), on 24 aprilie 2015 - 00:15, said:

Ar fi fost frumos din partea Microsoft sa ofere suport platit pt. versiunile vechi de Windows. Sau ar putea inchiria versiuni de Windows XpErience forever Posted Image. Da, puii mei, forumurile lor par pline de lingai si banuiesc ca sunt la fel de multi si când se testeaza produse.

Orice versiune de Windows are un ciclu de viata limitat. Microsoft nu este obligat sa ofere suport pentru versiuni vechi de Windows si nici dezvoltatorii de aplicatii nu au aceasta obligatie.
O versiune noua Windows ofera suport pentru hardware modern, se adapteaza noilor cerinte in materie de securitate si ofera un mediu corespunzator de rulare pentru aplicatii actuale.
Este de neinteles de unde apare atata pornire impotriva a ceea ce este diferit si inca impotriva a ceva ce nu cunosti decat extrem de superficial...

#42
daniel:)

daniel:)

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,216
  • Înscris: 17.02.2007
Cata' textu ca sa aperi windowsu' 8 si practicile lor nasoale, nici nu m-am obosit sa-l citesc, l-am vazut de zeci de ori doar intr-un topic ... asa'i ca faci parte din categoria aia "it's not a bug, it's a feature" de pe forumurile Microsoft Posted Image)?! Poti sa scrii manuale, carti, mii si zeci de mii de pagini despre cat de superior este Windows 8 peste Windows 7, utilizatorul normal, ala obisnuit cu modul de utilizare clasic al sistemului de operare Windows, considera ca Windows 8 e nasol. Microsoft ar trebui sa renunte la a mai intreba admiratorii ce parere au despre "imbunatatirile" aduse, ei vor spune mereu ca e bine ... chiar daca produsul lor final va ajunge un dezastru, fie pe mobil fie pt. desktop. Mai bine fac si ei sondaje de opinie cum fac cei de la apple, nu-i chemi la tine sa-i intrebi, ci te duci sa-i cauti.

Edited by daniel:), 24 April 2015 - 16:02.


#43
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013

View Postdaniel:), on 24 aprilie 2015 - 15:58, said:

Cata' textu ca sa aperi windowsu' 8 si practicile lor nasoale, nici nu m-am obosit sa-l citesc [...]

Exact asta este problema ta. Te oboseste cititul. De aceea faci uz de imaginatie cu speranta ca o nimeresti. Dar de aceasta data nu ai nimerit-o.
Bine ca mi-ai spus pentru ca alta data sa nu imi mai pierd vremea ca sa iti arat unde gresesti. Este clar nu esti dispus nici sa inveti. Dar atunci abtine-te de la afirmatii complet eronate (extrase din imaginatia ta sau a altora), deorece nu se cade sa ii dezinformezi pe altii care nu stiu ce sa aleaga!

Lectura optionala:
Am utilizat toate versiunile de Windows de la Windows 3.0 in sus si uite ca nu consider Windows 8 "nasol". Dimpotriva.
Stabilitatea lui Windows 7 comparativ cu Windows XP am apreciat-o de la bun inceput si din acel moment nu am mai revenit niciodata la Windows XP care este unul dintre cele mai instabile OS-uri. Instabilitatea lui Windows XP a fost pusa in evidenta abia dupa ce a aparut Windows 7. Pana atunci nu exista termen de comparatie printre OS-urile create de Microsoft. In mod similar Windows 7 a devenit in prezent depasit, chiar din mai multe puncte de vedere. Dupa ce am trecut la Windows 8 pentru prima oara o versiune de Windows anterioara mi s-a parut dintr-o data foarte invechita. Sub nicio forma nu as mai reveni la o versiune de Windows mai veche decat Windows 8 si afirm aceasta dupa ce am utilizat timp de cativa ani atat Windows 7 cat si Windows 8/ 8.1. Nu din cauza ca Windows 7 ar fi rau, ci deoarece a ramas prea mult in urma. Calitatea unui OS nu o judeci dupa ce era candva in trecut sau dupa asemanarile cu alt OS ori cu alta versiune a OS-ului, ci prin raportare la realitatea si necesitatile din prezent.

#44
daniel:)

daniel:)

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,216
  • Înscris: 17.02.2007

View Post_-_, on 24 aprilie 2015 - 17:24, said:


Exact asta este problema ta. Te oboseste cititul. De aceea faci uz de imaginatie cu speranta ca o nimeresti. Dar de aceasta data nu ai nimerit-o.


Sau poate nu am timpul si dorinta de a ma contrazice pe net cu privire la un produs laudat de o parte a internetului dar bagat pe gat noilor clienti. Oare cum ar fi stat vanzarile daca Windows 7 si Windows xp inca se aflau pe rafturi? S-ar putea spune ca Microsoft a avut noroc ca unii nu s-au chinuit prea tare in lansarea unei versiuni Android pt. desktop.

#45
corina_geo

corina_geo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,093
  • Înscris: 30.09.2008
Cel pe care l-ai cumparat sau intentionezi sa cumperi? :)

Sau unul open-source in cazul in care vrei ceva gratuit.

#46
shmu

shmu

    Clickahoolic

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,460
  • Înscris: 09.01.2008

View Postdaniel:), on 24 aprilie 2015 - 20:29, said:

Oare cum ar fi stat vanzarile daca Windows 7 si Windows xp inca se aflau pe rafturi?
ar fi fost cumparat de cei ca tine, care nu se obosesc macar o zi sa acorde sanse unui sistem de operare mai nou.

sincer, nu inteleg de ce ti-ai luat hardware nou, daca sistemul de operare nu-l doresti.

si nu inteleg ce ai cu windows 8, daca vad ca iti place cat de cat windows 7.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate