Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

23 August 1944 - Salvarea României sau trădare națională?

- - - - -
  • Please log in to reply
133 replies to this topic

#127
Dilan

Dilan

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 18.07.2022

View Postmax_01, on 23 august 2022 - 15:08, said:

Opinia mea este ca chiar dacă nu ar fi existat lovitura de stat de la 23 August 1944, iar regimul Antonescu ar fi ajuns la o înțelegere cu Stalin, la finalul războiului, România tot ar fi ajuns  în sfera de influenta a URSS iar sovieticii, asa cum au procedat și procedează, în mod repetat si acum oficialii rusi, si-ar fi încălcat cuvântul și ar fi trecut  la eliminarea adversarilor politici din România și înglobarea României în sfera de influenta a URSS.
Finlanda a luptat și ea, din septembrie 1944, în mod activ, pana la finalul războiului, cu trupele germane aflate în Finlanda, pentru ca asa a vrut Stalin.Cred ca și armata romana ar fi fost obligata sa participe la campania militara, pe frontul de vest, chiar dacă regimul Antonescu ar mai fi rămas la putere.
Ipotetic vorbind, exista și posibilitatea ca la finalul războiului, de nevoie, Antonescu sa se alieze cu Tito în fata lui Stalin.Asta în situația ipotetica în care nu ar fi existat mizeria de la 23 August 1944 iar Antonescu ar fi ajuns la o înțelegere cu Stalin.

Armata Romana s-ar fi putut concentra in muntii Carpati si ar fi putut permite sovieticilor sa-i urmareasca pe nazisti.
Cu o armata mare si puternica in Carpati, nici macar URSS-ul nu ar fi indraznit sa se impotmoleasca intr-un razboi de uzura in munti si ar fi acceptat neutralitatea Romaniei daca Romania ar fi colaborat pentru deschiderea trecatorilor din Carpatii Orientali pentru ca armatele sovietice sa ajunga mai rapid la Budapesta, isa si in caz contrar daca romanii ar fi asteptat ca sovieticii sa ocoleasca Ardealul ori sa se macine in lupte grele cu germanii in Transilvania si tot ar fi fost recunoscuti ca tara neutra, deoarece Romania era inca o tara destul de bine inarmata in acel moment pe langa care Finlanda era inca copil mic.

#128
Dilan

Dilan

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 18.07.2022

View Postmax_01, on 23 august 2022 - 13:06, said:

Scapi de dracu, dai de mămica lui.


Corect.Si mai zic eu, dorea sa își elimine, cu orice preț, principalul adversar politic.Si a reușit.Insa ulterior,Mihai I si acoliții sai, au avut de a face cu un adversar mult prea puternic pentru ei, Stalin și regimul bolșevic al URSS care i-a aruncat la gropa de gunoi a istoriei.


Marea greșeală a fost ca în iunie 1940, pentru ca asa a dorit Carol II, armata romana nu a luptat.Cu siguranță armata romana ar fi fost infranta, România ar fi fost ocupata și împărțită între tarile vecine, insa la finalul războiului, ar fi fost reinfiintata în actualele granițe, din rațiuni geopolitice, asa cum a fost și cazul Poloniei.
Luptând în anul 1940, armata romana ar fi avut mult mai puține pierderi de vieți omenesti decât a avut ulterior, în perioada 22iunie 1941-9 mai 1945,România nu ar fi fost acuzata ca a fost aliata cu Hitler, nu ar fi fost acuzata de gestul meschin al lui Mihai I, de pe 23August 1944 și nu ar fi avut statutul de tara înfrântă, aliata cu naziștii, cu ocazia încheierii tratatului de pace de la Paris, din anul 1947.
Categoric, chiar daca armata romana a fost mediocru instruita și condusa, doar datorita corupției generalizate, patronata în perioada 1930-1940 de Carol II și camarila sa, ar fi trebuit sa lupte, în iunie 1940.In acest fel, România ar fi avut un capitol de istorie mai demn, pentru perioada 1940-1945, decât a fost asa cum se știe.


Dacă România ar fi luptat și rezistat în fata URSS, în vara-toamna anului 1944, cu siguranta ar fi ajuns cu Stalin sa încheie un armistițiu mult mai decent pentru ea și romani, decât cel realizat de reprezentanții statului roman, după 23 August 1944.
Se știe ca toți istoricii afirma ca actul de la 23 August 1944, a scurtat războiul cu cel puțin 6 luni.

A scurtat si viata soldatilor romani, a doua armata fiind reconstruita din persoane varstnice si aceasta distrusa in muntii Tatra.

#129
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,572
  • Înscris: 13.06.2004
Eu mă întreb, dacă Antonescu ar fi negociat pacea cu U.R.S.S. (sovieticii, deşi erau duşmanul lor, îl considerau pe el conducătorul adevărat), am fi păstrat mai mult din teritoriile pierdute în 1940?

#130
max_01

max_01

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,403
  • Înscris: 07.02.2017

View Postdjl, on 30 august 2022 - 12:16, said:

Eu mă întreb, dacă Antonescu ar fi negociat pacea cu U.R.S.S. (sovieticii, deși erau dușmanul lor, îl considerau pe el conducătorul adevărat), am fi păstrat mai mult din teritoriile pierdute în 1940?
Teritoriile pierdute în favoarea URSS, sigur nu.Transilvania, da.Cadrilaterul,...Putem doar face speculații.

#131
vio69c

vio69c

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,847
  • Înscris: 17.08.2022

 djl, on 30 august 2022 - 12:16, said:

Eu mă întreb, dacă Antonescu ar fi negociat pacea cu U.R.S.S. (sovieticii, deşi erau duşmanul lor, îl considerau pe el conducătorul adevărat), am fi păstrat mai mult din teritoriile pierdute în 1940?

Nimeni nu are raspunsul
Nu cu datele ce se pot accesa.

#132
max_01

max_01

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,403
  • Înscris: 07.02.2017
Chiar daca acum este 7 decembrie si nu 23 august, pentru adevărații iubitori de istorie, postez un link continand o prezentare obiectiva a evenimentului de la 23 August 1944, facuta de un istoric, asa cum a fost, în realitate, diferit fata de modul cum este prezentat în România, după anul 1947-prezent, încă!
Merita sa aveți răbdare și sa urmăriți prezentarea.Trebuie sa mai treacă câteva decenii și sa mai dispară fizic, câteva generații de oameni, pana ce la nivel oficial, actul de la 23 August 1944 si consecintele sale va fi prezentat cu obiectivitate și detașare.
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/ApPIqwbXqbc?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by max_01, 06 December 2022 - 20:32.


#133
freddy2017

freddy2017

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,464
  • Înscris: 16.07.2017
Lovitura de stat de la 23 August 1944 este acum, un eveniment ignorat de marea majoritate a romanilor.

#134
ARPA

ARPA

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,603
  • Înscris: 05.10.2013

 djl, on 30 august 2022 - 12:16, said:

Eu mă întreb, dacă Antonescu ar fi negociat pacea cu U.R.S.S. (sovieticii, deşi erau duşmanul lor, îl considerau pe el conducătorul adevărat), am fi păstrat mai mult din teritoriile pierdute în 1940?

Vad ca intrebarea asta este din 2022 si citind un articol pe tema asta ,am vazut comentariul unui user din 2019 ca Antonescu a avut discutii cu Urss pt iesirea din razboi dar britanicii s-au opus si au cerut predarea neconditionata ,chestia asta se stia din manualele de istorie -aadica de discutiile lui Antonescu cu Urss prin ambasadoarea sovietica din Suedia .
://www.activenews.ro/cultura-istorie/Ce-s-a-intamplat-la-23-august-1944-Un-document-dezvaluie-DIALOGUL-dintre-Regele-Mihai-si-Maresalul-Antonescu-3990

Quote

  • "L-am vazut pe maresalul Antonescu la Olanesti in ziua de 7 august 44. Mi-a cerut sa plec urgent in Spania, la Madrid. Iata un adevar care se ocoleste in special in emigratie: Conferinta de la Stockholm, in vederea negocierilor unui armistitiu, care s-au dus cu d-na Kolontay. Initiativa negocierilor a venit de la Stalin. La Stockholm era, ca ministru al Romaniei, Nanu. Maresalul mi-a spus: „Am obtinut 3 puncte, mai sunt inca 2 puncte; le vom avea. Rusii nu vor sa-i apuce iarna. Carpatii anuleaza valoarea tancurilor. De aceea avem nevoie, dat fiind ca armistitiul se va incheia, de o baza de aparare in afara hotarelor tarii. Rusii vor semna armistitiul asa cum il cred eu favorabil, in conditiile actuale, tarii noastre. Dar nu-l vor respecta. Sigur vor fi incalcari si nu vom putea protesta in presa noastra. Asa cum am vorbit, avem nevoie in afara Romaniei de organe de presa prin care sa denuntam opiniei internationale orice incalcare a celor prevazute in acordul de armistitiu. Spania este tara in care noi putem desfasura denuntarile rusesti ale obligatiilor luate, Franco nu va relua cat va trai relatiile cu Rusia Sovietica. Deci nu vom fi impiedicati. Vei pleca imediat acolo, la Madrid vei cauta sa inchiriezi sau chiar sa cumperi o tipografie. Esti de meserie si gazetar si tipograf. Vom face si depozit de hartie. Cauti colaboratori pt o publicatie in limba franceza si alta in limba engleza, amandoua saptamanale. Dupa ce ai aranjat totul, te intorci ca sa stabilim programul de actiune. Vei avea semnat de Ica un ordin de a ti se pune la dispozitie suma necesara pt arvuna. Ma tii la curent cu ce ai facut prin ministrul Dumitrescu.” Deci plecarea mea era cu un scop precis, urmand sa ma intorc pt a primi ultimele instructiuni. Totul trebuia sa fie tinut secret. Stia doar Mihai Antonescu. Din nefericire, acest diminutiv politic cauta sa-si asigure pt orice eventualitate prietenia regelui. Legatura cu regele o facea prin Niculescu-Buzesti, seful cifrului. Imediat ce
  • s-a aflat de misiunea mea, s-a comunicat legatiei germane ca eu nu plec la Madrid, ci la Lisabona pt a semna armistitiul. Uluiti, cei de la legatia germana nu stiau ce sa creada: cel care sustinea in articole razboiul contra Rusiei sovietice si denunta imperialismul moscovit mergea sa semneze armistitiul. In consecinta, nu mi-a dat viza de tranzit, ci numai de intrare in Germania, la Viena urmand sa mi se dea viza de iesire. Am plecat totusi, desi imi dadeam seama ca ceva s-a produs, o indiscretie.

  • …Afirmatia blocarii mele in Germania a confirmat-o ministrul roman la Berlin, generalul Ion Gheorghe, intr-o carte in care a relatat ca i s-a comunicat denuntul venit de la Externe, ca am misiunea de a semna armistitiul la Lisabona.

  • …Inteleg ca se crede ca nu este oportun sa se arate adevarul despre inlantuirea evenimentelor de la noiembrie 43, cand la Stockholm ambasadoarea Kolontay a propus ministrului Romaniei in Suedia, Nanu, inceperea unor negocieri in vederea unui armistitiu, si pana la 23 august 44. Nimeni nu a observat o stranie coincidenta si anume: la scurt interval de timp intre initiativa Rusiei de a negocia un armistitiu cu Romania, s-a inceput la BBC Londra un atac in limba franceza, facut de Steed, in care eram acuzat ca duc in eroare opinia publica acuzand Rusia de a intentiona sa ajunga la Marea Egee. I-am raspuns prin „Curentul”; un nou atac din partea lui Steed care incheia spunand ca Romania nu are altceva de facut decat sa capituleze fara conditii si cat mai repede. La ultimul meu raspuns a amutit. Deci, Rusia ne propunea sa negociem un armistitiu iar Anglia ne cerea sa capitulam fara conditii. Si s-a mers la capitulare, asa cum cerea Anglia. Ca Mihai era un cretin, nu o mai discutam, cine a izbutit sa realizeze capitularea fara conditii a fost Elena, mama lui Mihai, femeia miracolului biologic care a izbutit sa faca in 6 luni si jumatate un copil normal de 4 kg, de a fost nevoie sa se publice un comunicat oficial semnat de mai multi profesori universitari de la facultatile de medicina, in care se sutinea ca este posibil… Ceea ce se ignora adesea este afurisita de inteligenta a poporului roman, care nu poate fi inselat de comunicate oficiale semnate chiar de necontestate autoritati stiintifice. Rezultatul comunicatului: Mihai a fost numit „Mihai Viteza” si „Mihai Pripitul”…
  • Aceasta femeie(Elena) a urat poporul roman dar i-au placut banii lui. Ea voia sa

Edited by ARPA, 23 August 2023 - 21:56.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate