Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Croaziera in Mediterana de Vest 1...

Copilot are pica pe Vladimir Putin

MicroSoft Edge: Cum pun Google in...

Dashcam
 Mini server - VMware

betano.ro

Poveste fara sfarșit

I-auziti voi! - nu vor romani...
 Colon iritabil

Perioada de gratie inexistenta

Cel mai ieftin TV LED mic

Reverse proxy si htaccess pe Raps...
 Statie de epurare sau fosa septic...

"enerlux p" afisaj interm...

Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...

La multi ani @Atreides!
 

Cu masina spre Grecia prin Bulgaria

* * * * * 11 votes
  • Please log in to reply
13697 replies to this topic

#6859
dacrad2

dacrad2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,765
  • Înscris: 03.04.2017

View PostPSC, on 24 septembrie 2018 - 14:43, said:

Atenţie şi la pietonii care se aruncă pe "zebre" pe considerentul "Lasă, că mă vede şoferul".
Mulțumim de a avertizare dar cred că avem experiența cu ai noștri cu căști in urechi și nasul în telefon,care nu aud nici clavecinul,de era să mă iau după vreo 2 sa le dau niste scaltoace după cap.

Edited by Barboso, 25 September 2018 - 14:29.
Corectare typo.


#6860
Barboso

Barboso

    Satir bătrân, "United Gashka" member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,260
  • Înscris: 24.01.2008
De la o mica paranteza (comparatia cu Albania / Muntenegru), care n-ar fi fost o problema, ati ajuns la amintiri din copilarie  -  anii '80 in Brasov.     :(

De-asta tre' sa tai repede orice discutie offtopic...

#6861
viomobil

viomobil

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,229
  • Înscris: 09.10.2007

View PostPSC, on 24 septembrie 2018 - 14:43, said:

...
Atenţie şi la pietonii care se aruncă pe "zebre" pe considerentul "Lasă, că mă vede şoferul".
Inseamna ca nu ai fost la inceputul anilor 2000 in Sofia, cand pietonii stateau pe trecere si nimeni nu le dadea prioritate, si acum rad "ca proasta" cand imi aduc aminte mirarea bulgaroaicei cu carucior cand am oprit la trecere sa o las...old times Posted Image

Scuze pentru impresiile pe care nu ti le-am lasat la intoarcerea din Grecia (20.09), abia acum am vazut (si reintrat pe forum) ca solicitai detalii legate de drum.
Noi pana in Loutra (Kassandra) am facut undeva intre 11-12 ore, atat la dus, cat si la intors, cu pauze de masa/alimentare/relaxare/cautare vignete etc, fata de cele 9 1/2 ore pe care le aratau atat waze cat si Google.
La Shell in Ruse nu am gasit vigneta pe 1 saptamana, asa ca in loc sa caut "OMV-ul de la gara", am intors si m-am dus in directia opusa garii, adica spre Varna, unde stiam ca gasesc relativ repede OMV. Am intors inainte de primul semafor (OMV-ul cred ca era imediat dupa) ca era un Lukoil, si cu oarecare intarziere (trecusera deja 2 ore de cand plecasem din Tunari - IF), ne pregateam sa iesim din Ruse. Desi eram cam cu 1-2 ore in spatele lui PSC (l-oi fi depasit chiar, la cum zbura ligheanul, care abia isi astepta botezul Greciei), nu am prea vazut picior de milițiantătă, cu exceptia autostrazilor. La intoarcere (plecat la pranz din Loutra) am vazut si mai putini.
M-am bazat destul de mult pe waze+google, desi aveam avertizarile sonore oprite :) au cam functionat atentionarile de milițiantătă, si nu au fost probleme. Fata de anii trecuti, dat fiind ca nu mai fusesem din 2014 in Grecia, s-au tampit infiorator, poate si pentru ca in trecut masina imi permitea mult mai mult, insa acum a trebuit sa imi activez "road rage mode" ca sa fac fata in zona Salonic...sau poate asa a fost dintotdeauna, dar dat fiind ca eram pentru prima oara pe centura de vest a Salonicului, prima impresie a fost destul de socanta. In fine, recomand waze si/sau google maps, evident cu datele pornite si cu hartile descarcate dinainte. Nu va asteptati ca la nivel de straduta secundara ele sa fie la fel de precise (pe Kassandra de exemplu m-am trezit bagat pe stradute din camping), insa in mare va faceti treaba.
La dus, desi am trecut in jur de ora 7 pe la Ruse, m-am trezit stropit infiorator la iesirea din vama, noroc ca nu spalasem masina la plecare. Alternativele la OMV Sandanski sunt nenumarate, inclusiv un OMV la Kulata, un Shell inainte de el si tot asa, iar pe sensul celalalt de asemenea. Unele erau mai aglomerate, altele erau chiar pustii.
Am fost placut surprins de autostrada Kulata-Salonic, cu toate zonele ei cu o singura banda, dar din cate tineam minte in trecut mergeam destul de mult pe drum cu o banda sau 1 1/2 pe sens pana aproape de Seres. Acum nici n-am mai avut treaba cu semaforul de dinainte de Seres care ma deprima atat de mult (la intoarcere). Dat fiind ca nu aveam leva la noi la intoarcere si am tot asteptat nu's'ce semne sa gasim ceva decent in Grecia, am iesit cu 2 km inainte de Kulata, la Promachonas, sa mancam ceva...big mistake, congelaturi prajite la microunde, in schimb aveau Vergina (pt copilot), dar grecul era simpatic si evident, amabil.
La intoarcere, pe langa pauza de masa de aproape o ora de la Promachonas (si alta de 20-30 min chiar la plecare, la Lidl-ul de langa Afitos), am avut ghinionul sa prindem accident in defileul Strumei, coada de vreo 2 km pe care am facut-o in 30 min, 3 masini busite, dintre care ultima era o platforma cu "prospaturi" pt bulgari (sper), in rampa, noroc ca erau deja "dirijori". Si bataia de joc de la bulgari, la plata taxei de pod, unde era deschis un singur ghiseu, si din vama Giurgiu, unde la fel controlul era tot la un singur ghiseu, cu deschis de portbagaj...deci inca 30 min pierdute.
Asa ca AMR-ul a inceput, am facut deja rezervare pentru 2019, sa aveti un An Nou Fericit, Craciun Fericit si toate cele bune...asta ca sa fiu primul urator pe anul asta  Posted Image

#6862
piciul

piciul

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,199
  • Înscris: 07.01.2007

View Postviomobil, on 02 octombrie 2018 - 16:28, said:

Inseamna ca nu ai fost la inceputul anilor 2000 in Sofia, cand pietonii stateau pe trecere si nimeni nu le dadea prioritate, si acum rad "ca proasta" cand imi aduc aminte mirarea bulgaroaicei cu carucior cand am oprit la trecere sa o las...old times


Sa vezi In Turcia cum este,eu personal preferam sa merg numai cu masina decat sa fiu pieton.

#6863
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
@viomobil
Prin Sofia am trecut o singură dată, în 2007, la ivirea zorilor, ca pasager (somnoros) în autocar. Habar n-am prin ce zone am mers. Şoferul cu care mergeam era la primul lui drum în afara României (!), iar autocarul era un autobuz mai confortabil decât cele care făceau cursele de navetişti - gen RATA. La intrarea în Grecia şoferul s-a trezit că n-are Cartea Verde la el; a trebuit să aşteptăm să fie trimisă prin fax din România... şi uite aşa am făcut cunoştinţă cu Hellenic Free Shops (nu aveam oprire planificată acolo).
De fapt, nu trebuia să intrăm în Sofia, însă centura sudică era închisă şi poliţiştii băgau tot traficul prin oraş. Era, cred, ora 6 când am ajuns în Sofia. Aproape tot oraşul dormea, erau mai multe taxiuri decât maşini. Am văzut două troleibuze Ikarus care circulau complet goale. Oraşul era aproape pustiu, n-am întâlnit pietoni care să dorească să traverseze.
Începuse modernizarea centurii sudice, de tangentă nu cred că se punea problema.

Cine te stropise la ieşirea din vamă?
Cred că trebuie activat "Mad Max Mode" pe centura Salonicului, nu "Road Rage". Sau, tranzitare la ore foarte mici sau foarte mari.
Data viitoare, dacă vrei să mănânci, bei şi să te odihneşti bine în Grecia înainte/după Bulgaria imediat, alege zona Sidirokastro, nu Promahonas. Deja se ştie de hotelurile Agnantio şi Olympic, dar trebuie şi la ele rezervare din timp făcută, au început să fie foarte căutate. Dar în Sidirokastro sunt terase OK unde poţi mânca. N-am poposit la ele, dar am văzut mulţi greci mâncând acolo.

#6864
florinbad

florinbad

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,273
  • Înscris: 14.11.2006

View PostPSC, on 03 octombrie 2018 - 11:25, said:

Cine te stropise la ieşirea din vamă?
Dezinfectantul contra pestei porcine. Sunt doua randuri de jeturi si iti acopera masina cu picaturi albe.

#6865
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Eu am scăpat. Doar la întoarcere, în vama Kulata, un furtun cu apă făcea o inutilă şi mare baltă.

#6866
piciul

piciul

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,199
  • Înscris: 07.01.2007
Este posibil ca de la anul sa avem noi taxe la bulgari !

https://adevarul.ro/...d13d/index.html

#6867
dacrad2

dacrad2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,765
  • Înscris: 03.04.2017
Da ce numai romanii sa se laude cu taxe de autostrada☺️

#6868
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
La ora asta, socotelile pe care le fac citind acest text dau toate cu virgulă:

Adevărul said:

Taxa pentru folosirea specială a drumurilor se va plăti pentru construirea şi exploatarea unor obiective şi suprafeţe comerciale de pe marginea drumului, pentru acordarea de asistenţă rutieră contra cost şi legături rutiere către acestea, pentru instalaţii pentru reclame şi pentru obiective subterane sau supraterane noi sau care au nevoie de reparaţii din aria drumului, cu excepţia celor necesare pentru deservirea acestuia.
Virgulele sunt acolo unde am bold-it eu citatul din articol.

Cea mai mare virgulă este în textul subliniat de mine. Cum adică, folosire specială a drumurilor? Pentru organizarea de liniuţe?

Păi atunci, să vezi cozi ce se vor forma pe Hemus, la cascada de tuneluri spre şi dinspre Sofia, în aşteptarea plătirii taxei, dacă nu se va organiza plata electronică! Nu e de ajuns că, de câţiva ani buni încoace, cam niciodată nu s-a circulat normal pe toată porţiunea, mereu au fost devieri de pe un sens pe altul.

Oricum, pentru noi, românii, nu este o premieră. Cei care mai vor să ajungă pe litoralul românesc, precum şi cei care au treabă în Constanţa, plătesc taxa de pod la Feteşti.

Edited by PSC, 07 December 2018 - 16:31.


#6869
dreaQ

dreaQ

    I'm too old for this shit

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,382
  • Înscris: 02.06.2005
Gâștele stau la coadă sau, de nevoie, strainii, cei care nu au "telefoane românești". Oamenii cu minte plătesc prin sms ori online. Sau în cel mai rău caz la o benzinarie de oraș oricând cu un an inainte sau pana la sfârșitul zilei următoare trecerii. Nunii înțeleg. La bulgari va fi rau probabil, cum era la noi acum vreo 10 ani.

Edited by dreaQ, 09 December 2018 - 09:53.


#6870
foxbat

foxbat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,891
  • Înscris: 22.12.2005

View PostdreaQ, on 09 decembrie 2018 - 09:52, said:

Gâștele stau la coadă sau, de nevoie, strainii, cei care nu au "telefoane românești". Oamenii cu minte plătesc prin sms ori online. Sau în cel mai rău caz la o benzinarie de oraș oricând cu un an inainte sau pana la sfârșitul zilei următoare trecerii. Nunii înțeleg. La bulgari va fi rau probabil, cum era la noi acum vreo 10 ani.
Ma indoiesc.e mult mai bine(rutier vorbind)decat o sa fie la noi peste 20 de ani.pardon..peste 50

#6871
Music-Box

Music-Box

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,073
  • Înscris: 16.02.2017
Agenția de infrastructură rutieră a Bulgariei a semnat un contract pe 15 ianuarie cu un consorțiu condus de Kapsch TrafficCom din Austria pentru a construi un sistem de taxare rutieră care se așteaptă să tripleze veniturile anuale ale agenției și să sporească finanțarea disponibilă pentru reparațiile rutiere.

Noutatea sistemului este reprezentată de faptul că nu întreaga infrastructură rutieră va fi tarifată, ci doar care se află în stare bună. Potrivit ministrului Nankov, vor fi între 8000 km de drumuri și 15.000 km care vor fi taxați, el adăugând că cifra superioară este „puțin probabilă”.

Sporul de venituri nu va veni de la automobiliști. Acestea vor veni în întregime din camioane de marfă cu greutate mai mare de 3,5 tone.

CONCLUZIA: vigneta ramane cum sa stabilit si se modifica doar modalitatea ei de plata (introducerea automatelor in vami si prin benzinarii  ,sau "online" prin sms...dar din ce am inteles in benzinarii o sa poti plati ca si acum la casa).
O sa apara "bariere" si o sa fi taxat exact cum esti taxat prin Grecia,vrei sa mergi pe autostrada platesti,vrei sa mergi "prin spatele blocului sau pe comunale" nu platesti nimic.

CITEZ: of December 17, consumers could buy electronic vignettes online through a website and mobile application that is currently developed by toll system contractor Kapsch. The portal will have a capacity for 10,000 simultaneous visits, enough to support the initial wave of users, Anton Antonov, toll administration director at the Road Infrastructure Agency, told local media, quoted in a press release. He explained that people with a vignette sticker expiring during 2019 could convert it into an e-vignette via bgtoll.bg or at the agency’s offices. They will need to enter the registration number and the validity of the paper vignette.

Attached Files



#6872
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

View PostMusic-Box, on 09 decembrie 2018 - 10:43, said:

He explained that people with a vignette sticker expiring during 2019 could convert it into an e-vignette via bgtoll.bg or at the agency's offices. They will need to enter the registration number and the validity of the paper vignette.
Prin urmare, este sau nu obligatoriu să-mi convertesc vigneta fizică în vignetă electronică?
A mea expiră în aprilie 2019.
Ştiam că aceia care au vignetă valabilă până în 2019 o pot păstra aşa cum a fost cumpărată (fizică, lipită pe parbriz).

Edited by PSC, 10 December 2018 - 11:13.


#6873
o_dor

o_dor

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,706
  • Înscris: 28.06.2007
https://dnes.dir.bg/...i-vlizat-v-sila


Pentru cei care au viniete tip autocolant a caror valabilitate depaseste 1 ianuarie 2019, in perioada 15.12.2018 - 31.01.2019 se impune preschimbarea in vinieta electronica.

#6874
foxbat

foxbat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,891
  • Înscris: 22.12.2005

View Posto_dor, on 10 decembrie 2018 - 11:34, said:

https://dnes.dir.bg/...i-vlizat-v-sila


Pentru cei care au viniete tip autocolant a caror valabilitate depaseste 1 ianuarie 2019, in perioada 15.12.2018 - 31.01.2019 se impune preschimbarea in vinieta electronica.

adica asa:

https://translate.go...i-vlizat-v-sila

#6875
piciul

piciul

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,199
  • Înscris: 07.01.2007

View Posto_dor, on 10 decembrie 2018 - 11:34, said:

https://dnes.dir.bg/...i-vlizat-v-sila


Pentru cei care au viniete tip autocolant a caror valabilitate depaseste 1 ianuarie 2019, in perioada 15.12.2018 - 31.01.2019 se impune preschimbarea in vinieta electronica.


Salutare,nu cred ca preschimbarea vinetei este o problema ,mai degraba unde se pot preschimba va fi o problema pentru cei care sau grabit sa o achizitioneze.

#6876
scaramouche

scaramouche

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 212
  • Înscris: 30.01.2008
https://www.novinite... on December 17

If drivers have a paper vignette, which will be valid after January 31, 2019, they can convert it to electronic. The request can be made after 17 December, regardless of its period of validity. For the purpose of the site bgtoll.bg, the vehicle registration number and the validity period of the sticker must be entered.

Da' nu e musai:

The replacement of the electronic vignette is not compulsory, but it is recommended so that the people would not be stopped and checked unnecessarily by the new police, reminded the Union of Bulgarian Motorists. However, if they choose not to validate their vignette electronically, drivers must leave the paper sticker on the car's windscreen until the date of its validity, a rule that already exists.

Edited by scaramouche, 13 December 2018 - 11:50.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

2 user(s) are reading this topic

1 members, 1 guests, 0 anonymous users

acvaristul

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate