Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Zilele emailului

Best gaming laptop?

Humane (2024)

Recomandare casti 100-150 lei
 Schimbare bec far VW Touran 1T3

Plata impozit PF

Ce parere aveti de viteza/ modul ...

Love Lies Bleeding - 2024
 Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Donez medicamente renale ptr pisica
 Ce componenta e asta si ce ziceti...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...

Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila
 

Caut partener(a) pt 2 ha la 12 km de Ploiesti

- - - - -
  • Please log in to reply
22 replies to this topic

#1
alan9697

alan9697

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 43
  • Înscris: 14.02.2010
Salutare tuturor!

Doresc sa gasesc asociati/parteneri, cu sau fara capital, pentru a lucra un teren 100 x 200 m intre  Pleasa, Plopu si Seciu. Orientarea VSV, ca un amfiteatru, cu trei terase late, panta 0 - 10%. Este compus din livada, faneata, vie in paragina + gradina  legume, pomi si arbusti diversi, in proportii aproximativ egale. Sunt 100 pruni si 20 nuci batrani dar roditori.

Utilitati: izvor cu debit constant si energie electrica la poarta. Transformatorul si doua contoare furate. Gaze nu. Din casa a mai ramas doar peretele nordic
.
Vecinatati: sud famili in etate ce sta doar vara, un manej si raul Bucovel. La 100m vest o stana, fara probleme cu mirosul. La est o vie serioasa. La nord, pana la dealul Seciului, sute de hectare neingradite, fara constructii, cu exceptia a trei case si o stana.

La primavara incep sa ridic adaposturi/case si grajduri din saci de pamant, baloti de paie, butuci de lemn etc. Am 10 scrofite vietnameze ce se vor monta la 1 mai. Cresc in fiecare an de cum se desprimavareaza pana toamna tarziu pui Kabir si gaini ouatoare, cateva sute din fiecare lunar. Intentionez sa iau rate anul acesta, ca doar trece raul prin fata portii si sa gasesc o catea pentru ciobanescul german din dotare.

Vreti sa va produceti hrana fara chimicale? Doriti un picnic sau gratar intr-un loc fara manele?  Ati experimenta viata la tara sa vedeti daca este pt. dvs.?
Va astept pe toti care doriti sa evadati din oras intr-un loc unde este si deal si padure, se vad si muntii sau poti da o tura cu bicicleta.

#2
Serioja01

Serioja01

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 359
  • Înscris: 16.12.2010
Suna interesant topicul. Cauti partener/a sa convietuiesti sau sa il pui la munca? Cum impartiti produsele avand in vedere ca tu esti proprietarul?

#3
m_maru

m_maru

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,297
  • Înscris: 04.05.2013
Felicitari, pacat ca nu locatia este departe de Giurgiu.Am si eu ceva asemanator dar teren putin.
Poate facem schimb de idei.
Succes incontinuare!

#4
alan9697

alan9697

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 43
  • Înscris: 14.02.2010
@Serioja01 : nu caut pereche, nici angajati. Cadem de comun acord ce si cum facem si ne apucam de treaba impreuna. Stabilim procente din rodul muncii                           noastre functie  de implicare. Facem si contract pt evitarea polemicilor.

@m_maru : nu conteaza suprafata. Poftim exemplu  http://urbanhomestea...   Suprafata mare: http://www.polyfacefarms.com/
                    Unii nu au teren si ar dori sa faca ceva, altii au prea mult si-l lasa parloaga. Nu vreau sa fac industrie, insa nici subzistenta. M-am saturat de                               betoane, trafic etc. In linistea de-acolo voi aranja incet totul. Cu cine ... ramane de vazut. Singur ar dura prea mult.

#5
alan9697

alan9697

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 43
  • Înscris: 14.02.2010
563 de insi au citit acest topic fara sa posteze. Am gresit titlul? E cineva care cauta pereche pe forum agro?
Daca nu va convine ceva din ce am scris inteleg. Dar nici nu aveti pe cineva interesat de propunerea mea? Un om muncitor fara conditie, sau mai multi, ori frati? O familie, cu sau fara copii ? Chiar toti au teren, serviciu bun si traiesc fain? Asa sa fie! Daca cei care intrati pe forum vreti sa ajutati pe cineva puneti-l in legatura cu mine. Nu raman dator!
Daca nu ... o sa iau singur toata ”gloria”, sunt obisnuit oricum. Cresc 10 scroafe si doi vieri plus 150 de gaini in centrul Ploiestiului. Unde sa mai tin iepuri, capre, prepelite? In loc sa se lafaie pe doua hectare...
Mai sper sa gasesc!
Toate cele bune!

#6
alan9697

alan9697

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 43
  • Înscris: 14.02.2010
Revin cu aceeasi solicitare. Erata: la sud este familie, nu famili. Via de la est ... e teren gol acum. Au ras-o! La sud insa a aparut o plantatie de nuc ecologic, cu 155.000 euro de la UE.

Nu am putut face nimic anul trecut. Tatal meu s-a internat si a luat Clostridium difficile din spital. A slabit 30 kg in 4 luni si s-a stins ca o lumanare. Am fost in 3 spitale si era ”clinic sanatos”, avea 12 cu 8 tensiunea si toate organele ok. Nu suferise vreodata de ceva. Dumnezeu sa-l ierte!

Nu ma mai tine nimeni si nimic in oras. Baietii sunt majori si nu-i pasioneaza ce vreau eu sa fac. Isi cauta drumul in viata. Plecam din februarie, cand a fost frumos, dar am avut o lucrare (tai copaci periculosi cu alpinisti pt primarii), apoi au venit ploile si frigul.

Am acum peste 20 de scroafe intr-o casa din centru. Cum vremea rea va inceta dupa ploile astea, saptamana viitoare cumpar cateva sute de gaini si clar trebuie sa le duc la Pleasa.
Greu gasesti pe cineva serios. Unui prieten cu peste 100 de capre gestante i-a plecat familia ce-l ”ajuta”( i-au murit 40 de iezi). A trebuit sa renunte la o slujba buna si sa ocupe personal de stana. Si el cauta ajutoare, dar dupa Paste. Eu caut urgent!

Am fost ieri si saptamana trecuta la teren. Liniste, pomi infloriti, pe deal oi cu miei zburdand pe covorul verde, susurul raului din fata portii, ... imi venea sa nu mai plec.
Ce vorbesc eu?! Veniti sa vedeti! Cuvintele sunt sarace. Loc pt o multime de activitati. Inca mai astept colaboratori. Daca ma apuc si fac vreun Krameterhof sau Mar - a - Lago Club (glumesc) ... sistez inscrierile. Doamne-ajuta!

#7
laffin

laffin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,541
  • Înscris: 16.03.2007
Nu cred ca o sa gasesti aici pe forum oamenii pe care ii cauti. Incearca prin satele de langa. Desi si Bucov si Pleasa este plin de puturosi.

Totusi, unde in centrul Ploiestiului tii atatea animale?

#8
tavktm

tavktm

    Old school member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,824
  • Înscris: 25.07.2006
Oamenii in general sunt destul de rezistenti la schimbari, si rigizi. Greu isi schimba locul de munca, nu mai zic de viata in sine !

#9
alan9697

alan9697

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 43
  • Înscris: 14.02.2010
@laffin - Eu mai sper sa gasesc. Doar nu intra toti pe forum din plictiseala. Din satele apropiate nu ar rezista nimeni. L-am avut dinainte de 1980 pe Nea Ristea, un veteran din Pleasa care a ingrijit locul mai ceva ca un proprietar. Cand dansul nu a mai putut lucra a intrat fiul sau, Titi. Insa acesta a mai luat in arenda si alte terenuri ale celor plecati la munca ”afara”.  Nu stiu ce-a facut la altii, dar la noi via a fost invadata de salcami, casa nelocuita s-a ruinat, au inceput furturile etc. Tata nu a vrut sa-l inlature, insa cu cine ma duceam pe-acolo il ”prelucra” Titi de nu-l mai vedeam pe noul venit. Asa s-ar intampla cu oricine ar veni de-aproape.  Animalele le tin intr-o casa langa Politie.

@tavktm - Ai dreptate in ce spui. Dar unii pleaca spre Valea Curcubeului si Armonia Brassovia. Speram sa se opreasca cineva si la poarta mea. Ii asteptam pe cei care spun ca vor sa se mute la tara dar nu au capital sa cumpere teren sau vor sa vada intai daca sunt pentru viata la tara. Poate nu se pot adapta si ii scutesc de achizitii imobiliare sau discutii in familie.

Dupa ploile de saptamana asta imi iau ”jucariile” si plec. E iarba de un metru dupa atatea ploi. Nu va mai lasati rugati si veniti mai repede. De-abia astept sa ma instalez acolo. Voi nu?
Poate ma faceti sa pun un afis pe gard: ”Primesc fete in gazda”. Ce ziceti, pun covorul rosu?

#10
silesax

silesax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 47,162
  • Înscris: 15.10.2009
eu totusi nu inteleg ?!..in primul post spui ca din casa a ramas peretele nordic . unde o sa locuiasca parteneri??.langa perete?
parteneri sau familia trebuie sa aiba venitul lor pentru a trai pina veti imparti roadele munci ?

#11
alan9697

alan9697

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 43
  • Înscris: 14.02.2010
Sile, ce-mi facusi, Sileeee! Pai, asa ma stii tu pe mine? Cum langa perete, sa-l darame? In livada, sub pomi! Sa aiba venitul lor pana mor! Ce roade ale muncii?
Glumesc, desigur. Probabil erai obosit, la ora aia, Sile. Stii cat dureaza sa faci un schelet din patrati de 10 cm, 4/4 m , imbracat in sandwich de osb, vata, gipscarton?
Esti interesat sau intrebi ca Celentano?
Peste 2000 au citit aceasta propunere. Niciunul interesat. Unde am gresit? Nu pot sa cred ca intra pe forum oameni din plictiseala, sau care se mint singuri. Propun o asociere fara sa pun conditii, sa cer cota parte etc. si ce primesc? Intrebari de ,,geniul” lui Silesax? Pai d-aia vorbeste Isarescu de Las Fierbinti, de aceea nu avem cooperative si asocieri. Mai bine cu ajutor social decat sa muncim? Mai bine somam decat sa facem ceva? Dar ne plangem tot timpul. Altii sunt de vina de esecul nostru. Noi nu am avut ”noroc”. Sau generatia ” de sacrificiu”. Ori alte motive. Brucan cu ”stupid people”, sau ”20 de ani”? Nu, mai mult. Mult de tot, poate doua generatii. Visati oameni buni. Intrati pe forum si visati. Daca nu schimbati nimic nici viata actuala nu vi se va schimba. Traiti ca pana acum. Adica ”sa traiti bine”.
Doamne-ajuta!

#12
silesax

silesax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 47,162
  • Înscris: 15.10.2009
:))))))..rasups de raspuns.

#13
alan9697

alan9697

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 43
  • Înscris: 14.02.2010
La multi ani!
Un 2024 cu sanatate, bucurii alaturi de cei dragi, realizari si impliniri va doresc.

Ultima strigare: ofer 49% din tot ce se va produce pe teren cui va dori sa puna umarul la crearea unui loc de relaxare dar si aducator de venit. Finantez si particip la tot ce vom hotari. Eu voi creste pasari 90% dar si alte animale pt autoconsum si vanzare. Doresc sa ridic adaposturi/case din materiae naturale. Nu betoane! In rest sunt deschis la ce ar dori asociatul. E loc pt multe activitati pe doua hectare.
Nu cer cota parte in bani sau aport in natura pentru cei 49%. Doar sa locuiasca acolo si sa participe la activitatile zilnice. Particip cat ma tin puterile, voi locui tot pe teren, nu voi sta in Ploiesti sau sa ma uit cum munceste partenerul. Am nevoie de cineva care sa aiba grija de gospodarie in caz ca sunt fortat sa plec in urma unei urgente. Altfel nu m-as duce nici pana in sat. Nu le am cu bautura, fumatul, stat la telefon etc.
Ce stabilim de comun acord trecem intr-un contract, inclusiv termenul de colaborare de minim un an. Nu caut sa ma pricopsesc. Multumesc Domnului am mai mult decat imi trebuie. Motivatia mea este crearea unui activ care sa aduca un venit pentru care baietii mei sa renunte la a mai lucra pt altii si de a nu vinde terenul cand il vor mosteni.
Astept sugestii, idei etc. de la cei care au fost in situatia mea si au rezolvat-o.
Va rog pe toti sa va ganditi la cineva care credeti ca merita sa fie ajutat. O persoana sau familie care nu a avut sansa unei vieti fara griji sau careia nu i-a rasarit soarele pana acum. Nu raman dator de obicei si va mutumesc anticipat.

#14
alan9697

alan9697

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 43
  • Înscris: 14.02.2010
Am luat 98 custi crestere pui, 95 x 56 x 25 cm, si 100 puicute de16 saptamani. Urmeaza sa iau cocosii cand procentul de ouat va fi de 50%. Am incubatoare de 4000 oua. Daca nu gasesc pe nimeni interesat va trebui sa caut unde sa duc totul. In loc sa stau pe terenul meu.

#15
Geo-logic

Geo-logic

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 29.12.2019
Am aceeași problema
Poate ne asociem

#16
alan9697

alan9697

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 43
  • Înscris: 14.02.2010
Salut, Geo! Multumesc pt raspuns si interes. Intre timp am mai achizitionat 400 puicute ce au azi 9 saptamani si inca 50 cu varste intre 16 si 20 saptamani. Am luat si furaj sa le duc pe toate pana oua. Am inchiriat pe un an un saivan de 120 mp dar folosesc o treime pentru ca e ciuruit. Zici ca s-a filmat Pistruiatul in el. Trebuie carpit peste tot. Eu sunt din Ploiesti. Ma pot asocia cu oricine se afla in rezonanta cu ideea de a creste puicute pentru reproductie, nu pt vandut ouale.Adica dau puicute la intrarea in ouat, partenerul ia cocosi pt ele, incubeaza ouale si vinde doar puicutele. Daca nu reuseste sa le vanda la o zi le creste pana gaseste clienti. Ele sunt 7 lei la o zi si 42 lei la 16 saptamani. In aceasta perioada mananca 6-7 kg furaj si ocupa putin spatiu. Din experienta spun ca puicutele depasesc la rentabilitate rasele mixte sau de carne. Eu am lansat invitatia. Cine e interesat ? S-auzim numai de bine.

#17
Geo-logic

Geo-logic

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 29.12.2019
Salutare!
Se pare că, față de prima postare din 2015,oferta s-a modificat semnificativ. Eu am 4000 mp intravilan în Ialomița și produc plante aromatice în principal. Fiind mai vechi, am dificultăți cu satisfacerea cerințelor și, mai ales cu livrarea comenzilor în București. Oameni buni de muncă nu se mai găsesc, și nu pentru că sunt leneși ci pentru că sunt luați de microbuze și autobuze și duși la București unde au activitate și salarii tot anul. Cu noile legi nu-mi pot permite să plătesc salarii pe timp de iarnă.
În doi-trei ani voi fi nevoit să vând afacerea și să plec dacă nu găsesc o rezolvare. Sunt aterizat aici în urmă cu 15 ani împreună cu fiul meu. A cumpărat teren, 17 ha,am construit cele necesare și am pornit o ferma de producție plante medicinale care apoi a evoluat în ferma de legume bio și plante aromatice. Am crescut și păsări pentru sacrificare și livrare (cca 1200 găini, rate, gâște).Fiul meu nu a fost mulțumit de rezultate și s-a întors în IT iar apoi a plecat în SUA.
Ca să revenim la oile (sau puicutele) noastre, eram interesat de oferta cu dezvoltarea unui loc de producție și relaxare pe cele doua ha cuprinzând legume, pasaret și pomi. Oferta cu scos pui și vândut nu e de mine. Am făcut așa ceva în urmă cu 20 de ani. Apoi sunt producători specializați pe așa ceva cu care e greu de concurat.
Multă sănătate și succes!

#18
alan9697

alan9697

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 43
  • Înscris: 14.02.2010
Salutare!
Nu am modificat oferta. Am spus ce-s nevoit sa fac in lipsa de asociat. Eu doua activitati le fac din placere si de aceea imi ies f. bine. Cresterea pasarilor am inceput-o in 2002. Taierea copacilor pentru primarii si firme o fac din 1999. Grija pe care o port animalelor se intoarce insutit mai mult. La oameni ...  nu comentez. De aceea prefer sa privesc joaca iepurilor, sa ma tavalesc prin iarba cu cainele si sa vad puii crescuti de mine urmarindu-ma ca pe o closca. Nu ma crede nimeni daca spun cum vorbeam cu un vier vietnamez si el ma asculta si reactiona. Nu mai vorbesc de ciobanescul german.
Referitor la ideea cu productie si relaxare pe cele doua ha sunt deschis la orice propunere. Acolo este o zona cu izvoare, panza freatica f. aproape, o liniste de-ti sparge timpanele, peste o mie de ha cu verdeata, fara trafic, capat de linie, acces 365 zile pe an. Inchei ca ma ia valul.
Ploiestiul ,, nu ma mai incape”, ,, mi-a ramas mic”. Dac-as putea sta acolo zau daca mi-ar mai trebui sa vin in oras.
Sanatate, bucurii si vesti bune!

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate