Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...

La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!

La multi ani @burebista!
 La multi ani de Florii!

Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)

Care mai sunt mediile de admitere...
 Laptop cu HDD atasare memorie MMC...

Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...
 Intoleranța lactoza- vegan v...

Tobe acustice insonorizare in blo...

Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012
 

De pe internet luate la lume date

- - - - -
  • Please log in to reply
41 replies to this topic

#1
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,537
  • Înscris: 30.10.2003
Daca ati citit un articol interesant pe net si vreti si altii sa-l citeasca/sa-l comenteze/sa-l dezbata :D puteti sa-l puneti aici.

Sa incep eu cu un articol de pe un blog:

Mulțumesc, Raiffeisen!

În ultima vreme, mă simt tot mai uimit de oameni. De cei apropiați sufletului meu, de colegi, ori de străini. Ieri, m-a pus pe gânduri comportamentul unei doamne care lucrează pentru Raiffeisen România. O sucursală din România. Trebuia menționat! :)
Povestea e cam așa: dat fiind că aveam nevoie de o bancă deschisă sâmbăta, am dat repede o căutare pe Internet și am aflat că sucursala de la Vitan este disponibilă. Zis și făcut. Am pornit către sucursala galbenă. Odată ajuns acolo, văd o ditamai coada. Aștept, căci altă soluție nu prea mai aveam. În timp ce mă jucam, mai auzeam din când în când câte un: “E totul în regulă?” sau “Vă mai așteptăm pe la noi!”. Nu am dat prea multă importanță acestor vorbe, cu atât mai mult cu cât eram destul de concentrat la jocul de pe telefon. Ei bine, când ajung la ghișeu, intră în scenă doamna de acolo. Căci dumneaei nu muncea, ci “se juca”. M-a întâmpinat cu căldură.
-Bună ziua, îmi dați vă rog un buletin?
(Mă roagă! De mult nu m-a mai rugat cineva ceva într-o bancă. Mă conformez)
-Ce tranzacție doriți să efectuați, domnule Claudiu?
(Domnule Claudiu? Ultima oară când cineva mi-a spus astfel era la mișto)
-Despre ce sumă e vorba, dragă domnule?
(Dragă domnule… Wow)
……………………………………………………………….
-Vă rog să semnați!
Semnez cu drag. Îi zâmbesc, la fel face și dumneaei. Nu mă pot abține și o întreb:
-Stimată doamnă, mereu sunteți la fel de politicoasă și drăguță sau aveți doar o zi foarte bună?
-Nu cred că ați mai fost pe aici, domnule Claudiu. Eu sunt de părere că atunci când vii la serviciu trebuie să-ți lași problemele acasă. Nu este nimeni obligat să suporte la acest ghișeu un om supărat. Și astfel fac și eu. Nu e greu să zâmbești și să fii amabil.
-Vă mulțumesc!
-O zi bună și vă mai așteptăm pe aici!
Astfel mi-a vorbit o doamnă de la ghișeul unei bănci bucureștene (am aflat ulterior că se numește Bucur).  Era sâmbătă. Era la serviciu. Era politicoasă. Era normalitate!


Noah care e prin zona si are timp sa verifice ce a zis nenea? :D Chiar mai exista si oameni din astia?

#2
0x0c

0x0c

    Membru inferior

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,799
  • Înscris: 28.07.2014
Asta-i cea mai bună strategie a unei bănci. Vorbeşte frumos cu clienții să-i facă să se împrumute şi să nu fie atenți ce semnează. :)

#3
tehnics

tehnics

    acolo unde vara-i zi la miezul noptii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,845
  • Înscris: 01.11.2005

Quote

Eu sunt de părere că atunci când vii la serviciu trebuie să-ți lași problemele acasă.
...corect. Si vice-versa trebuie sa fie valabila: cand esti acasa trebuie sa uiti si unde lucrezi. Chiar acum o saptamana discutam intr-o sedinta, la o discutie libera in pauza, cu un beneficiar al unor nave despre cam cum e sistemul de munca in Norvegia la care eu i-am raspuns prompt: cand se termina programul eu plec direct acasa si nici nu ma intereseaza ca nava ta s-ar putea scufunda si dupa ce ies de pe usa de la servici, uit si unde lucrez si ce faceam acum 5 minute. Nu stiu care a fost impactul in mintea lui dar mi-a spus ca asa ar trebui sa gandim toti dandu-mi exemplu chiar viata lui personala care defapt nu era nici una.
Deci doamna de la ghiseu a procedat corect.

Quote

Asta-i cea mai bună strategie a unei bănci. Vorbeşte frumos cu clienții să-i facă să se împrumute şi să nu fie atenți ce semnează.
...gresit. Romanii se imping cu capul inainte si semneaza ca primarul fara sa consulte un avocat - nu costa chiar o avere dar cel putin primesti niste sfaturi care te-ar putea sa gestionezi situatia mai bine.

Edited by tehnics, 29 January 2015 - 19:53.


#4
OmulLLORT

OmulLLORT

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,756
  • Înscris: 06.09.2014
ce varsta avea 'doamna' ?

#5
Nazmi

Nazmi

    Active Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 1,144
  • Înscris: 08.08.2014

 OmulLLORT, on 29 ianuarie 2015 - 20:13, said:

ce varsta avea 'doamna' ?

Sau mai bine zis cum arata domnul....

#6
balauru69

balauru69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,869
  • Înscris: 27.08.2005
Depinde foarte mult de om. Am avut colegi care castigau 1.500 Euro / luna, si tratau clientii cu scarba si sictir. Aceeasi firma, alti colegi mult mai prost platiti, foarte OK si joviali fata de client, ii explicau aluia orice, fara sa li se para ca e o povara.

#7
wiseguy76

wiseguy76

    just don't

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,221
  • Înscris: 24.05.2006
Eu m-am dus la mine la cartier...tot astia galbeni, sucursala Far, Constanta. Intru, nimeni. Ma uit in jur, toate birourile goale. Stau, stau, ca intr-un film ciudat, in mijlocul bancii goale. Iese una, mestecand agale- ''Da?''...''Aaa...vreau si eu sa depun niste bani''. Se deplaseaza, tot agale, la ghiseu, raspnadind un miros de castravete si de sunca presata. ii dau buletinu', banii, imi da sa semnez chitanta aia.
Zic, ''vreau sa fac si eu cerere sa primesc extrasul de cont pe mail''...se uita la mine, inca mestecand...''Mda, trebe cu sefa, dar, va dati seama, e la masa''. Am realizat ce inseamna asta, m-am retras imediat, rusinat ca am indraznit sa intreb asa ceva.

#8
Octavian_SK

Octavian_SK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,668
  • Înscris: 24.06.2011
Daca e vorba de sucursala de la Piata Alba Iulia nu te lasa pacalit; am avut in trecut niste show-uri cu ei de numa numa: de exemplu sa-mi dea CI la masina care tocmai achitasem in totalitate creditul cica sa astept o saptamana; cand am inchis conturile cu ei cica iar sa mai vin, numa dupa ce le-am zis ca le pun cardurile in brate si sa se spele cu ele pe cap ca nu mai intereseaza mi-au facut toate formalitatile pe loc; si nu, nu sunt nesimtit, am platit toate comisioanele, dobanzile etc la zi fara pic de intarziere iar tu banca vrei sa ma plimbi de azi pe saptamana viitoare...inacceptabil; eu in sucursala aia n-as mai intra neam...:)

#9
Gady_paul

Gady_paul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,421
  • Înscris: 12.01.2008

 balauru69, on 29 ianuarie 2015 - 20:35, said:

Depinde foarte mult de om. Am avut colegi care castigau 1.500 Euro / luna, si tratau clientii cu scarba si sictir. Aceeasi firma, alti colegi mult mai prost platiti, foarte OK si joviali fata de client, ii explicau aluia orice, fara sa li se para ca e o povara.

Numai in Romania depinde de om. In alte parti toti oamenii sunt la fel de politicosi.

#10
alexkr

alexkr

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 697
  • Înscris: 23.04.2014
Daca bagi 10 kile de cash in cont, o sa iti zica "dragutule."

#11
Serpent

Serpent

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,236
  • Înscris: 09.01.2004
Un banc vechi, dar de actualitate:
Unul mai jerpelit intră într-o bancă.
La ghişeu, îi zice fetei:
- Duduie, vreau să depun nişte cacati de bani în cacatul vostru de bancă...
- Domnule, în banca noastra, noi nu permitem asemenea vocabular. Îl chem pe şefu'
- Care-i problema, domnule? întreabă şefu'.
- I-am zis duduii că vreau să depun nişte cacati de bani în cacatul vostru de bancă...
- Despre ce sumă-i vorba ?
- A, un cacat de vreo două milioane de dolari...
- Şi curva asta nu vrea să vă servească?

Posted Image

#12
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,537
  • Înscris: 30.10.2003
Adam Müller Guttenbrunn descrie cu aroganţă şi dispreţ starea de fapt din Banat de la finele secolului al XIX-lea, una dintre etapele de colonizare germană din această zonă. „Ca rezultat al creşterii importante a populaţiei germane, terenurile ţărăneşti din multe zone au fost împărţite în loturi mai mici...Însă faptul a fost contrabalansat în alt mod. Multe dintre satele germane, foarte populate, erau înconjurate –aşa cum am văzut eu de mai multe ori-de aşezări româneşti. Dar pământul care aparţinea acestor sate a trecut adesea în posesia satelor germane vecine. Chiar dacă nu a fost cumpărat, el era măcar arendat de către germani. Multe sate româneşti au devenit astfel aşezări de lucrători zilieri. Dar ei nu pot fi numiţi nici aşa, fiindcă e cunoscută lipsa de dorinţă şi aversiune faţă de muncă a acestui popor care acceptă să lucreze pentru salariu numai în cazuri excepţionale. Niciodată nu poţi conta cu certitudine pe un asemenea lucrător”, a scris Adam Müller-Guttenbrunn.

„Acest popor care evită munca şi care are disponibilitatea pentru o viaţă nomadă ar fi putut fi în mod sigur germanizat, dacă un număr mare de germani ar fi fost dispuşi să migreze în satele locuite de români. Din păcate, ei nu erau dispuşi la aşa ceva sau o făceau numai rareori. Prefereau să meargă mulţi kilometri până la câmpul lor, decât să locuiască alături de oameni pe care îi privesc ca fiind oricum inferiori şi cu care ei nu se pot compara în niciun fel”, scrie cel mai reprezentativ autor al şvabilor bănăţeni.

Adam Müller-Guttenbrunn s-a născut în mijlocul unei comunităţi de şvabi bănăţeni, fiu al unor ţărani din Guttenbrun (azi Zăbrani). A urmat şcoli în limba germană, în localitatea natală, la Sibiu şi Timişoara, unde a practicat diferite meserii. În 1870 a plecat la Viena, a lucrat ca telegrafist la Linz şi Bad Ischl. Între timp a studiat în continuare ca autodidact, scriind şi piese de teatru. Abia în 1879, când lucrările sale ajung pe mâna directorului teatrului din Viena, reuşeşte să se mute în capitala Imperiului Austriac. A fost, pe rând, funcţionar, foiletonist şi critic de teatru.

Inca de pe atunci eram priviti ca niste lenesi ordinari.

#13
Serpent

Serpent

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,236
  • Înscris: 09.01.2004
Hai ca-ti raspund si la asta tot cu un banc:

Un judecator (german?!? Posted Image ) trimite un roman si un tigan la spinzuratoare. Locul unde urmau sa fie executati astia era deasupra unui riu ,legati de grinzile unui pod.
Prima data il iau pe roman, ii pun funia de gat, ii dau branci peste parapet dar se desface nodul - cade romanul in apa si scapa inotind.
Vazind asta, tiganul zice:
-Bai manca-v-as, mie sa-mi legati bine nodul, ca mi-e lene sa inot azi!

Edited by Serpent, 03 February 2015 - 17:32.


#14
tfmercedez

tfmercedez

    BUFU

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 72,611
  • Înscris: 15.06.2007
Vorba dulce mult aduce. Sa fi vazut ce lapte si miere era tipa care mi-a facut cardul la ING.
Si am.mai intalnit si la enel, au acolo niste pustoaice 21-25 de ani, puse ca sa dea sfaturi de completat formulare etc. Explica la pensionari cum sa plateasca la pay point etc.

Ah si la un OMV era una avea niste balcoane.. si ma tot intreba daca mai vreau ceva, si-mi statea pe limba sa-i zic, ca imi ofera totul in afara de ce ma intereseaza..

#15
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,537
  • Înscris: 30.10.2003
Unde la Ing? In centru?

#16
tfmercedez

tfmercedez

    BUFU

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 72,611
  • Înscris: 15.06.2007

 Bursul, on 09 februarie 2015 - 07:06, said:

Unde la Ing? In centru?
Pe take ionescu.

#17
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,537
  • Înscris: 30.10.2003
Pare greu de crezut, dar aproape 2.000  de oameni  Posted Image Posted Image dintr-un sat bistritean pun linistiti capul pe perna in fiecare noapte, fara sa incuie vreodata usa.
Nu isi bat capul cu zavoarele nici ziua, cand pleaca de acasa, pentru ca se lauda ca la ei in sat nu s-a auzit de hoti. Mai mult, lasa matura in poarta, semn pentru vecini si eventualii musafiri ca nu e nimeni acasa.
La 70 de kilometri de Bistrita, se afla comuna Negrilesti, ai carei locuitori se mandresc ca nici ei, nici inaintasii lor, nu au auzit vreodata de un furt. Lacate nu foloseste nimeni, iar cheile sunt si ele doar de decor.
Ioana Silghi, localnica: "Am cautat-o pe vecina si am vazut doar semnul ca e dusa pana in vecini pe aici, era matura in usa, e un vechi obicei. Avem incredere unii in altii. Cred ca ne-a asezat Dumnezeu intr-un loc minunat si ar fi pacat sa il pangarim."
Reghina Buceac, localnica: "Mie mi-a ramas usa si neincuiata fara matura si tot nu a intrat nimeni. Am doua intrari si aia in fata a ramas doua saptamani neincuiata si nu a intrat nimeni."
Toti localnicii lasa matura in usa, chiar daca nu mai stie nimeni de unde a aparut acest obicei.
Buhutan Gheorghe, localnic: "Vechi, de cand sunt eu, de 74 de ani si asa-i. Mergi undeva, pui matura in usa si te duci."
Localnic: "Oamenii la noi nu-s talhari, in sat. La noi nu se fura, nu se batjocoresc, nu se bat."
Buna intelegere dintre sateni predomina si pe plan religios, intre romano-catolicii si ortodocsii din comuna.
Zinveliu Dumitru, preot Negrilesti: "Sunt doua Biserci si s-a hotarat sa se tina slujba in ambele. In vara, incepand cu Pastele si pana in 9 noiembrie tinem aici si de la Sfintii Mihail si Gavril ne mutam in cealalta biserica unde avem incalzire centrala."
Oamenii spera ca acum, dupa ce li s-a dus vestea, comuna lor va deveni un exemplu pentru cei din afara. Iar matura lasata in usa nu va ajunge o invitatie pentru hoti.

http://stirileprotv....nu-se-fura.html

Deci sunt 2000 de persoane. Obiceiul cu matura am mai auzit-o tot intrun sat de pe langa Sibiu, insa acolo cred ca se incuie usa de la casa, dar nu sia aia de la curte. Mai era un sat unde satenii  agatau  dimineata plasa cu bani, venea soferul strangea banii si punea painea in plasa.

Edited by Bursul, 14 February 2015 - 21:03.


#18
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,537
  • Înscris: 30.10.2003
Doi copii din comuna Săcuieu, de 5 luni şi 2 ani, au fost transportaţi, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la Bucureşti cu o aeronavă militară. Aceştia au arsuri pe 70% din suprafaţa corpului. Ei erau în casă când a început incendiul, de la un horn neizolat. Tata era în sat la muncă, iar mama era la vecini. Un adolescent de 16 ani, de etnie romă, i-a scos pe cei doi din casă.

Kinderul meu are 1 an si 7 luni. Abia ajung sa trag o fuga sa arunc gunoiul, nu-l las din ochi ca nu stii cand face o boacana. Cum puii mei sa lasi un bebe de 5 luni si sa te duci prin vecini? Posted Image
In momentul asta ii doresc sa si-o ia in gura de la barbatu-su. Cat despre tigan, jos palaria!Posted Image


http://adevarul.ro/l...48da/index.html

Edited by Bursul, 09 May 2015 - 15:00.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate