Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Media player Dune -streaming Andr...

Ordinea corecta casa in roșu...

Aplicatii optimizate pentru Apple...

Inundatie casa si administratorul...
 Statiuni balneo pentru recuperare...

Smalt crapat lavoar - se poate re...

Biorinil, se mai poate gasi totus...

Lipire imagine foto pe cabochon d...
 Motor 4 timp ohv.

Crapaturi zid despartitor camere

A murit Bernard Greene (B.G. Prin...

Rotatie anvelope
 Aparat de radio

Site-uri si a d block (poll)

4/5g - este necesar a se inlocui ...

Dressing pe comanda - Bucuresti
 

Gnome 3 nu listeaza aplicatiile

- - - - -
  • Please log in to reply
20 replies to this topic

#1
Zinus

Zinus

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,735
  • Înscris: 23.04.2014
Salut!
De la un timp gnome nu imi listeaza aplicatiile instalate, nici extensia pentru meniuri de aplicati (Applications menu) nu functioneaza. Folosesc Arch si am instalata tema elegance colors.

Attached Files


Edited by Zinus, 21 January 2015 - 18:13.


#2
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,541
  • Înscris: 31.01.2009
Cu alta tema cum se comporta? Ai incercat cu alt cont de user cu setari implicite?
Din cate citesc in wiki-ul Arch sunt o gramada de probleme cu Gnome3!

#3
rich1974

rich1974

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,275
  • Înscris: 25.07.2007
singura chestie pe care pot sa ti-o sugerez este sa inlocuiesti GDM (daca ai GDM) cu lightdm. trebuie sa instalezi lightdm.
daca ai systemd
# systemctl disable gdm.service
# systemctl enable lightdm.service
# reboot

dar daca tema default merge bine, atunci e de vina tema pe care o folosesti acum. ce sa faci, astea sunt beneficiile customizarii.

Edited by rich1974, 21 January 2015 - 18:57.


#4
Zinus

Zinus

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,735
  • Înscris: 23.04.2014
Cu un alt user cu setari implicite merge, problema a parut la vreo doua saptamani dupa ce am instalat tema. Nu am gdm, ci kdm, o sa inerc si lightdm.

#5
Zinus

Zinus

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,735
  • Înscris: 23.04.2014
Am incercat cu lightdm si cu tema default si nu sa problema tot nu a disparut.

#6
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,541
  • Înscris: 31.01.2009
Deci e vorba de tema sau setari personale in cel mai rau caz!

#7
Zinus

Zinus

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,735
  • Înscris: 23.04.2014
Sa inteleg ca rezolvarea ar fi intoarcerea la setari default?

#8
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,541
  • Înscris: 31.01.2009
Incearca alte teme mai intai. Daca dupa reboot problema persista poti sterge toate setarile personale privind Gnome3.

Edited by shogun1, 21 January 2015 - 20:00.


#9
Zinus

Zinus

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,735
  • Înscris: 23.04.2014
Am incercat si alte teme, dar problema tot a ramas. Fisierel de configurare sunt in .gnome?

Edited by Zinus, 21 January 2015 - 20:24.


#10
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,541
  • Înscris: 31.01.2009
Din cate citesc ~/config/dconf/user.
Vezi si aici: http://askubuntu.com...to-the-defaults

LE: in cel mai rau caz stergi tot ce-i cu punct in fata: rm -rf ~/.*

Edited by shogun1, 21 January 2015 - 20:56.
Completari


#11
Zinus

Zinus

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,735
  • Înscris: 23.04.2014
Cred ca este un bug, nu merge nici cu setarile default. Acum problema a aparut si la alti useri, care au setari implicite.

Edited by Zinus, 21 January 2015 - 21:41.


#12
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,541
  • Înscris: 31.01.2009

View Postrich1974, on 21 ianuarie 2015 - 18:56, said:

dar daca tema default merge bine, atunci e de vina tema pe care o folosesti acum. ce sa faci, astea sunt beneficiile customizarii.
De fapt astea-s "beneficiile" unor interfete precum Gnome3 sau Unity! E ridicol sa ai  probleme de astea la schimbarea unei teme, wallpaper sau mai stiu eu ce...
E-adevarat ca uneori e si vina utilizatorilor sau vreo incompatibilitate hardware, totusi problema de fond ramane.

#13
rich1974

rich1974

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,275
  • Înscris: 25.07.2007
eu folosesc destul de mult interfetele unity si gnome-shell si nu am avut niciodata probleme cu ele. dar am inteles filosofia lor, cel mult schimb wallpaperul si adaug aplicatia "caffeine". asta e, interfetele astea sunt rigide, asa le-au gandit dezvoltatorii. eu sunt doar un parlit de utilizator, nu ma apuc sa-i critic.

#14
Takeyuuki

Takeyuuki

    Junior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 169
  • Înscris: 30.09.2014

View Postrich1974, on 21 ianuarie 2015 - 18:56, said:

singura chestie pe care pot sa ti-o sugerez este sa inlocuiesti GDM (daca ai GDM) cu lightdm. trebuie sa instalezi lightdm.

Pe bune? Coane lasate de dat sfaturi. Stii de ce se ocupa gdm, lightdm, xdm, kdm? Ce dracu treaba are xDM, unde x = g, k, light, x, cu problema de mai sus. Posibil bug in gnome3 la modul general sau doar in Arch.

@Zinus: Fa un backup la ce ai important in home apoi da un reboot si intri in consola ca root si stergi ce ai in /home/~user si care ar tine de setari de gnome3, nu stiu pe unde isi baga gnomele coada ca nu il folosesc. Daca stergi ce ai in /home/~user cand esti logat ca ~user sub X la logout / reboot va salva setarile la loc, aceleasi setari cu care ai deja probleme. Uitate prin log-uri si prin etc vezi daca gasesti ceva in neregula.

Edited by Takeyuuki, 22 January 2015 - 21:11.


#15
Zinus

Zinus

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,735
  • Înscris: 23.04.2014
Am sters tot ce tine de gnome din home, log-uri in legatura cu gnome nu am gasit. Oricum, incepuse sa imi dea crash-uri, asa ca m-am reintors pe kde  (am mai avut probleme in gnome cand incercam sa fac costumizari).

p.s: dm-urile nu se ocupa cu administrarea DE/WM-urilor (in sensul ca te ajuta sa intri/schimbi interfetele) si cu log-inul?

Edited by Zinus, 22 January 2015 - 21:36.


#16
Takeyuuki

Takeyuuki

    Junior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 169
  • Înscris: 30.09.2014

View PostZinus, on 22 ianuarie 2015 - 21:22, said:

p.s: dm-urile nu se ocupa cu administrarea DE/WM-urilor (in sensul ca te ajuta sa intri/schimbi interfetele) si cu log-inul?

Ba da, ruleaza la inceput si te lasa sa alegi DEul / WMul dorit plus login-ul in sistem sau reboot / shutdown la masina, si doar atat. Nu are treaba DMul folosit cu problema pe care o aveai tu cu gnome de asta am raspuns lui rich1974 sa se lase de sfaturi ca unele din "sfaturile" sale au fost pe langa rau de tot.

#17
rich1974

rich1974

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,275
  • Înscris: 25.07.2007
sigur ca da, nu are nici o treaba. eu nu inteleg de ce te cobori tu frate la prostia nostra, nu ti se pare ca-ti murdaresti stiinta?
ia citeste aici:
https://ask.fedorapr...nly-after-boot/

vezi ce scrie acolo? AFTER BOOT

mesajul e clar pentru initiator: pe gnome-shell si unity nu faci customizari.

Edited by rich1974, 22 January 2015 - 22:28.


#18
Takeyuuki

Takeyuuki

    Junior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 169
  • Înscris: 30.09.2014

View Postrich1974, on 22 ianuarie 2015 - 22:26, said:

sigur ca da, nu are nici o treaba. eu nu inteleg de ce te cobori tu frate la prostia nostra, nu ti se pare ca-ti murdaresti stiinta?

Ai incercat sa dezinstalezi *dm? Ce crezi ca se intampla? Dupa ce incerci vino cu replici ca cele de mai sus, pana atunci nu. Asa ca si cunostiinte generale, _NU_ am avut / nu am impresii ca _STIU_ sau ca sunt _destept_ in majoritatea cazurilor vorbesc din experienta. Si da fara *DM instalat chiar in runlevel 5 tot in consola ajungi si da la startx tot in DE / WM ajungi deci da *DM-ul porneste primul dupa X ca sa iti permita sa te loghezi si sa alegi DE-ul / WM-ul sau sa repornesti / opresti masina. Nu am instalat distro-uri doar click click, asa ca chiar daca nu sunt un geniu in Linux tot am mai invatat ceva.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate