Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Fragezit carne
Last Updated: Sep 28 2016 19:58, Started by
GeorgVe
, Dec 28 2014 18:25
·
0
#1
Posted 28 December 2014 - 18:25
Voi in ce lasati carnea de vita/porc sa se fragezeasca? SI cat?
|
#2
Posted 28 December 2014 - 18:31
pentru ce?
in apa in apa cu sare in vin in bere etc... |
#3
Posted 28 December 2014 - 18:33
GeorgVe, on 28 decembrie 2014 - 18:25, said:
Voi in ce lasati carnea de vita/porc sa se fragezeasca? SI cat? |
#4
Posted 28 December 2014 - 18:41
Pui si sare in marinata? Am inteles ca daca pui sare nu este recomandat sa o tii mai mult de 5-6 ore
|
#7
Posted 28 December 2014 - 19:10
Dexter Dude, on 28 decembrie 2014 - 18:43, said:
Fara sare ! Intareste carnea . Mai confirma cineva asta? Eu intotdeauna pun sare, ba chiar un pic mai multa, am citit ca oricum carnea retine cata sare este nevoie. Chiar zilele trecute am marinat niste carne de vita (tinuta la marinat 2 zile afara, am cam exagerat) si a iesit perfecta la cuptor. In loc de vin sau alaturi de acesta se poate folosi zeama de lamaie sau otet indoit cu apa, sau amestecul acestora, de fapt acidul din ele asigura fragezirea carnii. Si ulei mai pun, vad ca nu s-a pomenit de ulei si condimente cum am inspiratie:). Edited by shefa, 28 December 2014 - 19:13. |
#8
Posted 28 December 2014 - 19:11
retine cat are ea nevoie da nu cand balteste intr-o marinata. tocmai ce am spus mai sus, fiecare o face in stilul lui
|
#9
Posted 28 December 2014 - 19:12
#10
Posted 28 December 2014 - 19:27
|
#11
Posted 28 December 2014 - 20:08
shefa, on 28 decembrie 2014 - 19:10, said:
Fara sare? Mai confirma cineva asta? Eu intotdeauna pun sare, ba chiar un pic mai multa, am citit ca oricum carnea retine cata sare este nevoie. Chiar zilele trecute am marinat niste carne de vita (tinuta la marinat 2 zile afara, am cam exagerat) si a iesit perfecta la cuptor. In loc de vin sau alaturi de acesta se poate folosi zeama de lamaie sau otet indoit cu apa, sau amestecul acestora, de fapt acidul din ele asigura fragezirea carnii. Si ulei mai pun, vad ca nu s-a pomenit de ulei si condimente cum am inspiratie:). |
#12
Posted 28 December 2014 - 20:51
Nu exista o reteta universal valabila. Fiecare tip de carne, merge cu anumite arome. Si cu anumite tipuri de aciditate. Una e vanatul, asta e vitelul de exemplu.
|
#13
Posted 29 December 2014 - 00:45
shefa, on 28 decembrie 2014 - 19:10, said: Eu intotdeauna pun sare, ba chiar un pic mai multa, am citit ca oricum carnea retine cata sare este nevoie. Nu s-a intarit, dar era atat de sarata ca nu se putea manca. Apoi am dres-o, am tinut-o la desarat in vin si a fost perfecta. Mai putin culoarea, ca fusese vin rosu si arata cam dubios. Dar dupa ce o luam de pe gratar arata bine. |
#14
Posted 29 December 2014 - 09:47
Chiar dacă nu marinezi carnea și vrei să o pui pe grătar,nu se adaugă nici un strop de sare decât după ce ai întors-o și explicația este simplă,atunci când pui carnea pe grătar proteinele de la suprafață se coagulează datorită temperaturii împiedicând scurgerea sucului din carne,iar dacă vei pune sare înainte pierzi mult din suculența cărnii și carnea va deveni tare și uscată,la fel și la prepararea ficatului,nu se adaugă sare decât după ce l-ai întors altfel nu te vei bucura de un ficat fraged și gustos.Carnea de rasol se pune în apă clocotită fără sare pentru că se întâmplă același fenomen proteinele coagulează la suprafață și blochează sucurile în carne,în schimb carnea pentru făcut supă pentru a fi gustoasă zeama se adaugă carnea în apă rece cu sare.Eu marinez carnea cu o zi înainte de a o pune pe grătar într-un baiț de apă sau supă de carne cu piper alb,boia de ardei iute,usturoi pisat,strecurat prin supă și câteva linguri de ulei de măsline,nu adaug alte condimente care strică gustul cărnii,cum ar fi :vin,foi de dafin,cimbru,busuioc șamd., iar după ce o iau de pe grătar,presar cimbru uscat.Acu” fiecare după gustul lui,dar eu fac fripturi pe grătar încins cu lemne de vreo 30 de ani și am făcut tot felul de încercări până am descoperit că sarea joacă un rol principal la reușita unor fripturi suculente și gustoase.
Edited by Viorelsolar, 29 December 2014 - 09:50. |
#15
Posted 29 December 2014 - 14:19
Da, sa traiti , deci o sa incerc si fara sare, daca tot m-am bagat in vorba uite ca am mai invatat ceva, ramane sa si aplic si sa compar.
In ceea ce priveste sarea multa, mai mult ca sigur cat pun nu e multa fiindca stiu ca gatesc cam nesarat, pe principiul ca "sa-si puna fiecare dupa gust", si ceea ce mi se parea mult probabil ca era normal sau putin mai mult decat normal. Si da, ficatul fara sare in timplul prepararii! |
|
#16
Posted 06 January 2016 - 12:31
Va dau si eu un sfat:
nu puneti apa in marinata sau in bait! Daca nu aveti suficient vin, puneti bere. e la fel de potrivita ptr. marinarea carnurilor. |
#17
Posted 02 February 2016 - 19:45
Pentru fragezit, doar apa cu sare. Alte adaosuri ii dau arome. Poti sa o si acoperi integral cu sare si sa o lasi peste noapte,fara apa. Apoi trebuie bine spalata si uscata. Daca esti cu inima, nu recomand, fiindca tot foarte sarata va fi.
|
#18
Posted 28 September 2016 - 11:14
Pentru fragezit carnea (strict ptr fragezit) se poate adauga papaya (felii de fruct si/sau seminte).
Dar atentie, sa nu lasati mai mult de 2..3 ore, ca se inmoaie carnea prea mult. Papaya inmoaie carnea! |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users