Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Culturi hidroponice
Last Updated: Mar 15 2020 21:07, Started by
belogerer
, Mar 04 2010 08:30
·
0
#55
Posted 26 August 2012 - 14:40
am o vasta experienta in culturi hidroponice
am lucrat in strainatate ca inginer in aceste sisteme acum in propriul meu atelier,produc pentru extern,diferite sisteme full automate(culturi salata,culturi fasole verde,ceapa verde etc) aduc la cerere,sisteme de incalzit second hand(centrale termice cu calorifere),pe baza de lemne,baloti si ulei folosit de la masini ma gandesc ca cea mai buna reclama se face atunci cand te edresezi la cunoscatori toate sistemele produse de mine sunt testate in romania si chiar se pot vizita sunt singurele medii unde se pot cultiva produse ecologice(fara ierbicide,hormoni etc),in regim super intensive cu o productivitate greu de imaginat pentru mine ar fii o favoare sa colaborez cu viitorii mei clienti,si odata pentru todeauna,sa oprim importurile in tara astept cu drag sa comentati cele de sus mentionate |
#56
Posted 26 August 2012 - 22:18
zoli65, on 26th August 2012, 15:40, said: am o vasta experienta in culturi hidroponice am lucrat in strainatate ca inginer in aceste sisteme acum in propriul meu atelier,produc pentru extern,diferite sisteme full automate(culturi salata,culturi fasole verde,ceapa verde etc) aduc la cerere,sisteme de incalzit second hand(centrale termice cu calorifere),pe baza de lemne,baloti si ulei folosit de la masini ma gandesc ca cea mai buna reclama se face atunci cand te edresezi la cunoscatori toate sistemele produse de mine sunt testate in romania si chiar se pot vizita sunt singurele medii unde se pot cultiva produse ecologice(fara ierbicide,hormoni etc),in regim super intensive cu o productivitate greu de imaginat pentru mine ar fii o favoare sa colaborez cu viitorii mei clienti,si odata pentru todeauna,sa oprim importurile in tara astept cu drag sa comentati cele de sus mentionate poti face o prezentare pentru cultura de salata de la A la Z |
#57
Posted 27 August 2012 - 10:34
#58
Posted 27 August 2012 - 21:35
interesant,dar totusi puteti spune mai in detaliu ,ca pentru un incepator ;din ce este compus sistemul,pretul,daca oferiti si consultanta pe tehnologia de productie,unde se pot vizita....
Edited by mosu456, 27 August 2012 - 21:36. |
#59
Posted 28 August 2012 - 01:06
mosu456, on 27th August 2012, 22:35, said: interesant,dar totusi puteti spune mai in detaliu ,ca pentru un incepator ;din ce este compus sistemul,pretul,daca oferiti si consultanta pe tehnologia de productie,unde se pot vizita.... un ciclu de salata este de 45 de zile spastiu ocupat este 3.5 mp aproximativ 250 de salate pe o baterie seminte de syngenta,drajate, irigare in 2 feluri:sau aquaponic cu pesti(nu am testato niciodata),sau fertilizatori hidrosolubile(eu folosesc scotts) cost:full option(fara accesorii)................700euro Cu accesorii.....................900 euro in accesorii se intelege husa de folie de 250mm+radiator pentru iarna,si umbrire pentru vara se evita cultivarea salatei pe lunile iulie si august(temperaturi prea ridicate) |
#60
Posted 29 August 2012 - 20:35
da chiar aveti preturi de export,mai greu sa amortizez investitia.
|
#61
Posted 29 August 2012 - 21:00
Am mai scris pe aria de agricultura in legatura cu acest subiect....mereu am invocat criteriul financiar....dar bate vantul....din sens opus! |
#62
Posted 29 August 2012 - 21:09
raportat la costuri tot cultura clasica in solar cu dubla protectie mi se pare mai potrivita pentru vremurile actuale
|
#63
Posted 30 August 2012 - 09:19
ei
cand am plecat de aici,si eu eram tare sceptic insa miam revenit repede in primul rand analizele de autentificare eco.miau schimbat parerea dupa care productia in sine nu ai nici o comparatie cu cele din pamant productia e de cel putin patru ori mai mare,iar din punct de vedere a sanatatii................. pai mai ganditiva un pesticid sistemic,cu actionare de contact ,e activ si peste 10 ani am gasit la noi si produse de dupoint,care este interzis de 10 ani in occident,si la noi e cel mai comercializat produs nu stiu ca am voie sa dau si nume(ma dau astia in judecata),dar asta ar fii cea mai mixca problema dar balegarul de vaca,pe care o pun pe camp? la cea mai mica problema,se cheama doctorul si se administreaza antibiotic cu spectru larg,care dupa aia ajunge in camp te trezesti ca mergi la doctor si nu raspunzi la niciun antibiotic(oare dece) mai ganditiva aia cu pestii,chiar e dus la extrem apa chioara,fara pesticide,fara chimicale ,etc |
#64
Posted 30 August 2012 - 13:04
ne gandim,da ne si socotim,si nu prea da masa cu casa,cel putin deocamdata.
|
|
#65
Posted 30 August 2012 - 20:53
#66
Posted 30 August 2012 - 21:26
cred ca dupa aprox. 2 ani se amortizeaza investitia(daca totul merge snur)
|
#67
Posted 30 August 2012 - 21:35
In agricultura nimic nu merge "snur"!
"Snurul" e calculat pe harie. In practica, in ecuatia asta intervine o (mare) necunoscuta: conditiile meteo! Chiar daca cultura asta e protejata, conditiile meteo nu trebuiesc neglijate! Numai bine! Edited by danutz_2009, 30 August 2012 - 21:36. |
#68
Posted 30 August 2012 - 23:15
#70
Posted 31 August 2012 - 00:07
#71
Posted 01 September 2012 - 06:39
am mai scris
luati in considerare ca sunt produse eco(au analize excelente) gustul til da hibridul si mai ales rabdarea in occident se culeg rosiile in stadiul de culoare portocalie,pentru ratiuni de transportare,timp stand etc. Dar producerea zaharatului a pornit.E chestiune de timp ca rosia cu gust de guma de mestecat,sa se transforme intruna cu gust delicios.Deobicei cam 14 zile.Dar nimeni nu o asteapta,ca deja ajunge la parametrii de perisabilitate ridicata. Am vrut sa zic cu asta,ca nu in sine faptul ca e produs in sera,iti de gustul de guma de mestecat,ci faptul ca nu se asteapta coacerea ei. proba luati rosii din supermarket,punetio in ladita,si acoperitio cu un ziar.Lasati intrun loc racoros.,10 zile.Dupa care scrietimi pe forum ce ati observat |
#72
Posted 01 September 2012 - 09:06
pentru danutz
ai adevar pe noi nu prea ne ajuta statul de pilda in suedia,unde am lucrat si eu,doar ca o produci in tara,primesti subventie de 0.2 euro per kg daca si o exporti,mai primesti inca 0.2 nu mia venit sa cred factura catre statul suedez,prin care esti atestat de producator de oxigen si consumator de co2 iti calculeaza masa de verdeata si primestio bani de la stat creditele agtricole o faci prin telefon singura criteriu este sa asiguri marfa contractul o faci la inceputul sezonului,cu un pret minim si maxim dar ma gandeam,ca intrand pe forum,nu o sa dezbatem direct costuri,ci mai degraba tehnologii pai acolo va pot ajuta productia in sine,e strans legata de inradacinare poti creste de 3 ....4 ori productia,daca o pornesti bine pai intrebatima,sa va pot ajuta la costuri,un contabil va trebuie nu uita danutz,ca are computer sistemul de irigare valve ,pompe,robineti etc manopera e infima investitia e ca la orice chestie agricola poate peste 3...4 ani,cu o rata de amortizare de 10 la suta/ciclu |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users