Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Telefon usb3.1

Adaugare watermark, gen Mediafax

Sri Lanka in faliment
 La multi ani @VladVladd!

RADIO BRAILA DENS FM

Amplificator yamaha as 501 in pro...

Electrician sau Instalator sanitar?
 Cate placute RAM sa adaug?

Modul step up dc to dc legat de p...

Cost autorizație de construi...

ajutor vita de vie
 Instrumentala

Duba 4x4

Ca PFA eu platesc cu 4% mai mult ...

clickul se invarte continuu ajutor
 

Culturi hidroponice

- - - - -
  • Please log in to reply
664 replies to this topic

#37
scuterone

scuterone

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 141
  • Înscris: 12.09.2005
danutz nu am afirmat ca produc eu asa ceva, ti-am explicat mai frumos cum 100mp de cultura hidroponica bate lejer 10ha de cultura in camp..binenteles -daca schimbam pe cultura de rosii se schimba socoteala dramatic. multe detalii gasesti accesand google cu "forraje verde hidroponicos" sunt niste filmulete foarte interesante mai ales cu cei de la eleusis sau daca nu ai chef dai doar pe cautare imagini.... majoritatea informatiilor sunt in spaniola pentru ca sistemul este mai dezvoltat in America de Sud.Cultura hidroponica este foarte profitabila de aceea este si foarte scumpa punerea ei aplicare.

#38
danutz_2009

danutz_2009

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,972
  • Înscris: 22.02.2009
Mai inteles eronat! Chestia cu dovezi/poze nu era pentru tine! Este pentru toti colegii!

Costurile initiale (sa le numim de "start") sunt mari!

Am cautat....m-am informat....am cumparat.....dar sunt dezamagit!
Insist, dovediti-mi o ..... oarecare profitabilitate! Nu din calcule! Din practica!
Cu exemple....de cultura....productie....timp de productie....costuri....etc

#39
scuterone

scuterone

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 141
  • Înscris: 12.09.2005
adica doresti ca cineva care practica in Ro cultura hidroponica sa-ti puna la dispozitie toate datele cerute de tine doar
sa-ti demonstreze ca se poate sau ca renteaza? nu doresti prea mult..  :)  ?


revin la subiect :
conditia MINIMA ca cineva sa faca un sistem hidroponic "home made" este de a  avea la
indemana instrumentele de masura a PH-ului si conductivitatii apei fie ca se cumpara
testere ieftine pe cartonase fie aparate de masura. orice sistem conceput fara conditia de
mai sus este destinat esecului in proportie de 95%.

#40
danutz_2009

danutz_2009

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,972
  • Înscris: 22.02.2009
Daca toate datele astea sunt mari secrete ale celui care zice ca a reusit, retrag solicitarea mea!
Nu mai vreau nici o dovada a reusitei!
Dar nici cu simple afirmatii nu voi fi multumit!

Danut-un om care a renuntat la "hidroponice"

#41
AdrianIoan100

AdrianIoan100

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 27.04.2009

View Postdanutz_2009, on 4th November 2011, 17:25, said:

Daca toate datele astea sunt mari secrete ale celui care zice ca a reusit, retrag solicitarea mea!
Nu mai vreau nici o dovada a reusitei!
Dar nici cu simple afirmatii nu voi fi multumit!

Danut-un om care a renuntat la "hidroponice"

:) Sper sa reusesc sa iti confirm eu da sau nu anul care vine. (Sper din toata inima ca o sa fie "da")
Pana una alta, la nivel mic, de "entuziast" si amator pot sa confirm ca merge.
Eu unul am avut rosii, castraveti si capsuni.
Din lipsa de spatiu am impartit plantele pe la cunostinte/rude.
Saptamana trecuta am dat ultimul ghiveci cu capsuni(cu capsuni verzi si in floare)

sere hidroponice se pot numi si cele din Bucuresti foste comuniste care din cate stiu cultiva in galeti. - da, se poate spune ca da
Hidroponic nu inseamna enorm de multi bani. Aztecii foloseau tehnici hidroponice cand plantau semintele pe plute.
Cocopeat gasesti si in Romania.
Daca este cineva interesat poate sa sune la: http://www.capsuni.eu/


View Postscuterone, on 4th November 2011, 11:45, said:

conditia MINIMA ca cineva sa faca un sistem hidroponic "home made" este de a  avea la
indemana instrumentele de masura a PH-ului si conductivitatii apei fie ca se cumpara
testere ieftine pe cartonase fie aparate de masura. orice sistem conceput fara conditia de
mai sus este destinat esecului in proportie de 95%.

Absolut corect, primele plante pe care le-am avut in sistem hidroponic(capsuni) au murit lamentabil in cateva zile. Cand mi-a venit ideea sa verific ph-ul solutiei am vazut ca era asa de acida ca nici nu aveam culoarea aia pe cartonase.

Edited by AdrianIoan100, 04 November 2011 - 18:18.


#42
trestie-de-balta

trestie-de-balta

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,505
  • Înscris: 24.01.2007

View PostAdrianIoan100, on 4th November 2011, 18:13, said:


Absolut corect, primele plante pe care le-am avut in sistem hidroponic(capsuni) au murit lamentabil in cateva zile. Cand mi-a venit ideea sa verific ph-ul solutiei am vazut ca era asa de acida ca nici nu aveam culoarea aia pe cartonase.


Dar ce, bre, matale cultivai in acid clorhidric de nu-ti iesea pe cartonas?

Apropos, stii ce-i ala Ph? Nu de alta, dar induci lumea in eroare la fel cum gasca de pacalici da sfaturi de producerea legumelor in spatii protejate sau in camp, dar ei au experienta cati ani de pensie am eu.

#43
scuterone

scuterone

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 141
  • Înscris: 12.09.2005
PH-ul de obicei creste nu scade dar cum tu zici ca ti-au murit in cateva zile mi-e greu sa cred ca aveai o solutie asa acida.Valoarea PH-ul este logaritmica adica Ph-5 este de zece ori mai acida decat Ph-6 iar Ph-4 este de o suta de ori mai acida decat Ph-6 ...de unde si postul mai acid (decat acidul azotic 69% daca tot suntem la hidroponice) a lui @trestie.  Da-i inainte si documenteaza-te bine ,testeaza un alta, asa a facut si @trestie cand era mai mic de a ajuns la experienta de acum...peste 10-15ani o sa fii foarte experimentat in hidroponice si poti sa faci pacalici pe oricine...

#44
AdrianIoan100

AdrianIoan100

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 27.04.2009

View Postscuterone, on 5th November 2011, 22:18, said:

PH-ul de obicei creste nu scade dar cum tu zici ca ti-au murit in cateva zile mi-e greu sa cred ca aveai o solutie asa acida.Valoarea PH-ul este logaritmica adica Ph-5 este de zece ori mai acida decat Ph-6 iar Ph-4 este de o suta de ori mai acida decat Ph-6 ...de unde si postul mai acid (decat acidul azotic 69% daca tot suntem la hidroponice) a lui @trestie.  Da-i inainte si documenteaza-te bine ,testeaza un alta, asa a facut si @trestie cand era mai mic de a ajuns la experienta de acum...peste 10-15ani o sa fii foarte experimentat in hidroponice si poti sa faci pacalici pe oricine...

:))
Nu ma ofensez, pacalici sunt si eu de asta sunt sigur.
Spun si eu ce am facut/vazut nu sunt expert in materie, nici nu am o pregatire de baza in domeniu, sunt un amator mai entuziast.
Prima data cand am incercat, nu am masurat nimic.
Am pus solutie in apa(cat am avut eu impresia ca trebuie), am pus capsunile in polistiren si am dat drumul la aerator.
Nu am fost  preocupat prea mult de faptul ca face spuma maronie pe margine :D
Sincer, nu am bagat mainile inauntru sa vad de pisca sau nu. :)
Stiu ca la mine era catre portocaliu-rosiatic si pe cartonase arata sa fie intre galben si verde :)

#45
scuterone

scuterone

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 141
  • Înscris: 12.09.2005
asta cu pacalicii este subiectiva in functie de cine emite epitetu'.ce-mi place este ca aici in Ro poti fi jignit foarte usor iar dorinta de cunoastere si de conversatie
a unora care sunt la inceput de drum si vor sa ajute la randul lor cu minimele cunostinte care le au(chiar emitand teorii total gresite) este inhibata de cei care se cred experti in materie...din pacate regula care spune ca cu cat inaintam in viata dobandim experienta si INTELEPCIUNE este departe de a fi adevarata aici.

ca sa revin la subiect trebuie sa ai invedere stabilitatea sistemului-elementul principal-iar stabilitatea sistemului este data de o cantitate foarte mare de apa.reversul monedei este ca acea cantitate o poti folosi un timp limitat deoarece plantele nu absorb nutrientii in ce cantitati ii oferi tu si atunci dupa un anumit timp pot apare deficiente sau toxicitati.

#46
vladutzul27

vladutzul27

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 29.11.2011
Salutare tuturor, am observat ca nu s`a mai postat de mult timp dar am si eu niste intrebari legate de culturile hidroponice:
-pot folosii apa din acvariul cu pesti ? (mediul este controlat, nu sunt probleme cu nitratii / nitritii , PH-ok =pestii sunt foarte ok chiar ii inmultesc)....presupun ca trebuie sa mentionez ca este vb despre pesti exotici ....revin asupra acestui aspect daca este nevoie
Ideea mea este sa plantez rosii intr`un substrat format numai din "pietris" cu granulatie de maxim 4mm iar irigarea sa o fac cu apa din acvariul cu pesti( printr`o pompa care va uda "plantatia" 15minute pe ora , practic la intervale de 45 de min sa porneasca automat irigarea timp de 15 min)
mentionez ca sunt la stadiul de concept momentan dar tare ma bate un gand sa incerc.
plantatia propriuzisa va fii intr`o "cutie" deasupra acvariului pt a reduce distanta de la pompa de apa la suprafata care trebuie irigata iar gravitatia va duce apa inapoi in acvariu( printr`un orificiu prevazut in "cutie")
Credeti ca as avea vre`o sansa?

#47
anknic

anknic

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,961
  • Înscris: 12.10.2004
daca le pui ingrasamant (si trebe sa le pui, ca nu cred sa ajunga nutrientii din apa de la pesti), atunci nu-i o idee buna sa duci apa inapoi la pesti.

#48
AdrianIoan100

AdrianIoan100

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 27.04.2009

View Postvladutzul27, on 29th November 2011, 07:40, said:

Salutare tuturor, am observat ca nu s`a mai postat de mult timp dar am si eu niste intrebari legate de culturile hidroponice:
-pot folosii apa din acvariul cu pesti ? (mediul este controlat, nu sunt probleme cu nitratii / nitritii , PH-ok =pestii sunt foarte ok chiar ii inmultesc)....presupun ca trebuie sa mentionez ca este vb despre pesti exotici ....revin asupra acestui aspect daca este nevoie
Ideea mea este sa plantez rosii intr`un substrat format numai din "pietris" cu granulatie de maxim 4mm iar irigarea sa o fac cu apa din acvariul cu pesti( printr`o pompa care va uda "plantatia" 15minute pe ora , practic la intervale de 45 de min sa porneasca automat irigarea timp de 15 min)
mentionez ca sunt la stadiul de concept momentan dar tare ma bate un gand sa incerc.
plantatia propriuzisa va fii intr`o "cutie" deasupra acvariului pt a reduce distanta de la pompa de apa la suprafata care trebuie irigata iar gravitatia va duce apa inapoi in acvariu( printr`un orificiu prevazut in "cutie")
Credeti ca as avea vre`o sansa?


Ceea ce vrei sa faci se numeste aquaponics, mai nou se implementeaza in orice ferma de crestere intensiva a pestelui.
La linkul de mai jos e un sistem cum vrei sa faci tu.
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/PHXywcFkk0E?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
In mod normal plantelor ar trebui sa le ajunga "nutrientii"(caca-ul) facut de pesti.
Daca plantele sunt pipernicite si galbene inseamna ca nu ai suficient "nutrient" :) si trebuie sa reduci numarul de plante
Eu nu iti recomand rosii deoarece vor multa lumina, si fara supliment nu merg prea bine iarna(cel putin asta am observat eu).
Incearca ceva de genul, ceapa, salata, capsuni, sau plante ornamentale(trandafirii merg superb in hidroponice).
Daca vrei mai multe informatii cauta  pe google/youtube dupa "aquaponics".

#49
marmota_vasi

marmota_vasi

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 423
  • Înscris: 13.02.2008
pe 100mp nu se face productia de pe 10 Ha, nici in cazul furajelor verzi , cu crestere rapida.
inconvenientul e ca daca vrei sa produci iarna, trebuie ca sa pui lumina artificiala, ca etajele de cultura superioare le umbreste/tine in intuneric pe cele inferioare.
Cand lumina ambientala e multumitoare ca si durata/putere, asta inseamna ca se poate scoate vaca si pe islaz, ca e primavara/toamna

Rosiile si nu numai, nu se cultiva cu mare succes pe 'etaje': trebuie lumina artificiala, iar pretul curentului din romanai e aproape la fel ca cel european, iar pt a fi eficient, trebuie folosit ceea ce in romania e ieftin: forta de munca/lumina naturala/caldura naturala.

Poate in ianuarie ma apuc de cultivat ceva salata in casa, intr-o cutie de plastic pe sistemul dwc hobby

#50
scuterone

scuterone

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 141
  • Înscris: 12.09.2005
pentru a fi eficient trebuie sa faci atunci cand nu fac ceilalti si stau la sobita. pentru a fi eficient trebuie sa folosesti lumina,caldura,CO2 toate artificiale..

in cultura furajelor hidroponice nu se foloseste lumina naturala (ma rog, in cultura intensiva)si e productie de 365zile/an

Quote

pe 100mp nu se face productia de pe 10 Ha, nici in cazul furajelor verzi , cu crestere rapida.
ma tare indoiesc ca vei veni cu argumente in a sustine cele afirmate... tocmai ce am furnizat ceva socoteli anteror

Edited by scuterone, 16 December 2011 - 19:51.


#51
scuterone

scuterone

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 141
  • Înscris: 12.09.2005
tocmai ce m-am hotarat sa fac un "iexperiment" cu furajele hidroponice... in curand vor fi detalii si foto (probabil dupa anul nou) sa aducem ceva "viata" pe subiectu' hidroponice....

#52
Gemelu'

Gemelu'

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 28
  • Înscris: 14.05.2006

View Postalan9697, on 16th April 2010, 15:09, said:

Ma gandeam sa incerc ...

Multumesc de mesaj. Piramidele de la Filipesti nu mai sunt de mult acolo. D-aia nu stiam de ce vorbeai.
Ai reusit ceva intre timp? A iesit ceva din seminte? Astept o veste buna!
Week-end placut!
Daca mai este de actualitate topicul, va informez ca piramida despre care se vorbeste era la PITESTI - ARGES. despre asta va ofer un articol, ceva mai vechi, pe care-l gasiti aici http://povesteazilei...in-pitesti.html

#53
tarmis2006

tarmis2006

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 29.12.2011

View Posttrestie-de-balta, on 11th March 2010, 21:15, said:

Da?
Nu-i bai, doar ca la noi nu sunt culturi hidroponice.
Astea necesita multa tehnologie, multa specializare din partea angajatilor si multi bani.

Hectarul are 10 000 m2, tu ai mancat un 0 sau atat ai vrut sa scrii, 1000 mp?




nu mai da cu trestia in balta te rog ,daca nu stii despre ce e vorba...pentru ca dezinformezi,si daca vrea unul sa se apuce de asa ceva..fuge ingrozit numai cind te aude pe tine ce trasnai scoti.eu fac asa ceva si costurile nu sunt nici pe departe cele care le vehiculezi tu aici....pai daca as avea 1 milion de euro crezi ca mi-as mai face sere?arata tu pe unul care a bagat 1 milion pe un ha de sera...pai de pe un hectar cind naiba isi scoate macar investitia?fa un calcul simplu..si taci..nu mai comenta
:nonobad:

#54
anknic

anknic

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,961
  • Înscris: 12.10.2004
ce tare...sa vrei sa citesti ce s-a mai scris la hidroponice si sa dai de un nene care isi face reclama...fara sa fi citit regulamentul...

acilisea era cu hidroponice, nu cu sere, da' ma indoiesc profund ca nu voi gasi reclama asta pe fiecare subiect :)

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate