Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Laptop cu HDD atasare memorie MMC...

Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...
 Intoleranța lactoza- vegan v...

Tobe acustice insonorizare in blo...

Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012
 Baby Reindeer - 2024

Hotii voteaza hoti?!

Camera video masina

Zilele emailului din gospodaria n...
 Best gaming laptop?

Humane (2024)

Recomandare casti 100-150 lei

Schimbare bec far VW Touran 1T3
 

Proiect ferma familiala pasari

- - - - -
  • Please log in to reply
1296 replies to this topic

#109
tavktm

tavktm

    Old school member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,824
  • Înscris: 25.07.2006
Da cine a postat aici off-topic, sau si mai grav, prostii ???  <_<

Si pana la urma cred ca nici nu se cade sa facem noi observatii, este urat si nepoliticos. Numai spare-me are voie s-o faca,   desi nu e frumos si nu ne place, asta e, cu asta se ocupa pana la urma.
:)

Ca intrebare, daca se poate. Am vazut in niste poze postate de Kappa, ca pe unlel pasuni ale gainilor existau si ceva copaci. Intrebarea era daca se pot planta copaci pe acolo pe unde ciugulesc gainile, bineinteles astfel incat sa ramana si lumina, desi si umbra cred ca le place.

Eu nu cred ca ar fi o problema sincer, insa poate e ceva ce-mi scapa.
Multumesc

#110
hunor66

hunor66

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,413
  • Înscris: 23.11.2006
Salutare, salutare si la mai mare !

Am lipsit un pic si-ncerc sa recuperez...


 wiseguy76, on 4th September 2009, 12:02, said:

.... Oricum, e inutil sa pui linii de furajare la 1000 de gaini  :lol: . Eventual poti sa pui niste jgheaburi si sa le umpli cu galeata, ca sa nu te mai chinui cu hranitorile. ....

La 1.000 de gaini - normal, se pot furaja manual.

Dar daca ne extindem ? 3.000, 10.000, 30.000 ?

Pana la urma nu avem parerea specialistilor - linii cu lant sau furajatoare tronconice ?

 adipit, on 7th September 2009, 18:50, said:

500 de m de ultima casa presupune si achizitionarea unui teren, si daca intre timp se mai constuiesc case?
...

Te duci si te instalezi in extra-vilan, acolo unde ai terenul - daca vrei sa ai casa acolo unde-i ferma ...

Dar nu-i musai... Poti sa ai casa-n sat si ferma la 2 km.

 victor.andrey, on 11th September 2009, 13:32, said:

...Deci personal mi se pare o prostie ca la inceput sa cumperi  "la pachet" o hala cu toate echipamentele,

Daca le cumperi pe toate "la pachet", a doua zi populezi si intr-o saptamana vinzi oua ...

Quote

cel mai simplu e sa te chinui in construirea unei hale ieftine sa te poata tine 2-3-4-5ani, apoi sa te apuci sa investesti treptat in lucruri cu adevarat importante astfel incat sa i-ti fi ti-a mai usor.

In timp ce "te chinui" cu constructia, aceasta nu produce nimic ... In fond si la urma urmei, depinde bineinteles si de cat "cash" dispui.

Quote

Hala se poate construi usor folosind ca peretii de sustinere niste tevi de metal prinse in pamant si betonate sau pereti din beton armat, iar peretii pot fi facuti din "CHIRPICI"(este folosit la constructia caselor de sute de ani).

Peretii din beton armat au marele defect ca termo-izoleaza la modul jalnic. Nu stiu cati dintre voi ati avut ocazia de a intra intr-un grajd (de oricare - vaci, oi, porci, pasari etc) pe timp de iarna.

Chiar daca nu este dotat cu instalatii de incalzire (vorbesc de grajduri normale, nu maternitati sau hale cu pui de-o zi ...), inauntru este cald. Datorita caldurii pe care o emana corpurile animalelor (sau pasarilor). Intr-un grajd de vaci (repet, bine izolat termic) temperatura depaseste 18 grade Celsius.

Daca aveti o buna termo-izolatie a peretilor grajdului, veti avea animale sanatoase (si productive) pe timp de iarna. Daca nu, veti avea o gramada de afectiuni "a frigore" - bronsite, pneumonii, nefrite etc... Si morti.

Quote

Nu se merita sa dai bani,de ex.150euro / hranitoare(5-10bucati), cand 750-1500 euro se pot investi in altceva, e greu sa te te duci cu galeata de graunte si o cana de tabla de 1litru si sa imparti grauntele?!?! sau poti lua un consatean, un pusti si il pui ca la ora cutare sa vina sa hraneasca pasarile si se alege si el cu un bacsis(salariu)

Nu o sa dam graunte. O sa dam furaje macinate si amestecate cu suplimente proteice, vitamine si minerale. Eu unul as prefera sa am un sistem automatizat care sa duca furajul din buncar la "botul calului", la ora fixa... Asa eviti cel mai bine si proasta furajare si sustragerile de furaje ...

Am lucrat o perioada de timp ca sef de ferma. Stii care era interesul maxim al lucratorilor din ferma ? Nu, nu salariul. Nici alea doua sticle cu lapte pentru fiecare, sa-si hraneasca "copchii".

Interesul maxim era sacosa (sau sacul) zilnic cu furaj. Se cresteau in medie 25-30 de porci de fiecare familie de mulgator (caci cam lucrau in cuplu, sot si sotie), pe an.
Cu furajul de la ferma.

Asa ca aveti si chestia asta in vedere.

 tavktm, on 13th September 2009, 02:45, said:

....Ca intrebare, daca se poate. Am vazut in niste poze postate de Kappa, ca pe unlel pasuni ale gainilor existau si ceva copaci. Intrebarea era daca se pot planta copaci pe acolo pe unde ciugulesc gainile, bineinteles astfel incat sa ramana si lumina, desi si umbra cred ca le place.
...

Nu numai ca umbra le place, dar este si neaparat necesara pe timp de vara.

Chestia asta cu copacii e putin cu dus si-ntors ... De ce ? Pentru ca in copacii astia pot poposi (si-si pot face si cuib) pasari salbatice. Care pentru noi, cei preocupati cu veterinara, reprezinta foarte periculoase rezervoare si vectori de bacterii si virusuri...

Daca ar fi dupa mine, acele "pasuni ale gainilor", cum le spui tu, eu le-as acoperi cu niste plase din material plastic sau eventual sarma, ca pe niste voliere. La o inaltime convenabila 2,3-2,5 m, ca sa nu le iei in cap chiar daca intri cu un tractoras sa-si semeni pajistea cu lucerna sau graminee.

Eu unul as renunta la copaci, dar as face niste umbrare pe langa peretii halei. Care umbrare pot folosi si de adapost in caz de ploaie... Sa stiti ca gainile nu sunt atat de proaste pe cat cred unii dintre noi. Stiu foarte bine sa caute adapost si de soarele prea puternic si de ploaie ...

#111
Akomar

Akomar

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,101
  • Înscris: 09.09.2008

 tavktm, on 13th September 2009, 00:45, said:

Ca intrebare, daca se poate. Am vazut in niste poze postate de Kappa, ca pe unlel pasuni ale gainilor existau si ceva copaci. Intrebarea era daca se pot planta copaci pe acolo pe unde ciugulesc gainile, bineinteles astfel incat sa ramana si lumina, desi si umbra cred ca le place.

Eu nu cred ca ar fi o problema sincer, insa poate e ceva ce-mi scapa.
Multumesc

In UK, este un sistem de crestere care se cheama "woodland".
In cadrul acestui sistem pasarile sunt crescute similar cu sistemul free-range, numai ca pe portiunea de pasunat sunt copaci.

Copacii sunt fie acolo de mult timp si tu amplasezi ferma in vecinatate, fie sunt plantati.

Statul britanic da o caruta de bani celui care isi planteaza copaci pe pamantul lui, si asta timp de vreo 15 ani. Oare cand asta si la noi?
Noi preferam sa il tinem parloaga decat sa punem un pom pe el...dar de...asta e alta discutie.

Ouale produse de pasarile crescute in sistemul asta, sunt chiar si vandute sub acest brand de "woodland". Deci nu numai ca le merge foarte bine, si este benefic pentru toata lumea de la pasare la mediu, dar creeaza si o alta nisa de piata.

Eu il inteleg pe Horea cu aspectul legat de biosecuritate si de potentialii vectori care pot fi pasarile salbatice, dar sincer dupa ce am vazut fermele de aici mi-am schimbat total opinia si consider ideea exagerata.
Nu am gasit nicaieri in literatura o statistica macar legata de incidenta bolilor cauzate strict de pasarile salbatice. Daca stiti ceva, mi-ar prinde bine sa ma mai documentez nitel.
In teorie bineinteles ca ar fi posibil, in practica insa...o sa gasim tot aceleasi boli specifice. Nu vad de ce in RO situatia al fi altfel.

Cand eram in RO, pot sa spun cu parere de rau ca si eu am participat la o campanie de defrisare a tuturor copacilor de langa ferma (unii facand parte din niste livezi minunate) doar pentru motivul pasarilor salbatice.
S-a schimbat ceva dupa? A scazut incidenta anumitor boli, s-au imbunatatit parametri de crestere, am redus medicatia? NU.
Era doar mai mult praf si o atmosfera mai trista....

Edited by Akomar, 15 September 2009 - 13:06.


#112
victor.andrey

victor.andrey

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 838
  • Înscris: 04.08.2007
acum depinde si de fiecare pasare in parte ce boli poarta(pasare salbatica) sau ce imunitate are(gaina)..., dar de exemplu cum a fost la noi in tara acum 3 ani cu gripa aviara..a fost praf in ochi, au venit la mine la tara si au omorat toate pasarile care le-au gasit pe acolo, inclusiv cele cateva gaini care le avea bunicamea si sunt foarte mullti care si-au ascuns gainile prin casa, beci , ect..si dupa a murit cineva? s-a mai auzit ceva?
toata aceasta mizerie a fost facuta pentru a distruge cresterea animalelor la tara si in ferme mici-medii din tarile estice si slab dezvoltate, cei mari unde sa mai vanda si ei produsele?
y2k :)) , vaca nebuna, gripa aviara, gripa porcina...va urma (ce animale mai crestem?)

Edited by victor.andrey, 16 September 2009 - 13:49.


#113
hunor66

hunor66

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,413
  • Înscris: 23.11.2006

 victor.andrey, on 16th September 2009, 14:47, said:

......toata aceasta mizerie a fost facuta pentru a distruge cresterea animalelor la tara si in ferme mici-medii din tarile estice si slab dezvoltate, cei mari unde sa mai vanda si ei produsele?

Mda ... Ai naibii capitalistii astia occidentali, au aranjat cu autoritatile romane sa-i lichideze toate gainile Lelei Floarea, ca-i concura masiv si-i stanjenea in contractele cu super-marketurile, hiper-marketurile, ca sa nu mai vorbim de cash & carry ... Si asta nu numai asa local, ci si pe plan european ...

Acuma lasand un pic gluma la o parte, acest virus al gripei aviare le-a cam dat fiori virusologilor. De ce ? Fiindca tulpina cea mai agresiva a lui (H5N1) a dezvoltat proprietatea de a se transmite de la pasare la om.

Sa ne intelegem - gripa aviara, numita in manuale si influenta aviara - este o boala descoperita de mult (parca pe la 1900), in Statele Unite. Pana acum cativa ani nu afecta decat pasarile, mai mult tineretul, producand o mortalitate destul de scazuta - pe la un 15-25%.

Iata insa ca acum cativa ani acest virus a reusit performanta de a se transmite la om. Si nu oricum. Sunt multe boli ale animalelor care se transmit la om. Se numesc zoonoze, la modul general. Unele sunt benigne, altele putin mai grave, dar se trateaza destul de usor.

Problema mare cu acest virus gripal aviar a fost ca, odata transmis la om, a produs o pneumonie atat de grava, cu inflamarea acuta a epiteliului alveolar, incat se producea moartea prin asfixie in 2-3 zile. Practic, nu mai aveai "cu ce" sa respiri. Si de murit, da, au murit oameni - in China, Hong Kong si cel mai aproape de noi, in Turcia.

Pana acum, imbolnavirile au avut loc ca urmare a transmiterii de la pasari la om. Inca nu s-a demonstrat posibilitatea transmiterii de la om la om. De asta le-a fost frica tuturor... La modul cum calatorim in ziua de azi, ca in 24 de ore dai ocol intregului glob, imagineaza-ti ce efecte ar fi avut calatoria transcontinentala a catorva mii de infectati cu acest tip de virus.

Din cauza aceasta, in zonele unde au aparut cadavre ale pasarilor moarte de gripa aviara (cu diagnostic confirmat la Londra), s-a procedat la lichidarea tuturor pasarilor intretinute in stare de libertate - deci nu crescute in hale, in sistem industrial - pasari care puteau intra in contact oricand cu alte pasari salbatice bolnave si puteau deveni la randul lor rezervor de virus.

Faptul ca unii tarani si-au ascuns pasarile, tinandu-le inchise pana "trecea urgia", si nimeni nu a avut nimic cu ei (adica nu au fost obligati sa-si predea pasarile pentru a fi eutanasiate), iti raspunde intrucatva la intrebarile tale. Pe de alta parte, acest virus a fost "foarte cinstit", in sensul ca ce a infectat a si murit. Deci nu a fost loc de evolutii insidioase sau subclinice...


 Akomar, on 15th September 2009, 13:57, said:

....Cand eram in RO, pot sa spun cu parere de rau ca si eu am participat la o campanie de defrisare a tuturor copacilor de langa ferma (unii facand parte din niste livezi minunate) doar pentru motivul pasarilor salbatice.
S-a schimbat ceva dupa? A scazut incidenta anumitor boli, s-au imbunatatit parametri de crestere, am redus medicatia? NU.
Era doar mai mult praf si o atmosfera mai trista....

Dragul meu, scuza-ma ca te contrazic.

Dar fa-ma si pe mine sa inteleg care incidenta, a caror boli, doreati voi sa o reduceti prin micsorarea traficului pasarilor salbatice - intr-o ferma de crestere industriala, in care gainile ouatoare sau broilerii (whatever se crestea in ferma cu pricina) nu vedeau lumina soarelui toata viata lor, stand in continuu in hale, pana la livrarea (inevitabila...) la abator...?

Incidenta pseudopestei ? Pai, vaccinati contra ei. A bursitei ? La fel. Marek ? Idem. Si pe langa toate astea, mai existau si acele tratamente profilactice cu antibiotice in hrana sau in apa, care blocau dezvoltarea oricaror afectiuni bacteriene...

Cea mai posibila contaminare cu germeni de la pasarile salbatice era aceea prin cizmele de cauciuc ale muncitorilor - care ar fi calcat intr-un gainat produs accidental de o pasare salbatica, chiar pe aleea dintre hale. Care cizme de cauciuc oricum calcau printr-un dezinfector atunci cand se intra intr-o hala ...

Deci, probabilitatea transmiterii unor boli de la pasarile salbatice la cele "intemnitate" in hale era asa de mica, incat ori cu, ori fara copaci in ferma, era acelasi lucru ...

Problema se pune altfel atunci cand pasarile salbatice coabiteaza strans si "extrem de intim" cu pasarile tinute pe o pajiste. Gugustiucii vin si mananca din hranitorile gainilor, vrabiile vin si beau apa din adapatorile gainilor, si atat unele cat si altele se gainateaza la greu pe pajistile pe unde ciugulesc pasarile noastre.

Ai vazut vreodata cum evolueaza un episod de holera aviara ? Nu cred ca ai vazut, pentru ca avicultorii de "crestere intensiva" habar nu au de asa ceva. Numai noi, veterinarii de pe la circumscriptiile de prin coclauri, pe unde "si-a intarcat mutu' iapa", am vazut asa ceva.

Ziua in amiaza mare, de obicei in zilele calduroase - in miezul verii, pasarile tale ciugulesc prin gradina, vesele nevoie mare. Nici gand sa banuiesti ca holera "ticaie" in ele. Cam dupa pranz, cand vrei si tu sa atipesti un pic la umbra, cu palaria trasa pe ochi, incep doua-trei sa cada din picioare si sa se zbata destul de violent in praful din batatura, de zici ca au convulsii, si intr-un minut sau doua sunt deja moarte.

In prima zi iti moare in general tineretul. Zici "gata, am scapat". A doua zi iti moare restul. Iti vine sa crezi ca intr-o luna, tot satul ramane fara pasari ? Daca scapa 2-3 pe la vreo casa mai izolata ... Crede-ma, daca ai fi vazut asa ceva, ai privi foarte suspicios orice pasare salbatica care coboara sa bea apa din strachina gainilor tale ... Ca sa nu mai vorbim de posibilitatea transmiterii prin ectoparaziti (stii, de la scoala - Ixodes, Cymex, Dermanyssus - popular numiti paduchi de gaina), tot de la pasarile salbatice la cele domestice ... Sau de la gainile vecinului la ale tale.

Edited by horia66, 17 September 2009 - 20:04.


#114
Akomar

Akomar

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,101
  • Înscris: 09.09.2008

 horia66, on 17th September 2009, 19:01, said:

Dragul meu, scuza-ma ca te contrazic.

Dar fa-ma si pe mine sa inteleg care incidenta, a caror boli, doreati voi sa o reduceti prin micsorarea traficului pasarilor salbatice - intr-o ferma de crestere industriala, in care gainile ouatoare sau broilerii (whatever se crestea in ferma cu pricina) nu vedeau lumina soarelui toata viata lor, stand in continuu in hale, pana la livrarea (inevitabila...) la abator...?

Incidenta pseudopestei ? Pai, vaccinati contra ei. A bursitei ? La fel. Marek ? Idem. Si pe langa toate astea, mai existau si acele tratamente profilactice cu antibiotice in hrana sau in apa, care blocau dezvoltarea oricaror afectiuni bacteriene...

Cea mai posibila contaminare cu germeni de la pasarile salbatice era aceea prin cizmele de cauciuc ale muncitorilor - care ar fi calcat intr-un gainat produs accidental de o pasare salbatica, chiar pe aleea dintre hale. Care cizme de cauciuc oricum calcau printr-un dezinfector atunci cand se intra intr-o hala ...

Deci, probabilitatea transmiterii unor boli de la pasarile salbatice la cele "intemnitate" in hale era asa de mica, incat ori cu, ori fara copaci in ferma, era acelasi lucru ...

Pai exact, nu m-ai contrazis deloc, mi-ai dat chiar dreptate!  
Asta se intampla cand gandesc cativa idioti cu dosul. Si sunt completati de alti idioti care i-au deciziile. Eu am facut parte in categoria idiotilor care executau deciziile alea.

Revenind la gainile noastre ai dreptate cu cateva aspecte importante, pe care le putem discuta in detaliu, dar propun sa o facem cand ajungem la sectiunea de patologie. Am cateva materiale noi aparute pe aici.

#115
hunor66

hunor66

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,413
  • Înscris: 23.11.2006
Akomar, hai sa facem o mica recapitulare. Ca vad ca stam si ne sta norocu' ...

Deci, am ajuns la urmatoarele :

- ferma gaini ouatoare 1.000 capete
- intretinere la sol
- hala: dimensiuni 111 mp (15 x 7.4)
- hranitoare tronconice 25 buc.
- adapatoare clopot 10 buc.

La nivelul asta, de 1.000 de capete, furajatoarele si adapatoarele se pot alimenta manual;  la amplificarea investitiei (3x, 8x, 15x) va fi nevoie de racordarea hranitoarelor la un circuit cu snec, alimentat de un buncar, iar adapatoarele se vor bransa la o retea de apa.

- cuibare (parca 125 ai zis ? sau 126 ?)

A ramas sa mai discutam putin referitor la inaltimea halei - merge 3 m la coama si 2.3 m la streasina ? Ca sa nu dam cu capul cand ne invartim in jurul halei ...

Mai discutam referitor la ce hibrizi utilizam ?

Pe topicul cu "hai sa ne facem o ferma" am dezvoltat putin ideea "de ce prefer hibrizii bruni" si "de ce contra-indic hibrizii albi". Nu mai repet, opinia mea ramane "pro" hibrizi bruni.

Comentarii ?

Hai sa trecem la aprovizionarea cu puicute si furaje.

Edited by horia66, 22 September 2009 - 16:16.


#116
un huligan

un huligan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,072
  • Înscris: 11.09.2006
Am si eu o observatie/intrebare : titlul se refera la o ferma de pasari, dar se discuta doar despre gaini. In ce masura se poate aplica ceea ce se discuta aici si la gaste sau rate ?
Intreb ca un neofit, nu dati cu pietre.

#117
omnitera

omnitera

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 660
  • Înscris: 20.08.2009
Dar despre o ferma de cresterea paunilor sau a fazanilor stie cineva ceva ? eventual cresterea altor pasari "mai rare" care ar acoperi alte nise de piata, partea cu gainile e supusa din greu concurentei. Si e prea de industrializata si automatizata, ceva ma furnica pe spate cind citesc posturile despre cresterea lor, parca ar fi copie a dezvoltarii societatii umane. Alte pasari crescute in regim de ferma dar in sistem mai.... "umanitar", ar fi ? Bineinteles si banoase nu doar pt hobby !

#118
hunor66

hunor66

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,413
  • Înscris: 23.11.2006

 un huligan, on 22nd September 2009, 22:49, said:

...Intreb ca un neofit, nu dati cu pietre.

Doamne sfinte, da' nu ne sta in caracter ....

Initial, acest topic s-a dorit a fi o alternativa mai flexibila la proiectele ANCA. Si am pornit cu prima varianta, ferma de gaini ouatoare.

Banuiesc ca vom continua cu broileri, curcani, rate, gaste.

Am doar o rugaminte - ca sa nu deviem de la discutiile cu oauale, hai sa continuam despre rate si gaste la "cresterea pasarilor" - un topiculetz un pic mai la vale.

Te rog pune acolo toate intrebarile si scuza-ma daca intarzii cu raspunsurile cam o saptamana, ca plec din Bucuresti.

 omnitera, on 23rd September 2009, 07:43, said:

Dar despre o ferma de cresterea paunilor sau a fazanilor stie cineva ceva ? ...

Hai mai la vale, pe "cresterea pasarilor". Eu o sa raspund cam intr-o saptamana, pana atunci "adun informatii".

#119
wiseguy76

wiseguy76

    just don't

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,220
  • Înscris: 24.05.2006
Dane, ce zici de asta:


Stimati colegi,

Dupa cum probabil cunoasteti la scrisorile UCPR catre MAPDR prin care solicitam continuarea sistemului actual de sprijin si pentru anul viitor, MAPDR a avut consultari la Bruxelles in urma carora nu s-a acceptat continuarea aceleiasi forme de subventie si pentru anul viitor.
In consecinta, singura modalitate viabila de a acorda sprijin crescatorilor de pasari este de a face acest lucru pe masuri acceptate de UE si existente deja in regulamentele europene.
O astfel de masura este bunastarea pasarilor care conform Regulamentului 74/1999 si Regulamentului 43/2007 pentru gaini ouatoare si respectiv pui de carne s-ar putea potrivi cu activitatea noastra.
Noi am facut o propunere la MAPDR, atat pentru pui de carne cat si pentru oua consum, propunere care a fost agreata de principiu dar care inca nu este sigura pentru ca mai trebuie inca o consultare la nivelul UE.
Va transmitem atasat atat nivelul subventiei cat si modalitatea de a accesa aceasta subventie pe care va rugam sa o studiati cu atentie si sa ne transmiteti propuneri daca aveti.
Dupa cum veti observa subventia se acorda pe UVM (unitate vita mare) care la pui de carne este de 200 pui = 1 UVM, iar la gaini ouatoare 125 gaini = 1 UVM.
Asteptam propuneri de modificare daca considerati dar tinand cont ca trebuie sa ne incadram in prevederile legale.
Cu stima,

Ilie Van

Attached Files



#120
Schimbul3

Schimbul3

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 161
  • Înscris: 22.01.2009

 wiseguy76, on 23rd September 2009, 14:37, said:

Dane, ce zici de asta:


Stimati colegi,

Dupa cum probabil cunoasteti la scrisorile UCPR catre MAPDR prin care solicitam continuarea sistemului actual de sprijin si pentru anul viitor, MAPDR a avut consultari la Bruxelles in urma carora nu s-a acceptat continuarea aceleiasi forme de subventie si pentru anul viitor.
In consecinta, singura modalitate viabila de a acorda sprijin crescatorilor de pasari este de a face acest lucru pe masuri acceptate de UE si existente deja in regulamentele europene.
O astfel de masura este bunastarea pasarilor care conform Regulamentului 74/1999 si Regulamentului 43/2007 pentru gaini ouatoare si respectiv pui de carne s-ar putea potrivi cu activitatea noastra.
Noi am facut o propunere la MAPDR, atat pentru pui de carne cat si pentru oua consum, propunere care a fost agreata de principiu dar care inca nu este sigura pentru ca mai trebuie inca o consultare la nivelul UE.
Va transmitem atasat atat nivelul subventiei cat si modalitatea de a accesa aceasta subventie pe care va rugam sa o studiati cu atentie si sa ne transmiteti propuneri daca aveti.
Dupa cum veti observa subventia se acorda pe UVM (unitate vita mare) care la pui de carne este de 200 pui = 1 UVM, iar la gaini ouatoare 125 gaini = 1 UVM.
Asteptam propuneri de modificare daca considerati dar tinand cont ca trebuie sa ne incadram in prevederile legale.
Cu stima,

Ilie Van

eu zic ca ai gresit topicul, ala de pasari in general e un pic mai jos  ;)

#121
IDC

IDC

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 301
  • Înscris: 27.04.2008

 Schimbul3, on 23rd September 2009, 18:49, said:

eu zic ca ai gresit topicul, ala de pasari in general e un pic mai jos  ;)
eu cred ca tu ai gresit topicul, verifica

 wiseguy76, on 23rd September 2009, 14:37, said:

Dane, ce zici de asta:

am primit si eu rahatul asta dar sunt prins cu altele, n-am avut timp sa vad ce si cum, oricum ma uit maine si discutam.
in alta ordine de idei am nevoie de opinia unui al doilea veterinar care stie pasari...daca e cineva disponibil de colaborare astept pm

#122
Schimbul3

Schimbul3

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 161
  • Înscris: 22.01.2009

 IDC, on 24th September 2009, 00:05, said:

eu cred ca tu ai gresit topicul, verifica

am verificat! ce legatura are asta cu ferma de 1000 de gaini?

#123
wiseguy76

wiseguy76

    just don't

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,220
  • Înscris: 24.05.2006

 IDC, on 23rd September 2009, 23:05, said:

in alta ordine de idei am nevoie de opinia unui al doilea veterinar care stie pasari...daca e cineva disponibil de colaborare astept pm


Probleme, ceva? Zi care-i treaba, ca maine ma duc la seminar la Intervet, pot sa intreb vreo 30 de doctori  ;)

#124
Akomar

Akomar

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,101
  • Înscris: 09.09.2008

 horia66, on 22nd September 2009, 15:02, said:

Akomar, hai sa facem o mica recapitulare. Ca vad ca stam si ne sta norocu' ...

Deci, am ajuns la urmatoarele :

- ferma gaini ouatoare 1.000 capete
- intretinere la sol
- hala: dimensiuni 111 mp (15 x 7.4)
- hranitoare tronconice 25 buc.
- adapatoare clopot 10 buc.

La nivelul asta, de 1.000 de capete, furajatoarele si adapatoarele se pot alimenta manual;  la amplificarea investitiei (3x, 8x, 15x) va fi nevoie de racordarea hranitoarelor la un circuit cu snec, alimentat de un buncar, iar adapatoarele se vor bransa la o retea de apa.

- cuibare (parca 125 ai zis ? sau 126 ?)

A ramas sa mai discutam putin referitor la inaltimea halei - merge 3 m la coama si 2.3 m la streasina ? Ca sa nu dam cu capul cand ne invartim in jurul halei ...

Mai discutam referitor la ce hibrizi utilizam ?

Pe topicul cu "hai sa ne facem o ferma" am dezvoltat putin ideea "de ce prefer hibrizii bruni" si "de ce contra-indic hibrizii albi". Nu mai repet, opinia mea ramane "pro" hibrizi bruni.

Comentarii ?

Hai sa trecem la aprovizionarea cu puicute si furaje.


Merci Horea,

OK, hai sa trecem la puicute.

Sunt si eu de partea hibrizilor bruni, singura mentiune fiind aceea ca se pot lua si albi pentru cine doreste, calculat in asa fel incat sa aibe un varf de ouat cu putin inainte de Sarbatorile de Pasti cand ar avea o piata temporara pentru ouale albe.

De unde se pot cumpara in tara puicute la intrarea in ouat, ce hibrizi sunt si ce preturi au?

Edited by Akomar, 24 September 2009 - 12:00.


#125
Akomar

Akomar

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,101
  • Înscris: 09.09.2008
Am vazut pe site-ul celor de la Avicola Bucuresti ca sunt reprezentanti Lohmann pe Romania. Dar se pare ca relitatea difera putin si ca de fapt nu prea ofera puicute la intrarea in ouat.
Alte surse?

#126
rdsbstnc

rdsbstnc

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 29
  • Înscris: 06.01.2009

 boxXxing_star, on 27th August 2009, 16:17, said:

partea de desfacere este partea de final a procesului dezbatut aici,acela de a realiza o ferma de pasari.Tu cand construiesti o casa incepi cu acoperisul sau cu fundatia?

scuze ca ma bag chiar asa... dar da, trebuie sa te gandesti de la acoperis ca sa stii cum faci fundatia (cat de greu e acoperisul ca fundatia sa reziste)
adica: ce suma vrei sa scoti profit ca sa stii cu ce efectiv incepi si in ce conditii. carnea de pui are sa zic si alti concurenti - cea de curcan de gasca - cele de porc vita si altele nu le pun - pe cand ouale nu prea au concurenta
deci plecati de la ferma de oua nu de carne

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate