Retete din PUI
Ultima postare: oct 11 2009 10:01, Inițiat de
sersoft
, ian 17 2005 09:38
·
0
#1
Publicat: 17 ianuarie 2005 - 09:38
In week-end-ul asta, m-am hotarat sa pun in aplicare niste retete date de un prieten din Guam. Rezultatul fiind la fel cu ceea ce a gatit asta vara, m-am hotarat sa va dau si voua reteta pentru a va delecta :naughty:
Adobo Chicken - o reteta originala din insule 1 pui dezosat, taiat in bucati de cca 3-4 cm 2-3 capatani de usturoi curatat, tocat marunt sau zdrobit 1/3 ceasca otet 1/4 lingura piper negru macinat 1 foaie de dafin 1/3 ceasca sos de soia o lingura de ulei vegetal apa pana se acopera compozitia Combinati toate ingredientele enumerate mai sus intr-un vas adanc de metal sau din sticla rezistenta termic. Aduceti la fierbere la flacara medie, dupa care reduceti flacara la minim si acoperiti cu un capac. Se fierbe cca 30 de min. sau pana carnea devine foarte frageda, amestecand usor din cand in cand. Dupa fierbere, se toarna intr-un castron. Se poate servi cu garnitura de orez fiert in baie de abur. Eu nu ma dau in vant dupa orez, asa ca am folosit ca garnitura cartofi natur. Suuuuuper ! Cartofi Natur 3-4 cartofi curatati si taiati in cubulete se fierb cca. 20 min. in apa cu o lingurita rasa de sare (atentie, sa nu se farame) , dupa care se scurg, se scot intr-un castron, se amesteca cu o lingura de unt si frunze de patrunjel tocat Pofta Buna :coolspeak: |
#5
Publicat: 25 iunie 2005 - 18:31
Am fost la un restaurant chinezesc, sa zicem cel mai bun din Cluj-Napoca :) , unde am servit reteta casei - puiul Shanghai. Erau ceva bucati de piept de pui cu orez si cu Sos Chili Dulce. Puiul e problema :) ... restul sunt simple. Aveti careva idee cum se prepara puiul, carnea e marinata? iar in ou ce mai vine adaugat?
Mersi. |
#6
Publicat: 03 iulie 2005 - 22:38
eStatic, on Jun 25 2005, 18:31, said: Am fost la un restaurant chinezesc, sa zicem cel mai bun din Cluj-Napoca :) , unde am servit reteta casei - puiul Shanghai. Erau ceva bucati de piept de pui cu orez si cu Sos Chili Dulce. Puiul e problema :) ... restul sunt simple. Aveti careva idee cum se prepara puiul, carnea e marinata? iar in ou ce mai vine adaugat? Mersi. Uite aici..dragutule..ca observ ca pe aici nimeni nu a auzit de asa ceva.. :worthy: PUI SHANGHAI cu cartofi natur. DECI... 2 piepti mari de pui, fara pielite, dezosati, taiati mai intai felii subtiri si apoi suvite sau dreptunghiuri. Se prepara un sos Bechamel din 3 oua, doua polonice de lapte, delikat de legume dupa gust, piper la fel, delikat de friptura de pui, doua linguri zdravene de mustar de masa dulce cu boabe in el, maghiran uscat cam o lingura, puse intr-un vas in care se bat bine de tot cu telul, pana se amesteca. Se ingroasa cu faina pana arata ca o compozitie de chec sau o smantana mai groasa. Se tavalesc bucatelele de pui prin el si se pun in tigaia cu mult ulei incins. Vor iesi ca niste gogosele pufoase, pe care le puneti intr-un vas pe care ati asezat in prealabil, servetele sau prosoape de hartie(ca sa se scurga bine de ulei). Cartofii se curata si se taie in 4 pe lung, se pun intr-un vas la fiert cu putina sare, un pic de delikat si o lingura de ulei(daca se poate sa fie de masline). Dupa ce se fierb, se scurg si se aseaza pe un platou, deasupra presarand KNOR DELIKAT - VERDETURI DIN GRADINA. Daca mai aveti si o salata de ardei copti capia sau o salata de morcov dat prin razatoare, doua cepe tocate marunt, un ardei capia, si un ardei verde tocate marunt cubulete, sare si putin piper, o lamaie stoarsa, o lingurita de ulei de masline.... Si sa aveti pofta !!! O sticla de vin alb si rece ar incheia o cina extrem de reusita. DECI POFTA BUNA !!! :coolspeak: |
#17
Publicat: 11 august 2005 - 19:13
Iei un pui si-l portionezi, il speli, il cureti bine, etc. Cureti niste usturoi (cativa catelusi acolo), ii tai si-i rumenesti in unt si adaugi bucatile de pui si le rumenesti si pe alea acolo impreuna cu usturoiul.
Cand e rumen il tragi deoparte, adaugi bucati de morcovi taiati, ciuperci taiate ( de obicei champignon ca din alea se gasesc mai repede ) rosii taiate in bucati, sare, piper, un fir de marar eventual ( depinde de gusturi faza cu mararul) si niste paprika (boia sau bucati de ardei, si aici depinde tot de gusturi). Acoperi bine puiul cu toate bucatile astea si adaugi apa ( un pahar de 250 ml ) , acoperi tigaia sau cratita in care le-ai pus si le dai la cuptor la foc potrivit pana se gateste puiul. Se serveste ori asa cum este, ori asezonat cu smantana. Cantitatile nu le-am dat fiindca eu le pun dupa ochi, dar la un pui iti trebuiesc macar 4 rosii, 2 morcovi mai mari, si vreo 3-400 gr de ciuperci ( macar!). |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ Utilizatori activi: 1
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi