Salt la conținut

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
In ce situatii cereti o a doua op...

DigiMobil - IP public?

Glet de finisaj peste chit acrili...

La multi ani @Passenger001!
 La multi ani @barbosa1bis!

La multi ani @MikeSpike!

Cum curat gletul de pe perete

Soluție incalzire apartament...
 Culori fire la boxele de jogger

Autorizatie Birou Acte Auto

Parbriz defect

Ajutor cercetare lucrare de diser...
 M-am culcat cu un tip și apo...

Facultate din Bucuresti posibil o...

Eroare steering

Recomandare service pentru repara...
 

Masina paine

* * * * * 11 voturi
  • Vă rugăm să vă autentificați pentru a răspunde
12985 răspunsuri în acest subiect

#6715
mcjohn

mcjohn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 8.428
  • Înscris: 05.02.2009

 GEORGE1976, on 18 februarie 2015 - 08:51, said:

Deasupra pare cam necoapta, mi se pare mie? Ai incercat sa o mai lasi 10 minute in plus?
Nu doar pare ! Chiar e CRUDĂ !!!
E ciudată :( , se lipește de dinți !
M-a mîncat în c ... să văd cum iese cu ulei de palmier !
Privești pe margine ! Îh !
Fișier atașat  uploadfromtaptalk1424254912851.jpg   88,24K   43 download-uri
Nu. Are 70 min de coacere .

Editat de mcjohn, 18 februarie 2015 - 12:30.


#6716
lalea

lalea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 3.542
  • Înscris: 30.01.2007
Nu stiu, ceva e ciudat la masina ta... cum naiba sa-ti iasa cruda? Am facut paine cu drojdie inghetata, pe rapid si mi-a iesit coapta! Sigur, nu era aramie, dar sigur nu se lipea de dinti!
Eu nu pot intelege ce e intre tine si painea asta... sau masina asta... e un vblestem pe undeva? :D

#6717
mcjohn

mcjohn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 8.428
  • Înscris: 05.02.2009

 lalea, on 18 februarie 2015 - 12:30, said:

e un vblestem pe undeva?
E un ... CE ?
Hai că o dam in SF !
"Ho, Ho, Ho, Merry Christmas to everyone !" . Ai văzut tu “Moșul” vreodată ? Continuăm în privat, că acum ne premiază !
Ca să o pot mânca am fript-o !
Fișier atașat  uploadfromtaptalk1424281100651.jpg   96,18K   26 download-uri
Am o bănuială, deși nu văd nici o logică ! Luna următoare îi dau jos izolația, să văd dacă se modifică ceva .
La revedere !

#6718
Batranelul

Batranelul

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.965
  • Înscris: 25.04.2007

 mcjohn, on 18 februarie 2015 - 12:24, said:

M-a mîncat în c ... să văd cum iese cu ulei de palmier !

Asa s-au descoperit marile inventii: prin incercari.

Nu e mare bai, vad ca pana la urma ai gasit metoda si ai mancat-o, asa ca nu e o pierdere ci o experienta de invatare. Si orice experienta de invatare e una buna.

Apropos de asta, aseara (cam pe graba, ce-i drept), ca a durat vreo 15 min framantatul la masina, si apoi a crescut  aproape o ora 'la liber' si o jumatate in vasul in care a fost coapta... am facut iarasi o paine la tuci. Coapta la cuptor.
Faina tip 650, 3 linguri de tarate, apa, ulei, sare, zahar, 50 grame de seminte (amestec: de dovleac, de floarea soarelui, in si altele)

Fișiere atașate



#6719
baducu

baducu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.196
  • Înscris: 21.08.2008

 mihaiC1, on 13 februarie 2015 - 10:28, said:

Poate e asta cauza ?!
Aia pare ca e. Dar traducerea cu Google e jalnica, nu inteleg mare lucru. Cum anume a rezolvat si daca a inlocuit ceva acolo.
Mltumesc pentru link. E un inceput.

#6720
bogdangelu

bogdangelu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.066
  • Înscris: 16.07.2007

 mcjohn, on 18 februarie 2015 - 12:24, said:

M-a mîncat în c ... să văd cum iese cu ulei de palmier !
Gresesti,am facu(masina)Posted Image multe paini cu ulei de palmier,unele care nu cresteau era crude.Asa ca la tine. sa creasca si sa fie cruda tine de ,,Dosarele X ,,.

#6721
mcjohn

mcjohn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 8.428
  • Înscris: 05.02.2009
Dacă ai făcut cu ulei de palmier și ai fost mulțumim... ce pot să zic ?!! Bravo ! Nota 10.
La mine nu a reușit ! Nu a ieșit ! Și nici nu sînt dispus să mai încerc.
Această pîine mai are 15 min . Pa !
Fișier atașat  uploadfromtaptalk1424357277875.jpg   39,02K   27 download-uri

#6722
mcjohn

mcjohn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 8.428
  • Înscris: 05.02.2009
Se poate ca atunci să fi fost vară (30'). La mine, după ce am uns paleta cu ulei, cînd am dat să o pun în ax, ieșea uleiul din ea precum pasta de dinți cînd stricați tubul . Sau cum iese frișca din seringă cînd ornezi un tort .
M-i greu să înțeleg. Acum uleiul la mine e precum untul . Dar la cozonac se adaugă unt si totuși iese OK !
E pănea mea nu a ieșit  !

Gata și cea de azi .
Fișier atașat  uploadfromtaptalk1424358119131.jpg   59,06K   23 download-uri Fișier atașat  uploadfromtaptalk1424358197670.jpg   47,9K   24 download-uri Fișier atașat  uploadfromtaptalk1424358206213.jpg   56,43K   24 download-uri Fișier atașat  uploadfromtaptalk1424358218275.jpg   52,11K   26 download-uri Fișier atașat  uploadfromtaptalk1424358226525.jpg   53,27K   24 download-uri Fișier atașat  uploadfromtaptalk1424358235399.jpg   65,48K   23 download-uri


#6723
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 13.495
  • Înscris: 15.09.2010
Mie mi se pare cam cruda. Ar mai trebui tinuta in aparat. Nu-i poti prelungi programul cu vreo 10-15 minute?

#6724
mcjohn

mcjohn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 8.428
  • Înscris: 05.02.2009

 Freddy12, on 19 februarie 2015 - 22:30, said:

Nu-i poti prelungi programul cu vreo 10-15 minute?
Pe 1 Basic, aveam 60 min coacere.
Am trecut pe 2 (franțuzească), unde am 70 min coacere .
Nu am eu timp prea mult ca să scriu pe aici... Acum o săptămână, am pus o pîine la făcut . Era după-amiază, pe la ora 3-4. Am plecat de acasă ... După vreo 2 ore și ceva, s-a oprit curentul. Nu știu cît mai avea pâinea, 30-45 min ?! După vreo 1/2 de oră am ajuns și noi acasă. (Pîinea era crudă, binențeles !) Curent nu aveam ...(a venit abia peste vreo 2 ore). Așa că "soața" a scos cuva din MP și a băgat-o în cuptor, la aragaz . După 15 min a stins focul . A ieșit o pîine SUPER !!!
Și aromată și colorată, și coaptă, deloc crudă ! Compozitia era aceeași !
=> Pîinea iese crudă, deoarece nu se evaporă apa din aluat în MP. Nu știu să mai explic mai departe ... Că o fi de vină frigul de afară (din bucătărie)  ? Că este umezeala din atmosferă ? Că este de vină izolația, de i-am adăugat-o eu ? Nu știu !? Mă depășește :(
Ieri am filmat ceva... cînd voi avea timp am să adaug și aici .
La revedere  !

Editat de mcjohn, 20 februarie 2015 - 08:22.


#6725
XrainX

XrainX

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 3.469
  • Înscris: 28.09.2011
Mai era cineva care a descoperit că nu îi ieșea pâinea ca lumea pentru că la priză nu avea 220V ci mai puțin.
Nu înțeleg cum pâinea ta e crudă la mijloc când e bine crescută și chiar pare rumenă.
Sfatul meu e să treci la rețeta (mea) de pâine de 750gr care e așa: 470gr făină, 270gr apă, 2 lingurițe drojdie uscată pakmaya. Și ce mai pui tu pe acolo, puțină sare, zahăr, ceva ulei normal.
Și lasă deoparte semințele și alte experiențe pentru că o pâine cu mama semințelor nefăcută e mai proastă ca una făcută doar din făină și apă.

Dă-i o șansă pâinii de 750gr. Eu doar din asta fac de un an și de când cu făina de Sel am cea mai bună pâine din ultimii 3 ani.

#6726
SylexMM

SylexMM

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.986
  • Înscris: 15.04.2010

 XrainX, on 20 februarie 2015 - 08:51, said:

Nu înțeleg cum pâinea ta e crudă la mijloc când e bine crescută și chiar pare rumenă.
Pare rumenă. Ca să fie rumenă, are nevoie de minimum 180 grade celsius. Ideal ar fi 200.

#6727
mcjohn

mcjohn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 8.428
  • Înscris: 05.02.2009

 XrainX, on 20 februarie 2015 - 08:51, said:

Mai era cineva care a descoperit că nu îi ieșea pâinea ca lumea pentru că la priză nu avea 220V ci mai puțin.
Eu eram acela !
Ca să urmez sfatul tău ar trebui să fac cîte 2 pîini pe zi. Dar nu am timp. De cînd frig pîinea, nici asta nu ne ajunge :( !
:)

 SylexMM, on 20 februarie 2015 - 10:06, said:

Ideal ar fi 200.
Arată-mi și mie o MP care încălzește peste 180`C ! Are o protecție termică in interior la 180`C, poate nu știai ! (Ele sînt setate să coacă la 160`C . Poate mă înșel eu. N-aș avea curaj să bag mîna in foc,că așa e !)
Pa

#6728
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 13.495
  • Înscris: 15.09.2010
Si eu sunt de parere ca masina ta nu se incinge suficient. Poate asa e din fabricatie, poate curentul are tensiunea prea mica, poate cand ai umblat la rezistenta i-ai facut vreo ghidusie. Incearca sa faci paine cu cantitate mai mica de faina dar seteaza masina ca pentru o paine mai mare.

#6729
mihaiC1

mihaiC1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 6.793
  • Înscris: 12.08.2008
Multe greseli de evitat:
- uleiul (cel de palmier nu e recomandat la paine ci la prajit la temperaturi mai mari de 240gradC! oricum nu e un ulei "bun"), faina , apa, MP... toate trebuie sa aiba aceias' temperatura.. indicat ~ 20 gradC!
- uleiul daca arata ca "smantana": a inghetat, e stricat sau e de proasta calitate ! ( untul se pune "clarefiat"/ topit si racit, sa fie ca uleiul bun si nu mai pun ca e grasime animala nu vegetala... deci nu sunt la fel!)
- MP lui @mcjohn a suferit neste' interventii "inovatoare" care mai mult strica decat sa imbunatateasca : a impiedicat MP sa "respire/rasufle" aburul format si condenseaza mai abitir decat MP normala !
- coacerea in MP se face la o temperatura mai mica ( pana in 160 gradC) deoarece "spatiul de coacere" (cuptorul adica cuva mare) e mult mai mic decat interiorul unui cuptor normal iar aburii nu au cum sa "migreze" normal si raman multi in paine deci mai mult timp la o temp. mai joasa!!
- coacerea la o temperatura mai mare va "arde" coaja mult mai repede ne lasand timp sa iasa aburul din paine ...

Editat de mihaiC1, 20 februarie 2015 - 12:02.


#6730
alin g

alin g

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 548
  • Înscris: 08.10.2006
Nu am cu ce sa cantaresc faina.Poate cineva sa-mi spuna cate grame are un pahar de 250ml,de exemplu? Masurat cu cantarul, nu de pe saituri.

#6731
mihaiC1

mihaiC1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 6.793
  • Înscris: 12.08.2008
Cumpara totusi un cantar digital de 25- 30lei ca e "mai sfant" ! La 200ml poti gresi usor cu +/- 40g de faina.. nu de alta dar fainurile au densitati diferite! Sau tasezi sau nu....

#6732
nicu_gh

nicu_gh

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 334
  • Înscris: 26.12.2013
încă nu am ajuns la perfectiune, dar perseverez Fișier atașat  IMG_20150205_214103.jpg   191,67K   20 download-uri Fișier atașat  IMG_20150215_140237.jpg   213K   20 download-uri

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

Utilizatori activi: 3

0 membri, 2 vizitatori, 1 utilizatori anonimi

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate