Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cel mai ieftin TV LED mic

Reverse proxy si htaccess pe Raps...

Statie de epurare sau fosa septic...

"enerlux p" afisaj interm...
 Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...

La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!

La multi ani @burebista!
 La multi ani de Florii!

Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)

Care mai sunt mediile de admitere...
 Laptop cu HDD atasare memorie MMC...

Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...
 

Masina paine

* * * * * 11 votes
  • Please log in to reply
12967 replies to this topic

#6715
mcjohn

mcjohn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,425
  • Înscris: 05.02.2009

 GEORGE1976, on 18 februarie 2015 - 08:51, said:

Deasupra pare cam necoapta, mi se pare mie? Ai incercat sa o mai lasi 10 minute in plus?
Nu doar pare ! Chiar e CRUDĂ !!!
E ciudată :( , se lipește de dinți !
M-a mîncat în c ... să văd cum iese cu ulei de palmier !
Privești pe margine ! Îh !
Attached File  uploadfromtaptalk1424254912851.jpg   88.24K   43 downloads
Nu. Are 70 min de coacere .

Edited by mcjohn, 18 February 2015 - 12:30.


#6716
lalea

lalea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,542
  • Înscris: 30.01.2007
Nu stiu, ceva e ciudat la masina ta... cum naiba sa-ti iasa cruda? Am facut paine cu drojdie inghetata, pe rapid si mi-a iesit coapta! Sigur, nu era aramie, dar sigur nu se lipea de dinti!
Eu nu pot intelege ce e intre tine si painea asta... sau masina asta... e un vblestem pe undeva? :D

#6717
mcjohn

mcjohn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,425
  • Înscris: 05.02.2009

 lalea, on 18 februarie 2015 - 12:30, said:

e un vblestem pe undeva?
E un ... CE ?
Hai că o dam in SF !
"Ho, Ho, Ho, Merry Christmas to everyone !" . Ai văzut tu “Moșul” vreodată ? Continuăm în privat, că acum ne premiază !
Ca să o pot mânca am fript-o !
Attached File  uploadfromtaptalk1424281100651.jpg   96.18K   26 downloads
Am o bănuială, deși nu văd nici o logică ! Luna următoare îi dau jos izolația, să văd dacă se modifică ceva .
La revedere !

#6718
Batranelul

Batranelul

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,965
  • Înscris: 25.04.2007

 mcjohn, on 18 februarie 2015 - 12:24, said:

M-a mîncat în c ... să văd cum iese cu ulei de palmier !

Asa s-au descoperit marile inventii: prin incercari.

Nu e mare bai, vad ca pana la urma ai gasit metoda si ai mancat-o, asa ca nu e o pierdere ci o experienta de invatare. Si orice experienta de invatare e una buna.

Apropos de asta, aseara (cam pe graba, ce-i drept), ca a durat vreo 15 min framantatul la masina, si apoi a crescut  aproape o ora 'la liber' si o jumatate in vasul in care a fost coapta... am facut iarasi o paine la tuci. Coapta la cuptor.
Faina tip 650, 3 linguri de tarate, apa, ulei, sare, zahar, 50 grame de seminte (amestec: de dovleac, de floarea soarelui, in si altele)

Attached Files



#6719
baducu

baducu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,196
  • Înscris: 21.08.2008

 mihaiC1, on 13 februarie 2015 - 10:28, said:

Poate e asta cauza ?!
Aia pare ca e. Dar traducerea cu Google e jalnica, nu inteleg mare lucru. Cum anume a rezolvat si daca a inlocuit ceva acolo.
Mltumesc pentru link. E un inceput.

#6720
bogdangelu

bogdangelu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,064
  • Înscris: 16.07.2007

 mcjohn, on 18 februarie 2015 - 12:24, said:

M-a mîncat în c ... să văd cum iese cu ulei de palmier !
Gresesti,am facu(masina)Posted Image multe paini cu ulei de palmier,unele care nu cresteau era crude.Asa ca la tine. sa creasca si sa fie cruda tine de ,,Dosarele X ,,.

#6721
mcjohn

mcjohn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,425
  • Înscris: 05.02.2009
Dacă ai făcut cu ulei de palmier și ai fost mulțumim... ce pot să zic ?!! Bravo ! Nota 10.
La mine nu a reușit ! Nu a ieșit ! Și nici nu sînt dispus să mai încerc.
Această pîine mai are 15 min . Pa !
Attached File  uploadfromtaptalk1424357277875.jpg   39.02K   27 downloads

#6722
mcjohn

mcjohn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,425
  • Înscris: 05.02.2009
Se poate ca atunci să fi fost vară (30'). La mine, după ce am uns paleta cu ulei, cînd am dat să o pun în ax, ieșea uleiul din ea precum pasta de dinți cînd stricați tubul . Sau cum iese frișca din seringă cînd ornezi un tort .
M-i greu să înțeleg. Acum uleiul la mine e precum untul . Dar la cozonac se adaugă unt si totuși iese OK !
E pănea mea nu a ieșit  !

Gata și cea de azi .
Attached File  uploadfromtaptalk1424358119131.jpg   59.06K   23 downloads Attached File  uploadfromtaptalk1424358197670.jpg   47.9K   24 downloads Attached File  uploadfromtaptalk1424358206213.jpg   56.43K   24 downloads Attached File  uploadfromtaptalk1424358218275.jpg   52.11K   26 downloads Attached File  uploadfromtaptalk1424358226525.jpg   53.27K   24 downloads Attached File  uploadfromtaptalk1424358235399.jpg   65.48K   23 downloads


#6723
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,495
  • Înscris: 15.09.2010
Mie mi se pare cam cruda. Ar mai trebui tinuta in aparat. Nu-i poti prelungi programul cu vreo 10-15 minute?

#6724
mcjohn

mcjohn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,425
  • Înscris: 05.02.2009

 Freddy12, on 19 februarie 2015 - 22:30, said:

Nu-i poti prelungi programul cu vreo 10-15 minute?
Pe 1 Basic, aveam 60 min coacere.
Am trecut pe 2 (franțuzească), unde am 70 min coacere .
Nu am eu timp prea mult ca să scriu pe aici... Acum o săptămână, am pus o pîine la făcut . Era după-amiază, pe la ora 3-4. Am plecat de acasă ... După vreo 2 ore și ceva, s-a oprit curentul. Nu știu cît mai avea pâinea, 30-45 min ?! După vreo 1/2 de oră am ajuns și noi acasă. (Pîinea era crudă, binențeles !) Curent nu aveam ...(a venit abia peste vreo 2 ore). Așa că "soața" a scos cuva din MP și a băgat-o în cuptor, la aragaz . După 15 min a stins focul . A ieșit o pîine SUPER !!!
Și aromată și colorată, și coaptă, deloc crudă ! Compozitia era aceeași !
=> Pîinea iese crudă, deoarece nu se evaporă apa din aluat în MP. Nu știu să mai explic mai departe ... Că o fi de vină frigul de afară (din bucătărie)  ? Că este umezeala din atmosferă ? Că este de vină izolația, de i-am adăugat-o eu ? Nu știu !? Mă depășește :(
Ieri am filmat ceva... cînd voi avea timp am să adaug și aici .
La revedere  !

Edited by mcjohn, 20 February 2015 - 08:22.


#6725
XrainX

XrainX

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,469
  • Înscris: 28.09.2011
Mai era cineva care a descoperit că nu îi ieșea pâinea ca lumea pentru că la priză nu avea 220V ci mai puțin.
Nu înțeleg cum pâinea ta e crudă la mijloc când e bine crescută și chiar pare rumenă.
Sfatul meu e să treci la rețeta (mea) de pâine de 750gr care e așa: 470gr făină, 270gr apă, 2 lingurițe drojdie uscată pakmaya. Și ce mai pui tu pe acolo, puțină sare, zahăr, ceva ulei normal.
Și lasă deoparte semințele și alte experiențe pentru că o pâine cu mama semințelor nefăcută e mai proastă ca una făcută doar din făină și apă.

Dă-i o șansă pâinii de 750gr. Eu doar din asta fac de un an și de când cu făina de Sel am cea mai bună pâine din ultimii 3 ani.

#6726
SylexMM

SylexMM

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,986
  • Înscris: 15.04.2010

 XrainX, on 20 februarie 2015 - 08:51, said:

Nu înțeleg cum pâinea ta e crudă la mijloc când e bine crescută și chiar pare rumenă.
Pare rumenă. Ca să fie rumenă, are nevoie de minimum 180 grade celsius. Ideal ar fi 200.

#6727
mcjohn

mcjohn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,425
  • Înscris: 05.02.2009

 XrainX, on 20 februarie 2015 - 08:51, said:

Mai era cineva care a descoperit că nu îi ieșea pâinea ca lumea pentru că la priză nu avea 220V ci mai puțin.
Eu eram acela !
Ca să urmez sfatul tău ar trebui să fac cîte 2 pîini pe zi. Dar nu am timp. De cînd frig pîinea, nici asta nu ne ajunge :( !
:)

 SylexMM, on 20 februarie 2015 - 10:06, said:

Ideal ar fi 200.
Arată-mi și mie o MP care încălzește peste 180`C ! Are o protecție termică in interior la 180`C, poate nu știai ! (Ele sînt setate să coacă la 160`C . Poate mă înșel eu. N-aș avea curaj să bag mîna in foc,că așa e !)
Pa

#6728
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,495
  • Înscris: 15.09.2010
Si eu sunt de parere ca masina ta nu se incinge suficient. Poate asa e din fabricatie, poate curentul are tensiunea prea mica, poate cand ai umblat la rezistenta i-ai facut vreo ghidusie. Incearca sa faci paine cu cantitate mai mica de faina dar seteaza masina ca pentru o paine mai mare.

#6729
mihaiC1

mihaiC1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,760
  • Înscris: 12.08.2008
Multe greseli de evitat:
- uleiul (cel de palmier nu e recomandat la paine ci la prajit la temperaturi mai mari de 240gradC! oricum nu e un ulei "bun"), faina , apa, MP... toate trebuie sa aiba aceias' temperatura.. indicat ~ 20 gradC!
- uleiul daca arata ca "smantana": a inghetat, e stricat sau e de proasta calitate ! ( untul se pune "clarefiat"/ topit si racit, sa fie ca uleiul bun si nu mai pun ca e grasime animala nu vegetala... deci nu sunt la fel!)
- MP lui @mcjohn a suferit neste' interventii "inovatoare" care mai mult strica decat sa imbunatateasca : a impiedicat MP sa "respire/rasufle" aburul format si condenseaza mai abitir decat MP normala !
- coacerea in MP se face la o temperatura mai mica ( pana in 160 gradC) deoarece "spatiul de coacere" (cuptorul adica cuva mare) e mult mai mic decat interiorul unui cuptor normal iar aburii nu au cum sa "migreze" normal si raman multi in paine deci mai mult timp la o temp. mai joasa!!
- coacerea la o temperatura mai mare va "arde" coaja mult mai repede ne lasand timp sa iasa aburul din paine ...

Edited by mihaiC1, 20 February 2015 - 12:02.


#6730
alin g

alin g

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 548
  • Înscris: 08.10.2006
Nu am cu ce sa cantaresc faina.Poate cineva sa-mi spuna cate grame are un pahar de 250ml,de exemplu? Masurat cu cantarul, nu de pe saituri.

#6731
mihaiC1

mihaiC1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,760
  • Înscris: 12.08.2008
Cumpara totusi un cantar digital de 25- 30lei ca e "mai sfant" ! La 200ml poti gresi usor cu +/- 40g de faina.. nu de alta dar fainurile au densitati diferite! Sau tasezi sau nu....

#6732
nicu_gh

nicu_gh

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 334
  • Înscris: 26.12.2013
încă nu am ajuns la perfectiune, dar perseverez Attached File  IMG_20150205_214103.jpg   191.67K   20 downloads Attached File  IMG_20150215_140237.jpg   213K   20 downloads

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate