Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Masina paine
Last Updated: Apr 28 2024 05:57, Started by
RADU_
, Oct 21 2007 08:54
·
57
#6715
Posted 18 February 2015 - 12:24
GEORGE1976, on 18 februarie 2015 - 08:51, said: Deasupra pare cam necoapta, mi se pare mie? Ai incercat sa o mai lasi 10 minute in plus? E ciudată , se lipește de dinți ! M-a mîncat în c ... să văd cum iese cu ulei de palmier ! Privești pe margine ! Îh ! uploadfromtaptalk1424254912851.jpg 88.24K 43 downloads Nu. Are 70 min de coacere . Edited by mcjohn, 18 February 2015 - 12:30. |
#6716
Posted 18 February 2015 - 12:30
Nu stiu, ceva e ciudat la masina ta... cum naiba sa-ti iasa cruda? Am facut paine cu drojdie inghetata, pe rapid si mi-a iesit coapta! Sigur, nu era aramie, dar sigur nu se lipea de dinti!
Eu nu pot intelege ce e intre tine si painea asta... sau masina asta... e un vblestem pe undeva? |
#6717
Posted 18 February 2015 - 19:39
lalea, on 18 februarie 2015 - 12:30, said: e un vblestem pe undeva? Hai că o dam in SF ! "Ho, Ho, Ho, Merry Christmas to everyone !" . Ai văzut tu “Moșul” vreodată ? Continuăm în privat, că acum ne premiază ! Ca să o pot mânca am fript-o ! uploadfromtaptalk1424281100651.jpg 96.18K 26 downloads Am o bănuială, deși nu văd nici o logică ! Luna următoare îi dau jos izolația, să văd dacă se modifică ceva . La revedere ! |
#6718
Posted 19 February 2015 - 08:21
mcjohn, on 18 februarie 2015 - 12:24, said:
M-a mîncat în c ... să văd cum iese cu ulei de palmier ! Asa s-au descoperit marile inventii: prin incercari. Nu e mare bai, vad ca pana la urma ai gasit metoda si ai mancat-o, asa ca nu e o pierdere ci o experienta de invatare. Si orice experienta de invatare e una buna. Apropos de asta, aseara (cam pe graba, ce-i drept), ca a durat vreo 15 min framantatul la masina, si apoi a crescut aproape o ora 'la liber' si o jumatate in vasul in care a fost coapta... am facut iarasi o paine la tuci. Coapta la cuptor. Faina tip 650, 3 linguri de tarate, apa, ulei, sare, zahar, 50 grame de seminte (amestec: de dovleac, de floarea soarelui, in si altele) Attached Files |
#6720
Posted 19 February 2015 - 16:26
#6721
Posted 19 February 2015 - 16:48
Dacă ai făcut cu ulei de palmier și ai fost mulțumim... ce pot să zic ?!! Bravo ! Nota 10.
La mine nu a reușit ! Nu a ieșit ! Și nici nu sînt dispus să mai încerc. Această pîine mai are 15 min . Pa ! uploadfromtaptalk1424357277875.jpg 39.02K 27 downloads |
#6722
Posted 19 February 2015 - 17:05
Se poate ca atunci să fi fost vară (30'). La mine, după ce am uns paleta cu ulei, cînd am dat să o pun în ax, ieșea uleiul din ea precum pasta de dinți cînd stricați tubul . Sau cum iese frișca din seringă cînd ornezi un tort .
M-i greu să înțeleg. Acum uleiul la mine e precum untul . Dar la cozonac se adaugă unt si totuși iese OK ! E pănea mea nu a ieșit ! Gata și cea de azi . uploadfromtaptalk1424358119131.jpg 59.06K 23 downloads uploadfromtaptalk1424358197670.jpg 47.9K 24 downloads uploadfromtaptalk1424358206213.jpg 56.43K 24 downloads uploadfromtaptalk1424358218275.jpg 52.11K 26 downloads uploadfromtaptalk1424358226525.jpg 53.27K 24 downloads uploadfromtaptalk1424358235399.jpg 65.48K 23 downloads |
#6723
Posted 19 February 2015 - 22:30
Mie mi se pare cam cruda. Ar mai trebui tinuta in aparat. Nu-i poti prelungi programul cu vreo 10-15 minute?
|
#6724
Posted 20 February 2015 - 08:10
Freddy12, on 19 februarie 2015 - 22:30, said: Nu-i poti prelungi programul cu vreo 10-15 minute? Am trecut pe 2 (franțuzească), unde am 70 min coacere . Nu am eu timp prea mult ca să scriu pe aici... Acum o săptămână, am pus o pîine la făcut . Era după-amiază, pe la ora 3-4. Am plecat de acasă ... După vreo 2 ore și ceva, s-a oprit curentul. Nu știu cît mai avea pâinea, 30-45 min ?! După vreo 1/2 de oră am ajuns și noi acasă. (Pîinea era crudă, binențeles !) Curent nu aveam ...(a venit abia peste vreo 2 ore). Așa că "soața" a scos cuva din MP și a băgat-o în cuptor, la aragaz . După 15 min a stins focul . A ieșit o pîine SUPER !!! Și aromată și colorată, și coaptă, deloc crudă ! Compozitia era aceeași ! => Pîinea iese crudă, deoarece nu se evaporă apa din aluat în MP. Nu știu să mai explic mai departe ... Că o fi de vină frigul de afară (din bucătărie) ? Că este umezeala din atmosferă ? Că este de vină izolația, de i-am adăugat-o eu ? Nu știu !? Mă depășește Ieri am filmat ceva... cînd voi avea timp am să adaug și aici . La revedere ! Edited by mcjohn, 20 February 2015 - 08:22. |
|
#6725
Posted 20 February 2015 - 08:51
Mai era cineva care a descoperit că nu îi ieșea pâinea ca lumea pentru că la priză nu avea 220V ci mai puțin.
Nu înțeleg cum pâinea ta e crudă la mijloc când e bine crescută și chiar pare rumenă. Sfatul meu e să treci la rețeta (mea) de pâine de 750gr care e așa: 470gr făină, 270gr apă, 2 lingurițe drojdie uscată pakmaya. Și ce mai pui tu pe acolo, puțină sare, zahăr, ceva ulei normal. Și lasă deoparte semințele și alte experiențe pentru că o pâine cu mama semințelor nefăcută e mai proastă ca una făcută doar din făină și apă. Dă-i o șansă pâinii de 750gr. Eu doar din asta fac de un an și de când cu făina de Sel am cea mai bună pâine din ultimii 3 ani. |
#6726
Posted 20 February 2015 - 10:06
#6727
Posted 20 February 2015 - 10:50
XrainX, on 20 februarie 2015 - 08:51, said: Mai era cineva care a descoperit că nu îi ieșea pâinea ca lumea pentru că la priză nu avea 220V ci mai puțin. Ca să urmez sfatul tău ar trebui să fac cîte 2 pîini pe zi. Dar nu am timp. De cînd frig pîinea, nici asta nu ne ajunge ! SylexMM, on 20 februarie 2015 - 10:06, said:
Ideal ar fi 200. Pa |
#6728
Posted 20 February 2015 - 11:26
Si eu sunt de parere ca masina ta nu se incinge suficient. Poate asa e din fabricatie, poate curentul are tensiunea prea mica, poate cand ai umblat la rezistenta i-ai facut vreo ghidusie. Incearca sa faci paine cu cantitate mai mica de faina dar seteaza masina ca pentru o paine mai mare.
|
#6729
Posted 20 February 2015 - 11:32
Multe greseli de evitat:
- uleiul (cel de palmier nu e recomandat la paine ci la prajit la temperaturi mai mari de 240gradC! oricum nu e un ulei "bun"), faina , apa, MP... toate trebuie sa aiba aceias' temperatura.. indicat ~ 20 gradC! - uleiul daca arata ca "smantana": a inghetat, e stricat sau e de proasta calitate ! ( untul se pune "clarefiat"/ topit si racit, sa fie ca uleiul bun si nu mai pun ca e grasime animala nu vegetala... deci nu sunt la fel!) - MP lui @mcjohn a suferit neste' interventii "inovatoare" care mai mult strica decat sa imbunatateasca : a impiedicat MP sa "respire/rasufle" aburul format si condenseaza mai abitir decat MP normala ! - coacerea in MP se face la o temperatura mai mica ( pana in 160 gradC) deoarece "spatiul de coacere" (cuptorul adica cuva mare) e mult mai mic decat interiorul unui cuptor normal iar aburii nu au cum sa "migreze" normal si raman multi in paine deci mai mult timp la o temp. mai joasa!! - coacerea la o temperatura mai mare va "arde" coaja mult mai repede ne lasand timp sa iasa aburul din paine ... Edited by mihaiC1, 20 February 2015 - 12:02. |
|
#6730
Posted 20 February 2015 - 11:34
Nu am cu ce sa cantaresc faina.Poate cineva sa-mi spuna cate grame are un pahar de 250ml,de exemplu? Masurat cu cantarul, nu de pe saituri.
|
#6731
Posted 20 February 2015 - 11:58
Cumpara totusi un cantar digital de 25- 30lei ca e "mai sfant" ! La 200ml poti gresi usor cu +/- 40g de faina.. nu de alta dar fainurile au densitati diferite! Sau tasezi sau nu....
|
#6732
Posted 20 February 2015 - 12:00
încă nu am ajuns la perfectiune, dar perseverez
IMG_20150205_214103.jpg 191.67K
20 downloads
IMG_20150215_140237.jpg 213K
20 downloads
|
Anunturi
▶ 2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users