Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Vita de vie
Ultima postare: mai 22 2024 01:03, Inițiat de
blue_wings
, sep 12 2008 07:18
·
82
#974
Publicat: 23 octombrie 2014 - 22:32
alexxxz, on 21 octombrie 2014 - 13:27, said:
va rog sa ma ajutati. am cumparat 500 kg de feteasca neagra, strugurii nu a fost asa de copti, l-am tinut 7 zile pe boasca si acum il am in butoi la fier, a fiert cam 3 zile si s-a oprit . L-am gustat si e f acru, pot sa pun zahar si cat? eu nu-ti recomand sa pui zahar. as lasa sa se finalizeze fierberea pana la sec. gustul acru e normal in faza aceasta, timpul il va corecta, vei obtine un vin bun (soiul e unul bun). daca doresti neaparat mai dulce, iti recomand sa iei o cantitate din vinul tau si sa efectuezi un cupaj cu un vin mai dulce. |
#978
Publicat: 01 noiembrie 2014 - 12:44
Este ok sa mut cateva vite acum ,au fost puse sa prind radacini toamna trecuta ..sau trebuie sa astept sa cada frunzele complet.Unele au joarde de 40-50cm altele decat 10-20cm cu cateva frunze.Dupa mutare le las asa pe cele lungi sau le scurtez la 2 cepi.
|
#981
Publicat: 02 noiembrie 2014 - 20:04
muscleman, on 02 noiembrie 2014 - 17:47, said:
Daca un butas a fost rupt din greseala la curatenia de toamna o buna parte din el neramanand nici un cep mai are sanse sa regenereze in primavara? daca e bine inradacinat? a avut si o coarda de ~1m pana sa fie agatat Daca a fost agatat deasupra punctului de altoire, da, are sanse ca in primavara sa iasa lastari noi din butas chiar daca nu exista cep cu ochi. Eu am rupt din greseala in primavara un butas de la baza, a ramas doar 2 cm de lemn deasupra punctului de altoire si totusi, au iesit 3 lastari vigurosi din aceasta portiune. |
#983
Publicat: 03 noiembrie 2014 - 09:54
Vreau sa plantez ,pentru consum, un butas Palatina si unul de Muscat Perla de Csoba. Zona de plantare e la 850 metri altitudine de aceea am optat pentru soiurile extratimpurii. Din pacate m-am "trezit" cam tarziu. Deja au coborat temperaturile sub zero grade pe timpul noptii; totusi ziua e cald si se anunta o incalzire a vremii.
Oare e prea tarziu pentru plantare?Am inteles ca se prind mai bine toamna. |
#986
Publicat: 05 noiembrie 2014 - 23:29
varu_alin, on 05 noiembrie 2014 - 07:29, said:
Am gasit in Pen** butasi de Palatina. Chiar azi o sa ma duc sa cumpar 2 butasi. - este un soi cu o aroma deosebita, dulce, timpuriu, productiv; - la maturare (mai ales daca vin ploi) boabele crapa repede si sunt invadate de gauni si viespi sau se mucegaiesc. Astfel, ei trebuie culesi repede, nu se pot pastra pe butuc nu timp indelungat. |
#987
Publicat: 06 noiembrie 2014 - 17:40
Am ales Palatina pentru ca este un soi timpuriu si ar avea timp sa se coaca pana la sfarsitul lunii august datorita climei (cota 850 metri).
Socrii mei au vie sub forma de bolta numai ca o parte din boabe se coc altele raman verzi rezultand un vin acru. Anul acesta am pus strugurii pentru tuica dar am gustat mustul si e dulce acrisor. Nu stiu exact ce soi e. Ce voiam sa intreb: fiind luati din comert nodul de altoire si cordita cu cei 3 muguri sunt acoperiti cu parafina. Mai trebuie sa tai varful? Radacinile le-am fasonat. Si am si musoroit sa nu inghete . |
|
#988
Publicat: 06 noiembrie 2014 - 22:23
varu_alin, on 06 noiembrie 2014 - 17:40, said:
Am ales Palatina pentru ca este un soi timpuriu si ar avea timp sa se coaca pana la sfarsitul lunii august datorita climei (cota 850 metri). Socrii mei au vie sub forma de bolta numai ca o parte din boabe se coc altele raman verzi rezultand un vin acru. Anul acesta am pus strugurii pentru tuica dar am gustat mustul si e dulce acrisor. Nu stiu exact ce soi e. Ce voiam sa intreb: fiind luati din comert nodul de altoire si cordita cu cei 3 muguri sunt acoperiti cu parafina. Mai trebuie sa tai varful? Radacinile le-am fasonat. Si am si musoroit sa nu inghete . |
Anunturi
▶ Utilizatori activi: 1
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi