Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Recomandare Espressor cafea si rasnite
Last Updated: Apr 26 2024 19:07, Started by
OBA
, Nov 07 2007 19:20
·
9
#523
Posted 29 April 2010 - 14:09
Multumesc pentru promptitudine!
Am citit tot tpicul, catre astea doua tind si eu! Vad ca Gaggia e cam cu 100 lei mai scump, ma intreb daca chiar merita! Referitor la rasnita ... ii va veni si ei vremea, cu siguranta, dar, deocamdata, trebuie sa ma multumesc doar cu espresorul. |
#524
Posted 29 April 2010 - 14:14
Lucian BLK, on 29th April 2010, 15:09, said: Multumesc pentru promptitudine! Am citit tot tpicul, catre astea doua tind si eu! Vad ca Gaggia e cam cu 100 lei mai scump, ma intreb daca chiar merita! Referitor la rasnita ... ii va veni si ei vremea, cu siguranta, dar, deocamdata, trebuie sa ma multumesc doar cu espresorul. Edited by Lyvyoo, 29 April 2010 - 14:15. |
#525
Posted 29 April 2010 - 16:08
Si o solutie de weekend, ca tot se apropie - Espressorul portabil
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/BrGPED79ylo?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]! via cefegiu.blogspot Edited by Lyvyoo, 29 April 2010 - 16:09. |
#526
Posted 29 April 2010 - 16:28
Va rog mult, ajutati-ma si pe mine cat mai repede cu un sfat (trebuie sa fac sotului un cadou sapt viitoare) . As vrea sa iau un espressor cu capsule - motivele: prea putin timp la dispozitie dimineata pt un esspresso facut ca la carte, cu cafea proaspat macinata, mai putina mizerie, etc. Ideea e ca am ajuns la doua variante de aparat: Gaggia Nautillus (pe site-urile din afara apare ca Gaggia, la noi e Caffitaly (http://cafemagia.ro/...s01hs-1003.html) si Cafissimo Tchibo (http://cafissimo.ro/...blue-p-291.html). Primul are 17 bari spre deosebire de cafissimo cu 15, dar cred ca si 15 bari sunt suficienti pt un espresso decent. Voi ce imi recomandati?
Multumesc anticipat! |
#528
Posted 29 April 2010 - 16:53
pingudina, on 29th April 2010, 17:28, said: Va rog mult, ajutati-ma si pe mine cat mai repede cu un sfat (trebuie sa fac sotului un cadou sapt viitoare) . As vrea sa iau un espressor cu capsule - motivele: prea putin timp la dispozitie dimineata pt un esspresso facut ca la carte, cu cafea proaspat macinata, mai putina mizerie, etc. Ideea e ca am ajuns la doua variante de aparat: Gaggia Nautillus (pe site-urile din afara apare ca Gaggia, la noi e Caffitaly (http://cafemagia.ro/...s01hs-1003.html) si Cafissimo Tchibo (http://cafissimo.ro/...blue-p-291.html). Primul are 17 bari spre deosebire de cafissimo cu 15, dar cred ca si 15 bari sunt suficienti pt un espresso decent. Voi ce imi recomandati? Multumesc anticipat! Asadar, un mod mai sanatos si mai comod de a bea cafea este folosirea POD-urilor (cialde), de dimensiune standard si produse de multi distribuitori sau chiar de marci cunoscute (Illy). Arata asa! Nu contin decat cafea macinata, destul de fin. In capsula aceea scumpa si opaca se pot ascunde multe chestii artificiale care sa dreaga gustul cu diverse "E-uri" Avantajul ar fi in primul rand ca poti sa-ti cumperi un espressor normal pe care in timp il vei putea folosi si cu macinata si cu pastile (majoritatea permit utilizarea cialdelor, dar verifica), si nu unul special facut doar pt capsule. Si vorbesc de aceeasi categorie de pret cu cele indicate de tine. Lucian BLK, on 29th April 2010, 17:34, said: Pe acel site preturile sunt foarte mari! Oricum price.ro sau compari.ro raman indicatoare de baza ale preturilor. Edited by Lyvyoo, 29 April 2010 - 16:55. |
#529
Posted 29 April 2010 - 18:45
si eu tot votez pt espressor normal cu chialde. asigura aceasi comoditate in utilizare ca si un espressor cu capsule si in plus daca te plictisesti de o marca de cafea poti sa o schimbi foarte usor fiindca chialdele sunt produse de multi producatori de cafea si sunt universale. cu espressoarele alea esti legat de o anumita marca de cafea si vrei / nu vrei bei cafeaua lor pana iti iese pe nas.
am observat si eu ca espressoarele astea pt capsule au un design mai special si cred ca tintesc persoanele cu bani care sunt dispuse sa plateasca un aparat care da bine in bucatarie si care da rezultate bunicele, dar nu perfecte cu toate ca folosesti consumabile scumpe. mai avantajoasa pe termen lung mi se pare alegerea unui automat de cafea ieftin. nu multi sunt ca noi sa fie dispusi sa se joace cu gradul de macinare al unei rasnite numai ca sa obtina un espresso cat mai aproape de perfect. ca sa nu mai vobim ca multi beau cafeaua lunga si acolo detalii din astea ca gradul de macinare, timpi de extractie, site si alte alea. in plus eu nu am printre cunostinte un bautor de cafea care sa bea espresso scurt, toti beau cafea lunga si la aia nu prea au importanta detaliile. sistemele de spuma sa traiasca. liviu se plangea ca am ramas putini care discutam constant de espresso, eu am zis ca discutia noastra tine mai degraba de aria gastronomicus, aici doar ii speriem pe cei care s-au gandit ca isi vor cumpara un aparat de cateva milioane si vor face si ei acasa cafea ca la bar. oricum, daca sunt bautori de cafea lunga, rezultatele vor fi relativ ok cu mai orice espresor cu pompita si cafea macinata pt filtru. Edited by Fane, 29 April 2010 - 19:11. |
#530
Posted 29 April 2010 - 19:58
Dupa cum vedeti moderatorul nu doarme ba chiar bea espresso! L-am rugat sa modifice putin titlul topicului si s-a intamplat...iarasi! Multumim!
Fane...hai sa deschidem si pe Gastro. Sper sa nu injure "canarii" ca vom vorbi de chestii mici si concentrate servite la cescute CUm sa-l numim? O propunere - In cautarea espresso-ului perfect. Subtitlu: Tehnici, cafea, accesorii |
#532
Posted 29 April 2010 - 21:07
Torin, eu zic sa faci o sinteza a ceea ce ai prezentat aici (chestii foarte interesante), pdf-uri, link-uri etc. si sa le pui acolo intr-un post.
Zis si facut: http://forum.softped...=0#entry8138577 Edited by Lyvyoo, 29 April 2010 - 21:34. |
|
#533
Posted 30 April 2010 - 09:27
Va multumesc tare mult pentru raspunsuri. Stiam ca exista aceste esspresoare cu chialde/ pad-uri, dar nu m-am gandit la ele ca la o posibila varianta pentru ca am crezut ca din cauza sistemului de ambalare cafeaua isi pierde din aroma. Eu sunt in general bautoare de ceai si evit mereu ceaiul la plic - pur si simplu prefer ceaiul brut (la punguta), pe care sa il vad, stiu exact ce contine si cum arata, etc. iar aceste chialde mi se pareau ca seamana farte tare cu ceaiul la plic pe care il evit . Daca tot ati fost atat de draguti sa imi raspundeti asa de repede... ce espressor "normal cu chialde" imi recomandati?
|
#534
Posted 30 April 2010 - 09:37
#535
Posted 30 April 2010 - 10:35
Caracteristicile ar arata bine la Saeco Nina cappuccino pentru o profana ca mine (in mod special pentru ca se specfica ca se poate face si cappuccino, care ma interesaza pe mine ), dar mi se par scumpe rau. Eu as da un maxim de 500 ron. (nautillusul la care ma gandeam inainte ajungea la 600 ron, dar venea cu un chit de 50 capsule, asa ca pretul lui real ajungea tot in jur de 530ron). Ceva in jur de 500 ron imi poti recomanda? sau macar ce caracteristici sa caut?
Si doar ca idee, ca sa nu ramana cineva in ceata... aparatele la care ma gandisem initial au un sistem care permite capsule de la mai multi producatori de cafea: Tchibo, Punto IT , E'Caffe si, posibil dar trebuie sa verific la un utilizator Lavazza. E adevarat ca nu merg capsulele Illy. |
#536
Posted 30 April 2010 - 11:00
toate fac capucino, se face cu ajutorul tevii aleia de abur din lateral. nu-i chiar asa simplu de facut capucino, nu-i la o singura apasare de buton. o sa trebuiasca sa inveti sa frotezi laptele. daca iti plac asa tare aparatele cu capsule nu sunt o alegere total gresita, numai ca o sa ramai legata de consumabilele scumpe. practic cred ca te atrage mai mult aspectul aparatelor cu capsule nu atata functionalitatea (normal la o femeie ), dar daca tu esti mai impacata asa poate-i mai bine sa alegi cu sufletul. totusi, daca-ti pui problema costului aparatului n-o sa-ti pui dupa aia problema costurilor consumabilelor?
o varianta mai ieftina, dar sufera la finisaje: http://www.price.ro/...negru_42628.htm http://www.price.ro/...ntiu_204186.htm |
#537
Posted 30 April 2010 - 11:07
pingudina, on 30th April 2010, 10:27, said: Va multumesc tare mult pentru raspunsuri. Stiam ca exista aceste esspresoare cu chialde/ pad-uri, dar nu m-am gandit la ele ca la o posibila varianta pentru ca am crezut ca din cauza sistemului de ambalare cafeaua isi pierde din aroma. Eu sunt in general bautoare de ceai si evit mereu ceaiul la plic - pur si simplu prefer ceaiul brut (la punguta), pe care sa il vad, stiu exact ce contine si cum arata, etc. iar aceste chialde mi se pareau ca seamana farte tare cu ceaiul la plic pe care il evit . Daca tot ati fost atat de draguti sa imi raspundeti asa de repede... ce espressor "normal cu chialde" imi recomandati? Nu doar Nina are capucinator ci majoritatea. De fapt ce inseamna? O teava prin care ies aburi cu presiune, pe care o introduci in cana cu lapte rece, obtinand acea crema de lapte deasupra care se toarna peste un espresso. Majoritatea modelelor au asa ceva, chiar si cele de 2..3 milioane. E adevarat ca diferentele de eficienta pot fi mari. Vad ca Saeco a scumpit espressoarele si intradevar preturile sunt cam sus. Incearca totusi si outletul lor unde Armonia se vinde pana in 500 ron. S-ar putea sa ai un dezavantaj totusi - nu stiu daca se considera cumparatura online asadar s-ar putea sa nu ai drept de retur in 10 zile daca nu esti multumita de ce iese. POate ne ajuta vreun posesor de Armonia cu o parere despre cum iese espresso-ul facut la cialde cu acest aparat! L.E. 1 - Ia uite ca am fost gand la gand cu Fane Vroiam sa adaug ca nu vad in specificatiile Via Veneto sa aiba sistem de cialde... L.E. 2- Eu am avut un Ufesa 7140 si avea probleme la utilizarea de cialde in sensul ca extractia se facea foarte greu, mai mult picurand decat curgand. Lucrul asta afecteaza nu numai calitatea espresso-ului (desi iesea destul de bun) dar si pompa care e fortata. De asta zic ca e bine sa ai o varianta de retur. Daca iti place ok daca nu sa-l poti schimba sau cere banii. Edited by Lyvyoo, 30 April 2010 - 11:13. |
|
#538
Posted 01 May 2010 - 21:35
buona sera a tutti
Am luat cafea...20 euro kilu...boabe.O sa fac o poza la eticheta.Oricum, contine asa: costarica, columbia, guatemala, brasile, haiti, indiano monsonato, moka etiopico, salvador. Arabica dulce, cam asta ar fi.Prima mea cafea boabe, dup vienwr-ul socialist.Era buna viener aia, avea aroma.Din start, mi-am dat seama ca trebe sa pun MDF-ul de la 2 la 5 apoi la 7. Urmatoarea impresie, trebe un tamper, am ala de plastic, bucata aia, nu pot sa ii zic tamper.Mai mica si aiurea.Alta chestie, tre sa invat sa dozes mult mai precis.am un gust bun acum la ce obtin, dar nu am crema suficienta, as cum am vazut pe home-barista.Sincer, am baut acum de curiozitate prin multe baruri, numar mereu in gand cat dureasa, cam 25 la toate.La unele am vazut un fel de ciclu, era o masinarie complicata, mare , a tinut mai mult de 25 dar facea ceva la sfarsit.Dar la nici un bar nu am vazut genul de crema ce vad in prezentarile de pe net , pe site-ul home-barista.In ultimul timp, m-am ambitionat sa folosesc sita de un expreso, si incerc sa dozez in asa fel ca la infuzare sa se preseze pucul de dus, dar normal.Am studiat si eu mai atent documentatie, e destul de complicata treaba.Imi place rasnita,e f faina si folositoare.O sa radeti, dar mi-as lua un cantar, sa cantaresc cafeaua, am vazut ca nu e scump, macar sa se formeze ochiul.Tot ca fapt divers, i-am facut o toaletare la espresorul gaggia, bine facut si el.Am vazut detalii f bine gandite, etc.Pe mine unul, ca aspect si materiale exterioare nu ma da pe spate, dar se vede ca e o firma ce face lucrurile temeinic.Sunt curios cum arata pe dinauntru. Sa ma bag si in discutia despre capsule, si alte alea.La firme de ex, astea mici, se poarta nespreso.De diverse marci, lavazza, etc.E f practic, comod, etc.Faza e ca costa binisor capsulele, si cica daca pui alt tip, de la alta firma, gata, nu mai ai rezultatele optime.Mereu trebe sa pui ce iti recomanda producatorul.Si cele cialde sunt scumpe, dar macar nu faci mizerie. Imi trebe tamper stimati colegi...si mi-ar place si un portfiltrul cu fundul, scuzati, decupat.Ajuta cu ceva la gust sau crema, sau e doar pt studiat procesul? |
#539
Posted 01 May 2010 - 22:10
NE-am mutat pe alt topic cu discutiile despre espresso. Aici vor ramane doar impresiile despre rasnite si espressoare. Hai si tu, aici!
|
#540
Posted 05 May 2010 - 12:52
Tocmai am fost anuntat ca mi-a sosit Saeco Nina Cappuccino!
Abia astept sa-l pun la treaba! |
Anunturi
▶ 9 user(s) are reading this topic
0 members, 9 guests, 0 anonymous users