Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Ce iaurt din comerț considerați, cunoscătorii din domeniu, ca e de calitate ?
Ultima postare: feb 05 2023 14:11, Inițiat de
_ColdFire_
, ian 18 2023 17:27
·
0
#19
Publicat: 18 ianuarie 2023 - 20:12
#20
Publicat: 18 ianuarie 2023 - 20:18
din principiu produsele fermentate naturale sunt acre. alea externe baga zahar la greu, si tot felu de arome stupide.
eu pun la prins lapte de vaca luat din piata, bate orice lactat din comert. cand nu am d-asta, iau doar kefir, si mai alternez ca te saturi doar de 1 gust. |
#22
Publicat: 18 ianuarie 2023 - 20:32
adnana2121, on 18 ianuarie 2023 - 19:12, said:
Iei de la automate sau piața de vacă. Pui in borcane de 350 direct fara nimic, capac strans putin Pe dulap în bucătărie in 3 zile ai cel mai bun iaurt Nu asa se face. Ce spui tu merge doar vara(altfel devine amar), iar la noi la Vaslui metoda ta se numeste "chisleag"(lapte "prins"). Cumperi laptele si putina smantana (de aia naturala adunata de pe borcan, nu de aia de la supermaket). Pui laptele si-l fierbi, cand se mai raceste putin il torni in borcane mari de 800-1L, adaugi o lingurita de smantana in fiecare borcan, mesteci si apoi il lasi 24h cu un prosop(sau altceva) peste ca sa tina caldura. |
#23
Publicat: 18 ianuarie 2023 - 20:41
sandu222, on 18 ianuarie 2023 - 20:32, said:
Nu asa se face. Ce spui tu merge doar vara(altfel devine amar), iar la noi la Vaslui metoda ta se numeste "chisleag"(lapte "prins"). |
#24
Publicat: 18 ianuarie 2023 - 20:45
De "Pilos" voiam şi eu să zic, dar uitasem cum se numeşte marca. Scump, cam gras, dar excelent!
La iaurturi de băut, cel de la "Nucet", deşi e un pic cam greţos. Era unul făcut în Jud. Sibiu, cu gust foarte bun, dar scump acum câţiva ani (2,5-3 Lei păhărelul, dar o găletuşă era 7 Lei). Mâncam numai din ăla. Dar a dispărut de pe piaţă. |
#25
Publicat: 18 ianuarie 2023 - 21:11
Eu mi-am format o procedura pt lapte batut - nu iaurt, deci cam offtopic - prea bun ca sa n-o impartasesc aici...
Ingrediente:
Inainte de consumare se goleste o buna parte din continut (jumatate e ideal) intr-un alt recipient (tot de 1 l, la primul e mai dificil ca nu ai in ce sa-l pui, dar dupa aia folosesc bidonul precedent cand se goleste..) si se agita puternic de cateva ori. Aerul pe care laptele "batut" il prinde in timpul "zbaterii" il face cremos de zici ca-i smantana. Nici nu e acru, poate foarte-foarte putin, e absolut savuros. |
#27
Publicat: 18 ianuarie 2023 - 21:52
Am aparat de facut iaurt, 7 borcanele, iau lapte de vaca de la tarani, un iaurt bio de la milbona (Lidl) sau napolact. in 6-7 ore e gata Cred ca fac asta de vreo 10 ani, mie imi place asa
96Flo, on 18 ianuarie 2023 - 19:06, said:
Am o vecina ce face un ,,lapte acru" de bate toate iaurturile din magazine, din comert iaurt de la TCE Trei Brazi, mi se pare cel mai bun, chiar si in pet de 3 lt., au si in sticle de sticla, oale de lut. Adu-ne si noua reteta! |
#28
Publicat: 18 ianuarie 2023 - 21:58
_ColdFire_, on 18 ianuarie 2023 - 17:27, said:
restul nu îmi inspiră încredere fie prin gust, consistență sau modul de ambalare (prefer sticla din motive evidente). Ce faci cu mana ta e cel mai bun din punct de vedere al sanatatii.Orice produs obtinut industrial e departe de standardele de sanatate si cauta prin tot felul de chimicale care nu sunt trecute la ingrediente sa faca gustul culoarea etc. al produsului sa fie cat mai atragator.De aceea generatia tanara a uitat sau n-a avut posibilitatea sa "guste" ceva natural si sa faca diferenta. |
|
#29
Publicat: 18 ianuarie 2023 - 22:00
addysoftware, on 18 ianuarie 2023 - 21:11, said:
Eu mi-am format o procedura pt lapte batut - nu iaurt, deci cam offtopic - prea bun ca sa n-o impartasesc aici... Ingrediente:
Inainte de consumare se goleste o buna parte din continut (jumatate e ideal) intr-un alt recipient (tot de 1 l, la primul e mai dificil ca nu ai in ce sa-l pui, dar dupa aia folosesc bidonul precedent cand se goleste..) si se agita puternic de cateva ori. Aerul pe care laptele "batut" il prinde in timpul "zbaterii" il face cremos de zici ca-i smantana. Nici nu e acru, poate foarte-foarte putin, e absolut savuros. Wow, interesant, deci sa inteleg ca "agitatia" laptelui este un factor primordial in calitatea laptelui batut sau doar ca sa il amesteci mai usor? interesanta reteta |
#34
Publicat: 18 ianuarie 2023 - 23:13
sandu222, on 18 ianuarie 2023 - 20:32, said:
Nu asa se face. Ce spui tu merge doar vara(altfel devine amar), iar la noi la Vaslui metoda ta se numeste "chisleag"(lapte "prins"). Cumperi laptele si putina smantana (de aia naturala adunata de pe borcan, nu de aia de la supermaket). Pui laptele si-l fierbi, cand se mai raceste putin il torni in borcane mari de 800-1L, adaugi o lingurita de smantana in fiecare borcan, mesteci si apoi il lasi 24h cu un prosop(sau altceva) peste ca sa tina caldura. addysoftware, on 18 ianuarie 2023 - 21:11, said:
Eu mi-am format o procedura pt lapte batut - nu iaurt, deci cam offtopic - prea bun ca sa n-o impartasesc aici... Ingrediente:
Inainte de consumare se goleste o buna parte din continut (jumatate e ideal) intr-un alt recipient (tot de 1 l, la primul e mai dificil ca nu ai in ce sa-l pui, dar dupa aia folosesc bidonul precedent cand se goleste..) si se agita puternic de cateva ori. Aerul pe care laptele "batut" il prinde in timpul "zbaterii" il face cremos de zici ca-i smantana. Nici nu e acru, poate foarte-foarte putin, e absolut savuros. Daca iau 1L de la tarani, cate lingurite din iaurtul preferat trebuie sa adaug peste acel litru sa il fac de aceeasi consistenta cu iaurtul cumparat? De multe ori cand am mai incercat, imi iesea prea... moale sau neinchegat. |
#35
Publicat: 18 ianuarie 2023 - 23:28
victor29cr, on 18 ianuarie 2023 - 23:13, said: Daca iau 1L de la tarani, cate lingurite din iaurtul preferat trebuie sa adaug peste acel litru sa il fac de aceeasi consistenta cu iaurtul cumparat? De multe ori cand am mai incercat, imi iesea prea... moale sau neinchegat. Din experienta proprie: Nu orice iaurt merge "multiplicat" Am patit ca sa iasa pur si simplu "gretos" erau, scuze "muci". altele dupa vreo 3 zile, aparea la suprafata o chestie rosie, probabil de la chimicale. iaurturile mentionate, respectiv cel de la Lidl si Napolact sau Mandra (pe langa Sibiu), sunt pe reteta mea. Pana la urma este o chestie de experimentat. Pur si simplu, impart un iaurt mic la 7 borcanele la 150g. Deci o lingurita la fiecare borcan |
#36
Publicat: 18 ianuarie 2023 - 23:30
victor29cr, on 18 ianuarie 2023 - 23:13, said:
Daca iau 1L de la tarani, cate lingurite din iaurtul preferat trebuie sa adaug peste acel litru sa il fac de aceeasi consistenta cu iaurtul cumparat? De multe ori cand am mai incercat, imi iesea prea... moale sau neinchegat. Editat de pasilla, 18 ianuarie 2023 - 23:37. |
Anunturi
▶ Utilizatori activi: 1
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi