Ce iaurt din comerț considerați, cunoscătorii din domeniu, ca e de calitate ?
Last Updated: Feb 05 2023 14:11, Started by
_ColdFire_
, Jan 18 2023 17:27
·
0
#19
Posted 18 January 2023 - 20:12
#20
Posted 18 January 2023 - 20:18
din principiu produsele fermentate naturale sunt acre. alea externe baga zahar la greu, si tot felu de arome stupide.
eu pun la prins lapte de vaca luat din piata, bate orice lactat din comert. cand nu am d-asta, iau doar kefir, si mai alternez ca te saturi doar de 1 gust. |
#21
Posted 18 January 2023 - 20:31
Acum TOATE produsele lactate (si nu numai s-au scumpit cu 100%)
Dar noi vorbi,, conform titlului, deocamdata despre calitate. Despre pret, cu alta ocazie |
#22
Posted 18 January 2023 - 20:32
adnana2121, on 18 ianuarie 2023 - 19:12, said:
Iei de la automate sau piața de vacă. Pui in borcane de 350 direct fara nimic, capac strans putin Pe dulap în bucătărie in 3 zile ai cel mai bun iaurt Nu asa se face. Ce spui tu merge doar vara(altfel devine amar), iar la noi la Vaslui metoda ta se numeste "chisleag"(lapte "prins"). Cumperi laptele si putina smantana (de aia naturala adunata de pe borcan, nu de aia de la supermaket). Pui laptele si-l fierbi, cand se mai raceste putin il torni in borcane mari de 800-1L, adaugi o lingurita de smantana in fiecare borcan, mesteci si apoi il lasi 24h cu un prosop(sau altceva) peste ca sa tina caldura. |
#23
Posted 18 January 2023 - 20:41
sandu222, on 18 ianuarie 2023 - 20:32, said:
Nu asa se face. Ce spui tu merge doar vara(altfel devine amar), iar la noi la Vaslui metoda ta se numeste "chisleag"(lapte "prins"). |
#24
Posted 18 January 2023 - 20:45
De "Pilos" voiam şi eu să zic, dar uitasem cum se numeşte marca. Scump, cam gras, dar excelent!
La iaurturi de băut, cel de la "Nucet", deşi e un pic cam greţos. Era unul făcut în Jud. Sibiu, cu gust foarte bun, dar scump acum câţiva ani (2,5-3 Lei păhărelul, dar o găletuşă era 7 Lei). Mâncam numai din ăla. Dar a dispărut de pe piaţă. |
#25
Posted 18 January 2023 - 21:11
Eu mi-am format o procedura pt lapte batut - nu iaurt, deci cam offtopic - prea bun ca sa n-o impartasesc aici...
Ingrediente:
Inainte de consumare se goleste o buna parte din continut (jumatate e ideal) intr-un alt recipient (tot de 1 l, la primul e mai dificil ca nu ai in ce sa-l pui, dar dupa aia folosesc bidonul precedent cand se goleste..) si se agita puternic de cateva ori. Aerul pe care laptele "batut" il prinde in timpul "zbaterii" il face cremos de zici ca-i smantana. Nici nu e acru, poate foarte-foarte putin, e absolut savuros. |
#26
Posted 18 January 2023 - 21:35
Iaurt de vacă Artesana/laptaria cu caimac/nucet/olympus, îmi place iaurt de capră artesana/rupi/Olympus.
|
#27
Posted 18 January 2023 - 21:52
Am aparat de facut iaurt, 7 borcanele, iau lapte de vaca de la tarani, un iaurt bio de la milbona (Lidl) sau napolact. in 6-7 ore e gata Cred ca fac asta de vreo 10 ani, mie imi place asa
96Flo, on 18 ianuarie 2023 - 19:06, said:
Am o vecina ce face un ,,lapte acru" de bate toate iaurturile din magazine, din comert iaurt de la TCE Trei Brazi, mi se pare cel mai bun, chiar si in pet de 3 lt., au si in sticle de sticla, oale de lut. Adu-ne si noua reteta! |
#28
Posted 18 January 2023 - 21:58
_ColdFire_, on 18 ianuarie 2023 - 17:27, said:
restul nu îmi inspiră încredere fie prin gust, consistență sau modul de ambalare (prefer sticla din motive evidente). Ce faci cu mana ta e cel mai bun din punct de vedere al sanatatii.Orice produs obtinut industrial e departe de standardele de sanatate si cauta prin tot felul de chimicale care nu sunt trecute la ingrediente sa faca gustul culoarea etc. al produsului sa fie cat mai atragator.De aceea generatia tanara a uitat sau n-a avut posibilitatea sa "guste" ceva natural si sa faca diferenta. |
|
#29
Posted 18 January 2023 - 22:00
addysoftware, on 18 ianuarie 2023 - 21:11, said:
Eu mi-am format o procedura pt lapte batut - nu iaurt, deci cam offtopic - prea bun ca sa n-o impartasesc aici... Ingrediente:
Inainte de consumare se goleste o buna parte din continut (jumatate e ideal) intr-un alt recipient (tot de 1 l, la primul e mai dificil ca nu ai in ce sa-l pui, dar dupa aia folosesc bidonul precedent cand se goleste..) si se agita puternic de cateva ori. Aerul pe care laptele "batut" il prinde in timpul "zbaterii" il face cremos de zici ca-i smantana. Nici nu e acru, poate foarte-foarte putin, e absolut savuros. Wow, interesant, deci sa inteleg ca "agitatia" laptelui este un factor primordial in calitatea laptelui batut sau doar ca sa il amesteci mai usor? interesanta reteta |
#30
Posted 18 January 2023 - 22:12
Toate is la fel, dacă iau nu mă uit la marcă. Prețul diferă.
|
#31
Posted 18 January 2023 - 22:17
Atâta timp cât îmi place unul, pentru mine e cel mai bun. Că altfel producătorul scrie pe eticheta de exemplu că conține 1 miliard de nu știu ce bacterii. Lucru care pe mine mă lasă rece.
|
#32
Posted 18 January 2023 - 22:25
Nu am mai văzut SIM de ceva ani, luam iaurt la pahar mare.
|
#34
Posted 18 January 2023 - 23:13
sandu222, on 18 ianuarie 2023 - 20:32, said:
Nu asa se face. Ce spui tu merge doar vara(altfel devine amar), iar la noi la Vaslui metoda ta se numeste "chisleag"(lapte "prins"). Cumperi laptele si putina smantana (de aia naturala adunata de pe borcan, nu de aia de la supermaket). Pui laptele si-l fierbi, cand se mai raceste putin il torni in borcane mari de 800-1L, adaugi o lingurita de smantana in fiecare borcan, mesteci si apoi il lasi 24h cu un prosop(sau altceva) peste ca sa tina caldura. addysoftware, on 18 ianuarie 2023 - 21:11, said:
Eu mi-am format o procedura pt lapte batut - nu iaurt, deci cam offtopic - prea bun ca sa n-o impartasesc aici... Ingrediente:
Inainte de consumare se goleste o buna parte din continut (jumatate e ideal) intr-un alt recipient (tot de 1 l, la primul e mai dificil ca nu ai in ce sa-l pui, dar dupa aia folosesc bidonul precedent cand se goleste..) si se agita puternic de cateva ori. Aerul pe care laptele "batut" il prinde in timpul "zbaterii" il face cremos de zici ca-i smantana. Nici nu e acru, poate foarte-foarte putin, e absolut savuros. Daca iau 1L de la tarani, cate lingurite din iaurtul preferat trebuie sa adaug peste acel litru sa il fac de aceeasi consistenta cu iaurtul cumparat? De multe ori cand am mai incercat, imi iesea prea... moale sau neinchegat. |
#35
Posted 18 January 2023 - 23:28
victor29cr, on 18 ianuarie 2023 - 23:13, said: Daca iau 1L de la tarani, cate lingurite din iaurtul preferat trebuie sa adaug peste acel litru sa il fac de aceeasi consistenta cu iaurtul cumparat? De multe ori cand am mai incercat, imi iesea prea... moale sau neinchegat. Din experienta proprie: Nu orice iaurt merge "multiplicat" Am patit ca sa iasa pur si simplu "gretos" erau, scuze "muci". altele dupa vreo 3 zile, aparea la suprafata o chestie rosie, probabil de la chimicale. iaurturile mentionate, respectiv cel de la Lidl si Napolact sau Mandra (pe langa Sibiu), sunt pe reteta mea. Pana la urma este o chestie de experimentat. Pur si simplu, impart un iaurt mic la 7 borcanele la 150g. Deci o lingurita la fiecare borcan |
#36
Posted 18 January 2023 - 23:30
victor29cr, on 18 ianuarie 2023 - 23:13, said:
Daca iau 1L de la tarani, cate lingurite din iaurtul preferat trebuie sa adaug peste acel litru sa il fac de aceeasi consistenta cu iaurtul cumparat? De multe ori cand am mai incercat, imi iesea prea... moale sau neinchegat. Edited by pasilla, 18 January 2023 - 23:37. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users