Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Ce iaurt din comerț considerați, cunoscătorii din domeniu, ca e de calitate ?
Last Updated: Feb 05 2023 14:11, Started by
_ColdFire_
, Jan 18 2023 17:27
·
0
#37
Posted 19 January 2023 - 06:09
Eu am avut o colega de la țară care-mi aducea în fiecare săptămână un bidon de lapte bătut, iar eu îl transformam în ceva minunat.
Laptele deja acrit îl blenduiam in aparat pana ieșea un lichid fin, aerat, apoi puneam bidonul in frigider cu capacul în jos. Se forma la baza- care era de fapt partea de sus a bidonului- zerul, pe care îl vărsam desfacand ușor și nu total, capacul. Rămânea o bautură mult mai densa, concentrata și f fina. De fapt ii marea concentrația si-l aeram. Merita sa încercați, mulți mi-au mulțumit. |
#38
Posted 19 January 2023 - 07:28
Tu primesti un produs calitativ de la inceput, de aceea iti iese iaurtul bun. Dar iaurtul sau laptele batut facut din lapte cumparat, nu iese nici pe departe ca cel de tara. Eu am incercat acasa cu diverse tipuri de lapte, insa nu prinde nici consistenta si nici gustul unui iaurt sau lapte batut adevarat.
Am cumparat pana acum cateva luni iaurt de casa de la o familie care detine mai multe vaci, insa l-au facut 15 lei litrul si a trebuit sa renunt. |
#40
Posted 19 January 2023 - 08:23
Iaurt: laptaria cu caimac, artesana - astea cand ajung prin cora. Frecvent de la lidl: in stil grecesc pe care il folosesc in loc de smantana, bio cu ambalaj verde si cele la pahar verde/rosu de 400 ml cred +chefir napolact
|
#41
Posted 19 January 2023 - 09:07
Gregan, on 19 ianuarie 2023 - 07:28, said:
Tu primesti un produs calitativ de la inceput, de aceea iti iese iaurtul bun. Dar iaurtul sau laptele batut facut din lapte cumparat, nu iese nici pe departe ca cel de tara. Eu am incercat acasa cu diverse tipuri de lapte, insa nu prinde nici consistenta si nici gustul unui iaurt sau lapte batut adevarat. |
#42
Posted 19 January 2023 - 09:46
#43
Posted 19 January 2023 - 10:08
mercur68, on 18 ianuarie 2023 - 22:00, said: Wow, interesant, deci sa inteleg ca "agitatia" laptelui este un factor primordial in calitatea laptelui batut sau doar ca sa il amesteci mai usor?... |
#44
Posted 19 January 2023 - 10:09
victor29cr, on 18 ianuarie 2023 - 23:13, said:
Daca iau 1L de la tarani, cate lingurite din iaurtul preferat trebuie sa adaug peste acel litru sa il fac de aceeasi consistenta cu iaurtul cumparat? De multe ori cand am mai incercat, imi iesea prea... moale sau neinchegat. bagă 10% iaurt, agită bine la-nceput, dar și după 24 de ore încă odat' apoi contează să fie la temp camerei, dar la-ntuneric (adu-ți aminte că bunicii făceau în oale de lut) nu tre să te grăbești, cel puțin 3 zile durează. 90% dintre șmacolinele din bidoane de carton au „îngroșători” înfiorător de mult - nu-mi plac am găsit iaurt la sticlă care-mi place, de undeva de prin nordul moldovei - nu-mi aduc aminte, dacă văd - recunosc! sâmbăta cumpăr lapte proaspăt din piață (cam 20% din oferte le nimeresc „botezate” ) adaug 10% iaurt de care v-am zis mai sus PS: nouă ne place iaurtul „țuști” și nu cel „aerat” |
#45
Posted 19 January 2023 - 10:11
gushpi, on 19 ianuarie 2023 - 10:09, said: bagă 10% iaurt, agită bine la-nceput, dar și după 24 de ore încă odat' apoi contează să fie la temp camerei, dar la-ntuneric (adu-ți aminte că bunicii făceau în oale de lut) nu tre să te grăbești, cel puțin 3 zile durează. 90% dintre șmacolinele din bidoane de carton au „îngroșători” înfiorător de mult - nu-mi plac am găsit iaurt la sticlă care-mi place, de undeva de prin nordul moldovei - nu-mi aduc aminte, dacă văd - recunosc! sâmbăta cumpăr lapte proaspăt din piață (cam 20% din oferte le nimeresc „botezate” ) adaug 10% iaurt de care v-am zis mai sus PS: nouă ne place iaurtul „țuști” și nu cel „aerat” Eu puneam 1-2 lingurile la 500ml ) Nu e rau 3 zile daca iasa ce trebuie. O sa ma apuc iar de teste |
#47
Posted 19 January 2023 - 10:17
victor29cr, on 18 ianuarie 2023 - 23:13, said: Daca iau 1L de la tarani, cate lingurite din iaurtul preferat trebuie sa adaug peste acel litru sa il fac de aceeasi consistenta cu iaurtul cumparat? De multe ori cand am mai incercat, imi iesea prea... moale sau neinchegat. Din ce am citit, iaurtul are o alta procedura de fabricație, la cald |
#48
Posted 19 January 2023 - 10:24
în mod normal adăugarea de „carcalaci” specifici duce la înmulțirea acestora
io aș zice că acea procedură cu înfierbântarea laptelui de bază nu este decât un pas al sterilizării procesului, nicidecum al selectării căror bacterii să se-nmulțească deci, pui kefir - ar trebui să fie kefir, pui sana - obții sana (nu știu dacă și la consistență, dar sigur la tipul de bacterii lactice. |
#49
Posted 19 January 2023 - 10:47
The best money can buy sunt toate produsele de la:
https://www.lactosolomonescu.ro/ Au o gama de produse foarte diversificata de cea mai buna calitate dar si cele mai scumpe de pe piata. gushpi, on 19 ianuarie 2023 - 10:24, said:
în mod normal adăugarea de „carcalaci” specifici duce la înmulțirea acestora io aș zice că acea procedură cu înfierbântarea laptelui de bază nu este decât un pas al sterilizării procesului, nicidecum al selectării căror bacterii să se-nmulțească deci, pui kefir - ar trebui să fie kefir, pui sana - obții sana (nu știu dacă și la consistență, dar sigur la tipul de bacterii lactice. Infierbantarea aia trebuie facuta pana la 50* celsius si nu mai mult iar pasteurizarea este cu totul altceva. Cel mai bun lapte este cel proaspat nepasteurizat. Laptele dulce se pastreaza la rece la 5* Celsius si trebuie infierbantat pana la 50* Celsius care este temperatura ideala pentru intrarea in fermentatie a bacteriilor lactice. Pana se obtine produsul dorit se lasa la temperatura camerei si abia apoi cand este bun de consum se baga in frigider. Cuptorul meu poate fi setat de la 35*celsius pana la 250* Celsius. Pun laptele in cuptor setez pe 50* celsius si in cateva ore ce am pus aia iese. |
#50
Posted 19 January 2023 - 11:00
Eu fac asa:
Lapte de preferinta de la tara, daca nu am iau de la dozator 2 litri. Il fierb si apoi il las sa se raceasca pana la 45-50, maxim 55 de grade. Apoi adaug cam 200 ml de iaurt din cel mai gras cu putinta. Prefer sa cumpar iaurtul de la mici producatori locali. Din alea de supermaket gen Albalact Covalact, KKlact iasa o pulitura sinistra. Deci adaug iaurtul, amestec bine si torn toata compozitia intr-un banal vas de ceramica cu capac achizitionat din orice targ de 2 bani. Vasul il las la temperatura cametei invelit bine in prosoape sau ceva mai gros. Ramane acolo 12 ore apoi e bun de mancat. Il depozitez in camara, la rece sau in frigider. Va iesi genul de iaurt consistent, in straturi. Restul cu lasat 3 zile si alte kkanarii produc o chestie acra la limita stricatului. Daca va place gustul, pastrati "samanta" pentru iaurtul viitor. Edited by dan1980_25, 19 January 2023 - 11:01. |
#51
Posted 19 January 2023 - 11:17
djl, on 18 ianuarie 2023 - 20:45, said:
De "Pilos" voiam şi eu să zic, dar uitasem cum se numeşte marca. Scump, cam gras, dar excelent! La iaurturi de băut, cel de la "Nucet", deşi e un pic cam greţos. Era unul făcut în Jud. Sibiu, cu gust foarte bun, dar scump acum câţiva ani (2,5-3 Lei păhărelul, dar o găletuşă era 7 Lei). Mâncam numai din ăla. Dar a dispărut de pe piaţă. Pardon, "Kolos" e. 5 Lei 200-250 Grame, dar foarte bun! |
|
#52
Posted 19 January 2023 - 13:42
La iaurturi, preferam Tnuva pana sa se retraga, acum Muller si iaurturi grecesti(putina apa si 10% grasime), dar, le cumpar rar pe ultimele.
La sana, prefer Covalact. Dar, nu sunt pretentios, sunt ok mai toate, inclusiv marcile proprii ale magazinelor(Pilos, Winny, Aro, Nr 1 etc..). Singurul pe care il evit, e iaurul Napolact... are in gust ciudat, care nu mi se potriveste. |
#53
Posted 19 January 2023 - 13:45
Solomonescu aia se cam iau de mina cu Angst.In sensul ca sunt prea scumpi pentru o piata saraca.
|
#54
Posted 19 January 2023 - 14:58
Iaurturile cu culturi nobile . Diferenta de pret nu e mare. De multe ori un iaurt normal este mai scump decat unul cu culturi nobile
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users