Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Cum fac sa țină ciorba de burtă o luna la borcan?
Ultima postare: ian 08 2023 12:56, Inițiat de
stefians
, dec 31 2022 07:18
·
0
#7
Publicat: 31 decembrie 2022 - 07:30
florinel, on 31 decembrie 2022 - 07:27, said:
O pui fierbinte in borcane incalzite prealabil, apoi le pui capac, le invelesti in ceva paturica sa se raceasca lent. Apoi pastrezi la intuneric si rece. Trebuie neaparat pasteurizate cel putin 1/2 ora in baie de apa. Editat de pasilla, 31 decembrie 2022 - 07:33. |
#8
Publicat: 31 decembrie 2022 - 07:32
Eu cred ca tu citesti in diagonala. Ti-am dat solutia fara congelator. Intuneric si rece inseamna in camara, beci, frigider , dulap pe balcon....etc.
@ passila - merge. Daca ai incalzit la 80 grade borcanele in cuptor, ai pus ciorba fierbinte (80-90 grade), apoi invelesti in patura se pasteurizeaza fara tinut la baie de apa. Vor sta la 80 grade mai mult de juma` de ora.... Editat de florinel, 31 decembrie 2022 - 07:35. |
#9
Publicat: 31 decembrie 2022 - 07:48
florinel, on 31 decembrie 2022 - 07:27, said:
O pui fierbinte in borcane incalzite prealabil, apoi le pui capac, le invelesti in ceva paturica sa se raceasca lent. Apoi pastrezi la intuneric si rece. |
#10
Publicat: 31 decembrie 2022 - 08:03
florinel, on 31 decembrie 2022 - 07:32, said:
@ passila - merge. Daca ai incalzit la 80 grade borcanele in cuptor, ai pus ciorba fierbinte (80-90 grade), apoi invelesti in patura se pasteurizeaza fara tinut la baie de apa. Vor sta la 80 grade mai mult de juma` de ora.... Riscul e foarte mare [dpdv al sanatatii]. Oricata lene am/ai e obligatoriu sa le pasteurizezi. Intradevar sunt produse care nu au probleme..... dar nu ciorba de burta. Editat de pasilla, 31 decembrie 2022 - 08:05. |
|
#11
Publicat: 31 decembrie 2022 - 08:45
stefians, on 31 decembrie 2022 - 07:48, said:
Eu am auzit ca pentru conservarea mancarurilor ce au carne trebuie sa distrugi germenii din ele .. cică nu merge doar asa cum zici tu..ce zici tu e posibil sa meargă la orice produs ce nu implică carne in el.. Cand fierbi ciorba, si mai ales aia de burta (care se tine ore intregi la fiert) se distrug germenii. Apoi prin pasteurizare (cum zice passila) sau metoda descrisa de mine (tot un fel de pasteurizare, dar cu alta tehnica) se asigura distrugerea bacteriilor care ar putea contamina la manipulare/transfer. Adica eu presupun ca vrei sa faci ciorba si sa o conservi imediat , nu dupa 3 zile de stat in oala, la frigider. Alte metode nu sunt, decat cu conservanti, chimicale .... Dupa pasteurizare ar trebui sa observi capacul putin deformat si ferm spre interiorul borcanului. Daca inainte de consum observi capacul cu joc la apasarea pe el sau chiar umflat - ala nu mai e bun. Da, e o oarecare loterie, nu e garantat ca va supravietui integral toata cantitatea. Dar nu se poate "si cu sunca in pod, si cu burta plina". In cazul tau, conservare fara congelare.... |
#14
Publicat: 31 decembrie 2022 - 09:02
Anunturi
▶ Utilizatori activi: 1
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi