Salt la conținut

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Nivel de trai

Semnal bun da'... prost

De ce statiile de radio FM nu ren...

Pe unde pot sa gasesc statistici ...
 Este reconditionat acest laptop?

Prelungire fire electrice

Amintiri despre satelit si retran...

Care este cel mai bun mod de a pr...
 Recomandare centrala termica apar...

samsung Xcover 5 Nu mai vrea

Telefon de budget pentru filme 10...

Recomandare serviciu / firma recu...
 La mulți ani @Piniuli!

Pret inghetata corso kaufland?

La multi ani @Constantin si Elena...

La mulți ani @Ion_Bumbu!
 

Cum fac sa țină ciorba de burtă o luna la borcan?

* - - - - 3 voturi
  • Vă rugăm să vă autentificați pentru a răspunde
58 răspunsuri în acest subiect

#1
stefians

stefians

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.282
  • Înscris: 12.09.2019
Salut.
Voi fi scurt. Cum trebuie să fac sa țină ciorba de burta o lună de zile , adică cum se conservă?
Mulțumesc.

#2
yekun

yekun

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.426
  • Înscris: 13.10.2022
La congelator.

#3
stefians

stefians

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.282
  • Înscris: 12.09.2019
Am zis conservare la borcan

#4
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 55.778
  • Înscris: 31.03.2012
Cel mai simplu o pui la congelator.
Mai complicat, o pasteurizezi.

#5
florinel

florinel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 6.129
  • Înscris: 29.06.2005
O pui fierbinte in borcane incalzite prealabil, apoi le pui capac, le invelesti in ceva paturica sa se raceasca lent. Apoi pastrezi la intuneric si rece.

#6
stefians

stefians

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.282
  • Înscris: 12.09.2019
Deci eu intreb ceva si voi imi răspundeți numai cum vreti voi ...NU AM CONGELATOOOORRRR.

#7
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 55.778
  • Înscris: 31.03.2012

 florinel, on 31 decembrie 2022 - 07:27, said:

O pui fierbinte in borcane incalzite prealabil, apoi le pui capac, le invelesti in ceva paturica sa se raceasca lent. Apoi pastrezi la intuneric si rece.
Nu merge. Borcanele+ capacele trebuiesc sterilizate, iar rezultatul nu e intotdeauna satisfacator.
Trebuie neaparat pasteurizate cel putin 1/2 ora in baie de apa.

Editat de pasilla, 31 decembrie 2022 - 07:33.


#8
florinel

florinel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 6.129
  • Înscris: 29.06.2005
Eu cred ca tu citesti in diagonala. Ti-am dat solutia fara congelator. Intuneric si rece inseamna in camara, beci, frigider , dulap pe balcon....etc.

@ passila - merge. Daca ai incalzit la 80 grade borcanele in cuptor, ai pus ciorba fierbinte (80-90 grade), apoi invelesti in patura se pasteurizeaza fara tinut la baie de apa. Vor sta la 80 grade mai mult de juma` de ora....

Editat de florinel, 31 decembrie 2022 - 07:35.


#9
stefians

stefians

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.282
  • Înscris: 12.09.2019

 florinel, on 31 decembrie 2022 - 07:27, said:

O pui fierbinte in borcane incalzite prealabil, apoi le pui capac, le invelesti in ceva paturica sa se raceasca lent. Apoi pastrezi la intuneric si rece.
Eu am auzit ca pentru conservarea mancarurilor ce au carne trebuie sa distrugi germenii din ele .. cică nu merge doar asa cum zici tu..ce zici tu e posibil sa meargă la orice produs ce nu implică carne in el..

#10
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 55.778
  • Înscris: 31.03.2012

 florinel, on 31 decembrie 2022 - 07:32, said:

@ passila - merge. Daca ai incalzit la 80 grade borcanele in cuptor, ai pus ciorba fierbinte (80-90 grade), apoi invelesti in patura se pasteurizeaza fara tinut la baie de apa. Vor sta la 80 grade mai mult de juma` de ora....
De ani de zile testez treaba asta, Nu merge intotdeauna.
Riscul e foarte mare [dpdv al sanatatii]. Oricata lene am/ai e obligatoriu sa le pasteurizezi.
Intradevar sunt produse care nu au probleme..... dar nu ciorba de burta.

Editat de pasilla, 31 decembrie 2022 - 08:05.


#11
florinel

florinel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 6.129
  • Înscris: 29.06.2005

 stefians, on 31 decembrie 2022 - 07:48, said:

Eu am auzit ca pentru conservarea mancarurilor ce au carne trebuie sa distrugi germenii din ele .. cică nu merge doar asa cum zici tu..ce zici tu e posibil sa meargă la orice produs ce nu implică carne in el..

Cand fierbi ciorba, si mai ales aia de burta (care se tine ore intregi la fiert) se distrug germenii. Apoi prin pasteurizare (cum zice passila) sau metoda descrisa de mine (tot un fel de pasteurizare, dar cu alta tehnica) se asigura distrugerea bacteriilor care ar putea contamina la manipulare/transfer.
Adica eu presupun ca vrei sa faci ciorba si sa o conservi imediat , nu dupa 3 zile de stat in oala, la frigider.

Alte metode nu sunt, decat cu conservanti, chimicale ....

Dupa pasteurizare ar trebui sa observi capacul putin deformat si ferm spre interiorul borcanului. Daca inainte de consum observi capacul cu joc la apasarea pe el sau chiar umflat - ala nu mai e bun.

Da, e o oarecare loterie, nu e garantat ca va supravietui integral toata cantitatea.
Dar nu se poate "si cu sunca in pod, si cu burta plina". In cazul tau, conservare fara congelare....

#12
stefians

stefians

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.282
  • Înscris: 12.09.2019
Cum sa nu se poata daca rafturile magazinelor sunt pline de ciorbe ce tin 3 ani fara congelator?

#13
strongsss

strongsss

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 7.497
  • Înscris: 27.10.2007
Atunci, cumpara din magazin si gata.
Omule, ciorba aceea este pasteurizata, intr un sistem industrial, pe care tu poti incerca sa-l reproduci, dupa metoda de mai sus.

Editat de strongsss, 31 decembrie 2022 - 09:02.


#14
baribalu

baribalu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 6.705
  • Înscris: 23.10.2006
Fara congelator: Fișier atașat  9102299103262.jpg   415,7K   13 download-uri

#15
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Mesaje: 31.509
  • Înscris: 10.08.2005

 stefians, on 31 decembrie 2022 - 08:53, said:

Cum sa nu se poata daca rafturile magazinelor sunt pline de ciorbe ce tin 3 ani fara congelator?
Aia au industrie!

Editat de MarianG, 31 decembrie 2022 - 09:05.


#16
stefians

stefians

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.282
  • Înscris: 12.09.2019
Incredibil...nu mi vine sa cred ca nu există metoda sa faci o panarama de ciorba sa tina naibi 4 săptămâni..🙆
O sa o pun la borcane si le mai fierb o ora si jumătate.

#17
EMPP

EMPP

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 10.826
  • Înscris: 12.01.2018

 yekun, on 31 decembrie 2022 - 07:24, said:

La congelator.
da nu în borcan

#18
__Dan__

__Dan__

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 4.985
  • Înscris: 15.04.2019
De ce trebuie sa mananci ciorba de burta (si) dupa o luna de la productie? Mai ales daca n-ai congelator? Stai la camin si parintii-s f. departe sau ai taiat vitelul de Craciun?

Editat de __Dan__, 31 decembrie 2022 - 09:17.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

Utilizatori activi: 1

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate