Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Cum fac sa țină ciorba de burtă o luna la borcan?
Last Updated: Jan 08 2023 12:56, Started by
stefians
, Dec 31 2022 07:18
·
0
#1
Posted 31 December 2022 - 07:18
Salut.
Voi fi scurt. Cum trebuie să fac sa țină ciorba de burta o lună de zile , adică cum se conservă? Mulțumesc. |
#4
Posted 31 December 2022 - 07:26
Cel mai simplu o pui la congelator.
Mai complicat, o pasteurizezi. |
#5
Posted 31 December 2022 - 07:27
O pui fierbinte in borcane incalzite prealabil, apoi le pui capac, le invelesti in ceva paturica sa se raceasca lent. Apoi pastrezi la intuneric si rece.
|
#6
Posted 31 December 2022 - 07:27
Deci eu intreb ceva si voi imi răspundeți numai cum vreti voi ...NU AM CONGELATOOOORRRR.
|
#7
Posted 31 December 2022 - 07:30
florinel, on 31 decembrie 2022 - 07:27, said:
O pui fierbinte in borcane incalzite prealabil, apoi le pui capac, le invelesti in ceva paturica sa se raceasca lent. Apoi pastrezi la intuneric si rece. Trebuie neaparat pasteurizate cel putin 1/2 ora in baie de apa. Edited by pasilla, 31 December 2022 - 07:33. |
#8
Posted 31 December 2022 - 07:32
Eu cred ca tu citesti in diagonala. Ti-am dat solutia fara congelator. Intuneric si rece inseamna in camara, beci, frigider , dulap pe balcon....etc.
@ passila - merge. Daca ai incalzit la 80 grade borcanele in cuptor, ai pus ciorba fierbinte (80-90 grade), apoi invelesti in patura se pasteurizeaza fara tinut la baie de apa. Vor sta la 80 grade mai mult de juma` de ora.... Edited by florinel, 31 December 2022 - 07:35. |
#9
Posted 31 December 2022 - 07:48
florinel, on 31 decembrie 2022 - 07:27, said:
O pui fierbinte in borcane incalzite prealabil, apoi le pui capac, le invelesti in ceva paturica sa se raceasca lent. Apoi pastrezi la intuneric si rece. |
#10
Posted 31 December 2022 - 08:03
florinel, on 31 decembrie 2022 - 07:32, said:
@ passila - merge. Daca ai incalzit la 80 grade borcanele in cuptor, ai pus ciorba fierbinte (80-90 grade), apoi invelesti in patura se pasteurizeaza fara tinut la baie de apa. Vor sta la 80 grade mai mult de juma` de ora.... Riscul e foarte mare [dpdv al sanatatii]. Oricata lene am/ai e obligatoriu sa le pasteurizezi. Intradevar sunt produse care nu au probleme..... dar nu ciorba de burta. Edited by pasilla, 31 December 2022 - 08:05. |
|
#11
Posted 31 December 2022 - 08:45
stefians, on 31 decembrie 2022 - 07:48, said:
Eu am auzit ca pentru conservarea mancarurilor ce au carne trebuie sa distrugi germenii din ele .. cică nu merge doar asa cum zici tu..ce zici tu e posibil sa meargă la orice produs ce nu implică carne in el.. Cand fierbi ciorba, si mai ales aia de burta (care se tine ore intregi la fiert) se distrug germenii. Apoi prin pasteurizare (cum zice passila) sau metoda descrisa de mine (tot un fel de pasteurizare, dar cu alta tehnica) se asigura distrugerea bacteriilor care ar putea contamina la manipulare/transfer. Adica eu presupun ca vrei sa faci ciorba si sa o conservi imediat , nu dupa 3 zile de stat in oala, la frigider. Alte metode nu sunt, decat cu conservanti, chimicale .... Dupa pasteurizare ar trebui sa observi capacul putin deformat si ferm spre interiorul borcanului. Daca inainte de consum observi capacul cu joc la apasarea pe el sau chiar umflat - ala nu mai e bun. Da, e o oarecare loterie, nu e garantat ca va supravietui integral toata cantitatea. Dar nu se poate "si cu sunca in pod, si cu burta plina". In cazul tau, conservare fara congelare.... |
#12
Posted 31 December 2022 - 08:53
Cum sa nu se poata daca rafturile magazinelor sunt pline de ciorbe ce tin 3 ani fara congelator?
|
#13
Posted 31 December 2022 - 09:00
Atunci, cumpara din magazin si gata.
Omule, ciorba aceea este pasteurizata, intr un sistem industrial, pe care tu poti incerca sa-l reproduci, dupa metoda de mai sus. Edited by strongsss, 31 December 2022 - 09:02. |
#14
Posted 31 December 2022 - 09:02
#15
Posted 31 December 2022 - 09:05
|
#16
Posted 31 December 2022 - 09:12
Incredibil...nu mi vine sa cred ca nu există metoda sa faci o panarama de ciorba sa tina naibi 4 săptămâni..🙆
O sa o pun la borcane si le mai fierb o ora si jumătate. |
#17
Posted 31 December 2022 - 09:13
#18
Posted 31 December 2022 - 09:13
De ce trebuie sa mananci ciorba de burta (si) dupa o luna de la productie? Mai ales daca n-ai congelator? Stai la camin si parintii-s f. departe sau ai taiat vitelul de Craciun?
Edited by __Dan__, 31 December 2022 - 09:17. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users