Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Mi-au disparut amigdalitele ?

Exista vreun plan de terorizare p...
 Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 

Cum fac sa țină ciorba de burtă o luna la borcan?

* - - - - 3 votes
  • Please log in to reply
58 replies to this topic

#37
Obivankenobi

Obivankenobi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,245
  • Înscris: 25.07.2008
metoda de conservare traditionala: ii pui un pumn de sare si amesteci bine! Garantat va tine 1 luna! Ca nu mai poti sa o mananci, e alta discutie.... intrebarea se referea doar la conservat!

#38
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,295
  • Înscris: 13.01.2011
@Sile
Bain-marie și garantat rezistă ciorba la borcan.
Eu am pus ardei copți, dar am folosit o metodă personală, patentată de mine, ca să dureze mai puțin.

Am băgat ardeii la borcan, lichidul (oțet, miere, sare, apă), am băgat borcanele la cuptorul cu microunde, și am privit pe geamul de la cuptor, să văd cînd fierbe lichidul.
În paralel, într-un vas, am dat în clocot apă în care erau capacele.

Apoi, scos borcanele din cuptor, scos capacele din apa clocotită, cu atenție, să nu le ating în interior și să le contaminez, înșurubat capacele pe borcane.
După un timp, cînd se mai răcesc borcanele, capacele de trag înspre interior, în centru, semn că sigilarea a avut loc.

Succes.

#39
Eekstein

Eekstein

    White Supremacist

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,056
  • Înscris: 28.10.2016

View Poststefians, on 31 decembrie 2022 - 07:27, said:

Deci eu intreb ceva si voi imi răspundeți numai cum vreti voi ...NU AM CONGELATOOOORRRR.

E iarna afara. Deci nu iti trebe congelator. E suficient sa o pui la frig afara.

#40
yekun

yekun

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,426
  • Înscris: 13.10.2022
Cum să nu, la mine sunt 12 grade afară acum...

Nu se compară ciorba cu murăturile sau dulcețurile, alea conțin ori sare multa, ori zahar mult, ambele conservanți naturali.
Să pună conservant daca vrea să se păstreze.

#41
irina2014

irina2014

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,541
  • Înscris: 04.03.2014
zeama de carne ca atare, fara adaosurile de final specifice,  cred ca merita sa incerce sa o pasteurizeze dupa indicatiile date mai sus

mai bine sa iti para rau de ce ai facut, decat de ce ai fi putut face

La multi ani! :)

#42
stefians

stefians

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,194
  • Înscris: 12.09.2019
Sper sa apuc după ce o să mănânc ciorba :))))))
Mulțumesc

#43
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,473
  • Înscris: 04.05.2006
N-am citit tot topicul și nu știu dacă o fi zis cineva: eu as pasteuriza-o nedreasa cu smântâna și galbenus. As prepara-o pana la faza aia, as conserva-o, iar dregerea as face-o înainte de consum. Smântâna are fermenți, care îți pot strica treburile.

#44
canarel

canarel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,520
  • Înscris: 13.10.2010
super, acum doar tre sa aleaga parcarea unde-o va drege!
lui ii trebuie pt drumurile lui, cand sa dreaga el ciorba?

Sile, ciorba manci de la Gina, acasa la tine! La drum lung ori te multumesti cu vreo conserva, ori cauti vreun birt. Ciorba cu smantana, la borcan, nu-i o idee prea buna pt munca ta.
Lasa, atata necaz sa ai tu!

La multi ani si la multi bani, Sile, sa ne-auzim cu bine si anul viitor! Salutari Ginei si baiatului!

#45
didi_yo

didi_yo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 299
  • Înscris: 14.06.2007

View Poststefians, on 31 decembrie 2022 - 16:23, said:

Sper sa apuc după ce o să mănânc ciorba Posted Image)))))
Mulțumesc
Poti adauga o aspirina la toata cantitatea, dupa ce s-a fiert, inainte de a turna in borcane. Aspirina taie fermentatia, ca si otetul, de altfel. Sa nu pui usturoi, decat atunci cand incalzesti.

#46
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,473
  • Înscris: 04.05.2006

View Postcanarel, on 31 decembrie 2022 - 22:12, said:

super, acum doar tre sa aleaga parcarea unde-o va drege!
lui ii trebuie pt drumurile lui, cand sa dreaga el ciorba?

Sile, ciorba manci de la Gina, acasa la tine! La drum lung ori te multumesti cu vreo conserva, ori cauti vreun birt. Ciorba cu smantana, la borcan, nu-i o idee prea buna pt munca ta.
Lasa, atata necaz sa ai tu!

La multi ani si la multi bani, Sile, sa ne-auzim cu bine si anul viitor! Salutari Ginei si baiatului!
Pai n-a zis ca vrea sa o mănânce in autobuz 😂😂😂. El a zis ca vrea sa o conserve….
Am presupus ca o sa vrea sa o și încălzească….na ăla e un moment bun sa amestece un păhărel de smântâna cu un galbenus de ou și sa le adauge acolo…🤷

#47
stefians

stefians

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,194
  • Înscris: 12.09.2019

View Postcanarel, on 31 decembrie 2022 - 22:12, said:

super, acum doar tre sa aleaga parcarea unde-o va drege!
lui ii trebuie pt drumurile lui, cand sa dreaga el ciorba?

Sile, ciorba manci de la Gina, acasa la tine! La drum lung ori te multumesti cu vreo conserva, ori cauti vreun birt. Ciorba cu smantana, la borcan, nu-i o idee prea buna pt munca ta.
Lasa, atata necaz sa ai tu!

La multi ani si la multi bani, Sile, sa ne-auzim cu bine si anul viitor! Salutari Ginei si baiatului!
:)))))))))
La multi ani Canarel să fiți sănătoși 🤗

#48
missionnad

missionnad

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,496
  • Înscris: 13.11.2011

View Poststefians, on 31 decembrie 2022 - 07:27, said:

NU AM CONGELATOOOORRRR.
Trebuia să specifici de la prima postare.

#49
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,493
  • Înscris: 15.09.2010
Am gasit o reteta de carne conservată la borcan si cred ca aceasta iti da siguranta ca nu vei ajunge la spital dupa ce mananci ciorba de burta. Asa cum a scris Richelieu, asezonezi ciorba in momentul consumului. Ideea este ca trebuie sa atinga  120-130 grade Celsius ca sa ai surprize neplacute.
https://savoriurbane...serva-naturala/

Edited by Freddy12, 03 January 2023 - 10:50.


#50
stefians

stefians

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,194
  • Înscris: 12.09.2019
Făcută duminică si astazi am mai mâncat o portie ,coafura rezista 👍

Edited by stefians, 07 January 2023 - 18:12.


#51
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012
E ok, dar tu ziceai ceva de o luna. Coafura nu rezista atat.

#52
stefians

stefians

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,194
  • Înscris: 12.09.2019
Deci nu cred că apucă luna

#53
Bogdansv1

Bogdansv1

    Nauc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,278
  • Înscris: 13.03.2015
Gata, ai plecat în cursă? Când faci pauza de 45 de ore obligatorie, te apuci de gătit la butelia cu gaz?

Dacă te-ai stricat la burtă ai încurcat-o, nu te risca cu mâncare cu perisabilitate incertă, vezi că și frigiderul alimentat la 24 V se poate strica...

#54
stefians

stefians

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,194
  • Înscris: 12.09.2019
Am plecat
Nu o tin in frigider

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate