Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Cum fac sa țină ciorba de burtă o luna la borcan?
Last Updated: Jan 08 2023 12:56, Started by
stefians
, Dec 31 2022 07:18
·
0
#37
Posted 31 December 2022 - 14:37
metoda de conservare traditionala: ii pui un pumn de sare si amesteci bine! Garantat va tine 1 luna! Ca nu mai poti sa o mananci, e alta discutie.... intrebarea se referea doar la conservat!
|
#38
Posted 31 December 2022 - 14:39
@Sile
Bain-marie și garantat rezistă ciorba la borcan. Eu am pus ardei copți, dar am folosit o metodă personală, patentată de mine, ca să dureze mai puțin. Am băgat ardeii la borcan, lichidul (oțet, miere, sare, apă), am băgat borcanele la cuptorul cu microunde, și am privit pe geamul de la cuptor, să văd cînd fierbe lichidul. În paralel, într-un vas, am dat în clocot apă în care erau capacele. Apoi, scos borcanele din cuptor, scos capacele din apa clocotită, cu atenție, să nu le ating în interior și să le contaminez, înșurubat capacele pe borcane. După un timp, cînd se mai răcesc borcanele, capacele de trag înspre interior, în centru, semn că sigilarea a avut loc. Succes. |
#39
Posted 31 December 2022 - 14:57
#40
Posted 31 December 2022 - 15:12
Cum să nu, la mine sunt 12 grade afară acum...
Nu se compară ciorba cu murăturile sau dulcețurile, alea conțin ori sare multa, ori zahar mult, ambele conservanți naturali. Să pună conservant daca vrea să se păstreze. |
#41
Posted 31 December 2022 - 15:25
zeama de carne ca atare, fara adaosurile de final specifice, cred ca merita sa incerce sa o pasteurizeze dupa indicatiile date mai sus
mai bine sa iti para rau de ce ai facut, decat de ce ai fi putut face La multi ani! |
#42
Posted 31 December 2022 - 16:23
Sper sa apuc după ce o să mănânc ciorba )))))
Mulțumesc |
#43
Posted 31 December 2022 - 17:46
N-am citit tot topicul și nu știu dacă o fi zis cineva: eu as pasteuriza-o nedreasa cu smântâna și galbenus. As prepara-o pana la faza aia, as conserva-o, iar dregerea as face-o înainte de consum. Smântâna are fermenți, care îți pot strica treburile.
|
#44
Posted 31 December 2022 - 22:12
super, acum doar tre sa aleaga parcarea unde-o va drege!
lui ii trebuie pt drumurile lui, cand sa dreaga el ciorba? Sile, ciorba manci de la Gina, acasa la tine! La drum lung ori te multumesti cu vreo conserva, ori cauti vreun birt. Ciorba cu smantana, la borcan, nu-i o idee prea buna pt munca ta. Lasa, atata necaz sa ai tu! La multi ani si la multi bani, Sile, sa ne-auzim cu bine si anul viitor! Salutari Ginei si baiatului! |
#45
Posted 31 December 2022 - 22:43
#46
Posted 31 December 2022 - 23:31
canarel, on 31 decembrie 2022 - 22:12, said:
super, acum doar tre sa aleaga parcarea unde-o va drege! lui ii trebuie pt drumurile lui, cand sa dreaga el ciorba? Sile, ciorba manci de la Gina, acasa la tine! La drum lung ori te multumesti cu vreo conserva, ori cauti vreun birt. Ciorba cu smantana, la borcan, nu-i o idee prea buna pt munca ta. Lasa, atata necaz sa ai tu! La multi ani si la multi bani, Sile, sa ne-auzim cu bine si anul viitor! Salutari Ginei si baiatului! Am presupus ca o sa vrea sa o și încălzească….na ăla e un moment bun sa amestece un păhărel de smântâna cu un galbenus de ou și sa le adauge acolo…🤷 |
|
#47
Posted 01 January 2023 - 00:02
canarel, on 31 decembrie 2022 - 22:12, said:
super, acum doar tre sa aleaga parcarea unde-o va drege! lui ii trebuie pt drumurile lui, cand sa dreaga el ciorba? Sile, ciorba manci de la Gina, acasa la tine! La drum lung ori te multumesti cu vreo conserva, ori cauti vreun birt. Ciorba cu smantana, la borcan, nu-i o idee prea buna pt munca ta. Lasa, atata necaz sa ai tu! La multi ani si la multi bani, Sile, sa ne-auzim cu bine si anul viitor! Salutari Ginei si baiatului! La multi ani Canarel să fiți sănătoși 🤗 |
#48
Posted 01 January 2023 - 12:41
#49
Posted 03 January 2023 - 10:50
Am gasit o reteta de carne conservată la borcan si cred ca aceasta iti da siguranta ca nu vei ajunge la spital dupa ce mananci ciorba de burta. Asa cum a scris Richelieu, asezonezi ciorba in momentul consumului. Ideea este ca trebuie sa atinga 120-130 grade Celsius ca sa ai surprize neplacute.
https://savoriurbane...serva-naturala/ Edited by Freddy12, 03 January 2023 - 10:50. |
#50
Posted 07 January 2023 - 18:12
Făcută duminică si astazi am mai mâncat o portie ,coafura rezista 👍
Edited by stefians, 07 January 2023 - 18:12. |
#51
Posted 07 January 2023 - 18:16
E ok, dar tu ziceai ceva de o luna. Coafura nu rezista atat.
|
|
#53
Posted 07 January 2023 - 21:27
Gata, ai plecat în cursă? Când faci pauza de 45 de ore obligatorie, te apuci de gătit la butelia cu gaz?
Dacă te-ai stricat la burtă ai încurcat-o, nu te risca cu mâncare cu perisabilitate incertă, vezi că și frigiderul alimentat la 24 V se poate strica... |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users