Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
eliminare surplus de SO2 din vin
Last Updated: Oct 25 2022 14:58, Started by
Amurga46
, Oct 21 2022 16:27
·
0
#1
Posted 21 October 2022 - 16:27
salutare
este cineva care ar putea sa ma ajute cu un sfat ? am scapat un pic mai mult de SO2 in vin este exclusa cupajarea cu un alt vin pt ca ..... nu mai am multumiri |
#3
Posted 21 October 2022 - 21:58
Dacă nu e grav, o varianta "rezonabila" dpmdv este aerarea vinului... Il "vanturi", ca pe zeama de varza.
Pentru o părere mai avizata, incearca sa suni la un magazin cu produse pentru vinificatie și scurt sa întrebi ce poți face, "poate au vreun produs care te poate ajuta"... În principiu oamenii sunt amabili(eu am întrebat diverse atât la util vinificatie cât și la protect vit) și exista șanse ca uni sa fie și suficient de competenți. A treia chestiune ar fi sa citești mai mult despre vinificatie pt a înțelege mai în amănunt ce se întâmplă și implicit la ce sa fii mai atent în viitor. |
#5
Posted 22 October 2022 - 22:45
Sa reduce cu apa oxigenata.
Nu ma pricep, dar am cautat pe Google: https://lmgtfy.app/?...moval from wine Edited by yetiro, 22 October 2022 - 22:46. |
#6
Posted 24 October 2022 - 07:44
multumesc mult
sa nu va imaginati ca am scapat o cantitate mare undeva la 1ml/l |
#7
Posted 24 October 2022 - 10:05
Asa cum ziceam, se neutralizează prin oxidare naturala, adică aerare.
Poveștile cu adăugarea de oxidant sunt pentru cei care știu foarte bine ce fac și orice corectie/intervenție o fac dowr în urma unor analize, nu asa aiurea, la ochi. |
#8
Posted 25 October 2022 - 13:28
De acord cu tine Parintele , ai perfecta dreptate, dar cine poate merge la un laborator ( daca cumva este aproape de unul ) cand are 80-100L ?
Poate cei care au cantitati mari de struguri . Colegul Cornelion , pune 1ml/L SO2 de 6% dupa terminarea fermentatiei si apoi inca unul la pritocul din primavara , daca tin bine minte . Otineu , pune 0,8 ml/L inainte de inceperea fermentatiei . Ei vinifica mari cantitati de struguri si au succes cu vinurile lor . |
#9
Posted 25 October 2022 - 13:50
Sa il bei sanatos.Doza recomandata e 1ml/L SO2.Vinurile dulci sau demidulci au chiar si 4ml/L.
|
#10
Posted 25 October 2022 - 14:09
Amurga46, on 25 octombrie 2022 - 13:28, said:
De acord cu tine Parintele , ai perfecta dreptate, dar cine poate merge la un laborator ( daca cumva este aproape de unul ) cand are 80-100L ? Poate cei care au cantitati mari de struguri . Colegul Cornelion , pune 1ml/L SO2 de 6% dupa terminarea fermentatiei si apoi inca unul la pritocul din primavara , daca tin bine minte . Otineu , pune 0,8 ml/L inainte de inceperea fermentatiei . Ei vinifica mari cantitati de struguri si au succes cu vinurile lor . Eu nu te-am trimis la vreun laborator. Apropos de asta, protect vit, care au un magazin cu un mic laborator în București pe chei subt aproape de Abator/podul de pe Mihai Bravu. Doar combatem ideea cu apa oxigenata care e un instrument "delicat", nu se folosește asa, aiurea. Același efect îl obții, teoretic și ij bună măsură pracric în cazul asta, prin oxidarea naturala produsa prin "vantura re" |
|
#11
Posted 25 October 2022 - 14:58
Chiar are efect vanturarea si undeva sus v-am multumit .
Sigur se poate si cu apa oxigeneata , am gasit ceva pe net dar acolo nu mai este joaca . multumiri Cristi . |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users