Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
nelamurire legata de pret la mode...

Hotel cu restaurant si Demipensiu...

Croaziera in Mediterana de Vest 1...

Copilot are pica pe Vladimir Putin
 MicroSoft Edge: Cum pun Google in...

Dashcam

Mini server - VMware

betano.ro
 Poveste fara sfarșit

I-auziti voi! - nu vor romani...

Colon iritabil

Perioada de gratie inexistenta
 Cel mai ieftin TV LED mic

Reverse proxy si htaccess pe Raps...

Statie de epurare sau fosa septic...

"enerlux p" afisaj interm...
 

eliminare surplus de SO2 din vin

- - - - -
  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1
Amurga46

Amurga46

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 20
  • Înscris: 04.03.2022
salutare
este cineva care ar putea sa ma ajute cu un sfat ?
    am scapat un pic mai mult de SO2 in vin
  este exclusa cupajarea cu un alt vin pt ca ..... nu mai am
  multumiri

#2
vestale

vestale

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,277
  • Înscris: 24.11.2002
Mai cumperi unul netratat deja sa iasa procentajul.

#3
parintele

parintele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,073
  • Înscris: 17.03.2005
Dacă nu e grav, o varianta "rezonabila" dpmdv este aerarea vinului... Il "vanturi", ca pe zeama de varza.
    Pentru o părere mai avizata, incearca sa suni la un magazin cu produse pentru vinificatie și scurt sa întrebi ce poți face, "poate au vreun produs care te poate ajuta"... În principiu oamenii sunt amabili(eu am întrebat diverse atât la util vinificatie cât și la protect vit) și exista șanse ca uni sa fie și suficient de competenți.
    A treia chestiune  ar fi sa citești mai mult despre vinificatie pt a înțelege mai în amănunt ce se întâmplă și implicit la ce sa fii mai atent în viitor.



#4
benis

benis

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,142
  • Înscris: 04.02.2011
Oricând se poate distila :)

#5
yetiro

yetiro

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,657
  • Înscris: 16.12.2008
Sa reduce cu apa oxigenata.
Nu ma pricep, dar am cautat pe Google:
https://lmgtfy.app/?...moval from wine

Edited by yetiro, 22 October 2022 - 22:46.


#6
Amurga46

Amurga46

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 20
  • Înscris: 04.03.2022
multumesc mult
sa nu va imaginati ca am scapat o cantitate mare
undeva la 1ml/l

#7
parintele

parintele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,073
  • Înscris: 17.03.2005
Asa cum ziceam, se neutralizează prin oxidare naturala, adică aerare.
Poveștile cu adăugarea de oxidant sunt pentru cei care știu foarte bine ce fac și orice corectie/intervenție o fac dowr în urma unor analize, nu asa aiurea, la ochi.


#8
Amurga46

Amurga46

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 20
  • Înscris: 04.03.2022
De acord cu tine Parintele , ai perfecta dreptate, dar cine poate merge la un laborator ( daca cumva este aproape de unul ) cand are 80-100L ?
Poate cei care au cantitati mari de struguri .
Colegul  Cornelion , pune 1ml/L SO2 de 6% dupa terminarea fermentatiei si apoi inca unul la pritocul din primavara , daca tin bine minte .
  Otineu ,  pune 0,8 ml/L inainte de inceperea fermentatiei .
Ei vinifica mari cantitati de struguri si au succes cu vinurile lor .

#9
cristi4x4

cristi4x4

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 24.02.2014
Sa il bei sanatos.Doza recomandata e 1ml/L SO2.Vinurile dulci sau demidulci au chiar si 4ml/L.

#10
parintele

parintele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,073
  • Înscris: 17.03.2005

View PostAmurga46, on 25 octombrie 2022 - 13:28, said:

De acord cu tine Parintele , ai perfecta dreptate, dar cine poate merge la un laborator ( daca cumva este aproape de unul ) cand are 80-100L ?
Poate cei care au cantitati mari de struguri .
Colegul  Cornelion , pune 1ml/L SO2 de 6% dupa terminarea fermentatiei si apoi inca unul la pritocul din primavara , daca tin bine minte .
  Otineu ,  pune 0,8 ml/L inainte de inceperea fermentatiei .
Ei vinifica mari cantitati de struguri si au succes cu vinurile lor .

Eu nu te-am trimis la vreun laborator. Apropos de asta, protect vit, care au un magazin cu un mic laborator în București pe chei subt aproape de Abator/podul de pe Mihai Bravu.
Doar combatem ideea cu apa oxigenata care e un instrument "delicat", nu se folosește asa, aiurea.
Același efect îl obții, teoretic și ij bună măsură pracric în cazul asta, prin oxidarea naturala produsa prin "vantura re"

#11
Amurga46

Amurga46

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 20
  • Înscris: 04.03.2022
Chiar are efect vanturarea si undeva sus v-am multumit  .
Sigur se poate si cu apa oxigeneata , am gasit ceva pe net  dar acolo nu mai este joaca .

  multumiri Cristi


.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate