Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Miere poliflora - mai este comestbila?
Last Updated: Apr 05 2018 08:37, Started by
addumi
, Apr 04 2018 11:48
·
0
#19
Posted 04 April 2018 - 13:04
rosix, on 04 aprilie 2018 - 12:21, said: Mierea care NU e zaharisita dupa cca. 3-5 luni de la recoltare e dubioasa pentru consum. Serafim606, on 04 aprilie 2018 - 12:31, said:
Va plangeti de recipientele din plastic, dar stiti cumva unde isi tin stuparii mierea? In butoaie din plastic! |
#20
Posted 04 April 2018 - 13:05
Multumesc tuturor pentru cele scrise si in mod deosebit celor care au "tavalit" cu mine.
Sper ca acum toti cei din urma se vor simti mult mai bine, ego-ul lor este satifacut si isi pot continua viata cu mai multa relaxare. Cu siguranta cei care au aruncat deja cu vorbe, au disparut de mult din subiect. Asa sunt toti, arunca si fug. Sa fii decent in exprimare, este o arta pe care putini pot pretinde ca o stapanesc. Sa nu cunosti, dar sa vrei sa stii, este de departe cel mai decent lucru pe care il poti face. Edited by addumi, 04 April 2018 - 13:09. |
#21
Posted 04 April 2018 - 13:36
plasticul (pe langa alte probleme) este si destul de permeabil, mai ales la asa durate. depinde langa ce ai tinut recipientul ala de miere. exemplu exagerat, am vazut apa la pet care prinsese gust de benzina, dupa ce a stat maxim 3 luni (intr-o sticla sigilata) langa o sticla de benzina.
|
#22
Posted 04 April 2018 - 13:51
#23
Posted 04 April 2018 - 14:19
Ploiesteanul2015, on 04 aprilie 2018 - 13:51, said:
Stuparii ??? https://dexonline.ro...tie/stupar  ( STUPÁR, stupari, s. m. Apicultor, prisăcar. – Stup + suf. -ar.) On topic: Mierea e buna. Am mancat miere veche de 20 de ani, tinuta in recipiende din aluminiu. Despre platic, daca e vechi de 10 ani poti sa consumi linistit, plasticul de atunci era mai dens, inca nu intrase prostia reducerea consumului de plastic etc. Am gasit niste sticle de vin dupa 15 de ani, tinute in sticle de plastic biborteni, si vinul era perfect, nu s-a imbolnavit nimeni dupe ce a baut. |
#24
Posted 04 April 2018 - 15:05
addumi, daca as fi in locul tau, nu as consuma acea miere, as arunca recipientul cu tot cu continut.
plasticul de acum 10 ani continea si bisfenol, care incepe sa fie eliberat atunci cand recipientul este supus la temperaturi ridicate - adica fix sfaturile pe care le-ai primit in legatura cu metoda de "dezaharisire" a mierii. |
#25
Posted 04 April 2018 - 15:54
#26
Posted 04 April 2018 - 16:06
myshyk, on 04 aprilie 2018 - 12:32, said:
Cat de sarac trebuie sa fii ca sa-ti pui sanatatea la bataie pentru un litru de miere? Sau zgarcit? Este o emisiune pe discovery parca, cu zgarciti din aceia care mananca foarte ieftin din gunoaie si resturi. Poate n-are omu ce manca. Pune miere pe paine si mananca! Nu e de condamnat!! Am citit mai demult un articol despre un batran care a mancat o conserva de untura, veche de 64 de ani, pentru ca "n-a vrut s-o arunce". uite stirea - https://www.telegrap...ub-of-lard.html |
#27
Posted 04 April 2018 - 18:03
rosix, on 04 aprilie 2018 - 12:57, said: Numai mierea contrafacuta sa masoara la litru pentru ca e fluida ca uleiul falsificat de pe piata romaneasca (adica tot), mierea de calitate se masoara la kg si se zahariseste in 3-5 luni de la recoltare. Asa ca lasa filozofia, pune-te mai intai pe citit, inainte de a raspunde altceva. |
#28
Posted 04 April 2018 - 19:33
Mierea nu are termen de valabilitate.
Daca s-a zaharisit inseamna ca e naturala si nu contrafacuta. Pet-ul n-ar trebui sa fi influentat asa mult continutul, oricum nu e de speriat. Cu alcoolul e alta treaba. NU incalzi pet-ul ca sa scoti mierea de acolo. Prin incalzire pet-ul va elimina mult mai multe substante nasoale in miere. Nici mierea nu se incalzeste in mod normal, prin incalzire isi pierde mare parte din proprietati. Cum scoti mierea de acolo? Simplu: tai pet-ul cu un cutit si apoi iei mierea cu lingura/lingurita. |
|
#29
Posted 04 April 2018 - 20:39
eu am albine ptr uz propriu, nu sunt ,,apicultor"!
adica imi place mierea si vreau sa mananc miere, nu zahar fiert! mierea zaharisita o ,,decristalizez" prin expunerea la soare a recipientului cu miere zaharisita. cam in 2-3 zile se limpezeste si ramane asa! pana acum, nu am intalnit miere care sa nu cristalizeze! cea de rapita, in 2 saptamani era ca untul... |
#30
Posted 04 April 2018 - 20:42
#31
Posted 04 April 2018 - 20:43
da, acum vreo 10-12 ani!
si nu-mi prea amintesc cum era dupa 2 luni! |
#32
Posted 04 April 2018 - 22:28
Friskey, on 04 aprilie 2018 - 19:33, said:
Mierea nu are termen de valabilitate. Daca s-a zaharisit inseamna ca e naturala si nu contrafacuta. Mierea in recipient perfect etans nu are termen de valabilitate. Zaharisirea mierii naturale e un proces normal. Dar nu e si un semn ca e neaparat naturala. Din amestecul de fructoza si glucoza din miere, glucoza incepe sa cristalizeze pentru ca e mai greu solubila in putina apa din miere. Daca faci un amestec din substantele mai sus amintite, adaugi 20% apa, obtii ”miere” artificiala care va cristaliza la fel ca cea naturala. Au si apicultorii astia un folclor. Nici macar cei cinstiti, care nu-si ”boteaza” mierea, n-au vreun interes sa stii ca si aia artificiala sau ”completata” cristalizeaza. Sau ca omenirea nu va disparea daca dispar albinele etc. |
#33
Posted 05 April 2018 - 08:37
Da-i mierea unui apicultor sa o bage la stupi la albine. Cere-i in schimb cam aceeasi cantitate de miere din care are el la vanzare.
Stiu albinele ce sa-i faca, ele nu fac nazuri. Asa procedez cu borcanele sparte de clienti (miere cristalizata). Le zic sa-mi aduca cioburile cu miere si eu le dau alt borcan la schimb. Cioburile cu miere le pun in stup si albinele iau doar mierea, raman cioburile pe care le arunc. |
|
Anunturi
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users