Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
zaharul de masa ( sucroza)
#1
Posted 16 September 2017 - 13:00
Este daunator? De ce?
Eu cunosc 3 motive dar sunt discutabile. 1. Are indice glicemic ridicat. Indice glicemic mai ridicat chiar are si sucul natural de struguri, mierea, orezul etc. Astea, totusi se considera mai sanatoase. 2. Strica dintii. Nu mai tin minte exact, ceva legat de aciditate marita care se neutralizeaza cu ajutorul calciului. 3. Aliment foarte rafinat si prelucrat iar in procesul de producere se folosesc diferite substante chimice (?) foarte daunatoare. Care-s ele? Cum dauneaza? Cred ca nu mai are rost sa ne legam de fructoza din zahar. Astept comentarii la cele trei puncte si daca mai stiti altele va rog sa le expuneti. Daca dai o simpla cautare pe google gasesti " zaharul otrava" "toxina care ne ucide" etc. E groaznic. |
#3
Posted 16 September 2017 - 13:02
Zaharul e o sursa inutila de calorii. Carbohidrati de slaba calitate care nu au niciun beneficiu.
Tot ce mananci in ziua de azi are zahar. Mananci si bagi in tine mai multe calorii si zahar decat ai avea nevoie si dupa te intrebi de ce exista diabet sau/si probleme cu greutatea corporala. |
#4
Posted 16 September 2017 - 13:06
Eu cu paine inmuiata in apa, apoi in zahar am crescut. Asa era prin anii `70-`80. Asa m-a crescut bunica. Si n-am de gand sa mor din cauza zaharului... Si nici diabet nu am, si nici gras nu sunt, nici supraponderal, nici nimic.
Edited by Nea_Voicu, 16 September 2017 - 13:06. |
#5
Posted 16 September 2017 - 13:08
#6
Posted 16 September 2017 - 13:10
Nea_Voicu, on 16 septembrie 2017 - 13:06, said:
Eu cu paine inmuiata in apa, apoi in zahar am crescut. Asa era prin anii `70-`80. Asa m-a crescut bunica. Si n-am de gand sa mor din cauza zaharului... Si nici diabet nu am, si nici gras nu sunt, nici supraponderal, nici nimic. |
#7
Posted 16 September 2017 - 13:12
Serafim606, on 16 septembrie 2017 - 13:02, said:
Zaharul e o sursa inutila de calorii. Carbohidrati de slaba calitate care nu au niciun beneficiu. Tot ce mananci in ziua de azi are zahar. Mananci si bagi in tine mai multe calorii si zahar decat ai avea nevoie si dupa te intrebi de ce exista diabet sau/si probleme cu greutatea corporala. Total deacord cu tine. Totusi asta nu inseamna automat ca e rau pentru toata lumea. Sunt unii care chiar au nevoie de foarte multe calorii, ar fi nevoiti sa mai bage in ei si din astea mai goale o proteina din zer, o dextroza etc. Baza ramanane mâncarea solida bogata nutritional desigur. Calorii goale se găsesc in multe alimente:paine alba, orez slefuit, sucuri naturale bio însă pasteurizate si conservare, chiar si lăudata miere daca te uiti ce cantitati de vitamine minerale contine raportat la continutul caloric e cam zero. Edited by vinciun, 16 September 2017 - 13:16. |
#8
Posted 16 September 2017 - 13:25
vinciun, on 16 septembrie 2017 - 13:08, said:
Cum? Vezi ca era unu pe aici pe forum care se plangea ca nu se poate lasa de cola. El de fapt nu era dependent de brand-ul Coca Cola, ci de zaharul din suc. vinciun, on 16 septembrie 2017 - 13:12, said:
Total deacord cu tine. Totusi asta nu inseamna automat ca e rau pentru toata lumea. Sunt unii care chiar au nevoie de foarte multe calorii, ar fi nevoiti sa mai bage in ei si din astea mai goale o proteina din zer, o dextroza etc. Baza ramanane mâncarea solida bogata nutritional desigur. Calorii goale se găsesc in multe alimente:paine alba, orez slefuit, sucuri naturale bio însă pasteurizate si conservare, chiar si lăudata miere daca te uiti ce cantitati de vitamine minerale contine raportat la continutul caloric e cam zero. Iau 6 mese pe zi. Vin dupa o perioada in care am slabit si acum sunt nevoit sa iau masa pe mine. Evit zaharul. Ma rezum la carbohidrati din fructe si legume. Singurele momente cand consum chestii cu zahar mult gen cola sunt cand imi scade glicemia grav(adica undeva la 70) si ma ia cu ameteli. In rest ma feresc de chestiile cu carbohidrati proveniti din zahar procesat. PS: Am luat 2 luni dextroza cu creatina si nu mi-a fost prea bine cu stomacul si cu treburile de dimineata de pe tron . Dupa ce am renuntat la dextroza mi-a fost bine. PS2: Mierea e un zahar natural, nu rafinat si super rafinat. De asta nici nu e cancerigena. Edited by Serafim606, 16 September 2017 - 13:26. |
#9
Posted 16 September 2017 - 13:57
Acesta nu-i argument. Nu întotdeauna produs natural = sănătos si artificial = dăunător. Ai mâncat vreo data buretele viperei?
|
#10
Posted 16 September 2017 - 14:28
|
#11
Posted 16 September 2017 - 14:43
vinciun, on 16 septembrie 2017 - 13:00, said:
Este daunator? De ce? Eu cunosc 3 motive dar sunt discutabile. 1. Are indice glicemic ridicat. Indice glicemic mai ridicat chiar are si sucul natural de struguri, mierea, orezul etc. Astea, totusi se considera mai sanatoase. 2. Strica dintii. 3. Aliment foarte rafinat si prelucrat iar in procesul de producere se folosesc diferite substante chimice (?) foarte daunatoare. Care-s ele? Cum dauneaza? Mierea, orezul şi restul sunt sănătoase datorită conţinutului de vitamine, fibre şi factori care contribuie la imunitate pe care le conţin. Acesta lucru însă nu schimbă faptul că indicele glicemic ridicat tot este un factor care poate să contribuie la probleme, depinde de individ, gradul de activitate, metabolism, etc. 2. Clar. 3. Nu este vorba de un adaos chimic periculos, zahărul în sine, în forma sa rafinată şi prelucrată, este periculos. Totuşi, pericolul în sine îl avem în mai multe cazuri care pot exista legat de alimentaţie. Eu pe vremea când zahărul a făcut ravagii pentru prima dată, am fost şi eu şocat de nivelul acela de impact pe care a reuşit atâta informaţie şi panică să îl creeze. Cu timpul, mi-am dat seama în schimb că problema nu este că zahărul este periculos, ci că oamenii în general nu sunt obişnuiţi să analizeze pericolele alimentaţiei, căci ele sunt multe, şi dacă îţi dai seama de ele, atunci dintr-o dată nu te vei mai panica pentru zahăr, pentru că vei realiza că sunt atât de multe pericole posibile, încât cel mai bine este să te calmezi şi să te concentrezi pe a-ţi crea un plan cât mai bun şi cât mai funcţional pentru necesităţile tale ( şi să nu dai în niciun caz în extrema cealaltă, în situaţia "ţăranului deştept", care zice că mai bine mănâncă ce consideră el bun, că oricum sunt prea multe lucruri care trebuie luat în considerare ). Dacă eşti interesat de domeniu, îţi dai seama de următorii factori de pericol
Dintr-o dată zahărul nu mai pare aşa big deal , nu ? Nu, asta nu schimbă nocivitatea zahărului, dar îţi faci o idee despre alimentaţie şi aceasta nu trebuie luată de bună. Da, sunt multe lucruri de luat în considerare, de experimentat şi de perfecţionat de-a lungul anilor. Edited by AL_DRAGON, 16 September 2017 - 15:02. |
#12
Posted 16 September 2017 - 14:46
andreic, on 16 septembrie 2017 - 14:28, said:
E o sursa alternativa, atata tot... e oki ca orice lucru pana nu faci exces. E o moarte altrnativa. Atata timp cat tot ce are sunt doar calorii goale si atat... zaharul e un produs de nimic. Un zahar natural are si vitamine si minerale pe langa calorii..... |
#13
Posted 16 September 2017 - 15:30
#14
Posted 16 September 2017 - 16:26
Ba are. Alimentele nu se catalogheaza astfel: naturale - sănătoase, prelucrate - dăunătoare.
Deocamdată am inteles ca zaharul contine doar galorii goale si sunt de acord. Altceva ce il face dăunător? |
#15
Posted 16 September 2017 - 16:44
vinciun, on 16 septembrie 2017 - 16:26, said:
Ba are. Alimentele nu se catalogheaza astfel: naturale - sănătoase, prelucrate - dăunătoare. Deocamdată am inteles ca zaharul contine doar galorii goale si sunt de acord. Altceva ce il face dăunător? Nea_Voicu, on 16 septembrie 2017 - 13:06, said:
Eu cu paine inmuiata in apa, apoi in zahar am crescut. Asa era prin anii `70-`80. Asa m-a crescut bunica. Si n-am de gand sa mor din cauza zaharului... Si nici diabet nu am, si nici gras nu sunt, nici supraponderal, nici nimic. Îmi amintesc că pe cei care îi ştiam în copilărie şi în tinereţe mai demult, şi mâncau zahăr şi produse de patiserie fără să se îngraşe, erau persoane care nu aveau posibilitatea să exagereze cu ele. Şi despre gută se ştie că mai demult era numită "boala boierilor" - oare de ce ? Fiindcă doar boierii puteau să mănânce atâta carne încât să se îmbolnăvească de la ea. Oamenii mai săraci nu. Iar acum în prezent, zahărul este atât de abundent şi de ieftin, încât chiar de eşti sărac poţi ajunge la el în cantităţi enorme, deci evident creşte şansa bolii şi al obezităţii. Mai demult era altceva. De vremea comunismului să nici nu vorbim. Nu puteai consuma cantităţi atât de mari de zahăr precum poţi acum, doar dacă nu erai dintr-o familie mai bogată şi cu relaţii. Aşa că este de înţeles ce e cu toate amintiriile alea de " pe vremea mea, puteam să mâncăm atât de multe şi tot nu aveam nimic....." - de fapt nu erau atât de multe. Doar atunci ni se părea. Acum sunt multe. Edited by AL_DRAGON, 16 September 2017 - 16:45. |
|
#16
Posted 16 September 2017 - 22:50
Hameiul e natural.Fara zahar 0,5 lichid hamei echivalent energetic 2 sarmale.Pe bune.
|
#17
Posted 17 September 2017 - 00:23
vinciun, on 16 septembrie 2017 - 13:08, said:
Cum? vinciun, on 16 septembrie 2017 - 13:08, said:
Cum? vinciun, on 16 septembrie 2017 - 16:26, said:
Ba are. Alimentele nu se catalogheaza astfel: naturale - sănătoase, prelucrate - dăunătoare. Deocamdată am inteles ca zaharul contine doar galorii goale si sunt de acord. Altceva ce il face dăunător? |
#18
Posted 17 September 2017 - 08:55
Onan_Barbaru, on 16 septembrie 2017 - 13:10, said:
Si cum arati? Cred ca mai rau decat bunicu'... AL_DRAGON, on 16 septembrie 2017 - 16:44, said:
Procese de oxidare în organism, care duc la acumulare de radicali liberi care atacă : articulaţiile, oasele, nervii. Nu vreau să te jignesc sau ceva, serios, dar nivelul de trai contează foarte mult. Îmi amintesc că pe cei care îi ştiam în copilărie şi în tinereţe mai demult, şi mâncau zahăr şi produse de patiserie fără să se îngraşe, erau persoane care nu aveau posibilitatea să exagereze cu ele. Şi despre gută se ştie că mai demult era numită "boala boierilor" - oare de ce ? Fiindcă doar boierii puteau să mănânce atâta carne încât să se îmbolnăvească de la ea. Oamenii mai săraci nu. Iar acum în prezent, zahărul este atât de abundent şi de ieftin, încât chiar de eşti sărac poţi ajunge la el în cantităţi enorme, deci evident creşte şansa bolii şi al obezităţii. Mai demult era altceva. De vremea comunismului să nici nu vorbim. Nu puteai consuma cantităţi atât de mari de zahăr precum poţi acum, doar dacă nu erai dintr-o familie mai bogată şi cu relaţii. Aşa că este de înţeles ce e cu toate amintiriile alea de " pe vremea mea, puteam să mâncăm atât de multe şi tot nu aveam nimic....." - de fapt nu erau atât de multe. Doar atunci ni se părea. Acum sunt multe. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users