Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Hota este obligatorie deasupra plitei?
Ultima postare: oct 21 2016 19:31, Inițiat de
Alidalicris
, oct 17 2016 13:38
·
0
#37
Publicat: 17 octombrie 2016 - 19:09
plimbaretul, on 17 octombrie 2016 - 18:40, said:
mie mi-a placut ideea cu hota incorporata in blat bucatarie. .. tare...scumpa... Poate ca blatul este mai sus la nivelul capului...sau o fi un blat de tort cu hota de ciocolata...ce stiti voi carcotasilor.... Acum la modul serios, poate ca este vorba de o hota numai pentru cuptor deasupra caruia este un blat. Posibil orice varianta. |
#38
Publicat: 17 octombrie 2016 - 19:41
hota e utila iar pe balcon e si usor de pus. chiar nu vad de ce n-ai pune hota.
pentru cei care sustin ca in casa lor nu miroase: toate casele au un miros. faptul ca proprietarii nu il mai simt nu inseamna ca el nu exista. doar s-au obisnuit cu el. fara hota, mirosul unei case e un miros pregnant de mancare. |
#39
Publicat: 17 octombrie 2016 - 19:53
Ca sa nu puna o hota care face doar galagie,trebuie sa scoata ceva bani din buzunar. Sub 5-600 m3/h nu le consider hote.. Le pui degeaba.
Ori pui hota sa faca ceva ori nu mai pui. Alea la 5-6 milioane sunt niste glume. Ce sa mai zic de alea la 200 de lei...Wtf? |
#40
Publicat: 17 octombrie 2016 - 20:00
Apartamentul este nou, a fost aprobata instalatia de gaz, exista senzor, iar peretele din spatele plitei este din caramida. In plus exista deja orificiul pentru hota, acoperit cu un capac de plastic.
In concluzie: voi instala plita pe gaz si cuptorul incorporat intr-un corp de 1,40 m si nu voi avea nimic deasupra. In timp, daca va fi nevoie, pot comanda un corp pentru a masca tubulatura unei hote. |
#42
Publicat: 17 octombrie 2016 - 22:04
strongsss, on 17 octombrie 2016 - 19:41, said:
hota e utila iar pe balcon e si usor de pus. chiar nu vad de ce n-ai pune hota. pentru cei care sustin ca in casa lor nu miroase: toate casele au un miros. faptul ca proprietarii nu il mai simt nu inseamna ca el nu exista. doar s-au obisnuit cu el. fara hota, mirosul unei case e un miros pregnant de mancare. Alidalicris, on 17 octombrie 2016 - 20:00, said:
Apartamentul este nou, a fost aprobata instalatia de gaz, exista senzor, iar peretele din spatele plitei este din caramida. In plus exista deja orificiul pentru hota, acoperit cu un capac de plastic. In concluzie: voi instala plita pe gaz si cuptorul incorporat intr-un corp de 1,40 m si nu voi avea nimic deasupra. In timp, daca va fi nevoie, pot comanda un corp pentru a masca tubulatura unei hote. Pune un ventilator cat sa intre in gaura aia cu debitul cel mai mare pe care il gasesti. Editat de arg, 17 octombrie 2016 - 22:08. |
#43
Publicat: 18 octombrie 2016 - 08:54
andreim77, on 17 octombrie 2016 - 16:40, said:
mirosul se raspandeste evident, dar daca aerisesti imediat iese. pentru placebo-ul fiecaruia, n-are decat sa isi puna hota. dar faca face mai mult decat galagie sa ne spuna si noua. acum daca ma gandesc bine, in afara de bec, cred ca aerisirea hotei e totusi utila, mai baga aer de afara, insa ventilatorul mai mult ma vajaie la cap. iar mirosul de aer statut nu cred ca poate fi combatut decat daca la pleacarea in vacanta ramane un ochi de geam deschis. ceea ce e riscant daca vine o furtuna sau un viscol sau un hotz! eu folosesc cu succes hota atunci cand gatesc. mai ales in cazul fierberii (paste, ciorba) scoate rapid aburul, inainte sa apuce sa se depuna peste tot, iar atunci cand prepar ceva la grillul de fonta (mici, peste, friptura) elimina fumul plin de grasime care se ridica. pe mine chiar ma scoate din sarite mirosul care se impregneaza in sitele hotei, dupa fiecare gatire d-asta mai mirositoare, musai trebuie sa spal sitele, altfel mirosul persista in bucatarie cel putin 2 zile. e drept insa ca si eu am miros de copoi, ceea ce reprezinta uneori un mare dezavantaj... o alta utilizare foarte buna a hotei : ori de cate ori ploua, ploaia imi bate in geam (orientarea apartamentului, directia din care vin norii de ploaie mereu, curentii ascendenti care se formeaza pe fatada blocului), eu nu pot lasa geamurile nici macar rabatate, tot imi intra stropi de ploaie in casa. daca se intampla sa ploua abundent si trebuie sa gatesc sau am chef sa fumez o tigara, tin geamul inchis si pornesc hota la viteza maxima, scapand astfel de abur, miros si/sau fum. aerul de afara intra pe undeva pe sub rama unui geam de la bucatarie (simt curentul de aer daca ma apropii de geamul inchis), unde inchiderea nu e perfecta. Editat de corinadaniela, 18 octombrie 2016 - 08:55. |
#44
Publicat: 18 octombrie 2016 - 09:22
pai asta-i un pitic de-al tau ca nu suporti mirosul propriei gateli
in fine, e clar ca hotele ieftine sunt niste panarami. din fericire apartamentul are o circulatie buna a aerului, fiind pe colt si avand ferestre pe un perete sudic si unul vestic, se aeristeste bine. chiar nu imi trebuie hota. |
#46
Publicat: 18 octombrie 2016 - 09:56
andreim77, on 18 octombrie 2016 - 09:22, said:
pai asta-i un pitic de-al tau ca nu suporti mirosul propriei gateli in fine, e clar ca hotele ieftine sunt niste panarami. din fericire apartamentul are o circulatie buna a aerului, fiind pe colt si avand ferestre pe un perete sudic si unul vestic, se aeristeste bine. chiar nu imi trebuie hota. nu stiu daca e un pitic sau nu. prefer ca in toata casa sa miroasa a curat, a proaspat. in plus, bucataria mea se aeriseste greu/ciudat. datorita amplasarii blocului si apartamentului (ultimul etaj) se formeaza niste curenti ascendenti de aer pe fatada blocului, care mai rau imi baga fumul/aburul in casa (si mirosul de la ce se gateste in bucatariile de la etajele inferioare), in loc sa permita iesirea. am observat asta de multe ori, se vede foarte bine atunci cand fumez. fumul in loc sa iasa pe geam, este bagat inapoi in bucatarie de palele de aer care intra pe geam. nici sa scutur o cuvertura nu pot, de pe balcon, curentii de aer imi ridica acea cuvertura de zici ca-i vela de corabie :-)))). cand bate vantul mai tare, e alta treaba, se schimba dinamica si circulatia aerului, atunci da, pot sa aerisesc in bucatarie fara probleme. hota e bine-venita pentru mine, nu suport sa aerisesc bucataria deschizand usi/geamuri din restul apartamentului, mai rau se imprastie mirosul in toata casa. de aceea am si ales o hota de calitate, stiam ca face zgomot, dar evacueaza rapid si aburul/fumul. |
|
#47
Publicat: 18 octombrie 2016 - 17:48
Suno, on 17 octombrie 2016 - 19:09, said:
Poate ca blatul este mai sus la nivelul capului...sau o fi un blat de tort cu hota de ciocolata...ce stiti voi carcotasilor.... Acum la modul serios, poate ca este vorba de o hota numai pentru cuptor deasupra caruia este un blat. Posibil orice varianta. eu am luat chiar de buna sugestia cu hota incorporate in blat. Si chiar exista solutii disponibile pentru premianti. Mai vazusem la un targ de bucatarii/mobile si o chestie gen plita+hota intr-un singur produs, unde hota era construita in mijlocul plitei.... |
#48
Publicat: 18 octombrie 2016 - 18:24
arg, on 17 octombrie 2016 - 14:39, said:
@Alidalicris Hota nu este obligatorie dar in anumite conditii senzorul de gaz este. .......... Daca hota are sistem de clapeta , nu se considera ventilatie . Fane, on 17 octombrie 2016 - 19:04, said:
se monteaza supapa la iesire sau gravitationala deasupra ei. |
#52
Publicat: 21 octombrie 2016 - 18:44
Fane, on 17 octombrie 2016 - 20:09, said:
vezi ca exista tuburi albe cu sectiune rotunda sau dreptunghiulara speciale pt hote si aerisiri care sunt mai elegante daca ai de le montat aparent decat tuburile de aluminiu care le folosesc multi la hote. Teava ai aia alba , este pt ventilatie , nu hote . O mica diferenta , dar diferenta este facuta de temperatura de lucru , si ca pe interior poate lua foc . Nu crezi , intreaba la pompieri din ce se fac tubulaturile de hota ... |
#53
Publicat: 21 octombrie 2016 - 19:31
Alidalicris, on 17 octombrie 2016 - 13:38, said:
Nu se va gati mult, ci se va incalzi doar mancarea. Nu vreau sa pun nimic deasupra plitei si exista suficiente geamuri pentru aerisire. Parerea mea e ca n-ai nevoie de hota daca doar vei incalzi mancare acolo. Faptul ca ai geamuri, e suficient, zic eu. Eu mi-am pus hota in bucatarie dar o folosesc extrem de rar pentru ca prefer sa deschid geamul. In plus, daca in timp vei constata ca ai nevoie de ea, poti oricand sa-ti instalezi una. |
Anunturi
▶ Utilizatori activi: 1
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi