Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Autoaprindere
Ultima postare: mar 14 2015 17:24, Inițiat de
qarol
, ian 02 2015 17:16
·
0
#2
Publicat: 02 ianuarie 2015 - 17:28
Pe timpul depozitarii cerealelor în conditii necorespunzatoare se pot produce acumulari de caldura, din cauza activitatii vitale a microorganismelor si a proceselor biologice interne, care duc la autoîncalzire (încingere).
Vezi mai multe aici: http://www.scritub.c...S5421141312.php |
#6
Publicat: 02 ianuarie 2015 - 18:35
apocalipsul, on 02 ianuarie 2015 - 17:56, said:
amestecul de aer si faina, de la electricitatea statica i se trage de obicei A nu se confunda autoaprinderea (explicata mai sus) cu "concentratia de explozie" a fainii, prafului de carbune si a altor materiale inflamabile pulverulente sau gazoase. La autoaprindere materialul care ia foc degaja prin reactie exoterma (proces chimic/biologic- ferementare?) o caldura suficienta pentru aprinderea acestuia. Faina, praful de carbune, gazul metan, etc, au nevoie (in afara de o concentratie optima de aer_oxigen si de o dispersie optima in comburant ) si de o sursa de caldura exterioara pentru a produce o explozie. Tin minte ca atunci cand faceam practica in productie prin diverse uzine metalurgice, la orele de instruire "protectia muncii" ne era prezentat cazul unei hale de productie care a explodat. In hala respectiva era un pod rulant care a fost manevrat gresit si a lovit la cap de linie grinzile metalice ale halei. De pe grinzile metalice lovite s-a scuturat un amestec de praf de carbune care, amestecat cu aerul si in contact cu flacarile deschise din hala, a produs o explozie. Editat de gabicen, 02 ianuarie 2015 - 18:37. |
#7
Publicat: 02 ianuarie 2015 - 19:42
qarol, on 02 ianuarie 2015 - 17:16, said:
Care este explicatia stiintifica pentru fenomenul autoaprinderii balotilor de maculatura si cum poate fi ea prevenita? Valabil si ptr cereale sau faina dar si alte materiale. Solutia e aerisirea si o umiditate scazuta. |
Anunturi
▶ Utilizatori activi: 1
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi