Autoaprindere
Last Updated: Mar 14 2015 17:24, Started by
qarol
, Jan 02 2015 17:16
·
0
#1
Posted 02 January 2015 - 17:16
Care este explicatia stiintifica pentru fenomenul autoaprinderii balotilor de maculatura si cum poate fi ea prevenita? Valabil si ptr cereale sau faina dar si alte materiale.
|
#2
Posted 02 January 2015 - 17:28
Pe timpul depozitarii cerealelor în conditii necorespunzatoare se pot produce acumulari de caldura, din cauza activitatii vitale a microorganismelor si a proceselor biologice interne, care duc la autoîncalzire (încingere).
Vezi mai multe aici: http://www.scritub.c...S5421141312.php |
#4
Posted 02 January 2015 - 17:41
toata asta combinata cu umezeala. se produce o reactie chimica cu degajare de caldura.
|
#5
Posted 02 January 2015 - 17:56
de balotii de maculatura n-am auzit
amestecul de aer si faina, de la electricitatea statica i se trage de obicei Edited by apocalipsul, 02 January 2015 - 18:03. |
#6
Posted 02 January 2015 - 18:35
apocalipsul, on 02 ianuarie 2015 - 17:56, said:
amestecul de aer si faina, de la electricitatea statica i se trage de obicei A nu se confunda autoaprinderea (explicata mai sus) cu "concentratia de explozie" a fainii, prafului de carbune si a altor materiale inflamabile pulverulente sau gazoase. La autoaprindere materialul care ia foc degaja prin reactie exoterma (proces chimic/biologic- ferementare?) o caldura suficienta pentru aprinderea acestuia. Faina, praful de carbune, gazul metan, etc, au nevoie (in afara de o concentratie optima de aer_oxigen si de o dispersie optima in comburant ) si de o sursa de caldura exterioara pentru a produce o explozie. Tin minte ca atunci cand faceam practica in productie prin diverse uzine metalurgice, la orele de instruire "protectia muncii" ne era prezentat cazul unei hale de productie care a explodat. In hala respectiva era un pod rulant care a fost manevrat gresit si a lovit la cap de linie grinzile metalice ale halei. De pe grinzile metalice lovite s-a scuturat un amestec de praf de carbune care, amestecat cu aerul si in contact cu flacarile deschise din hala, a produs o explozie. Edited by gabicen, 02 January 2015 - 18:37. |
#7
Posted 02 January 2015 - 19:42
qarol, on 02 ianuarie 2015 - 17:16, said:
Care este explicatia stiintifica pentru fenomenul autoaprinderii balotilor de maculatura si cum poate fi ea prevenita? Valabil si ptr cereale sau faina dar si alte materiale. Solutia e aerisirea si o umiditate scazuta. |
#8
Posted 14 March 2015 - 17:24
Ai nevoie de combustibil(hartie), oxigen(din aer) si scanteie(sursa de caldura din reactia pe care o mentiona cineva mai sus) ca sa ai un foc pe cinste, eliminarea unuia din cei 3 factori duce la prevenirea incendiului.
|
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users