Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Șapte păcate ale românilor

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
9 replies to this topic

#1
Jericho77

Jericho77

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,435
  • Înscris: 10.05.2014
" Șapte păcate ale românilor


   Creștinismul vorbește de șapte păcate capitale. Șapte slăbiciuni, uneori mici, din care se nasc altele, iar apoi altele, care pot duce la lucruri și fapte îngrozitoare. Șapte defecte, care lăsate în voia sorții, îți otrăvesc existența și îți ucid, puțin câte puțin, sufletul. Șapte imperfecțiuni care în circumstanțele nepotrivite pot produce unui om, unei familii, unei comunități, unei națiuni, un rău ireparabil. Ele sunt MÂNIA, INVIDIA, LENEA, TRUFIA, AVARIȚIA, ÎMBUIBAREA, DESFRÂNAREA.

   Sunt păcate universale, de care nici un om nu este străin.  Consecințele pot să fie însă diferite în funcție de individ, de context, de țară. În România prezentă ori trecută au existat și există situații în care aceste păcate au fost și sunt girate de societate, de oameni cu greutate, de stat.
     Mânia, bunăoară, duce la violență. Ce s-ar fi întâmplat totuși cu un individ violent precum Alexandru Vișinescu, într-o țară și într-un timp în care domnea legea, iar drepturile omului erau respectate cu sfințenie? Vișinescu a primit, în România comunistă, toate pârghiile pentru  a-și manifesta natura violentă și de a comite, protejat de regim, crimă după crimă în calitate de comandant al închisorii Râmnicu Sărat? Mai mult și-a trăit până de curând, în democrație,  o bătrânețe liniștită, încasând pensie preferențială de la statul român.
     Cât rău ar fi putut produce un fin invidios pe bunăstarea nașului, dacă Securitatea nu i-ar fi consemnat în scris umorile și nu ar fi acționat în baza lor ca în baza hotărârii unei instanțe judecătorești?
    Sau până unde ar putea merge lenea unui individ, când vede că vecinii lui pun mâna pe lopată și ridică diguri în calea inundațiilor? La noi lenea merge până în pânzele albe, de vreme ce toată comuna stă la cârciumă în vreme ce jandarmii apără casele localnicilor de furia naturii.
  
     Vă prezentăm o serie de articole publicate în Gândul care vorbesc  despre cele șapte păcate. Șapte texte jurnalistice care dau măsura felului în care schimbă acestea fața României.

TRUFIE. Ce a pățit un episcop din Moldova care a venit cu limuzina la o înmormântare: „Noi nu avem nici ce mânca. Aici trebuia să vină cu bicicleta!”
Publicat la: 30 mai 2014
Preasfințitul Ioachim Băcăuanul a fost alungat de localnicii din Cernu după ce a venit la o înmormântare cu un automobil de lux, Audi A8.

Turnat la Securitate de rude din INVIDIE. Drama românilor care au aflat că au fost dați pe mâna comuniștilor de apropiați
Publicat la: 22 dec 2013
Când au putut să-și vadă dosarul de la Securitate, unii dintre românii care au avut de pătimit de pe urma comuniștilor au simți că li se năruie pământul sub picioare. Au aflat că turnătorii erau chiar apropiați de-ai lor, care le-au distrus viața din pură invidie. Este, de pildă, cazul unui bărbat, reclamat la Securitate de fin pentru că folosea mașina de serviciu ca să care materiale pentru construcția unei case

AVARIȚIE. Tati, fă-mi autostradă! Ce bolizi conduc prințișorii asfaltului în țara cu cele mai puține autostrăzi
Publicat la: 15 mar 2014
Bugatti Veyron, Lamborghini , Porsche Cayenne sau Hummer H2 sunt doar vise pentru cei mai mulți dintre români. Pentru fiii regilor asfaltului bolizii reprezintă de ani buni achiziții sau, mai simplu, cadouri obișnuite. Patima lui Alexandru Umbrărescu, fiul lui Dorinel Umbrărescu, pentru mașinile de lux nu mai este de mult un secret.

LENE. După ei, potopul. Românii care întâmpină la cârciumă valul doi de inundații: „Doar n-o mai da Dumnezeu ploi ca înainte. O să muncim după ce vine apa...”
Publicat la: 14 mai 2014
N-a trecut bine inundația, că ploile îi amenință iar pe localnicii din Mălureni, care și-au mai văzut o dată curțile măturate de ape. Pericolul nu pare să-i tulbure pe bărbații în toată puterea care se uită cum angajații de la Apele Române umplu de zor sacii cu nisip și le fac diguri, fără să simtă nevoia să pună umărul la muncă. Asfel de scene de nepăsare sunt des întâlnite. S-au mai văzut și la ninsori, când localnicii statelor îngropate în zăpadă îi priveau de pe margine pe militarii și jandarmii care le deszăpezeau drumul la lopată.

MÂNIE. La 88 de ani, TORȚIONARUL VIȘINESCU dă cu pumnul ca în tinerețe: „F**u-ți Cristosu' m*-tii să-ți f*t”
Publicat la: 30 iul 2013
Unul dintre cei mai sângeroși criminali români în viață a avut o ieșire violentă pe stradă, după ce jurnaliștii l-au confruntat cu sesizarea penală care îl acuză de moartea mai multor deținuți politici. Gândul a scris în premieră despre crimele comise de Vișinescu în perioada în care a fost comandat al penitenciarului Râmnicu Sărat.

ÎMBUIBARE. "Paravanghelie" cu purceluși de lapte și pulpe de rață de ziua primarului de la sectorul 5: "Vreau să-mi schimb look-ul"
Publicat la: 28 feb 2011
Academicieni, sindicaliști, artiști, oameni de sport, ziariști, politicieni au fost alături de președintele PSD București, Marian Vanghelie, la împlinirea a 43 de ani, din meniu nelipsind purcelușul de lapte, cârnăciorii de casă, afumăturile, și fasolea bătută

DESFRÂNARE. Românii fac schimb de parteneri. Cum a prins curentul swing în România: „La etaje, sunt camerele. Nu e nimic obligatoriu. Prezervativele sunt din partea casei“
Publicat la: 14 ian 2010
„Suntem clubul unde totul e posibil și nimic obligatoriu”. Acesta e mottoul unui club arădean de lux, unde sâmbătă e party pentru swingeri, pe românește pentru cei care-și schimbă partenerul de o viață pe unul de o noapte, în timp ce soțul ori soția fac același lucru. "

http://campanii.gand...e-ale-romanilor

Articolele complete le putem citi urmand link-ul.

O campanie interesanta a gandul.info, care ne ofera o incursiune in meandrele caracterului nostru ca natiune . Ce este o natiune, daca nu suma indivizilor care o compun?

#2
benis

benis

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,134
  • Înscris: 04.02.2011
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/ZY7BRq5pr0Y?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#3
OG-187

OG-187

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 274
  • Înscris: 20.12.2010
Fii atent cine s-a gasit sa vorbeasca de pacate. Ziaristii. Mass-Media ,masoni si p*m.
De ce iti faci tu griji ca popa are cinci sau patru cerculete si bogatasii au 'gotti. La judecata de apoi. Tu o sa primesti tot,daca nu ai facut prea multe pacate,sau poate nici ei nu au facut. Mai bine ne vedem de nasul nostru ,fiecare are o surpriza in cer. Nu tre sa ne purtam noi grija unul la altu,cu capre ,vecini,barne,ochi si paie. Posted Image

Edited by OG-187, 26 July 2014 - 09:19.


#4
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,572
  • Înscris: 13.06.2004
Păi din cauza unora din păcatele alea o ducem aşa de "bine". Până să ajungem la Dumnezeu, ne facem rău cu mâna noastră.

#5
sarac.lipit

sarac.lipit

    Cînd ești condus de proști, toate merg prost

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,828
  • Înscris: 14.06.2006
căcaturi
legile sunt strîmbe, iar cine trebuie să le aplice ia şpagă. Capul peştelui este în putrefacţie de muuult... trebuia tăiat de la prima greşeală
ce păcate? suntem tîmpiţi ???

Edited by sarac.lipit, 26 July 2014 - 09:56.


#6
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,296
  • Înscris: 13.01.2011

View Postsarac.lipit, on 26 iulie 2014 - 09:55, said:

căcaturi
legile sunt strîmbe, iar cine trebuie să le aplice ia şpagă. Capul peştelui este în putrefacţie de muuult... trebuia tăiat de la prima greşeală
ce păcate? suntem tîmpiţi ???

Pai... mai sintem cate o data Posted Image

Ce, traim in tara geniilor ? Posted Image

#7
benis

benis

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,134
  • Înscris: 04.02.2011
Eu tot laba zic că e problema. Pentru restul sunt vinovate agenturile străine.

#8
PicoDazore

PicoDazore

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,960
  • Înscris: 25.11.2011
Jericho77

DESFRÂNARE. Românii fac schimb de parteneri. Cum a prins curentul swing în România: „La etaje, sunt camerele. Nu e nimic obligatoriu. Prezervativele sunt din partea casei“
Publicat la: 14 ian 2010
„Suntem clubul unde totul e posibil şi nimic obligatoriu”. Acesta e mottoul unui club arădean de lux, unde sâmbătă e party pentru swingeri, pe româneşte pentru cei care-şi schimbă partenerul de o viaţă pe unul de o noapte, în timp ce soţul ori soţia fac acelaşi lucru. "


http://campanii.gand...e-ale-romanilor

Din pacate, la asemenea fenomene isi aduc aportul si unele confesiuni crestine (ex BOR), care binecuvinteaza adulterul, in ciuda preceptelor biblice, vezi de ex. Epistola Apostolului Pavel catre Corinteni Cap.7. unde spune clar ce inseamna sa fi casatorit:
,,1. Oare nu stiti, fratilor - caci celor ce cunosc Legea vorbesc - ca Legea are putere asupra omului, atata timp cat el traieste?
2. Caci femeia maritata e legata, prin lege, de barbatul sau atata timp cat el traieste; iar daca i-a murit barbatul, este dezlegata de legea barbatului.
3. Deci, traindu-i barbatul, se va numi adultera daca va fi cu alt barbat; iar daca i-a murit barbatul este libera fata de lege, ca sa nu fie adultera, luand un alt barbat.

Si astfel, o serie de copii devin abandonati, pentru ca a doua, treia. n-a sotie, pune conditia, ca daca mutalaul de barbat, vrea sa se casatoreasca cu ea, copiii din cealalta casatorie trebuie sa dispara din casa. Si uite asa se alimenteaza un fenomen social cu traume si urmari grave pentru cei nevinovati si lipsiti de aparare.

Te mai intrebi, de ce fac ravagii furtunile pe-acolo (Arad)?

Edited by PicoDazore, 26 July 2014 - 14:48.


#9
shefu_de_combinat

shefu_de_combinat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 46,022
  • Înscris: 18.01.2007

View PostPicoDazore, on 26 iulie 2014 - 14:47, said:

Te mai intrebi, de ce fac ravagii furtunile pe-acolo (Arad)?

Pentru ca meteorologie si pentru ca schimbari climatice? Wtf, really, topicu asta e pe bune? Posted Image Iti dai seama aia din zonele cu climat musonic ce desfranati tre' sa fie?

Edited by shefu_de_combinat, 26 July 2014 - 15:50.


#10
sarac.lipit

sarac.lipit

    Cînd ești condus de proști, toate merg prost

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,828
  • Înscris: 14.06.2006
hmmm... suntem în sec 21?... sigur????

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate