Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Un nou pericol pt batrani

Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 Noul format Jpegli iși propu...

Dade, dade

Parola la lock screen

Deparazitare externa pisici fara ...
 Seriale turcesti/coreene online H...

Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...
 switch microtik

Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa
 

Raiffeisen Banca pentru Locuinte

- - - - -
  • Please log in to reply
103 replies to this topic

#73
Iulialyss

Iulialyss

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 16.02.2014
inca nu am ales nici o varianta de produs... doar m-am interesat in ceea ce priveste toate clauzele contractului, tot ceea ce implica el. Tins spre Avantaj Economisire. Pe celelalte doua, sincera sa fiu, inca nu le cunosc.

#74
diabolik14

diabolik14

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 45
  • Înscris: 01.10.2013
Am inteles.
In viitor doriti sa accesati un credit sau doar doriti sa economisiti si atat?

#75
Iulialyss

Iulialyss

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 16.02.2014
In primul rand, ceea ce castiga banca este o suma importanta de bani de care se poate folosi dupa bunul plac pe o perioada de 5 ani. Sa ma contraziceti daca gresesc. S-au incheiat sa zicem cu aproximatie 400.000 de contracte(nu le-am numarat :)) doar din ce am mai citit)....cam cate mii de euro sa fie in joc?? iar pe partea de creditare a programului, cu acea dobanda mica la credit, poate nici un sfert din contractanti nu au obtinut credite. De ce?? Pentru ca este destul de greu sa il obtii, pe baza de salariu, cu ipoteca s.a.m.d. Multi renunta pe parcurs....si banca incaseaza din nou acel comision de renuntare inainte de 5 ani. E aberant sa spuneti ca banca nu castiga. Banca va castiga intotdeauna, indiferent ca este vorba de economisire sau de creditare, dar avand in vedere banii pusi la dispozitie de catre stat, produsul este avantajos. In caz contrar, fara aceasta prima, cetateanul ar iesi cam in pierdere. Sa fim realisti.

Nu doresc credit. Doar ca in 5 ani se pot intampla multe. Daca ne vor mai trebui ceva bani sa ne cumparam casa pe care ne-o dorim, vom face probabil unul. Dar tind sa evit creditarea.

#76
_Smiley_

_Smiley_

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,033
  • Înscris: 24.02.2006

View Postdiabolik14, on 17 februarie 2014 - 20:12, said:

...............
Pe partea de economisire este doar un singur comision de 36 RON anual (3 lei pe luna).
Un alt comision este comisionul de deschidere de 1.2% din suma contractata care se percepe o singura data la deschiderea contului.
.....................
Banca nu castiga pe partea de economisire, castiga in cazul creditarii.
...........

deci banca isi trage de la inceput un comision de 1.2%, mai cere si un comision de administrare lunar, plateste o dobanda mult sub depozitele existente de piata  (~1.5%), face ce vrea cu banii aia timp de 5 ani si la sfarsit nu se alege cu nimic?

#77
diabolik14

diabolik14

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 45
  • Înscris: 01.10.2013
Ar fi o discutie foarte elaborata pe aceasta tema. In principiu Banca castiga intotdeauna.

Produsul acesta este foarte flexibil si daca stii sa il folosesti si ai rabdarea necesara vei fi in castig.

Doamna Iulia, produsul Avantaj Economisire va ofera o dobanda de 3% la economisire dar genereaza o dobanda de 6% pe partea de credit. In cazul creditarii acesta se intinde pe 14 ani si este destul de costisitor.
B rapid si B standard au o dobanda la economisire de 1.5% si 4.5% pe partea de credit. Creditul se intinde pe 7 respectiv 9 ani.

Ganditiva foarte bine atunci cand faceti alegerea produsului. Puteti schimba ulterior produsul de pe B rapid si B standard in orice varianta dar de pe Avantaj Economisire nu mai puteti schimba.

#78
Iulialyss

Iulialyss

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 16.02.2014
Am inteles ca nu sunt obligata sa accesez credit...dupa cei 5 ani. Asa este? sau suma economisita de mine trebuie sa fie egala cu o suma creditata?? si sa trebuiasca sa iau si un credit obligatoriu??

De exemplu, am voie sa trec suma contractata (suma economisita + suma creditata ) = 25.000, si dupa 5 ani da adun eu aceasta suma, ca sa nu mai accesez credit? e ok?? asa as plati comisionul de 1,2 de 300 ron. (adica practic doar pe banii pe care ii economisesc)

#79
z_e_n_i_t_h

z_e_n_i_t_h

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 419
  • Înscris: 24.10.2011
dupa 5 ani puteti face orice doriti cu banii economisiti+primele de la stat (probabil 3 din 5, urmatoarele doua urmand a fi virate ulterior)

Edited by z_e_n_i_t_h, 17 February 2014 - 21:52.


#80
ccdsah

ccdsah

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,581
  • Înscris: 16.03.2013

View Postdiabolik14, on 17 februarie 2014 - 20:12, said:

ccdsah, scuze de intrebare, ai avut pana acum cont de economisire-creditare la una din bancile locative?

Pe partea de economisire este doar un singur comision de 36 RON anual (3 lei pe luna).
Un alt comision este comisionul de deschidere de 1.2% din suma contractata care se percepe o singura data la deschiderea contului.

Pe partea de credit: in fiecare an sunt diferite oferte uneori comisioanele de analiza dosar si evaluare locuinta fiind 0.
Standard ar fi 1400RON analiza dosar pentru credite mai mari de 60.000RON si 400RON evaluator. Aceste comisioane se achita la obtinerea creditului.
In ceea ce priveste creditul in afara de dobanda de 4.5-6% se mai percepe acelasi comision de administrare anual de 36 RON.

Banca nu castiga pe partea de economisire, castiga in cazul creditarii.

Doamna Iulia, ce varianta de produs ati ales? B Rapid, B standard, Sau Avantaj Economisire?

Am mai spus ca are matusa-mea la BCR si anul asta se fac 5 ani,chiar vreau sa vad ce si cat ia...

#81
diabolik14

diabolik14

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 45
  • Înscris: 01.10.2013
Puteti face o cerere de economisire-creditare doar pe cat credeti ca veti economisi pana la finalul celor 5 ani. Adica 25.000. Dar pentru ca nu stim care va fi valoarea euro in viitor eu sfatuiesc clientii sa isi deschida cu suma contractata de 30.000 RON.
Daca valoarea euro ar fi de 4.5 RON atunci peste 5 ani veti avea in cont numai din economii si prime 6250euro-28.125RON adaugand si dobanda (1.5-3%) se ajunge la 30.000RON.

Creditul este OPTIONAL. Eu personal imi sfatuiesc clientii ca atunci cand iau decizia de a deschide un cont de ec.-cr. sa se gandeasca foarte bine daca vor doar sa economiseasca sau ulterior se gandesc si la un credit.

Cand se deschide un cont de economisire indiferent de suma contractata, banca priveste Suma contractata ca fiind suma de care clientul are nevoie (adica 40-50% soldul economisit de client si optional 50-60% credit). Din momentul deschiderii contului banca urmareste ritmul economisirii si face un punctaj (nu stiu sa va spun cum calculeaza) si pe baza acelui punctaj stabileste daca clientul atunci cand doreste credit, ii acorda creditul cu dobanda 4.5%-6% sau in cazul in care nu indeplineste punctajul clientul va trece pe un "credit punte" pana la indeplinirea punctajului si apoi va trece pe creditul "BAUSPAR".
Daca se deschide cont doar pentru economisire cu suma contractata 30.000RON si clientul se razgandeste ulterior si ar dori sa ia credit de ex. 60.000RON, banca va mari suma contractata la 60.000RON si va calcula punctajul. Este o probabilitate foarte mare ca punctajul sa nu fie indeplinit si clientului sa i se impuna sa parcurca perioada de "credit punte".

Cunosc acest produs foarte bine si de aceea toti clientii consiliati de catre mine au primit informatii complete si corecte. Sincer nu am nici macar un client nemultumit. Ei sunt constienti si repet in mai multe randuri ca exista posibiltatea ca ei sa nu poata obtine credit.
In opinia mea: Perioada de economisire reprezinta un exercitiu foarte bun pentru cei care doresc sa vada daca pot suporta sa plateasca rate timp de 7-14 ani. In cazul in care nu pot NIMENI nu ii poate trage la raspundere pentru ca sunt banii lor. "Un credit luat azi de maine trebuie sa il rambursez indiferent ce se intampla. Daca nu, risc sa raman si cu banii luati si cu casa luata"

Ca sa va dau o informatie completa si corecta pe acest forum ar trebui sa scriu un "roman". De aceea o discutie fata in fata este mult mai buna si mai eficienta. Cautati oameni foarte bine pregatiti si care va dau infortii complete si corecte.
Pe mine personal ma puteti gasi doar in Galati, eventual si Braila.

#82
Iulialyss

Iulialyss

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 16.02.2014
Multumim frumos pentru informatii.

CCDSAH...chiar sunt si eu interesata daca matusa ta a finalizat cu bine acest program si cu cati banuti a ramas intr-un final...ce probleme a intamplinat...si alte informatii ce ne-ar putea fi de folos .
Multumim!

#83
Patrick007

Patrick007

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 610
  • Înscris: 30.04.2009
Iulialyss frumos post ... mult succes.

Personal nu recomand la nimeni sa deschida pe suma de 25000 sau cum spune domnisoara diabloica de la Raifaissen pe 30.000. De ce? E foarte simplu pentru ca oricand statul poate reduce suma de 250Eur si atunci sa nu mai merite un astfel de contract. Eu personal am deschis de pe minim si in fiecare in am marit cu 4500ron suma doar dupa ce am stiut sigur ca si in acel an este tot 250 eur prima de la stat. In plus aceasta marire de suma economisita mi-a fost de doua gratuit acordata de Raiffeisen ca sa acopere contractul.. practic aveam mai multi bani depozitati in cont decat aveam stabilit prin contract. Printr-o astfel de procedura te asiguri ca in cazul in care statul reduce prima (o poate face oricand) nu va trebui sa mai economisesti inca 4500ron daca nu vei dori asta, iar comisionul de 1 sau 1,2 % il vei putea plati in rate.

#84
diabolik14

diabolik14

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 45
  • Înscris: 01.10.2013

View PostPatrick007, on 11 martie 2014 - 13:10, said:

Iulialyss frumos post ... mult succes.

Personal nu recomand la nimeni sa deschida pe suma de 25000 sau cum spune domnisoara diabloica de la Raifaissen pe 30.000. De ce? E foarte simplu pentru ca oricand statul poate reduce suma de 250Eur si atunci sa nu mai merite un astfel de contract. Eu personal am deschis de pe minim si in fiecare in am marit cu 4500ron suma doar dupa ce am stiut sigur ca si in acel an este tot 250 eur prima de la stat. In plus aceasta marire de suma economisita mi-a fost de doua gratuit acordata de Raiffeisen ca sa acopere contractul.. practic aveam mai multi bani depozitati in cont decat aveam stabilit prin contract. Printr-o astfel de procedura te asiguri ca in cazul in care statul reduce prima (o poate face oricand) nu va trebui sa mai economisesti inca 4500ron daca nu vei dori asta, iar comisionul de 1 sau 1,2 % il vei putea plati in rate.


Intradevar se poate face si astfel. Majorarile de contracte sa fac anual gratuit de catre banca.
Eu personal facand parte din forta de vanzari directe recomand clientului sa deschida contul cu suma contractata de care are nevoie, sau o suma contractata mai mare, pentru ca pe viitor in cazul in care se hotaraste sa ia un credit sa poata sa il acceseze mai usor si cu acea dobanda de 4.5%. Ideea este ca in functie de randamentul de economisire se face si un punctaj, pe care in cazul in care se mareste suma contractata de la an la an este posibil sa nu il indeplineasca in cazul in care doreste credit si atunci banca sa ceara o perioada de intermediere pana cand va indeplini conditiile si abia apoi sa intre pe acel credit de 4.5% dobanda fixa la lei.
Pentru a evita astfel de situatii recomand acest lucru.
Nu vreau sa intelegeti gresit. Fiecare stie ce are de facut. Eu ii dau o solutie clientului, el ramane sa decida cum va proceda, daca va merge pe solutia data de catre mine sau va alege sa o faca in felul sau. Am avut clienti care au ales varianta mea, de asemenea am avut si clienti care au ales sa faca in acelasi mod in care ai procedat si tu.

#85
_Smiley_

_Smiley_

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,033
  • Înscris: 24.02.2006
recomandarea ta e spre binele clientului, asa-i? nu are nici o legatura cu faptul ca plateste comisioane procentuale din suma contractata......

#86
diabolik14

diabolik14

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 45
  • Înscris: 01.10.2013

View Post_Smiley_, on 11 martie 2014 - 16:14, said:

recomandarea ta e spre binele clientului, asa-i? nu are nici o legatura cu faptul ca plateste comisioane procentuale din suma contractata......

Nimeni nu munceste pe gratis.
Mai putin e mai bun decat nimic.
Dar spre deosebire de cei care deschid un cont in banca eu facand parte din forta de vanzari directe il pot ajuta si cu servicii post-vanzare.
Poate are nevoie de anumite informatii despre diferite credite, asigurari, posibilitatea unei colaborari.
Este mai simplu sa stii ca daca suni pe cineva iti va oferi informatiile de care ai nevoie, sau se va interesa pentru tine.

#87
_Smiley_

_Smiley_

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,033
  • Înscris: 24.02.2006
deci jobul tau e sa pacalesti oamenii sa aleaga sume contractuale cat mai mari (pentru a plati comisioane cat mai mari) dar poti dormi linistita noaptea spunandu-ti "de fapt e spre binele lor ca i-am pacalit, daca au vreodata nevoie de informatii ma pot suna". e si asta un soi de viata....

#88
diabolik14

diabolik14

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 45
  • Înscris: 01.10.2013
Jobul meu nu este acela de a pacali oamenii. Pana sa inchei un contract eu fac 2-3-4 intalniri cu persoana respectiva.
Eu nu le bag mana in buzunar. Eu le prezint atat avantajele cat si dezavantajele acestui produs. Ei raman sa decida ce vor sa faca.

Produsul e simplu, daca scopul tau este sa iti achizitionezi o locuinta iti spun care este rata pentru valoarea dorita.
Daca nu are avans si nu se grabeste il sfatuiesc sa economiseasca:
1. Strange un avans
2. Face un exercitiu financiar, vede daca poate suporta o rata de credit pe mai multi ani
3. In cazul in care nu poate economisi mai departe nu se intampla nimic. Banii sunt ai lui si ii poate retrage sau ii poate lasa sa cumuleze dobanda.
4. Nu doreste locuinta, atunci e simplu. Poti compara acest produs cu CAR-ul. Este cam acelasi principiu. Un anumit timp stragi bani, primesti prima de stat si dobanda, si ulterior folosesti banii in ce mod doresti.

#89
Rigips

Rigips

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,075
  • Înscris: 21.02.2005
Sfatul meu, in urma experientei cu Raiffeisen Banca pentru Locuinte, este sa va ganditi la orice alta varianta decat cea de economisire-creditare.
Pe scurt, este o foarte mare teapa...

Faptul ca primele vin cu o intarziere de unul pana la doi ani este doar un amanunt minor: sursa.

Am incheiat un asemenea contract in urma cu aproximativ 4 ani si ceva, am economisit in ritmul agreat cu banca (avand in acest moment aproximativ 50% din suma contractata), insa am constatat ca procesul de creditare este o misiune imposibila!
Voi scrie in cel mai mic detaliu experienta mea referitor la solicitarea de creditare inceputa inca din Noiembrie 2014, insa deocamdata ce pot spune este ca de o luna si ceva duc in continuu acte la banca si tot nu s-a rezolvat.... ba, mai mult de atat, ne-am intors la pasul 1 si anume s-a constatat ca adeverinta de venit nu este buna si trebuie refacuta. Mentionez ca acest fapt a fost constatat dupa aproximativ o luna de analiza a dosarului de catre banca!

Celor interesati de contractele de economisire creditare de la Raifeissen Banca pentru Locuinte, le recomand sa imprumute mai bine bani "prietenilor".... in mod sigur si-i vor lua mai usor inapoi!

#90
radurus

radurus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,023
  • Înscris: 16.06.2006
Raifeissen sun o banca de smecheri.
Agentii lor nu sunt transparenti.
I-au sugerat sotiei care primea alocatiile copiilor pe cardul de salariu , ca sa deschida cate un cont de economii pentru fiecare copil.
Sotia s-a bazat pe informatiile expuse de agentul abil fara sa citeasca cu atentie contractul care continea clauze dezavantajoase pentru client.
Voi expune varianta verbala a agentului si apoi situatia reala.
- Contul de economisire are 1.5% dobanda si inca 25%  prima de la stat dar nu mai mult de 1500eur (cred)
- pentru lichidarea contului trebuie aduse facturi/bonuri de materiale de constructii utilizate la modernizarea locuintei destinate copiilor.
Situatia reala BAD:
-comisionul de deschidere cont este 1.5% din suma contractata (70000 minim, suma la care n-ai cum sa ajungi la un ritm de economisire de 50 lei/luna) cea ce inseamna 84 lei pentru un cont in care intra alocatii de copii!
- costul de administrare a contului e 36lei/an - ENORM! pentru rata de economisire in cauza.
- dupa 4 luni de economisire 50leix4, soldul arata 102 lei. E furt!
- rezilierea pe loc a contractului se penalizeaza cu 1% din sold. Daca anunti si o faci in 3 luni nu mai esti penalizat dar in intervalul asta mai platesti inca 9 lei administrare cont.
- folosirea banilor din cont nu se poate face inainte de 18 luni. In caz contrar, pierzi prima de 25% (care si asa se da cu intarziere mare)

In concluzie:
Dupa 8 luni de economisire a cate 50 lei am ramas cu 400-84-24-3=289, adica gaura!

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate